icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

alex2201
30. jún 2011

@dankamat no zatial mi nepovedal doktor, pýtala som sa na epidurál tak mi povedal že nemám ho riešiť, lebo ešte sa nevie ako budem rodiť, ale jazva je zatial ok, otváram sa, len malý je veľmi vysoko. to bola tá doktorka u ktorej som bola aj ja? tá blondínka? mne sa zdalo že tam čakáte dosť dlho teda. no ta dialka to je zabijak pre Teba už. mne stačí po BA ak máme niekam ísť 😒

dankamat
30. jún 2011

@alex2201 aj ja sa už otváram a malý je už úplne dole, ale u prvorodičiek to asi nijak neurýchli pôrod 😒 áno tá blondínka je moja Dr. je super, len akurát meškala a jedna baba ma predbehla, lebo to bola "tlačenka" - sestrička je jej teta a potom mala Dr. konzultáciu, tak som čakala... Však preto mi povedali, že ma môžu hospitalizovať skôr. Ale to sa uvidí na ďalšej poradni, či sa otváram viac alebo čo. Máš vybratého aj pôrodníka, či to necháš na "službukonajúceho"? 🙂

alex2201
30. jún 2011

@dankamat šak ja som Ťa predbehla 🙂 a to som sa čudovala že idem, jedna tlačenka na stehy potom ja a potom ďalšia za mnou, inak ja by som tam nechcela byť hospitalizovaná čo chodím z 8posch. na poradňu na tom istom strašne škaredo to tam vyzerá, som tam bola na ctg na izbe a sa mi dvíhal žaludok z baby čo tam ležala, mala plesnivé nohy no fuuuj. Hej mám pôrodníka ku ktorému chodím, len tento týždeň má dovolenku preto som bola dole

dankamat
30. jún 2011

@alex2201 ja som tiež bola pozrieť na izbách na 8., lebo keď som bola na utz, tak ma poslali na wc tam kde sú izby - tak som videla.... ako v izbe prežijem, a to koho dajú ku mne o tom nerozhodnem 😖 ale teraz v lete nás bude asi veľa a ešte v tom teple - ach jaj.

alex2201
30. jún 2011

@dankamat no to hej ja riešim nadštandard kvôli tomu, ja už mám jednu skusenosť aj keď nie z BA ale z KE a ten bordel čo dokážu baby nechať za sebou to je hruza a des ale pravdepodobnosť že ho dostaneš je minimálna

dankamat
30. jún 2011

@alex2201 no ak nas bude tak vela ako vsetci hovoria, ze jul bude totalne napratany, tak dostat sa na nadstandard bude asi problem.... no ja uvidim odkedy tam vobec budem. Inak ja ani neviem - keby som isla nahodou skor do nemocnice, tak to ma daju na 9. posch? lebo na 8. je len oddelenie sestonedelia.

alex2201
30. jún 2011

@dankamat tak to netuším ja som ležala na ženskom, ale ma to tam desí Ti poviem, ale behali tam baby z babätkami tak netušim, dá sa to vydržať keď máš normál kočky na izbe

akinorev30
30. jún 2011

Ahojte baby, mám otázočku...........................hovorí Vám doktor aký stupeň má vaša placenta? Ja som totiž stále medzi stupňom I-II a zdá sa mi to málo na to že mám termín za 12 dní.

zora256
30. jún 2011

@sisanka Ahoj!Tak mne hlienová zátka odchádza postupne.A bolesti mávam najmä v podbrušku a v krížoch.Ale kontrakcie sú vraj také,že zvrchu brucha postupuje dolu a bolí celé brucho a sú spravidelnými prestávkami a bolesť trvá takmer min.Tak som čítala.Tak ja čakám aj tie kontrakcie,lebo ak odíde voda tak behom 2hod.musím byť v nemocnici,ale pokiaľ sú len kontrakcie,tak mám viac času o niečo,tak ja mám jednu pôrodnicu na 65km a druhú na 59km,tak ísť by som musela max pri 15min.kontrakciách,lenže závisí aj od sanitky kedy dôjde pre mňa a odkiaľ ju pošlú.Tak som veľmi zvedavá ktorý deň si vybral Pán na narodenie nášho anjelika.
@janushkabb Ahoj!
Tak aj ja som si to povedala,že ajtak to príde,keď to má,a aspoň sa nebudem preto znervózňovať,že prečo neprichádza.Hoci ty máš o termín o 5dní skôr,tak snáď už tento výkend porodíš.Tak Ti držím palce,aby vm šetko dobre dopadlo a prebehlo! 😉
@lusia30 Ahoj!
Tak ja som otom hovorila s jednou lekárkou cez net,a tá ma ubezpečila,že jedine streptokoky sú nebezpečné pre bábo,iné nie.A tie zápaly môžu spôsobiť,že pošvová sliznica jedosť tenká a môže sa viac trhať pri pôrode,ale tak dúfam,že nič vážnesa nám nestane,a že až tak nie je zničená,ja som brala 3x macmiror 12guľôčok cez tehu.A ty?
@akinorev30 Ahoj!
Tak to máš dobre,keď Ti vyvolajú pôrod ak dovtedy neporodíš,jednu známu nechali trápiť sa 2 týždne nadčas,a potom sa aj natrápila kým porodila 3950g a 56cm chlapčeka.Tak to zrejme závisí aj od lekárov.
@romanecka Ahoj!
Ďakujem!Tie papiere mám doma,mi dali včera,a len na jednom je keď sa dieťa dožije 28dní,ostatné mi povedali po pôrode mám zaniesť so svojím občianským,takže ak niekomu pôjde muž tak má vziať váš občiansky.
@mimi147 Ahoj!
Veru,treba byť pripravenou stále,veď aj lekári sa môžu mýliť,dopredu nevidia,aj mne povedal pred 3tt,že hocikedy môžem rodiť a ešte som tu,a aj také som počula,že jedna čo sa otvárala porodila po termíne,tak stávajú sa aj také to prípady,tak možno ešte skôr porodíš než ja. 😀

sisanka
30. jún 2011

@zora256 ahoj tak mne asi tiez odchadza hlienova zatka..postupne..neviem posledny tyzden mam hlienovity vytok,taky biely..bez nejakeho krvaveho zafarbenia...tak to bude asi ta zatka...dufam teda ze to uz coskoro bude 😉 akurat rozmyslam co vsetko mam pobalene lebo som si v taske nachala len nejake veci od poslednej navstevy nemocnice a vecer v posteli som si spomenula ze podprsenku na kojenie si tam musim dat este...nie som kompletne pobalena ale nejako nestresujem lebo co mi bude chybat mi donesie bud mama alebo manzel...tak to mas dost daleko do porodnice,ja by som sa bala ze porodim v sanitke..ja ju mam asi 9km cize celkom blizko tak sa nestresujem aj keby voda odtiekla tak mam stale cas aj nieco este dobalit,pripadne sa osprchovat...ja som tiez uz zvedava ktory den to bude 😉

januska712
30. jún 2011

@barca127 ahoj no tak to som aj ja prekvapena ale dobre že ste dobre dopadli::D: možno v inom obchode by vam to nevymenili ... vy Vám powedali že ste to mali v zľave...no tak to teda je zahada s tym mojim zápalom kedze aj ja sa este citim zdrawa.. no ale dnes ma inak bolia kríže od pol piatej som hore co ma mala zasa tlacila do rebier a teraz pomaly ani z postele nemozem vstat co ma tak bolia tie križe... dufam že to na mna dnes nepride teda može ale až po cirkuse:D::D a ty čo mas dnes na plane,?? ja sa chystam len cely den oddychowať:D

rianka7
30. jún 2011

@zora256 @sisanka baby vidim, ze sa bavite o hlienovej zatke. to mate len bielej farby? mne teraz nieco odtieklo, ale je to takej farby, ako keby zacinal menzes. ide tiez o tu zatku, ci to je nieco vaznejsie, neviete? mam ist do nemocky preistotu?

barca127
30. jún 2011

@januska712 ahoj mno sak ja som tam skoro vcera spadla z noh som myslela ze ked nam to vymenia tak si budeme musiet doplatit ten rozdiel z ceny a oni nic 🙂 mno aspon mi niekto urobil radost 🙂 inac aj sa som dnes buntosila od stvrtej asi do pol siedmej ale potom som este zaspala chvala bohu a vstala som az o jedenastek asi to bude tym pocasim kedze u nas leje a leje or rana vkuse...dnes sa moc nic nechystam robit chcela som len vybehnut busom do kauflandu nieco kupit ale uvidime ...chcem dnes posediet pooddychovat abo vcera mi stale len brusko tvrdlo tak uvidime

barca127
30. jún 2011

@rianka7 ahoj mno tak ja si myslim ze to bola hlienova zatka a ze ak to nebude dalej krvave a hlavne nesmie to byt jasnocervene tak nemusis nikam chodit

janushkabb
30. jún 2011

@zora256 dakujem krásne...no uvidíme 🙂)

zora256
30. jún 2011

@januska712 Ahoj!
Tak ako prvorodička by som mala stihnúť do nemocnice prísť,len je otázne ako veľmi budem otvorená,tak uvidíme,toho sa zato nebojím,že porodím v sanitke,predsa sú tam ľudia vyškolený zo zdravotníctva,len toho aké to bude celé,aj stým odvozom aj s pôrodom.Môj malý je cez deň akýsi lenivý a najviac sa hýbe v noci.A čo váš drobec?

zora256
30. jún 2011

@rianka7 Ahoj!
Tak ak to máš ružovej až hnedastej farby tak to bola zátka,mne zatiaľ len postupne odchádza priesvitno-svetložltej farby,ale keď je ružovkastej až hnedej farby,tak to je už posledná časť hlienovej zátky.Zato ešte do nemocnice nechoď,vraj môže odísť pred pôrodom aj 2tt,alebo 24-48hodín,do nemocnice až vtedy treba ísť keď budeš mať kontrakcie alebo Ti odíde plodovka.Tak Ti držím palce,to už máš hneď! 😉

keena
30. jún 2011

@katarina194 ahoj Kati! u nas nic nove... porod bude asi v termine... CS 0, prietoky aj monitor uplne super.. ja som nastastie hned lezala na boku.. som aj sestricke povedala, ze na chrbte nevydrzim...tak povedala, ze mozem hned na bok a tak vsetko bolo v poriadku. aj ja mam zajtra poradnu... dufam, ze uz sme ale nejak postupili a nebudeme drzat viac ako tych 14 dni 🙂

shawn7
30. jún 2011

Ahojte, ktoré z Vás sú v takom štádiu ako ja, teda najradšej by sa rozpadli,no lekár hovorí, že zatiaľ to tak nevyzerá?

mididen
30. jún 2011

@shawn7 ahooj, neboj, iste nas je neurekom .. najskor strasia doktori, ze riziko predcasneho... lezis-aj pohnut sa bojis 2 tyzdne, a nakoniec este aj prenasat budes .. 😀 brucho na spadnutie, tvrde cely den, a NIC sa nedeje.. zajtra poradna, dufam ze budu nejake pozitivne informacie 😉

mimi147
30. jún 2011

@shawn7 no to sa neboj, také pocity má určite každá z nás 🙂 všetky by sme už najradšej držali drobcov v náručí, ale na druhú stranu, mne osobne bude toto bruško veľmi chýbať ☹ radšej si ho ešte užime, pokiaľ sa dá 🙂

heluienka
30. jún 2011

Ahojte, dúfam, že Vám nebude vadiť, že sa Vám sem zamiešam 🙂 ja čakám chlapčeka 17. júla 😵 už sa nevieme dočkať kedy to bude, ale dnes som bola na poradni a doktor povedal, že to tak skoro ešte nebude, ževraj všetko zabetónované 😀 akože 4. mám poslednú skúšku z účtovníctva (nič neviem) a potom by sa to mohlo aj rozhýbať 🙂
trošku sa obávam, teda trošku dosť pôrodu, hlavne toho nástrihu, ale keď už bude vonku tak to bude úžasné 🙂
Ešte mám mierne obavy z toho, že nám vyšli zlé výsledky na Downa, ale zas na 3Dčku doktor povedal, že uuurčite ho nemá 🙂 no verím mu 🙂 a verím aj v to, že Boh vypočul naše modlitby 🙂
Tak želám Vám všetkým, nech to dobre všetko dopadne 🙂

akinorev30
30. jún 2011

@heluienka Ahoj, ja mám termín 12.7 a tiež sa ešte nič nedeje. Stále som zavretá a doktor povedal, že porodíme na termín pravdepodobne s vyvolávačkou. Snažím sa piť aj čaj z ostružiny malinovej ale až dnes som zistila, že mi vlastne predali čaj z ostružiny černicovej 🙂. Neboj tvoj chlapček bude určite ok, keď ti to doktor potvrdil na 3D. Ved tie tripple testy sú nespoľahlivé tak sa neboj, všetko bude ok.

shawn7
30. jún 2011

@mididen ja som sice rizikovka nebola, no ked som si pytala papier aby som mohla chodit cvicit, tak mi ho nedali. Na poradni som bola dnes aj s muzickom, UTZ super, CTG super, voda super, no "skor sa neotvarate ako otvarate". No nic, prenasanie by mi nevadilo, no aspon keby som sa potom pekne otvorila.

shawn7
30. jún 2011

@mimi147 z bruska sa tesim, obcas mi sice da trosku zabrat, napr. je vtipne ako veceriam, by som potrebovala dlhsi krk, no dnes som bola na poradni a doktor hovoril ze sa skor neotvaram ako otvaram, a to uz by som sa aspon trosku mala.

dankamat
30. jún 2011

@heluienka neboj všetko bude v poriadku, len žiadne stresy pred skúškou a hlavne pozitívne myslenie a radosť z posledných dní a bude všetko dobré 🙂
@akinorev30 to fakt pijes ostruzlinu cernicovu???? 😀 ono je to podobne, len ci to ma take iste ucinky. Malinka je super, ja pijem stále 🙂 ale možno je to len placebo efekt a je jedno čo piješ, keď veríš, že to pôjde ľahko.

moonixi
30. jún 2011

@dankamat Ja som sa pytala mojej doktorky na ostruzinu malinovu, kedze som to tiez chcela pit... a ona na to reagovala dost negativne... zevraj to neni odskusane a urobila by som si zo seba pokusneho kralika... No neviem teraz ze co robit, bola som celkom presvedcena po precitani zopar prispevkov ze to moze pomoct.... Ale zase urcite ked uz ine nie tak ten placebo efekt to moze mat :D

dankamat
30. jún 2011

@moonixi ale to je pri vsetkom tak... pomoze-nepomoze... ja napr. neberiem ani tabletky ked som chora, lebo mne nepomahaju, alebo ja si to myslim a radsej zvolim inu liecbu a skor to prejde. Takze je to vec nazoru, organizmu a odolnosti. Ja to beriem tak, ze si dam caj.. a nie, ze si dam caj, ktory mi ma k niecomu pomoct.... tak uvidime.

heluienka
30. jún 2011

@akinorev30 no ja to vidím tak, že budem aj prenášať 🙂 ten čaj sa dá kúpiť v lekárni? idem si ho hneď kúpiť 🙂)

heluienka
30. jún 2011

@dankamat 🙂 ved ja si práve žiadne stresy nerobím, prakticky som to ešte ani nevidela a vôbec sa mi do toho nechce púšťať, kreditov mám dosť, ale zas prenášať do dalšieho ročníka to nieje najlepšie 🙂 ale skúša žena a tie sú chápavé oproti mužom :D to ma dosť upokojuje :D
Momentálne rozmýšlam nad tým, či si zazmluvniť doktora alebo nie. nemala som to v pláne ale dneska sa mi gynekolog vysmial, že no bude tam nejaký mladý doktor a ten sa poteší...tak uvažujem...