icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

maruska.s
19. jún 2011

@ada222 zo srdca gratulujem a prajem Vam obom veeela zdravicka a aby ste mali s malickej vela radosti 🙂 supeeeer 🙂

ada222
19. jún 2011

@maruska.s Dakujeme velmi pekne. Mala je super, no troska sa trapime s papanim. Niekedy si pyta aj po hodine a niekedy az po 6 hodinach. Snazim sa ju budit, no nic nepomaha. Tak snad to bude ok.

koc1nka
19. jún 2011

So skusenosti pri prvom porode,pri ktorom som skoro vykrvacala a syna mi ozivovali v Zilinskej porodnici,som vsadila radsej na istotu,i ked nic nie je 100% iste.Tento lekar ma daval dokopy este ked robil v Za,potom odisiel do Cadce a aj dobre urobil.No uvidime teraz,ked si pomyslim,tak ma chyta panika.

alexksa
19. jún 2011

@ada222 tak to gratulujem!!!!! takze sa nestretneme ☹ , ale mozno sme sa aj videli, lebo ja som bola tiez v nemocke od utorka do piatka, lebo mali podozrenie na preeklampsiu, ale vsetko v poho, len budem brat magnesium a nieco na tlak, lebo v poradni aj v nemocke som mala vysoky tlak, asi zo strachu, lebo doma mam tlak v pohode, poctivo si musim merat. Tak ak budes mat cas, napis aky bol porod, ako to vsetko prebiehalo. A hlavne prajem vela zdravia malickej, drzte sa!

danciacik
19. jún 2011

@alexksa no možno sa stretneme ešte my dve 😉 . Len ja netuším ako vyzeráš 😅

alexksa
19. jún 2011

No mozno sa stretneme, to by bolo fajn, tam niekoho poznat. Mam dlhe skor blond vlasy a ofinu 🙂

danciacik
19. jún 2011

@alexksa ok tak keď tam niekoho takého uvidím tak sa určite ozvem. Tiež by som tam rada s niekým bola 😉

ada222
19. jún 2011

@alexksa Dakujem, no mozno sme sa videli, ty si bola ale na opacnej strane chodby predpokladam... Co sa tyka porodu, tak rano o pol piatej mi zacala odtekat plodova voda, tak som rychlo vliezla do sprchy a to uz zacali aj kontrakcie, tak sme vzali tasku (nastastie bola zbalena) a utekali do nemocnice, manzel sa bal, ze mu doma porodim... Takze som tam bola od pol siestej, zmerali mi ozvy, pozreli ma a sla som do porodneho boxu, pretoze som mala kontrakcie stale castejsie a kedze otvarat som sa zacala uz v 30 tt, tak som teraz bola uz na 4 prsty, takze aj preto to malo asi taky rychly spad... napojili ma na infuzku a to uz bola kontrakcia takmer vkuse a tak sa spustil porod... no a mala bola o 10:06 na svete. Takze musim povedat, ze porod nebol az taky strasny, aj ked bol problem pocas jednej kontrakcie sa 3x nadychnut a zatlacit bez vydychu, mne to slo vzdy raz a potom uz som sa nevedela nadychnut a nevydychnut, no nakoniec sa nejak podarilo... ani neviem kedy ma nastrihli, nic som necitila, len ked ma potom sili, no dalo sa to vydrzat, hlavne ked som videla ten nas maly poklad... a manzel sa na poslednu chvilu rozhodol, ze ide na porod so mnou, tak to bolo super, aspon mi zvlhcoval usta, lebo som bola nenormalne smadna a bol to fajn pocit, ze je pri tom tiez, potom bol aj pri tom ked malu cistili a dali mu ju hned na ruky, to bol krasny pohlad... 😉

zora256
19. jún 2011

@barca127 Tak našťastie,môj má rád poriadok v šatách a naučila som ho aj špinavé vziať do koša na prádlo,len sa v nich nevyzná v skrini,on by si aj do práce dal domáce a naopak 😀 ,ale tak čo už chlapi sú veľké deti. 😒 A nato sme tu my ženy sa o nich stále starať.Tak sa držkajte! 😉

zora256
19. jún 2011

@ada222 Ahoj!
Tak vám Gratulujem! 🙂 A veľa zdravia a šťastia vám prajem obom! 😉

slniecko612
19. jún 2011

@ada222 Gratulujeeeeeeeeem, tak ty uz to mas za sebou. Aj ja chcem 😀 Tak sa drzte a vela, vela zdravicka prajem aj mamine aj malinkej.

katarina194
19. jún 2011

@keena Ahoj no som zvedavá čo máš nové? Už si bola na poradni či to máš ísť ten pondelok teda zajtra? No a myslím,že ten posledný mesiac od júna do júla je najťažší aj zle sa s bruškom chodí aj sa mi zle spí budím sa nemám pohodlie. Ale dá sa to vydržať len aby neboli teploty do júla vyše 25.Aspoň vtedy to máme lepšie keď je menej vonku. Dnes nám ale zas prší a to ja moc nemusím keď je pod mrakom je fajn ale tie kvapky ma uspávajú 🙂 A čo by som dala zato keby bol náš viac aktívny za 20 min sa pohol tri krát aj to museli do neho štuchať. Stále nám len spinká a občas sa pohne,aby sa nepovedalo to asi len my máme také lenivé bábo 🙂 Uvidíme,či sa nezmení po pôrode. A nejak to už dobojujeme na výbornú si myslím 🙂

katarina194
19. jún 2011

@zora256 Ahoj no to veľmi dobre poznám.Aj mňa dnes z ničoho nič rozbolelo bruško a potom to samo prešlo a neopakovalo sa to dnes už.Ale kríže poznám aj ja keď dlho stojím a keď v obchode je veľká rada neviem čo s nohami ma bolia aj kríže a oveľa lepšie mi je keď chodím ako keď stojím dlho na jednom mieste.A nohy mi puchnú nejak ráno vždy odpuchnú trošku ale celý deň mám problém obuť šľapky najširšie čo mám. Ledva,že obujem. A náš malý sa pohol na monitore za 20 min. len tri krát aj to museli štuchať do neho inak stále len spí.Raz za pohne ráno na obed trošku a večer sa mi zdá že dosť ale aj to vtedy keď ležím alebo sa chystám spať. A ako je lepšie keď nieje tak horúco? Mne aj áno 🙂

zora256
19. jún 2011

@katarina194 Ahoj!
Tak náš sa moc hýbe,nie žeby mi to vadilo,to nie,ale niekedy to aj bolí,proste mu je tesno,a mňa bolievajú kríže len po spaní,a bruško viac tvrdne keď sa malý viachýbe a potom ma aj brucho bolí,ale prejde to a sú tie bolesti nepravidelné,ale sú častejšie ráno a večer,keď ležím,cez deň ma len tlačievamalý na krček.Ja zajtra mám ísť ešte naposledy nakrv pred pôrodom na kontrolu kvôli železu.U nás je dnes pod 20stupňov zamračené ale neprší,aj aj som ospalá,ale tak ja som vždy poobede ospalá,niekedy si aj pospím,ale teraz nechcem spať.Tak sa držkajte! 😉

katarina194
19. jún 2011

@zora256 Mňa ale pohyby nebolia včera mi tlačil na mechúr silno aj dnes trošku.Mne už ale krv brali ešte pred týždňom a neviem či ešte budú. a každý týždeň mám chodiť na monitor. I keď bolo všetko v poriadku tak neviem prečo. Aj vy sa držte.Príjemný zvyšok vykendu.

akatka
19. jún 2011

@ada222
Gratulujem, troska zavidim, ze to mas uz za sebou 😅 Ako tona teba prislo? Odtiekla ti voda alebo si mala bolesti?
Vela zdravicka prajem 😵

maruska.s
19. jún 2011

@ada222 tak snad si na seba rychlo zvyknete a spravite si svoj rezim 😉 drzim palceky... 😉

januska712
19. jún 2011

@barca127 Ahoj tak aj ja som musela ist do obchodu.. ale u nas bolo celkom pekne az teraz vecer trosku poprsalo aby sa nepowedalo:D:D a akurat som teraz aj ja dopiekla koláčik.::D ja som dostala chuť:D:d mno ja tiže len dufam že to bude skor lebo dnes ked sme boli von tak tiež ma zacalo riadne bolit brusko az som si musela sadnut co som newladala ist... a neboj aj tebe to rychlo ubehne...d

januska712
19. jún 2011

@ada222 GratulujemD

ada222
19. jún 2011

@akatka Dakujem. Prislo to na mna rano o pol piatej. Zacala pomaly odtekat plodova voda, tak som rychlo utekala do sprchy a tam uz zacali aj bolesti, tak sme radsej rychlo utekali do nemocnice, lebo sa manzel bal, ze mu doma porodim 😉

ada222
19. jún 2011

Dievcata vsetkym vam velmi pekne dakujem za gratulacie!!! Ste zlate. A prajem aj vam minimalne taky rychly porod ako som mala ja. Trochu si treba vytrpiet, ale myslim, ze na to tazke sa velmi rychlo zabudne ked uvidite to male stvorenie 😉

akatka
19. jún 2011

@ada222
Krasne a rychlo... To by som aj ja brala 😕

akatka
19. jún 2011

Kocky, mam na vas taku otazocku. Neurobili sa vam teraz v poslednych tyzdnoch hemeroidy? Ja mam strasny strach z toho, hlavne pri porode 😢 Zatial to neboli ani nekrvaca, len to citim hmatom v sprche ☹

barca127
19. jún 2011

@januska712 Mno u nás teda celý deň otrasné počasie ale čo narobíme.....ja som bola po tom varení a pečení taká unavená ešte že manžel poslušne poumýval za mnou 🙂) aj som si ľahla potom spať ale nie a nie zaspať mne to akosi cez deň nejde neviem manžel len do mňa hučí že keď som unavená tak nech si ľahnem a spím ale nejde to 🙂 ono keď sa pozriem spätne tak tie týždne bežia ale deň po dni mi to ide pomaly.

babula
19. jún 2011

tak gratulujem tym co to maju za sebou a tisko zavidim,v dobrom.mna maly stale tak kope a tlaci mi do zaludka,ze nemozem poriadne jest.cele poobedie som grcala a s takym bruchom to bola zabava a este aj nizky tlak.

Hemoroidy mam este od prveho porodu a teraz zas a berem aj detralex na zily,lebo na jednej nohe sa mi spravili krcove.takze uz nezostava nic ine len dobojovat do konca.

karin1234
19. jún 2011

@ada222 Srdečne gratulujem 🙂 aj ja by som to chcela mať za sebou tiež... Takže podľa tabuľky je už druhé júlovčiatko na svete... kráása 🙂 veľa zdravíčka... 😉

akinorev30
20. jún 2011

@akatka Ahoj, aj ja som si nedávno všimla, že mi asi začínajú hemeroidy. Tiež mi to nekrváca a ani nebolí, ale som z toho mrzutá. Nahmatala som si to v sprche a veru bojím sa, že po pôrode sa to ešte tým tlakom zhorší.Snažím sa si to moc nešúchať a utierať sa iba vlhčenými utierkami. A tak ako babula mám problém aj s krčovými žilami doktor mi predpísal Cilkanol ale neužívam ho a dávam si iba vitamín E a Lioton. Snáď sa to všetko po pôrode zlepší. Držte sa.

katkaajurko
20. jún 2011

ahojte, potrebujem nazor 😅 ja som trochu dost v pomykove...je mozne pribrat 1,7 kila za tyzden??? podla mna ani nahodou - minuly tyzden mi ukazovala vaha 66 - max 66,2 v stredu dokonca-dnes je pondelok a ukazuje 67,7 😨 😨 😨 naliala som sa vodou? nie je to nebezpecne? ja to fakt nechapem-ani som nejedla skoro nic -lebo boli tepla.... 🙄

akatka
20. jún 2011

@akinorev30
Ahoj, presne tohto sa aj ja bojim, pri tych tlakoch. V piatok mam poradnu, tak to poviem mojej Dr. Moja mama mi vravela, aby som si kupila gel z dubovej kory. Potieram si to vzdy po sprche, ale nemam pocit, ze sa to zlepsilo alebo zmizlo. Uvidim na poradni. Krcove zily mam nabeh, ale nebolia. Mam ich len niekde vystupene alebo mam potom take tie modre pavucinky zilkove. S tym som sa uz zmierila, ze kratsie sukne u mna uz asi nehrozia 😒

sliver
20. jún 2011

@katkaajurko - ahoj, aj mne sa to stalo, teraz ked som sa naliala vodou tak dokonca dve kilá za týždeň...
v piatok som bola na poradni a dr. povedal že nech si dávam pozor a akonáhle sa mi niečo nebude zdať tak mám ísť do nemocnice... a že si mám stále merať tlak...
som si myslela že im zle váži váha ale prišla som domov a moja ukazovala presne to isté...