Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahojte baby pred nedávnom som vás tu prosila o radu ohladom zvysenych protilatok pri krvnej skupine rh negativ. tak ja som nakoniec skoncila v martinskej nemocnici, kde som bola 6 dni. moje protilatky boli podla vysledkov z čadce 5krat vyssie a v martine zistili, že iba 2krat vyššie, pozorovali nas tam podla sona a ctg zaznamov by sme mali byt v poriadku, mali v pláne vyvolávat porod ak by sa cosi dialo, ale už sme doma, uznali ze by sa dalo ešte bábätko chvilku donosit. o týžden mám kontrolu zase v martine.. so starostlivostou som bola spokojná, akurat jeden doktor ma dost necitlivo vysestril zo spodu, keď som skrikla tak mi povedal,ze vsak tade musi prejst hlava 😒 že co sa stazujem na bolest. v noci mi z toho tvrdlo brucho a mala som bolesti ale potom to preslo. tak už som rada,ze som doma a mám pokoj od stresov, vyšetrovania, kazdy dr. hovorill inak raz mi sli robit cisarsky raz vyvolavat porod... večné stresy. 😖 ak ste tu niekto z martina prosim ozvite sa. dakujem
@maruska.s pekne. 😉 no s nami to bolo horsie s vyberanim mena, kedze sa nam v kalendari nic moc nepacilo, a ja som chcela slovenske meno, ziadnu exotiku. prveho syna mame martinka, co vyberal manzel. teraz bol rad na mne, tak asi adamko, a manzel tiez suhlasi. co je pre mna doslova boj. lebo jemu sa nic nepaci.... 😉
@zora256 mne sa maly v noci moc nehybe..s tym problem nemam,snad tak bude spat aj ked sa narodi 🙂 ale tak ma vsetko boli ked si lahnem..nikdy si neviem najst polohu a tazko sa mi dycha..inak tie bolesti mam aj ja kazdu chvilu tak cakam ze to uz bude skoro...a bola by som rada lebo moj dr ma od buduceho tyzdna dovolenku tak budem musiet ist na stg do nemocnice a este k tomu aj na poradnu k zastupujucej doktorke a ta ma ordinaciu dost mimo mesta 😠 aspon ze viem ze je dobra,kazdy si ju chvali ale aj tak sa ucestujem..aj buduci aj ten posledny tyzden...teda ak vydrzim samozrejme..a este mi vcera dr povedal ak neporodim do terminu tak ona ma potom posle na prijem a vyvolaju porod,no taky divny pocit som dostala,ze by som mala prenasat...daj vediet ako si dnes pochodila 😉
@mimi147 Ahoj!
Gratulujem k promóciám! 😉 Tak to rodenie,už by som eľmi rada dnes porodila v noci,bola by som najšťastnejšia na svete.Papiere už mám doma žiadosť o prídavok na dieťa, 😉 žiadosť na rodičovský príspevok,žiadosť o príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa,A potvrdenie od ženského.Tak už len vyplniť,a potom ich vziať po pôrode so 4 fotokópiami rodného listu a občianským.Už len bábo chýba.A povedali mi,že na matrike bude ďalší papier čo mi tam dajú vyplniť a tam dostanem 5000sk v korunách mi vraveli,tak neviem presne koľko to je eu som nerátala.A ten jednorázový príspevok od štátu na prvorodené je 20 000sk,čiže 666eu.Tak sa držkajte! 😉
@lucyka1 tak to je super, adamko je tiez velmi pekne 🙂 nam sa pacilo este oliver a matus...ale nejako nam to nesedelo a na filipkovi sme sa zhodli obaja 😉 uz ine si neviem ani predstavit 🙂 inak, neviem, co mam cakat, ale v noci som uz rozmyslala, ci ideme do nemocnice...zobudila som sa na bolest v podbrusku, potom sa to striedalo s krizami, boleli ma stehna, no proste vsetko zo spodu 😒 potom ma este aj prehnalo...brusko mi tvrdlo kazdu chvilu...nejako po pol hod. to preslo a zaspala som znova...ale od rana ma uz prehnalo druhy krat, tak neviem...ale maly si kopka stale, tak dufam, ze je v poriadku. Volala som aj doktorke, ze keby zacali bolesti, ze do nemocnice, ze zatial nemusim, ze mam podietovat, ale ze u niekoho sa tak spusta aj porod, tak uvidime...
@dankamat Ahoj!
Ja mám tenistý problém so sprchou,tvrdne mi zneho bruško a tak si do vane napustím asi tak 10cm vody,lebo ja som už aj otvorená a sadnúť si do nej nesmiem,tak sa po kľačiačky poumývam a sprchu používam na vani len na umytie vlasov a opláchnutie,tak mi bruško netvrdne. 😉
@sisanka Ahoj!
Tak podarilo sa mi všetko vybaviť,a do dôvery mám vziať rozhodnutie z úradu práce až keď pôjdem dať robiť kartičku poistenca,lebo som vedená ako PN,a potom to potrebujú,aby som mala vedené kto mi platí nemocenské,ak ochoriem aby som si nemusela sama hradiť.A žiadosti o príspevky mám doma,len vyplniť a po pôrode zaniesť a budem potrebovať 4 krát mať prefotené rodný list dieťaťa k žiadostiam,si myslím + aj v dôvere.Tak od teraz budem len oddychovať a čerpať sily k pôrodu,tak mňa od včera malý tak kope dorebier,že ledva sa vládzem nadýchnuť,už aby bol vonku 🙂 .Tak Ti držím palce,aby Ti to celé dobre dopadlo! 😉
@zora256 ahoj tak to si nejako rychlo postihala 😉 ja si po tie papiere pojdem asi az po porode...alebo poslem manzela...ma to este cas lebo aj tak sa to vyplnene na urad ma zaniest az 28dni po narodeni,aj s potvrdenim od pediatra...a na matersku som narok nemala cize som ani na socialke nebola,pojdem az po porode,tam bude tiez treba nejake potvrdenie pre urad prace...teda ak sa to nezmenilo za tie tri roky 🙂 a plus sa nahlasit na dochodkove poistenie ci co...a do zdravotnej pojde manzel...kym ja budem v porodnici tak on take povybavuje,aj na matriku zajde..aj pri prvom vybavil tak si myslim ze to zvladne aj teraz,aj ked ja som ta ktora skor povybavuje 😀 ale s telefonom na uchu mu presne poviem kam ma ist 😀 inak dnes mame ten termin,nie?podla pohybov..tak snad este poupratovat stihnem,aj ked som akasi leniva..som spala skoro do 9.30 a nie a nie sa rozhybat 😀 este aspon do konca tyzdna vydrzat...az si stihnem doma porobit este a zajtra ide manzel do Bratislavy tak snad ma to nechyti 😀
ahojte maminy 🙂
no ako sa cítite?? nám ostáva 8 dní 😅 ale vôbec nemám pocit,žeby to na mna šlo,alebo aspon pomaly prichádzalo ..aj poslíčkovia nejak dva dni už nič,ale malá sa hýbe,kopcuje,tak viem že je okey 🙂
v piatok nás čaká poradňa tak som velmi zvedavá ci sa nieco zmenilo....ja sa jej už táák neviem dočkať - niekedy mám pocit,že sa jej na tento svet ani nechce a pritom mne sa už týžden sníva ako ju držím v náručí,alebo že ju kúpem atd 😀 ..možno sa len príliš sústredujem a myslím na pôrod - som prvorodička tak mám trošku obavy...aj ked pán dr. povedal naposledy že pôrod by mal byť malina - ale aj tak neviem čo ma čaká takže je to čistý strach z niečoho nepoznaného...poviem Vám úprimne - IDEM SA Už Z TOHO ZBLÁZNIŤ 😝 ...prajem vám pekný deň
ps: musela som sa vykecať,lebo doma už každému s tým pílim uši 😀
@sisanka Ahoj!
Tak mm nevie po slovensky,tak si musím všetko sama.Tak ja som vedená v Sp,lebo som na PN-ke,tak som tam žiadosť posielala na Md aj keď nemám nárok,som musela poslať,náč by som nedostala PN-ku a tak včera prišlo rozhodnutie,a to som včera dala prefotiť a stým som šla hore do Krtíša na úrad a tam mi dali tlačivá,ale tak z tých žiadostí len jedno treba po 28dňoch odovzdať ostatné hneď po pôrode,preto dali domov vyplniť aby sme to potom mohli zaniesť.A ja zas dúfam,že dnes v noci už pôjdem hoci teraz mi vôbec nič nieje,to je zvláštne,včera som si už myslela,že do dnes porodím,a dnes nič,ale tak ešte večer môže prísť bolesť.Tak Ti držím palce,aby ste vydržali,kým príde tatko domov 😉 !
@janushkabb Ahoj!
Tak ja poslíčkujem takmer každý deň,ak nie ráno tak poobede alebo večer ale ma to akosi nechytá,tak mi máme 13dní do termínu,ale tak podľa lekára už hocikedy a tiež ma lekár ubezpečoval,že všetko bude ako má byť prirodzene,tak aj ja by som už malého mala najradšej už vonku,lebo ma od včera poriadne kopal do rebier až som si myslela,že mi ich zlomý,taká ostrá bolesť ma bodla,až som lapala dych. 😖 Ale čo už,my máme poradňu až pondelok 4.7.Tak ja už do nej nechcem čakať,chcem homať ešte tento týždeň.Tak čo sa týka snov,tak som rada,keď sa mi nič nesníva,a viem sa vyspať,lebo pondelok som ledva spala hrozne sa hýbal celú noc malý a aj ma to bolelo.Neboj,príde to keď to má čas,všetko je stanovené tam hore,kedy sa má bábo narodiť.Nechaj to na Pána,aj ja to skúšam nechať na neho,a nestresovať sa preto,ajtak to nezmeníme! 😉
@janushkabb ahoj tak sme na to rovnako,ja tiez o nicom inom nehovorim len o porode a ze kedy to uz bude atd..manzela uz ide porazit,uz ma asi radsej ani nepocuva 😀 neboj dockas sa,tak ako vsetky..aj ked to cakanie je hrozneee...
@zora256 mne sa tiez kazdu chvilku zda ze uz asi pojdem rodit..ale ako bolest pride tak aj odide...a nie je vobec silna...skor sledujem ci mi neodida hlienova zatka,alebo voda...v tom pripade by som urcite uz sla do nemocnice...aj ked myslim ze vydrzim este...aj dr vcera povedal ze to na porod nevyzera...
@sisanka
@zora256 no baby ja tiež čakám na plod.vodu alebo na neskutočné bolesti - ale stále nič...na mna ked prídu poslíčkovia tak mám pocit ako by som mala dostať menzes - začnú ma bolieť kríže,podbruško - ale stále taka bolesť čo sa dá vydržat - a chybaju aj tak intervaly...ja som si dnes povedala,že už na to nejdem myslieť - ked to má prísť tak to príde - ako vždy keď to budeš najmenej čakať 😀
@barca127 ahoj ... no ja som bola napsoledy asi pred dvoma mesiacmi a teraz sme sa rozhodli že idu aj kolegyne z roboty tak snad vydrzim ... dnes mi je asi najlepšie z celeho tyždna... a ty ako sa mas???
@zora256 ahoj...ja mam tiez podobne problemy ako ty...stale mam zapaly...a tiez ked doberiem lieky tak max. do troch dni je vsetko naspat ☹ ...som sa chcela spytat aj dr.,ze ci to nemoze ublizit nejak babatku...alebo ako je to pri porode,ze ci to nevadi ked mam zapal babatku alebo aj ci nebude tazsi porod alebo teda bolestivejsi...len som na to zabudla...pri prvom tehotenstve som taketo problemi vobec nemala...ale za to teraz ich mam celu druhu polovicu tehotnosti a je to hnusne ☹ ...len dufam,ze to malinkemu nijak nevadilo ani nebude vadit...
Ahojte holky, tak my tiež doma hovoríme iba o pôrode. Dnes som bola na poradni a veru vôbec to nevyzerá, že by sme mali rodiť v najbližších dňoch, stále som zatvorená, poslíčkov nemám žiadnych a placenta má ešte len úroveň I-II, takže mi doktor povedal, že najbližšie mám prísť deň pre termínom a ak sa nič dovtedy nestane tak idem do nemocnice na vyvolávačku. Takže žiadne prenášanie sa pravdepodobne konať nebude. Tak sa držte, veď ono to príde vtedy keď má. 😉
@januska712 mno tak sa tam zabav v tom cirkuse 🙂 ja dnes mno ako tak nejako ma cele doobedie boli brucho ako na menzes a nic sa mi teda dnes nechce akurat tak dovarim a na vsetko sa vykaslem 🙂
v noci som zas moc toho nenaspala vsetko ma akosi bolelo ale co uz ... akurat sa este chystame dnes do aska po novy stol a reklamovat stolicky ale myslim ze velky uspech tam teda mat nebudeme s tou reklamaciou :(
@zora256 Ahoj, trošku Ťa poopravím, príspevok pri narodení dieťaťa je 151,37Eur (to je na každé dieťa) a príplatok k príspevku je 678,49Eur (toto na prvé tri deti). Na čo máme ešte nárok sú prídavky na deti- 22,01. Na všetko treba vypísať papiere- všetky vzory tlačív sú na stránke http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?... Odovzdať na UPSVaR. Niektoré nám potvrdia len keď sa dieťa dožije 28 dní... Len na spresnenie pre všetky mamičky!!!! 😉
@dankamat
@zora256 ďakujem za gratulácie, babenky 🙂 inak, ja som mala tiež čo robiť, aby som tam vydržala stáť 😒 ani som nemala príliš vysoké boty, prejsť by som v nich v pohode prešla dosť, ale to státie bolo otrasné.... našťastie mi nebolo zle, tak sme všetko zvládli ako sa patrí 🙂 mám radosť, že mi zdravie dovolilo zúčastniť sa, tá chvíľa naozaj stojí za to. ale bábätko je prednejšie, tak sa drž a maličké nech poslúcha 😉
v pondelok mi doktor povedal, že malinkej sa ešte zatiaľ nechce na svet, že sa neotváram, ale v piatok a včera som mala takých dosť výrazných poslíčkov a osobne si myslím, že do termínu - do 14.7. bude malinká na svete, tak uvidíme 🙂 v každom prípade, treba byť pripravená na všetko
@dankamat hmmm, neviem, bolesťami by som to nenazvala, ale skôr také stupňujúce sa tlaky a tvrdnutie bruška, ktoré sa objavuje čoraz častejšie... túto noc som mala tuším celú stvrdnuté brucho, pokaždé, keď som šla na wc som si to všimla, ale akože spala som dobre, neobmedzovalo ma to v spaní 😒
@barca127 ahoj no dakujem ... zabawim sa len dufam že vydržim do zajtra... lebo tiež sme sa boli dnes s drahým prejst a som si musela sadnut co som mala bolesti v podbrusku tak sme išli hned aj domov.... dnessom bola aj na tom krcnom takze ziaden zapal mi nenašli ze maju hladat dalej tak uwidim co mi powie doktor v piatok ci ma budu teraz posielat po smaych vysetreniach alebo pockaju kym porodim... uz by som to chcela mat vsetko za sebou.. inak aj ja som dnes akasi unawena ale to može byt aj tym počasim:Dd
@januska712 mno sak urcite to bude aj tym pocasim sak u nas uz niekolko dni je zamracene a sychravo slniecko pomaly ani nevykukne a to robi svoje, my sme v asku dopadli velmi dobre som az prekvapena z toho mi sme si totiz kupili v akcii stolicky co mali predtym akoze vystavne kusy o 20€ zlacnene za kus a potom sa nam zacali parat tak nam ich teraz normalne vymenili za nove 🙂 to je teda zahada s tym tvojim zapalom

tak, máme úspešne odpromované a môžme ísť rodiť aj zajtra 🙂 nedbala by som