Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@zdenush88 daj si čajik a lež, aj som bola včera mimo, dneska už lepšie tak dohanam zameškane, ale dovarím a idem do perín...taku mam chut na kyselu kapustu a pečene maso 🙂 , po 2 dnoch nejedenia...
Ahojte, tiez sa k vam pridavam. Povodne som bola v junovkach ale po dnesnom sone to vyzera skor na jul🙂 Zatial vsetko OK, tesim sa na dalsiu kontrolu na Mikulasa.
@majkabudka227 ahoj 🙂
caute, vcera som bola u dr. , klasika len mi zmeral tlak a poslal domov, ze mi pride list na scan okolo vianoc. a k midwife sa mam objednat az v 16tt. 😀
my sa teraz dopujeme doma pomarancmi a granatovym jablkom, aby nas cosi nechytilo 😎
@monilik, @nawal ... keby každé tehotenstvo na začiatku prebiehalo bez problémov a neexistovali by potraty na začiatku tak hojne, tak by to aj bolo ok, že ísť k doktorovi až tak neskoro. Veď aj naši rodičia či starý rodičia nechodili za lekárom takto skoro ako my. Ale ja mám pocit, že v dnešnej dobe sa taký jeden dva potraty nikomu nevyhne 😒 No ale ja u nás sú lekári a lekári. Raz mi tiež dosť dlho meškal menzes, a mala som aj pozitívny tehu test, ale ešte som len bola objednaná k lekárke, veď načo sa ponáhľať. Ale večer som začala krvácať, jemné bolesti, a baby tu na nete ma prehovorili, že mám ísť na pohotovosť. No to bola chyba. Doktorka sa na mňa vykričala, že ako to, že nemám tehotenskú knižku. Potom spravili test z moču (normálne namáčací) a bol negatívny, tak na mňa začala, že si cšetko len vymýšľam a určite som doma nemala pozitívny test (a doma také koľajnice, že aj slepý by ich videl). Zobrali mi krv, čosi pichli a "povzbudili" so slovami, že nemám piť keby ma bolo treba ráno vyčistiť 😠 Hcg som mala nízke a to vraj nebolo tehotenstvo. Spravili mi sono a doktor sa vyjadril, že tam nič nie je. Doktorka čo tam bola, tá čo ma príjmala večer sa ešte raz na mňa vykričala, nech ich nabudúce nezaťažujem s takými hlúposťami. No a všetko bolo počuť na chodbu, lebo keď som tam čakala, tak každé jedno aj normálne povedané slovo bolo počuť, a tam kopec ľudí z vonku. Ja som tam vyšla len v pyžame a okričaná ako malé decko 😠 A dodnes neviem či som vlastnebola tehu, či nie, ale podľa mňa som bola 😔
No a potom asi o rok som otehotnela zas a tiež som šla k doktorke až v nejakom 7tt. Všetko bolo ok, videli sme bublinku. A hneď mi povedala kopec vecí k tehotenstvu a tak. Ale o pár dní som začala krvácať a tiež som šla na pohotovosť, ale už inde tentoraz. Doktor ma len zvonka prezrel a povedal, že maternica nie je veľmi zväčšená, že to ani nebude potrat v podstate ☹ Tiež sa tak správal, že načo som tam tak skoro vôbec chodila.
Takže ja už mám pocit, že teraz keď aj nám niečo bude je zbytočné niekam chodiť, max. za svojím doktorom. Lebo lekári aj tak nedokážu tak skoro nič robiť. Lebo takto skoro ešte nemáte ani tehotenskú knižku, a bez nej sa na vás pozerajú ako že si to len vymýšľate.
... prepáčte že som sa tak rozpísala 😀 😀 ale toto ma fakt hnevá
@cervena_ciapocka mrzi ma ze mas takuto skusenost ☹ je pravda ze kazdy lekar je iny. vidno to aj tu na diskusiach ze kazda si to svoje tehu prezivame uplne inak aj z toho dovodu ze mame roznych lekarov s roznymi nazormi a pohladmi na tehotenstvo.
@zdenush88 prajem skoré uzdravenie, teplý čajík, med, my keď sme chorý, tak si dávame vylúhovať zázvok na jemno narezaný, že sa z neho vyluhuje čo najviac do vody, osladíme si to medom, lebo je to dosť hnusné /prepáčte za výraz/ a to hneď zaberie, syn mal minulý týždeň teploty aj kašľal, tak som mu kúpila sirup mucosolvan a ešte v pondelok kašľal jak tuberak, tak som mu od utorka dávala piť ten zázvor 2 x za deň a dnes už je fit, len neviem či ten zázvor môžu tehotné piť
@cervena_ciapocka no to je velmi smutne ☹ ach tí lekári 😒
@cervena_ciapocka mna pri @nawal prekvapilo to meranie tlaku - lebo ked uz idem na vysetrenie tak chcem vediet uuuuuuuuuuplne vsetko! ale to je zrejme aj tym ze som este nikdy nebola tehotna, tak neviem ako to ma vsetko prebiehat a ci je vsetko ok a som na vsetko zvedava 🙂 a vsetko ma zaujima a uz chcem vidiet "fazulkuuuuuuu" 😵
moj doky napr. sa s nicim neponahla. povedal mi ze ked chcem nech pridem ale ked sa citim dobre ze nemusim este chodit, ze staci toho 22.11. ale viem ze ak by som mala problem mozem mu zavolat aj o pol noci.
co sa vitaminov tyka - mala som presvedcenie ze mi staci zelenina a ovocie atd. tak som sa ho spytala - povedal ze najlepsie je prijimat vitaminy prirodzene, ale ze vyborny doplnok ktory mi nemoze ublizit, iba pomoct je femibion, tak som si ho kupila - lebo mu doverujem. a tak 🙂
Moja lekárka má normálne brala ako tehotnú, aj keď ešte nevidela srdiečko. A aj potom sa správala citlivo, pýtala sa či nepotrebujem napríklad psychológa alebo tak, netvárila sa že o nič nešlo. Aspoň, že to. Veď mi od tých lekárov nič nechceme, len citlivý prístup. Mne je jasné, že majú zviazané ruky a aj keby nás zavesili dole hlavou tak by naše babynká nezachránili. Ale vždy by bolo lepšie keby povedali, že musíme len čakať, že vlastne sa nič iné nedá robiť, namiesto toho, že na nás nakričia a podobne.
@monilik ja som si kúpila Calibrum Babyplan
@cervena_ciapocka veru lekari by mali byt prirodzene empaticki, napriek tomu ze sa povedzme s podobnymi pripadmi stretavaju denne x-krat, ale ved my predsa nie sme cisla, ale ludia - kazdy je original a tak by s nami mali aj zaobchadzat 🙂 (troska filozofie 🙂) mne sa napr. paci ze sa ma doky - ci uz gynek. alebo obvodna alebo ktorykolvek vzdy spyta ako sa mam, co nove, ze je taky ludsky - a nie len - co mas za problem nech to uz mam z krku... 😅
dufam ze nase vitaminiky posilnia nase bábätíčka 😀
ahojte dievcata.dnes som bola u lekara,robil mi sono,videla som bublinku.takze je na spravnom mieste,sa tesim 🙂 vraj som podla posl.menzes 6+0 a podla sona 5+2( divne-myslela som, ze podla PM som 7+0 😕 ,no nevadi 😅 .pytala som sa na srdiecko,povedal ze nieje ho este jednoznacne vidiet ,ale zda sa mu ze tam nieco jemne blikoce...a videla som to aj ja!. 🙂 takze akciu este nepotvrdil. ale co ine by tam asi blikalo 😕 😀 ??tak sa utesujem,ze bude vsecko ok.....inac mam prist o 10 dni na kontrolu,a ze potom aj odbery spravi...
Dakujem za povzbudive slovaaa....snazim sa dnes oddychovat a mozno aj zajtra, v sobotu mame akciu tak potom budem makat....
@petra53 no ja sa este snazim vdrzat bez paralkenu, uvidim ako sa to bude vyvyjat a podla toho sa rozhodnem.... 😒 beriem este aj uroval manosa na tie močové cety, možu to aj tehotná a už toho sa bojím... 😒
@maxiberuska my máme vyborne bravčové pečená s kapustou a knedlou v reštike.. fakt výbornééé.. 😀 minule som mala a mňam...mňam.. 🙂
@monilik dakujem,snažím sa.... 😉
@ivulik20 ked sme vyhádzané, tak to bude dievčatko, nie? 😉
@zdenush88 ano,ano aj srdiecka budu nabuduce 🙂 rychlo sa uzdrav holka zlata 🙂 ,a mas aj teploty?
vyhadzana som aj ja tak sa pridavam do klubu.ked som cakala dcerku,tak sa mi spravili take pigmentove skvrny nad licnymi kostami,ale uz aj zmizli.uvidime co nam cas prinesie-kolko bude chlapcekov a dievcatiek.... 🙂
mňa stále chytajú také depky..... ani neviem z čoho. Veď kontrola dopadla dobre, všetko je v poriadku, tak prečo? Doma sa mi nechce ani prstom pohnúť, nič sa mi nechce upratovať a to ja upratujem stráááášne rada.... cítim sa s tále taká nadutá...brucho mám jak v 6.mesiaci a nie v 7.týždni. Porazí ma 😖
@lenka.s mne sa zacala plet kazit po vysadeni antikoncepcie...som bola v soku...ale som myslela, ze ked budem tehu tak sa to upravi... 😉 a tak teraz dufam, ze ked je to tak ako je, ze ked sa jedneho zbavim dalsie tri niekde vyskocia, tak bude Simonkaaaa 😉
@lemge no len ten cas by si mohol trochu svihnut nech sme uz v nejakom 5.mesiaci.... 🙂
.....juj teraz som si tak kýchla že ma až pichlo na pravej strane podbruska,..... 😒 dufam, ze to nie je nejake zle znamenie... ☹

ahojte..... som chorá...a vôbec ma to neteší....tak som radsej dnes ostala doma, lezim pod 3 perinami lebo mi je zima..... 😒 nechcem hltat ziadne lieky a tak cakam ako sa to bzude vyvyjat...boli ma hrdlo, hlacva, cele telo... 😒 a práve teraz....ach a to ešte stale nemam vyliecene palenie pri cikani.... 😒 dnes rano mi bolo trochu zle od zaludka a tocila sa mi hlava. uvidim ako sa to bude vyvyjat.....
a inak aj ja sa hlasim k vyhádzaním ksichtom!! 😀