icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

katarina194
26. jún 2011

@keena ahoj akoze aj my sme natom trosku horsie aj mam strach. Tiez som bola na ten monitor vo stvrtok a bolo mi strasne zle len co som si lahla skoro som tam odpadla. Jedna doktorka co to kontroluje som jej povedala a mi vravela, ze vobec tak nemusim byt mi dala vyssie postel ale aj tak potom bolo male vystresovane z toho a monitor som mala zly. Po dvoch hodinach mi museli monitor opakovat dovolili mi lezat na boku a uz som mala dobry monitor. Lenze piatok som mala poradnu a tiez mi povedal ze som otvorena na jeden prst,zato mam poradnu o tyzden teda tento piatok a den predtym mam opat monitor ak vobec vydrzim. V utorok mam 37 tyzden a vobec to nieje dobre aby uz teraz prislo male na svet aspon do 38 tyzdna teda tyzden aj dva dni by som mala vydrzat tak neviem ako to bude... Potom daj vediet ako sa mas a ako sa vam dari 🙂

katarina194
26. jún 2011

@zora256 No lenze mne bral vyter v 35 tyzdni. Na monitor som bola prvy krat v 35 tyzdni. Do teraz bolo vsetko v poriadku ale uz to akosi nieje neviem co sa stalo. Ked som bola vo stvrtok na monitore prislo mi strasne zle ked som lezala na chrbte potom som mala aj zly monitor aj mi povedali aby som nespavala na chrbte a nabuduce povedala,ze nesmiem lezat na chrbte. Po dvoch hodinach mi monitor opakovali lezala som na boku bol dobry monitor. A v piatok som mala poradnu.Dalsi som ze mi povedal,ze som na prst uz otvorena. Este sm take nemala ani nebola tehotna neviem kolko takto vydrzim otvorena.Ani neviem ci som s nedopomohla ja lebo som isla do mesta pesi a cesta tam pesi trva 30 min. bolelo ma brusko celu cestu.Autobus mi nesiel. Aj to len pre t-mobile 6 krat som tam isla tri krat volala a dvakrat zaplatila aby som mala po mesiaci zaplatenu fakturu len same problemy robili cely mesiac. Teraz uz ani nebeham vela ani nic take nerobim.Ved mam v utorok len 37 tyzden a aspon tyzden musi vydrzat sa bojim ze bude malinke a bude mat nizku vahu.
Teda aj ty budes mat babo skor ako v den terminu. Ako to beries?

katren
26. jún 2011

@katarina194 hlavne nestresuj.....ja nemozem cele tehu spat na chrbte, hned som sa zacala dusi´t co som nemohla dychat a maly tak kopal, ze som myslela, ze sa vykope voń a este k tomu aj zacalo brusko tvrdnut, takze ja cele tehu len na bokoch a teda uz mi to robi riadny problem, lebo ma bolia boky uz nadranom.....
Obdivujem ta, ja pesi 30min vobec neprejdem uz davno, nie este v 37tt, do kostola, co mame cca. 200m ma mm vozi autom, lebo pred kostolom som myslela, ze vyplujem dusu....
Uz ti svieti krasny 37tt a po ukoncenom 37tt je dieta uplne donosene, tak sa neboj aj keby si porodila skor....nad 2500g beru dieta ako plne donosene.
ja som bola pri dominike otvorena uz od augusta a termin som mala v decembri a ty to mas vlastne uz "len" za par, tak sa nestrachuj....

barca127
26. jún 2011

@januska712 ahoj mno tak to drzim palceky s tym fotenim teda aj ja som rozmyslala nad niecim takym ale nakoniec nic tak dufam ze s manzelom dame aspon naku tu foto este s bruskom abo co stale cakam na nejaku vhodnu prilezitost...inac dnes musim poklopat zatial vbrusko netvrdne ale uvidim co bude vecer kedze to vtedy vacsinou zacina

lucyka1
26. jún 2011

ahojte baby. chcem trosku odbocit od temy. prosim vas, poradte mi. co sa tyka materskej, boli ste nieco vybavovat aj na urade prace soc. veci a rodiny??? alebo len na socialnej poistovni, kedze je platcom materskej ona. a ked som bola este pred materskou na PN-ke dva mesiace tak aj ta PN-ka sa tyka len socialnej poistovne? a este jedna otazka: na urad prace soc. veci a rodiny idem az ked sa babatko narodi??? myslim vybavit tie prispevky, atd... vdaka

dooscoby
26. jún 2011

baby nemusite sa bat o deticky vid moj priklad..maly sa narodil v 37tt a mal krasne miery a bol uplne v poriadku...za 4 dni sme aj boli doma z porodnice...oni tie dietky od toho 36-37 tt su uz zrele a nezvyknu mat ziadne problemy...kolko bab bolo v porodnici s detmi narodenych v 40tt a vazili tiez 3kg a mali okolo 48cm

barca127
26. jún 2011

@lucyka1 ahoj ja som bola tziez na PN a ked som sla na MD tak som sla len s papierom o ukonceni PN a zacati MD k zamestnavatelovi a kedze mam aj dobrovolne positenie tak aj na socialku na urad prace a SV som neodnasala nic, tam pojdes az ako ty vravis po narodeni koli prispevkom, ale neviem ako ty ci si bola pred PN zamestnana alebo ako

katren
26. jún 2011

@lucyka1 ja som odniesla papier na socialku a isla hned aj na urad prace, lebo z tadial posielaju rodicak, tak aby vedeli, ze ho maju stopnut teraz (sme sa pytali, ze ci si davaju vediet medzi sebou informacie SP a UP a ze nie 😠 ).....a dostala som hned papier, ze ked mi pride rozhodnutie zo socialky o materskej, mam s tym prist a dostanem zasse papiere, s ktorymi treba prist po porode....

januska712
26. jún 2011

@barca127 ahoj tak akurat som sa vratila s fotenia... bolo celkom dobre ale uz to tak vypadalo že nejdeme nikam lebo začalo pršať ale nakoniec prestalo... no takze teraz uz len cakame na fotky.... inak aj mne len vecer tvrdne to brusko len dnes aj počas fotenia a aj teraz takze newiem ... bojim sa nehccem ist zasa do nemocnice...

babula
26. jún 2011

@katren ahoj kam sa chystas rodit?a este som sa ta chcela spytat,budes spavat s dominikou aj malym v jednej izbe alebo ich oddelis?

lucyka1
26. jún 2011

@barca127 dakujem ti. ano, aj ja som bola zamestnana pred MD. a urobila som to takto isto. a peniaze mi este neprisli.... 😒

lucyka1
26. jún 2011

@katren no, ale ty to mas trosku ine. ty si totiz este s dcerkou na materskej vlastne uz na rodicovskej. tak asi preto to mas urobit takto, nie? ci?

katren
26. jún 2011

@babula no ja idem do topolcian....rodila som tam aj Dominiku a max. spokojnost 😉
my sme si dali este jednu postielku do spalne, budeme spat vsetci spolu....nasa prespi celu noc, nezobudi sa na nic, tak sa nejako nebojim, ze by sa budili.... 😉
@lucyka1 no ja neviem, ja by som si pre istotu zavolala.....

akatka
26. jún 2011

@babula
Ahoj, ides rodit do TN? Ja ano, v piatok na poradni mi Dr. povedala, ze sme na spadnutie, tak cakam, ze kedy na mna nieco pride 😅

babula
26. jún 2011

@akatka ahoj,ano idem do tn,v utorok mam poradnu,tak uvidim cobude,ja dufam ze do 15.7.bude po tom.prvy bol tiez skor a ze teraz mozem cakat to iste.tak som zvedava ci sa tam stretneme.

babula
26. jún 2011

@katren no nas maly dost buntosi,je nauceny spat v deckej,len my sme tam teraz s nim,potom tam chcem nechat s nim muza a ja s malym v spalni,len sa bojim,ze adamko bude chciet potom spat so mnou.

katren
26. jún 2011

@babula no my nemame priestory, takze budeme vsetci spolu.....

raviela
27. jún 2011

Ahojte, ja mam termin v juli, 20-teho. Ktora z vas ste z okolia DS?

zora256
27. jún 2011

@katarina194 Ahoj!
Ja som veľa čítala,o tehu,a tak som sa dozvedela,že cervix skóre má 8 bodov sú to stupne mäkkosti krčka a čím je mäkkší tým sa ľahšie otvára a ja som mala 13-tého 4,takže sa moc tým už ani nezaoberám a potom sa skracuje krčok,čo je už od 36tt normálne,tak sa nemáš čoho báť,ešte je tam aj bránka ktorá po týchto dvoch drží,ktorá sa až pri kontrakciách bude otvárať,ale až po skrátení krčka,takže to tak rýchlo nebude.Ja som už 13-tého bola otvorená na viac ako prst,len mi nebolo povedané na koľko,lebo ja som sa začala otvárať v 32tt a ešte som celá,takže nestresuj,lebo to malej škodí.Od 36tt je to ok.A teraz už mám pocit,že ešte vydrží asi týždeň-2 možno i do termínu.
Tak sa držkajte! 😉

zora256
27. jún 2011

@lucyka1 Ahoj!
Neviem ako ty,ale ja nemám odpracovaných 270dní a tak musím počkať na rozhodnutie zo SP,aj keď od tiaľ nič nedostanem,a to rozhodnutie vziať na Úrad soc.vecí a rodiny a tam potom dajú nejaké papiere ktoré mám po pôrode vziať,lebo rodiné prídavky budem dostávať až po pôrode do vtedy som na PN.

babula
27. jún 2011

@katren ja len neviem,ci by nebolo lepsie ich hned ucit aby boli spolu a zvykali si na seba.uvidim po mesiaci a potom by som s nimi zostala v deckej.

mirkaradko
27. jún 2011

ahojte baby... chcem sa opytat poslickovia bolia??? ja som sa v noci zobudila na bolesti taky ako krc na pravej strane po bruskom...hnusna tupa bolest 3x sa to zopakovalo a dalej nic... este mam cas necely mesiac a nechcem sa ponahlat len neviem ci uz si nemam nahodou pobali tasku 😒

zora256
27. jún 2011

@mirkaradko Ahoj!
poslíčkovia bolia v podbrušku a kontrakcie,tie bolia od vrchu maternice postupne sa prenesie na celé brucho,tak som čítala na www.najmama.sk 39tt,v tom sú opísané kontrakcie.Tak baliť y si sa už mala,veď to už nemáš ďaleko.

Baby ja sa vás chcem opítať.
Ak má žena streptokoka a ide rodiť,tak jej majú dať antibiotiká pred rodením,však a ptom môže rodiť prirodzene?
Mne nebola ochotná sestrička povedať vysledky,že stačí 4.7. keď pôjdem do poradne,hrôza aká je lenivá,ešte aj výsledky povedať.A je to aj dôležité vedieť,a poprípade liečiť.Brali mi aj krv a povedala mi len toľko,že vtedy dostanem recept 4.7.a treba len preliečiť,a tak,prečo nevolajú ak je niekde problém a liečia hneď,toľká neochota 😠 .
Baby ďakujem,vopred za odpovede! 😉

katren
27. jún 2011

@zora256 ja mam tiez streptokoka a dr. hned povedala, ze dame infuzkou pri porode.....a mozes rodit normalne...ja som ho mala aj pri Dominike a hned ako mi pichli plodovku, tak som dostala infuzku s antibiotikami... 😉

barca127
27. jún 2011

@januska712 ahoj tak hlavne sa nestresuj a, nohy vyloz a oddychuj kym sa este da .) ja som sa dnes pustila do kupelne som ju celu vydrhla a uz mam teda dost dufam ze mi nebude zas tvrdnut brusko, sice este by mi trebalo popratat aj ostatne veci ale na dnes uz stacilo nie

barca127
27. jún 2011

@lucyka1 ono to zalezi od socialky niekedy ked zacinas ku koncu mesiaca ze mas tam len par dni tak ti poslu za tych par dni potom v dalsiom mesiaci naraz viem ze mne tak posielali marodku ked som zacala

henulienka
27. jún 2011

@zora256 ja som mala streptokoka pri obidvoch deťoch, prvú dcérku som rodila spontánne, na poradni mi ten ster zobrali v 36 tt a výsledok len zapísali do knižky a infúzku s liekmi mi dali tesne pred pôrodom. Pri druhom mi tiež len výsledok zapísali do knižky, ale to som mala plánovaný cisarák, takže som nič nedostala, keďže dieťatko nešlo pôrodnými cestami a nemalo sa ako nakaziť.

januska712
27. jún 2011

@barca127 ahoj... no tak tu kupelnu som aj ja drhla v sobotu... bruško mi tvrdne dnes teda statocne... aj mala mi stale tlaci do rebier... dnes som bola aj na monitore dopadol dobre a ešte som bola u tej zubarky tak enmam ani jeden kaz som bola prekvpaena...*D a vz sa ako mate????

lucyka1
27. jún 2011

@zora256 no, ale ja mam odpracovane, lebo mne sa do toho odpracovaneho rata aj predosla rodicovska dovolenka, ktoru ked som ukoncila tak som hned nastupila do predoslej prace. ja totiz nemam prerusenie zamestnania este od prveho tehotenstva. az ked som uz teraz nevladala v robote pracovat tak som sla na PN-ku na ktorej som bola dva mesiace a potom mi nasledovala MD na ktorej som od konca maja.

lucyka1
27. jún 2011

@barca127 no, lenze ja som na PN-ke od konca marca.... a na MD od konca maja.... a este vôbec, vôbec nic..... 😒