Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@heluienka a kam ides rodit??? ja si nejdem zazmluvnovat... co ma stat sa stane a v tej chvili mi bude asi jedno, ci tam bude zena, chlap, mlady, stary... len nech to mam za sebou 🙂
A neboj skuska dopadne dobre, ja som statnicovala teraz v 9. mesiaci a boli ustretovi aj chlapi, samozrejme zeny este viac. Tvar sa, ze maly kope a ze sa ti tazko dych a poslu ta velmi rychlo prec 🙂 urcite ta nebudu trapit.
@dankamat no veru fakt som doteraz pila ostružinu černicovú 🙂. Ja som sa na ten čaj pýtala dnes v lekárni, keď som si bola kúpiť konečne správny čaj 🙂, a lekárnička mi povedala, že uškodiť mi nemôže. Ja tomu tiež veľký význam neprikladám, ale ide hlavne o psychiku 🙂
@barca127 mno tak vidíme že aj dobrí ľudia existuju mate aspon ušetrene peniažky na niečo ine... mno my sme včera boli v tom cirkuse ako sedela som tam od piatej do štvrť na osmem už som nemohla vydržat bolo to veľmi dlho... ale zasa stálo to za to... drahemu som powedalal že už ma moze zawiest aj do nemocnice ked som bola v cirkuse... u nas začalo až tak poobede pršať a drži sa to až dodnes... dnes idem ešte k doktorowi na kontrolu tak uwidim čo mi powie.... ale bojim sa ... tato noc bola strasna zasa som bola hore od nejakej pol piatej ale ked drahy išiel do roboty tak som ešte zaspala a teraz som vstala.... uz by som to chcela mat fakt za sebou:D:
@zora256 ahoj no naša mala ta ma stale len kope už ma nenecha vyspat ani v noci.. už by som to chcela mať aj ja za sebou dnes idem d doktroowi pri ktorom by som mala rodit tak uwidime co mi powie... ale ked ti mam powedat pravdu tak sa bojim.:D:
Ahoj babenky. Tak uz som na svete> Volam sa Stela a narodila som sa 22.6. o 18.59hod, moje miery su 2800g, 47cm. Som zdrava a krasna. Prisla som skor ako sme cakali. koniec 37tyzdna, cisarskym rezom, mala som pupocnu snuru obtocenu 2x kolo krku a raz aj na telicku. Ale chvalabohu, ma zachranili a tak sa mi nic nestalo.... Mamina prestala citit pohyby, aj na ozvoch mi bilo srdiecko dookola to iste, a ja som sa nevedela hnut....
ale tu som a som vdacna kazdej ruke, ktora mi pomohla....
@lisula Jeeej strašne moc gratulujem 🙂. Je super, že to už máš za sebou a hlavne, že ste obe v poriadku. Tak nech ste zdravé a spokojné.
@januska712 ahoj tak ja som bola dnes u zubara zrobil mi jeden zub zaplatila som25 eciek :( vo stvrtok ma cakaju dalsie dva a manzela taktiet tak co sme usetrili nechame tam 🙂)mno u nas pocasie hruza skor na april slebych 12 supnov a chladny vietor :( ja sa este dnes chystam cvicit bola som kuknut u sesterky v sekaci mala naozaj krasne vecicky tak som opat neodolala 🙂) a to som si povedala ze nebudem kupovat pre malu uz nic 🙂)
ahoj baby 🙂
no dnes na poradni sme boli - na pásoch v pohode,sono mi nerobil,mna pozeral a stale ziadna zmena - tretí týžden otvorená na 1,5 cm a to mám budúci štvrtok termín - 7.7.2011 - krásny dátum by to bol...som trošku nešťastná z toho že sa neotváram a ani nemám pocit že by sa den D blížil ☹ ...ja sa už tak neviem dočkať ...viem že to chce čas a malá sa sama rozhodne kedy von,ale ja už chceeeem aby tu bola...dnes úprimne nálada pod psa..ale aj tak ju milujem <3 ...
a vy ako???..ktorá bude najbližšie maminou?? 🙂
@janushkabb Jani ani ti nepovedal Dr. ze kedy mas prist alebo tak??? ci ked to na teba pride, tak mas prist, alebo len v den terminu??? Boooze ved tyzden ubehne ako nic. Ani sa nenazdas a uz si budeme pisat rady co a ako robit a nie co a ako urychlit 😀 😀
@januska712 Ahoj!
Tak strach mám aj ja čím viac sa ťahá ten čas tým viac.tak min.týždeň sa aj náš toľko hýbal,že som nevedela spať,lebo ma to aj bolelo ako ma kopal tak silno,ale teraz ako som v 39tt,tak sa pohne odosť menej,a to som čítala,že v 39tt sú bába nepokojné,tak ten náš je teraz viac pokojný,tak sná´d už budúci týždeň to príde,ak nie tento výkend,hoci by som najradšej šla ešte dnes 😒 ,ale tak my stým nič nenarobíme,musíme len čakať.Tak Ti prajem veľa trpezlivosti. 😉
@dankamat ale povedal - že ak do štvrtku neporodím,mám prísť v piatok do poradne znovu 🙂..inak samozrejme ak to na mna príde tak povedal že ma očakáva s otvorenou náručou aj o polnoci 🙂 ...vtipkár 😉
@janushkabb Jani neboj ja som napríklad ešte úplne zatvorená 🙂. Bolo mi povedané že pri normálnom tehotenstve by sa žena mala začať otvárať až počas kontrakcií takže kľud. A kontrakcie môžu nastúpiť kedykoľvek alebo ti praskne voda a už do pôjde 😀 . Je to už len pár dní tak to už vydržíme. Možno nám ešte aj bude ľúto za bruškami.
Ja mam sono - termin uz tuto nedelu, inak podla mrchy az 16. - zatial ale nic nenasvedcuje tomu, zeby maly chcel ist von... 😉 😉 😉
Ahojte 🙂 ako sa citite? aj Vy sa uz tak tesite na babatko? Ja velmi 🙂 uz som taka zvedava, aky bude nas drobcek, ale jemu sa staaaale nechce 🙂 dokonca minulu noc som spala tak dobre, ako uz davno nie...
lisula gratulujem 🙂 a prajem malickej vela zdravicka,stastia a lasky do zivota
@lisula Srdečne Vám gratulujem a prajem hlavne veľa zdravíčka 🙂 🙂 🙂
ahojte maminky..ja som bola včera v poradni a dnes na pásoch...chvalabohu malinká sa má dobre, len posledne dva dni sa strašne vrtí a mám pocit že sa trošku otočila,lebo ma už nekope do rebier ale do boku a je to o dosť neprijemnejšie aj na pásoch mi povedali že je velmi čulá..neviem či sa už pomaly pýta von alebo sa len nudí a tak maminke robí zle🙂)
@janushkabb Ahoj, ja som bola na poradni vo stvrtok, doky mi urobil CTG, UTZ, vody mam vraj dost, vraj sa skor neotvaram ako otvaram..... neviem co to znamena, teda ci som otvorena aspon trosku alebo vobec. No a termin mam 4.7.. Vcera ma sice bolelo brucho, tvrdlo, chytalo mi krize, no dnes to vobec nevyzera, ze by sa nieco dialo. Najhorsie je, ze uz sa okolie coraz castejsie pyta ako sa citim a podobne. tak snad sa nam to obom rozbehne aj bez pomoci medikamentov.Mne by sa datum 7.7. pacil 🙂
Ahojte, baby! písali ste tu viaceré, že Vám už odchádza hlienová zátka.....to ako dlho trvá? Ja mám od rána taký svetlo hnedastý výtok....je to možné, že jej je toľko? 🙂
@renca31 ahoj! mne tá zátka odišla včera. bol to taký pocit, ako by zo mňa vypadlo kus zrazenej krvi pri menzese. ale teda, samozrejme, bolo to bielej farby a na nohavičkách to bol fľak s priemerom cca 8 cm. a mala som pocit, akoby aj trochu vody, ale to bol asi moč, lebo sa odvtedy nič závratné nedeje 😒 ale pôrod je už blízko, tak sa teším 🙂 inak neviem, či môže odchádzať aj takým spôsobom, ako opisuješ Ty 😒
@renca31 ahoj, aj ja som dnes došla na to, že už je to zátka - ale u mňa ešte nie je sfarbená. Je svetlej farby a tiež vo väčšom množstve ako výtok. Vraj môže odchádzať aj dlhšie a kľudne aj niekoľko týždňov pred pôrodom. Keď je vraj krvavá, tak treba ísť k doktorovi. Máš už aj nejaké iné príznaky?
@renca31 Ahoj...mne pri prvom porode odchadzala zatka od rana ako som vstala...ale vobec nic mi nebolo...tak potom ked prisiel manzel z prace co bolo vecer asi o osmej sme isli pre istotu do porodnice a tam mi bolo povedane,ze to moze odchadzat aj dva ci tri dni...tak sme sli domov...ale asi pred 23-tou hodinou mi praskla voda, tak sme sli na zad...to som este stale nic necitila...bolesti mi zacali asi az okolo 1-dnej hodiny a porodila som az 9,45...takze urcite je to zacinajuci porod...ale moze to trvat este niekolko hodin ci aj dni 🙂...drzim ti palce...a zelam obom vela vela zdravicka 🙂
Ahojte, mne dnes zacala po troske odchadzat hlienova zatka, zatial len 2x a je to nieco ako sopel, u mna bez primesy krvi. Aj pri prvom som mala zatku ciru. V utorok mam ist na CTG zaznam a ak neporodim, v stredu na indukciu. Pokusim sa ich natiahnut aspon do piatku nech mi nevyvolavaju porod ak je to v poriadku, no hadam dovtedy porodim. V piatok mi cely den trdlo brusko a tuhlo v krizoch, vcera som chytala krce do bedrovych klbov, dnes rano ma zase popichavavalo v podbrusku a ta spominana zatka sa pohla. Hadam sa uz nieco deje. Ja velmi tuzim nech sa porod spusti spontanne a porodim prirodzene, bez urychlovania..

@moonixi Ja som sa môjho gynekologa pytala na jeho nazor na ostruzinu alebo alchemilku - a spustil taky chichot, 😉 ze ma to podobny efekt, ako ked si nieco sama vsugerujes, ale nic skodlive 😉 😉 😉 A ja sa snazim si vsugerovat, ze to bude lahsie 😀