icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

koc1nka
23. jún 2011

@janushkabb sak to,ze clovek caka bud na odtecenie vody,tak som to mala i pri prvom alebo na bolesti,ktore ale fakt miestami sa zdaju ako porodne.Inak mne to vysetrenie robil dlho a fakt ze som az rukami sa zapierala.No uvidime zajtra na poradni,daj potom vediet ako co.Kedy ides?

zora256
23. jún 2011

@sisanka Ahoj!tak tie bolesti aj mňa prešli a len také veľmi slabunké cítim,ked sa na ne sústredím a zas ma páli brucho,tak určite zas rastie,keď ja by som už najradšej chcela porodiť čím skôr,mojkať sa s malým. 😀 ,ale asi nám robia schválne už mu od utorka dohováram,a nič len kope,tlačí a ako si mu to nejde,keby som vedela ako mu pomôcť a neublížiť si a ani jemu. 🙂

zora256
23. jún 2011

@koc1nka Ahojte baby!
Tak aj ja som na tom rovnako,poslíčkova druhý týždeň občas deň prestávka,a výtok,prievitný,žiadne sfarbenie,a často chodím na wc a niekedy keď sa mi potia slabyny mám pocit akoby mi tiekla voda,tak sa sledujem už ako keby som bola stoho chorá a každý deň sa lúčim s mm keď ide do práce,že ak nebudem doma,tak som v pôrodnici. 😀

katkka
23. jún 2011

@dooscoby jej blahozelam a trosku zavidim ze to uz mate za sebou 🙂 drzte sa

koc1nka
23. jún 2011

@zora256 ja som sa tiez zlakla ze bud mi voda odteka alebo moc unika a to sa tam dolu potim ako slon v kufri.No co uz nam nic ine neostava,len cakat a trpiet.Esteze si tu na fore mozeme vymenit tie nase priebehy tehu

marcah
23. jún 2011

@renca31 a nebola si kvoli tomu RH faktoru na ockovanie v 28.tyzdni? ja ano, zevraj sa to teraz picha preventivne uz dopredu pretoze pri porode sa ta krv zmiesava a ak je babatko RH pozitiv tak potom pichaju este raz po porode... ale kazdy doktor asi inac robi...

janushkabb
23. jún 2011

@koc1nka ja som objednaná na 9:00...tak uvidím že čo a ako a dám vedieť... 😉

janushkabb
23. jún 2011

inak maminky chcem sa opýtať - na materskej som vypisana od 26.mája - to znamená že by mi materska za tie posledne majove dni mala prist...kedy to chodieva???..lebo dnes je 23tieho a mne nič neprišlo ešte...treba aj niekde inde nahlasit ze som na materskej,ked som to nahlasovala zamestnavatelovi,ten v socialnej poistovni a aj rozhodnutie o priznani mi prislo...len materskej nikde...

koc1nka
23. jún 2011

ja o 10.00,takze skoro rovnako.Ja som na matertskej od 28.5. a tiez nic.volala som na socialku a ze to pride v juli spolu so 4-mi dnami z maja a za cely jun.inak ani papier o vyjadreni nemam este.Ale zavolaj si na socialku,tam ti povedia,ci mas vsetky papiere a kedy asi ti poslu rozhodnutie.

janushkabb
23. jún 2011

@koc1nka rozhodnutie o tom že mi matersku priznávaju uz mam doma...to by znamenalo ze vyplatia az po narodení dieťaťa - ak som správne pochopila...no skúsim si tam zavolať a popýtať sa...

januska712
23. jún 2011

@barca127 ahoj no tak aj mam isty porod neikedy buduci tyzdne .. dnes ma pustili domov ... som mala dobre vysledky no lepsie ako som mala a aj malicka je v poriadku tak som konecne doma.:D Dtak sa tesim ako male babo:D

januska712
23. jún 2011

@zora256 ahoj no tak ale aspon somsa dobre vyspala... ked mi dali tu injekciu... dnes ma pustili domov lebo som mala lespie vyslekdy ako na posledy a aj malicka je v poriadku ale bduudci tyzdne isto rodim... taks a bojimm

koc1nka
23. jún 2011

@janushkabb tak to az v juli okolo 15-teho cakaj aj doplatok za maj,tak aj mne povedali,no a potom treba ist aj o ten prispevok poziadat a ten asi poslu v auguste,ci?

zora256
23. jún 2011

@koc1nka Ahoj!
Veru to je dobré,že si tu môžeme písať naše zážitky a podeliť sa o ne,a tak aspoň vieme že nie sme samy vtom,keď naši chlapi nám tak nerozumejú očom sa bavíme,ich väčšinou z toho chytá panika,že nám nevedia pomôcť a tak ten mm ani veľmi počúvať nechce,len mi vraví choď už rodiť,asi preto aby som o tom nerečnila,a nahala ho stým,lebo sa vtom nevyzná. 😀

koc1nka
23. jún 2011

@zora256 asi tak neja,moj si hlavne mysli,ze pridem,vyplujem a je.Ale som zvedava,hrdina sa chysta so mnou,tak som zvedava na jeho reakciu,len aby vydrzal az do konca 😀 😀 😀

zora256
23. jún 2011

@januska712 Ahoj!
To som rada,že máš výsledky ok,neboj zvládneš to,ja sa cítim už na hocikedy,že pôjdem,tiež mám strach,ale tak bábo musí raz von,a lepšie kým má okolo 3kg ako 4kg,tak sa neboj,všetko dobre dopadne,budem na teba myslieť 😉 !

zora256
23. jún 2011

@koc1nka Ahoj!
Tak ten môj je zbabelec 😀 ,len chce aby sm už to mala za sebou,tak mu vravím,že to nie je také jednoduché nak de on za mňa,a potom pôjdem 😀 .Oni si to ľahko predstavujú,že raz-dva ako vo filmoch a ešte sa budeme i usmievať pritom,no nie?

janushkabb
23. jún 2011

@koc1nka tak to bude len tak...hej ten pošlú až v auguste..vsak kolko papierovaciek,potvrdeni okolo toho..ale chapem na jednej strane.. 🙂

sliver
23. jún 2011

@janushkabb - materská nie je od narodenia dieťaťa ale ako su tam šikovné 😉 a tiež ako rýchlo sa to od tvojho zamestnávateľa dostane do Soc.
Ja som na materskej od 29.5. a za ten jeden den mi prišla materská 15.6.

slniecko612
23. jún 2011

@janushkabb Ja som na meterskej od 22.5 a materska mi prisla tiez 15.6.

janushkabb
23. jún 2011

@sliver
@slniecko612 aha 🙂 ...no tak u nás na firme to šikovnosťou asi neprehánajú ...ale dakujem

barca127
23. jún 2011

@januska712 Ahoj mno tak to som rada ze ste v poriadku a uz doma doma je predsa len doma ...tak to mas dobre ked vies ze na tyzden to uz bude 🙂) este si aspon kus oddychni doma kym mate na to cas...ja by som uz tiez najradsej bola keby to uz bolo ale my mame este nejakych pat tyzdnou necelych panecku to uz tu budete mat skoro vsetky odrodene kym sa dostanem na rad ja 🙂

erov
23. jún 2011

@januska712 ahoj, tak super, ze ta pustili domov 🙂 uspesny porod zelam a nech vsetko skvele dopadne! ja idem na tu hematologiu v utorok a tipujem ze vysledky budu v stredu (ako vzdy je to na dalsi den,najneskor dva)-tak snad bude vsetko ok.vzdy mam nejake hodnoty pod alebo nad normou,ale zatial to riesila dr iba vitamínmi.

shawn7
23. jún 2011

@janushkabb ahoj, ja som na materskej od 23.5. a vyrozumenie mi prislo tak asi v prvej polovici juna. materska dorazila 15.6. Niekde som citala, ze to posielaju po 15.nasledujuceho mesiaca po nastupe na matersku..... moze sa stat ze clovek nema vsetky papiere, no ale ak ti prislo vyrozumenie zo Sp, tak by to mali poslat .......

shawn7
23. jún 2011

@koc1nka o akom prispevku to hovorite?

simba13
23. jún 2011

Ahojte maminky, ja som dnes bola na prehliadke a ultrazvuku..doktor ma potesil ze mala je v poriadku a vazi uz 3100 gramov..to bude riadna zena🙂) povedal ze za 2 tyzdne uz mozem v pohode rodit...konecne mam uz aj zakladnu vybavicku kupenu, len este treba zbalit do nemocnice..neviete poradit nejake dobre poporodne vlosky?

dankamat
23. jún 2011

@simba13 fiiiha, tak to je poriadne veľká už. A to ešte čoto narastie 🙂 ty ešte nie si zbalena??? 😅 ja už minimálne mesiac. Najlepšie popôrodné vložky kúpiš v zdravotníckych potrebách - tam nakúpiš aj ostatné potrebné veci (podložky pod pacienta, sieťované nohavičky a pod), ale majú to možno aj v obyčajných lekárňach, ale nemusia mať úplne všade. Tých vložiek nie je nejak veľa na výber - sú všetky rovnaké (hrubé a bez krídelok) 😀 a minimálne také 2-3 balíky si kúp, že sa toho dosť spotrebuje, aj keď záleží od toho ako budeš krvácať.

simba13
23. jún 2011

@dankamat Ano je uz riadne velka, aj som doktorovi vravela ze to bude riadna dievka,no upokojil ma ze by mala priberat tak 100-200gramov za tyzden, takze o 4 tyzdne by mala mat 3500gramov alebo 3900 gramov a to nie je az take strasne...a vlosky som si kupila jedno balenie v zdr. potrebach,no pripadaju mi ako vata obkrutena obväzom, preto som myslela ci niesu nejake lepsie..a zbalit by som sa uz chcela konecne dnes..ja to vsetko nechavam na poslednu chvilu aj obliecky do perinky a baldachyn si chcem dat len na buduci tyzden usit...ale pokial sa citim dobre..🙂)

renca31
23. jún 2011

@marcah ahoj! nie, nedostala som žiadne očkovanie, vraj až po pôrode, ak bude bábo RH pozitívne...ale možno to očkovanie dávajú len v tom prípade počas tehu, ak Ti v krvi nájdu nejaké protilátky, nie? a ja som ich tam vtedy, keď mi robili tie testy, nemala.....no a odvtedy mi to nekontrolovali, tak dúfam, že tam už nebude do pôrodu žiadny problém, a ani potom....

renca31
23. jún 2011

@janushkabb ahoj! ja som na MD od 28.5. a 15.6. som dostala na účet materské za tie štyri májové dni. Rozhodnutie som dostala listom až včera....ale možno to závisí aj od toho, kedy si žiadosť odovzdávala zamestnávateľovi. Ja som ju odovzdala 2 týždne pred nástupom na MD, lebo som si čerpala potom dovolenku, tak mali asi viac času to tam odoslať a spracovať....ale v blízkej budúcnosti by si mala dostať tie peniažky!