Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@sisanka Ahoj!
Tak aj ja rozmýšľam či ju pozvem,lenže to je vtom,že najbližšia rodna jeaj ona,keďže môj brat bude krsný sestra mi má 10 rokov a tak budú z mojej strany pozvaný aj oni s našimi a bratová snúbenica a to budú 5 a svokrovci so švagrom 3 to je 8.Švagor má len 17rokov a býva snimi tak preto ho musíme strpieť,nemáme ho vláske,je to mudrlantA švagriná je sama so synom.Je slobodná matka,ktorá závidí druhým všetko,tak to je to,že som takýchto švagrovcov vyfasovala.A mm ju ani nechce pozvať,len mne je to trošku také čudné,keď moji budú všetci tu a jemu mám vynechať sestru,ale tak možno ani nebude môcť prísť,je vorkoholik,keď môže ide do práe,lebo si opravuje starší dom,kde sa chce narok sťahovať býva u ich starkej.Tak mi len obed chceme robiť,slepačiu polievku,kúpime zemiakový šalát a rezne slepačie a bravčové budem deň predtým robiť a vto ráno len upečiem,a tortu mám už zajednanú,len dátum ešte nemáme.Tak sa držkajte! 🙂
@chavierka Ahoj!
Tak ja som pribrala od 5mesiaca 8kg.Ale ja som do 4mesiaca schudla 5kg,keďže mi bývalo zle.Ja mám výšku 168cm,a vážila som pred tehu 72kg,takže to preto lebo väčšinou,tie ktoré majú + zo 10kg,tak tie menej priberajú lebo si bábo berie zo zásob matky.Mne to takto povedala sestrička na gynde.A kvôli váhe si nerob starosti,hlavné je že bábätko je ok.
@rianka7 Ahoj!
Neboj ty to už nemáš ďaleko budúci týždeň,ale mi ostatné to máme ešte ďalej,ale tak príde to keď to má,aj dátumy narodenia sú osudnými,takže bábo vie kedy má prísť,má to dané z hora,odkiaľ nám ich poslali 🙂 .Tak len trpezlivosť,aj ja som nedočkavá,ale to ovplivniť nemôžeme. 😀 .Tak sa držkajte! 😉
@barca127
no tak ja čo som bola naúosledy u zubarky tak mi powedala že nemam žiadne kazy aze je vsetko v poriadku... ale vsak v tehotenstve to byva normalne... no taka le potom budeš mat zubky v poriadku ked si ich daš porobit... mne včera večer začalo tvrdnuť brusko tak som sa zlakla že to už id ena man bola som aj na monitore a potom aj na vyšetreni som otvorena na dva prsty... teraz som došla zo sona a dnes same vyšetrenia len mam tak sa bojim... no už by som bola aj rada keby som to mala za sebou...
@ada222 Chuda, tak to si nemala prave najlepsie tehotenstvo, si si fakt vytrpela. Aspon ze ten porod bol taky rychly, zavidim. A kto Ta odrodil? Personal v pohode? No manzel zatato nechce ist, tak uz sa s tym budem musiet zmierit. Joj, cim viac sa to blizi, tym sa toho viac bojim, aj ked viem ako vsetko prebieha, ako to tam vyzera, aj doktorov uz poznam, no nejako mi to nepomaha. Ale asi ked to uz pride, nic neriesis, len aby to bolo cim skor za Tebou, vsak? A ako mala? spinka, ci ste tiez non-stop na nohach? Drzim prsty, aby vsetko islo lahko tak ako ma 🙂
@zora256 jeej tak ty to mas uz inak premyslene...ja len tak zhruba..a vsetko bude zavisiet od toho kedy sa male narodi lebo polovica mojej rodiny je momentalne prec...a sestru s jej mm chceme za krstných cize na nich budeme musiet cakat kym sa vratia z dovolenky...ale tak myslim ze kym pridem dom z porodnice uz budu aj oni doma 🙂 teda ak uz neporodim v tychto dnoch..co dufam ze nie lebo este musim postihat par dolezitych veci do skoly ktore som si samozrejme nechala na poslednu chvilu a teraz si to vycitam..... 😖
@zora256 Ahoj .... tak ja len dufam že budme mat vsetko v poriakdu.. vcera mi powedali ze dnes pojdem domov a dnes mi powedali že nei že tu už ostanem... a ja že no pekne som sa tešial že konecne idem odtialto... vysledky budme mat az za tri tyzdne... takze to tak vypada ze tu budme aj tri tyzdne a dovtedy snad uz porodim... akurat som došla zo sona a je vsetko v poriadku.. ale včera večer mi zacalo tvrdnut brusko tak som isla an pasy a potom este k doktorke na vyšetrenie a som otvorena na dva prsty... som sa bala že to už ide na mna,... a potom mi pichli daku injekciu na ukludnenie maternice a som spala celu noc:D
@januska712 ahoj mno tak tebe sa to uz naozaj blizi panecnku len sa neboj vsetko bude ok zachvilu budes drzat svoju bambulku v naruci....ja si este budem musiet riadne pockat keby sa dal tak preskocit cas to by bolo 🙂)manzel je uz tiez netrpezlivy uz len rozmysla ake to bude ked tu budeme traja
@keena Ahoj vsak aj u nas maly saa hybe najma na vecer.Dnes sa hybe zrovna aj cez den ked manzel nieje doma 🙂 Vcera ked bol doma sa ani nepohol aj sme stuchali do neho raz natiahol nozicku a odtlacil brusko a dalej nic 🙂 Neviem co je taky zaspinkany.A ty ako? Vobec Ta poslali na to ctg co volaju aj ktg? Alebo Ta poslu este len? Nepytala si sa,alebo nespominal Ti lekar?
@zora256 Ahoj tak to budete mat babatko dost skoro. Ked pozeram na ten datum co mas. Nejak zle vypocitali. 🙂 Myslim,ze lepsie skor ako neskor.Od 38 tyzdna sa bezne uz rodi. A to Tebe vobec aspon raz robili ten monitor? A kolkokrat Ti asi tak robili monitor ci vobec?
U nas vsetko v poriadku praveze len sa nam niekedy malo hybe vela spinka a na druhy den vystraja ako divy. Prvy krat som bola na monitore minuly tyzden. Vsetko bolo dobre len sam sa pohol iba raz a dvakrat do neho stuchali stedy sa aj pohol a odpovedal. Zajtra mam ist opat na monitor.Dufam,ze to bude ok ked pohyby citim. Tiez mi uz robili vyter na toho streptokoka ale uz v 35 tyzdni a vtedy mi aj a krv bral lebo ja mam malo zeleza. Neviem kedy Tebe v ktorom tyzdni brali tu krv a vyter ci skor alebo neskor. Ako to mas fajn ze to budes mat skor porod za sebou. Akoze ja som mala pohyby o dva tyzdne skor ako mali byt vtedy hovoria ze to je uz 20 tyzden a termin mam az na 19 jula tak neviem.
@katarina194 ahoj! no ctg to je vraj vlaste aj ten monitor, takze to je jedno a to iste... teda co viem ja... ja by som mala ist teraz v piatok na to, tak som aj zvedava... len neviem ako vydrzim lezat na chrbte, bo mi to vooooobec nerobi dobre ☹ u nas vsetko zatial ok. od tohto piatku tu uz asi moc nebudem, lebo uz odchadzam z BA a v LV kde budem rodit, resp. u nasich nemame net...tak len ako mi vyda, tak sa tu obcas objavim, ale uz nie tak casto 😔
@sisanka Ahoj!
Ty chodíš ešte do školy na vysokú?Tak aj naši krsný sú ďaleko,ale tak už premyslené to mám,lebo ja nerada nechávam veci na poslednú chvíľku,lebo ma prepadne potom stres,už sa vidím prídem domov z pôrodnice a nadruhý deň budem volať farárovi za termín krstu 😀 a potom sa dohodnúť z budúcimi krsnými kedy budú vedieť prísť z Piešťan domov,oni tam bývajúA robia na4 smeny,tak je to dosť nepredvídateľné,keďže počas celozávodnej idú okná robiť a podlahu a maľovať,že ako im to vyjde.Ale tak to celé by som rada mala čím skôr zasebou. 😉 Držkajte sa! 🙂
@januska712 Ahoj!
Tak to je zvláštne,že Ti dali inekciu na ukludnenie maternice,ja som čítala,že už od 36tt nerobia nič proti začatiu pôrodu,nanajvyš dajú inekciu na urýchlenie vývoju pľúc bábätka.Tak Ti držím palce aby si to celé mala čím skôr za sebou a mohla s maličkou domov.Tak ja neviem nakoľko som otvorená,mne len povedal lekár v 36tt,že som viac otvorená,než ako som bola v 32tt,tak čakám min.týždeň som mávala každý deň poslíčkov a teraz len sem tam slabšia bolesť a tvrdnutie len občas,a pichanie v pošve tiež menej a malý sa aj menej hýbe a slabšie o kúsok,ináč sa cítim fajn,tak som zvedavá,že kedy to na mňa príde. 😀 Tak všetko dobré Ti prajem a aby ťa veľmi nepomordovali. 😉
@lucyka1 Tak veď hej aby mali pohodli,veď aj my máme cestu do pôrodnice 59km čiže dobrú hodinku,zato chcem podneho dať deku a aj prikryť ak bude chladno.Tak sa držkajte!To máš dobré že máš taký fusak,hoci s perím by som ja nemohla použiť,lebo som naň alergická,by ma dusilo,ale tak v dnešnej dobe je už hočo dostať.
@keena ctg=karditokograf, teda monitor.... neboj trvá to presne 10min. A ležíš síce na chrbte, ale môžeš mať pokrčené nohy kľudne... mne včera malý počas toho zaspal, tak som si napr. musela ľahnúť na bok a šťuchať do bruška, aby sa prebral 😀 ja chodím na to každý týždeň, pre mňa je to oddych 🙂
Inak budeš priamo v LV, či niekde v blízkom okolí bývať? Takže v piatok ťa čaká veľké sťahovanie 🙂
@katarina194 Ahoj!Mne ten monitor robili 2x v nemocnici ešte v 32tt.Ster a krv mi brali teraz pondelok som končila 37tt.A prietoky mi robili aj v 32tt aj min.pondelok v 36tt.A všetko bolo ok.Mne sa malý pohol v 17ttprvý krát,ale môže byť,že lekár sa prepočítal,podľa veľkosti,lebo ja som povedala poslednú menzes,lenže tá menzes sa mi nepozdávala bola ako ten výtok hnedý pár dní len ako pri zahniezďovaní,čiže to menzes podľa mňa nebola a z dufastonom mi chodila každé 3týždne tak podľa mňa som mohla byť v 20tt a to znamená,že bábo je práveže v čase,a tak by som podľa toho mala termín okolo 29.6.Vieš stáva sa že sa prepočítajú aj lekári,lebo berú veľkosť podľa normy,ale nik nie je rovnaký.Tak len dúfam,že budúci týždeň to budem mať za sebou.Neboj príde aj na teba rad,a možno by si chcela ešte predĺžiť,čo najneskoršie 😀 .Vieš keď mi nič nie je tak to chcem mať zasebou,ale keď ma niečo bolí,tak sa modlikám,"ešte nie!" 😀
@keena Ahoj!
Ako Ti je?Ja už možno budúci týždeň budem v nemocnici rodiť,ty sa nechystáš?To by bolo keby sme sa tam stretli a boli na jednej izbe.Ty by si chcela mať malú na izbe?Ja áno,aby som sa mohla dívať na to maličké stvorenie,ktoré ma toľko kopalo v brušku.Tak sa držkajte! 😉

ahojte baby...tak od vcera sme doma z porodnice 🙂 ..porod sice vyvolavany ale super rychly bez epiduralu...maly od pustenia plodovej vody bol za hodku a pol na svete
vola sa Daniel a miery 2950gr a 48 cm....prva noc doma katastrofa..kedze ma este zltacku tak cez den spinka a v noci buntosi