Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@sliver hej tlak som si hned pre istotu zmerala a mam 110/70 , zvazim sa zajtra zas a uvidim,mne sa to este nestalo -teraz som stagnovala praveze 2tt na 66 a inak vzdy slo max pol kilo hore za tyzden
@dreamer4 do 14 dni pred terminom porodu - zavisi aj od situacie - ja som uz otvorena a mam mat sekciu 28ho - ale u mna je tp podla MS 7.7 a podla korigovania zo zaciatku 13.7 - takze som tak niekde medzi.... ale podla toho neskorsieho to mam na posledny den 38tt (dava sa zvycajne prvy den 39tt)
@katkaajurko Dakujem za odpoved...takze predpokladam, ze ked v piatok idem dohodnut termin, tak asi buduci tyzden to aj doky zorganizuje...teda dufam.....
@akatka Ja sa tiež skúsim opýtať doktora ale predpokladám, že mi odpovie tak ako vždy, že to sa v tehotenstve stáva a že potom sa to upraví. Skúsim sa opýtať aspoň v lekárni, ale myslím, že pokiaľ bude na konečník stále vyvíjaný tlak tak sa to nezlepší.
@katkaajurko - presne aj mne sa toto stalo že som stagnovala, dva týždne ani kilo... a potom opuchy a bum hore... no nič stáva sa.... som mala našťastie tu poradňu lebo som tiež stres chytila ale povedal že niektoré ženy majú opuchy aj 2-3týždne len si dávať pozor na ten tlak a merať pravidelne a akonáhle stúpne alebo s ami bude zdať niečo divné tak šup šup šup....
že u niektorých žien to je také "varovanie" no u niektorých to je normál....
@sliver jojo budem sledovat ten tlak a v stredu mam poradnu tak to poviem . no a defakto o tyzden nestupujem do porodky,tak tohadam uz vydrzime
ahojte kocky...v sobotu som myslela ze uz pojdem rodit...bolesti krizov od obeda,ku veceru mi to slo az do podbruska tak vravim mm nech ma pobali a sli sme...ale nakoniec to bol len plany poplach ale 2 dni som si tam polezala 😀 a na to ze mi pred tromi tyzdnami hrozil predcasny porod tak sa vobec nic nezmenilo,otvorena pre prst stale...tak sa mi zda ze teraz to dotiahneme asi az do konca 🙂
@katkaajurko - to už zvládneš, to už máš zapár, ja by som rada vydržala dokonca čiže ešte mesiac....
si verím, čo?
neva, veriť treba....
@sliver nooo len ci to povies aj o dva tri tt - ti poviem kazdym tyzdnomje to tazsie ...mne staci aj ten ukonceny 38tt - aj tak podla ms to bude 40tt a maly je vacsi o dost-zodpoveda tej ms a nie tej korekcii -tak keby som mala vydrzat do 13teho-to uz by som asi prenasala.... ufff .... asi aj moje telo to uz citi.... 😢
@akatka
@sliver ahojte baby,presne to iste sa stalo aj mne 1,5kg za tyzden-skoro som pri tej vahe odpadla 🙂 ale ked som sa na to pytala sestricky, tak sa ma spytala ci opucham -a to som si uvedomila ze hej a dost-a na to mi len odpovedala-ze tak tam to mate.lebo tiez som si neni vedoma nejakeho prejedania sa alebo podobne
Caute baby, tak hlasim sa po poradni u nas je vsetko OK.. rodit sa ale zatial nechystame... CS 0, RI 0,60, mala ma uz sice 3,3 kg a riadna bambulka to asi bude. 😕 Monitor bude az nabuduce, kedze sme prisli ked tam uz sestricka nebola.
@katarina194 ahoj tak ako pisem poradna bola v piatok... nasa mala je aktivna az az... teda mne to tak pride, cez den ani tak nie ale hlavne navecer.. to sa vypuca a vytrca niekedy az nechapeme 😕 ale uz sa tam asi moc nezmesti a najradsej by si uz asi nozky poriadne natiahla 😀
@barca127 Aj u nas celu nco lialo... ja som bola v celku vcera v pohode dnes som bola rano na monitore potom som si išla po vysledky na hematologiu kde som sa dozvedela že mam zle vysledky a že mam ist ležať do nemocnice tak som v nemocnici ... a newiem ani do kedy a tu mi isto pojde pomaly ten cas... :(
@katarina194 Ahoj!
Tak ja som dnes bola naposledy na krv,pred pôrodom a na ster krčka na streptokoka,a potom už môžem rodiť,poslednú poradňu mám 4.7.2011 ak do vtedy neporodím.S jednou ženou som sa bavila,alebo skôr ona somnou 😀 ,vravela,že jej mama je vyučená babica,a že podľa prvého pohybu sa dá zistiť približný dátum pôrodu.Tak my sme mali prvý pohyb 29.1. a vraj 2-3 dni rozdiel,že jej sa podľa toho narodili všetky tri deti,čiže ak je to pravda,tak budúci týždeň rodím. 🙂 To by som aj bola rada,predsa to už začneme od utorka 39tt.Mne ešte aj dnes rastie brucho srbí,štípe,ach a bolievajú ma pohyby len keď veľmi vystrčí lakte,alebo ich ťahá po brušnej stene.Ale tak ten kúsok už vydržím. 😉 A ty sa ako máš?A to monitorovanie,by mali na každej poradni ku koncu robiť,lebo sa môže stať,že bábo je v ohrození,a na monitore to zistia podľa tlkotu srdiečka,radšej monitorovať zbytočne,ako vôbec,takto máš istotu,že je v poriadku,mne min.pondelok nerobili,a už mi ani nebudú,ale tak hýbe sa veľa,tak je v poriadku. 🙂
@januska712 ahoj,aj ja chodim na hematologiu,mala si rapidne zhorsenie ze Ta poslali do nemocky? aj Ti povedali ze aky by mal byt dalsi postup? - tiez neviem co cakat ked pojdem v 38tt na kontrolu-na co sa pripravit
@erov Ahoj no ja mam zvysene biele krvinky... a mala som aj neico zo železom tak so uziwala lieky a ze ich uz nemam lebo ze to nei je tym tak aj sama newiem nejake leukocytozy alebo take neico newiem co to je...
@januska712 aha,no ak su zvysene leukocyty tak je tusim nejaky zapal v tele.aj ja to mam zvysene-ale zatial mam v zazname ze mierny zapalovy teren-no s pribudajucim tyzdnom tehotenstva je mozne ze aj naroky na telo sa zvysuju a zapal sa zhorsuje-uvidim teda co mi povedia po najblizsej kontrole buduci utorok.nespominali Ti ze by mali vyvolavat skor porod? a inak aj ja mam malo zeleza,tak musim brat 2xdenne 1tabletku,no tiez nemam pocit ze by to extra pomahalo-aj tak som stale unavena.
@januska712 a aby som nezabudla zelam skore zlepsenie,nech to rychlo ubehne!
@keena Ahoj!Tak to budeme mať asi váhovo podobne bábätká 🙂 ,aj náš mal min.pondelok nad 3kg,ale presne mi lekár nepovedal,lebo sono len približne ukáže.A ako sa máš?Tak ja celkom fajn,až na to tlačenie na moč.rúru a krčok,fajn.Aj to svrbenie a pálenie bruška mi trošku znepríjemňuje dni,ale tak sa to už blíži,tak to už vydržíme.Tak sa držkajte! 😉
@zora256 ahoj! my sa mame tiez fajn.. nakolko aj vsetko je v poriadku.. rodit sa teda ale nechystame, stale sa drzime terminu okolo TP...takze ty to asi teda budes mat coskoro za sebou. nasa mala tiez kopcuje o 106 a stale sa prevaluje, ale som rada... uz to dlho tak nebude a budeme len kojit a prebalovat 😀 a to s tymi pohybmi je zaujimave... ja som prve pohyby citila cca 10.2. tak som zvedava ako to dopadne 😕
Ahojte baby!
S tými hemoroidmi,ja ich mám genetické,a mňa rápia už asi 2mesiace aj krvácať zvyknú,ale teraz posledné dva tt,musím odklopať,ma netrápia používam nane Avenoc masť homeopatiá,po vp,a on ich stiahne,a už som si aj glycerínové čapíky kúpila aby som mala po pôrode,lebo moja mama aj teta to mali potom ešte horšie,tak som si aj v lekárni objednala homeopatiá na zápchu i hemoroidy pre tehotné.Takto to mám napísané v knižočke Homeopatia do vrecka.Collinsonia 5ch-5granul 2-3krát denne-zápcha u tehotných žien s bolestivým vylučovaním a tvrdej stolice,často prítomné hemoroidy.Neviem či sú len z lekárskym receptom,ale to závisí aj od lekárničky,tá moja ich v pohode objednala aj na tvorbu mlieka a na hojenie hrádze po nástrihu,a tiež je nanich napísané z lekrárskym receptom.Tak ja všetko mám rada,keď mám nachystané vopred aby som sa potom mohla venovať len bábätku,a nemusela behať po obchdoch a lekárňach.Tak sa majte maminky krásne! 🙂
@sisanka Ahoj!Tak od 29.6.+ 2-3dni alebo možno presne 29-tého,tak sa zariaď aj ty aby si bola prichystaná od stredy každý deň,ja typujem,že to môže potiahnuť i do 2.7-3.7.To je že presne sa nedá,ale tak je to koncom mesiaca 😀 ,tak možno to budeme mať naraz,alebo deň rozdiel.To by bolo fajn,lebo ja som aj mm vravela,že budúci výkend chcem mať malého už v náručí. 🙂
Baby dnes som bola prvýkrát na CTG. Hodnoty kontrakcií som mala jedenkrát nad 40 a neskor som bola skoro pri 60. Pýtali sa ma či mi netvrdne brucho, ale mne naozaj netvrdne a necítim žiadne kontrakcie. Na nete som sa ale dočítala, že kontrakcie okolo 50 už su také silnejšie? Neviete niečo bližšie o tých hodnotách z CTG?
Ahojte=) tak prve pasy mame uspesne za sebou 😉 maly si naprv sice pekne spinkal, ale ku koncu sa prebral a riadne si pokopkal 🙂 nastastie je vsetko v poriadku, zatial sa neotvaram...tak uvidime. Ale krize ma bolia nenormalne 😒
@zora256 ja som si myslela ze uz v sobotu bude male na svete 🙂 ale bol to len plany poplach...hm tak snad to bude toho 29.6. alebo az 1.7. potom lebo 30.6. budem sama doma a neviem neviem ako by som sa zariadila kebyze idem rodit 😀 ale tak bolo by fajn keby sme buduci tyzden uz mali potom 🙂
Ahoj=) ano, v ca v nemocnici...lezala si? a co vam bolo? ste v poriadku?no, to sme sa nestretli, lebo o deviatej som bola este u doktorky...az potom som isla na pasy...ale tak, mozno nabuduce 😉

ahojte baby...
neviete nahodou, ake je ,,standardne" rozpatie sekcie od oficialneho datumu porodu? ja mam termin okolo 6/7. 7 ale v piatok sa mam uz ist dohodnut na termine sekcie, kedze mala je od 17. tt KP.
dakujeeeem