Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahojte baby. tak my sme dnes prisli domov z pôrodnice. uz sme na svete. 🙂 nas Adamko sa narodil 7.7. o 17.33hod. s mierami 3350g a 51cm. sme strasne stastni... je hrozne zlatunky a dobrucky.
@vanilashot ahoj no jasne, ze mozes tu sa rodi vo velkom 😀 ty este predbehnes aj mna ja mam az 30teho termin 🙂
@mj30 to jo, dneska bolo poriadne teplo, ale zajtra má byť ešte teplejšie 😒 ja neviem ako budem spať, asi pojdem spať na balkón 😀 aj ja dúfam, že to bude v noci, to bude ovela lepšie, lebo takto cez den aj ked sa ide autom tak to tam je na nevydržanie, máme fabiu a tá veru klimu nemá, ja neviem ako aj pojdeme s malym domov, dufam, že bude chladnejšie.
😀 tak to si asi nevidela moju tašku, normálne sa budem aj hanbiť tam s ňou prísť..no ale tak tie osušky a plienky všetko to fakt zaberá moc miesta...
Mne dnes tak tvrdlo brucho, dosť často aj trocha kŕče som mala v podbrušku..no neviem snád to ešte nebude, musí počkať na tata, dneska to nakázal po telefóne 😀
@vanilashot ahoj ,jasné kludne sa pridaj 😉 no malinká je už dosť veľká 🙂 a už nieje šanca, že by sa otočila? Neboj všetko dobre dopadne, držím palce 😉
@heluienka no to ked to nakazal tak to musite 😀 , ale vidis je to na dobrej ceste, budes mi tu chybat ked budes v porodnici ☹
no klima v aute tiez nie je vyhra a ked tak pojdete z porodnice bud skoro rano alebo podvecer, juj ja sa uz neviem dockat kedy aj ja pojdem, kedy uz zacnem citit, ze sa nieco naozaj deje 🙂
@mj30 😀 chudáčik manžel, nejako sa začína obávať, že to nestihne,,, ale veď zajtra sa dozviem ako som na tom, ked mi povedia, že sa neotvaram ešte asi ma tam klepne, ale mám taký pocit, že už ano, lebo cítim občas taký tlak dole aj tie krče, fakt to dosť bolí.. ináč ale dnes som na to pomyslela, že ake to bude ked už pojdem rodiť a normálne som dostala strach, neviem si to predstaviť, no a ten klystír...zbohom rodina 😅
neboj aj tebe to rýchlo ubehne, možno ja budem ešte týžden prenášať a tebe sa narodí o týžden skorej a budeme rodiť v rovnakom čase 😀
@heluienka urcite to stihne v piatok pride a rovno ta tam povezie aj s tou velkou taskou 😀
zajtra mas poradnu? Budem na teba mysliet, a urcite sa uz otvaras ked mas bolesti, ja som ich tiez mala a uz som na spicku prsta 😀 to je riadny vyraz od doktora 😀 😀 😀 no a klystir to je strasiak aj pre mna chcela som si ho kupit v lekarni ze si ho spravim sama, ale povedali, ze to velmi neodporucaju, tak to dako budem musiet prezit ☹
ty nebudes prenasat citim to, ze to pride tak ako ma 🙂 ja som stara bosorka 😀
@mj30 no chudák a potom odpadne pri porode 😀 Dakujem, ved už sa neviem dočkať čo mi povedia, idem aj s maminou a potom ešte pojdeme trošku po obchodoch 😎
😀 kde je vlastne špička prsta? a kolko je to? 😀
no ten klistír mne doktor predpísal vola sa to yal a povedal mi, že si ho určite nemam robiť sama, že mi ho spravia, fuj to bude určite nepríjemné 🙄 aale no čo prežijeme to, len myslím, že to bude také trapné, aj ked su tam sestričky iba, ale aj tak..
no ja idem asi hodiť sprchu a idem pomaly spať, zajtra napíšem ako dopadla poradňa 😉
@heluienka Ahoj!
Tak bolesti mám od 17:58 každú polhodinku,ale tak dúfam,že neprejdú,ale že sa budú stupňovať a skracovať čas.Tak možno ráno to príde na mňa poriadne,bola by som hrozne rada.Aj ty máš termín už tento týždeň tak čakáš,že,ten krásny deň?Tak Ti prajem aby to aj uteba prišlo včas a nie po termíne! 🙂
@maruska.s Ahoj!
Tak gratulujem!Veľa zdravia a radosti z malého vám prajem! 🙂 Tak zato ste tu tak dlhšie neboli.
@mj30 Ahoj!
Tak tie hygienické potreby zaberú aj mne veľa miesta,a tak dve cestovné mám a jednu igelitku,ale tak sa teším,že cestou späť,bude menej,keď sa to všetko použije. 🙂 Ja som tiež čítala,že veci pre ábo len na cestu domov,ale tak som nachystala dve košieľky a perinku a ak treba na ďalší deň mi mm donesie.
Blahoželám všetkým doterajším mamičkám a detičkám prajem veľa zdravíčka...no a nám, čo nás to ešte len čaká veľa trpezlivosti a bezproblémové pôrody =)
@heluienka ďakujem 🙂 no po dnešnej poradni lekár skonštatoval, že sa už neotočí....a vraj pre prvorodičku by spontánny pôrod KP nebol vôbec optimálny, a že by mohol narobiť komplikácie, tak radšej spraví sekciu. Baby, a budete tu niektorá rodiť v Nových Zámkoch??? Nemám ešte prehľad.....
@mj30 Ahoj!
Ďakujem!Ja mám akési nepravidelné už tie bolesti,ale mám ich ešte ako pri menzese,veľmi dúfam,že sa to už dnes spustí,nechcem zajtra cestovať ešte raz na prietoky,už mi to je dosť nepríjemné,že som ešte stále pokope,aj pondelok sa na mňa sestrička uškŕňala,že som ešte tam a že nerodím.A každý sa píta,že čo je prečo nerodím už som po termíne,aj mňa toštve,že mi nedajú pokoj,ja by som už tiež bola rada,keby som už rodila.Ty to máš ešte fajn,termín ešte pred tebou,viem už by si zrejme aj ty mala maličké najradšej v náručí ako v brušku.Tak Ti prajem aby si nemusela prenášať,je to dlho najmä v tomto teple. 🙂
@zora256 Ahoj a ja som uz tak dufala, ze uz budes mat po ☹
aj ja uz mam trosku bolesti ako pri menzes ale len trosku a brusko mi tvrdne len ked vela chodim
vykasli sa na druhych co hovoria dolezite je aby si bola v pohode koli babatku, reci typu kedy? lezu na city uz aj mne a hlavne ked sa pytaju ludia ktorym som to x krat povedala 😠
no aj ja dufam, ze prenasat nebudem, isla by som rodit aj hned 🙂
@mj30 Ahoj!
Tak,nielen to že sa druhý pítajú,ale už aj ja chcem rodiť,lebo malý ma všade tlačí,a má málo miesta,len nechápem,že tak prečo sa netlačí viac dolu,aby mi už praskla voda,a mohla rodiť ☹ .Je mi už dosť nepríjemne,lebo ma tlačí na črevá a niekedy i dva krát musím na wc na veľkú,a na malú zakadým keď sa len trošku prejdem alebo niečo rbím postojačky a alebo keď vstanem zo stoličky,a aj keď len trošku,je to otravné.Tak veľmi dúfam,že ešte dnes pôjdem,lebo ak nie zajtra musím k lekárovi na prietoky,a nechce sa mi cestovať,bojím sa že ma to chytí niekde na autobuse,alebo niekde mimo domova. 😒 Tak sa držkajte! 😉
@mj30 Ahoj 😉 tak prišla som z poradne a nie som moc nadšená, dosť dlho sme tam čakali a potom mi doktorka povedala, že je ešte moc vysoko, že to ešte nebude tento týždeň..takže s najväčšou pravdepodobnosťou budem prenášať 😖 ked do pondelka neporodím, tak ma objednala na pondelok a budem tam chodiť každé 2 dni...
čítala som si aj tu správu čo napísala a mám tam, že krčok skrátený na 2 cm, bránka zavretá 😀 no a na konci, že nezrelý nález. no tak čo už 🙂 ale dnes som volala s manželom a v robote už má vybavené, že od pondelka bude iba na slovensku a v čechách tak to ma teší 🙂 Ináč bola tam jedna baba, čo prenáša už 8 dní a aj jej ponukali tabletku , že do dvoch hodín porodí a ona povedala, že radšej počká, teda ja by som neváhala 😀
idem si teraz lahnúť, lebo som unavená a potom ideme zavárať s maminou marhule.. Mamina si myslí, že to bude cez víkend, lebo aj ona už aj ked jej odtiekla voda a išla rodiť tak sme ešte boli moc vysoko a museli jej dávať inekciu. No a to mám 4 súrodencov a vždy to tak mala. Možno som to zdedila, 😀 uvidime
@heluienka ahojky no tak ma to aspon tu vyhodu, ze manzel bude blizsie 🙂 mne dnes dako uplne sibe zacala som tepovat koberce a tak, aby bolo vsetko pripravene a potom sa cudujem, ze ma boli brusko ☹
a nebojkaj babenko pojde dole a ak nie tak mu dako pomozu, aby sa mu lahsie islo na svet 😉
@zora256 ahoj 🙂 tak ja pevne verím, že dnes to už u teba príde 😉 Ja som bola dnes na poradni a ešte to vôbec nevyzerá na to, že sa malý narodí do termínu, pravdepodobne budem prenášať, aj keď by som už fakt to naše malé chlapčatko mala najradšej v náručí a nie v bruchu. teraz mi už dosť často tvrdne brucho a malý sa vydúva a dosť to bolí.
aj mňa sa už dosť ludí pýta, že kedy to bude a už ma to prestáva baviť, no tak ale čo už s nimi, musíme to vydržať 🙂
Budem na teba dnes moc mysleť 😉
@heluienka Ahoj!
Tak krčok mám aj ja na 2cm,a bránku takmer už na 3cm som mala min.pondelok.A bruško už dosť nízko,a nič sa nedeje,ja už 2deň prenášam,a pondelok ma poše lekár do nemocnice,ak dovtedy neporodím,a pritom mám už vyzreté všetko,a zajtra budem musieť znovu na prietoky,ak neporodím.A to mojej mame mňa aj brata jej vyvolávali,len sestra šla sama od seba a o 5dní bola skôr.A to mi lekár stále tvrdí,keď som na poradni,že ešte v ten deň porodím,a akosi nič.Tak ja by som si tú tabletku bola tiež dala,tá sa asi dobre cíti keď nechce ani po 8 dňoch rodiť,ja by som neváhala. 😀 ak sa držkaj ešte si v čase,a môžeš sa otvoriť aj zodňa na deň,väčšinou tie čo neboli otvorené idú rodiť skôr,než tie čo sú ako ja už otvorené od 32tt,a nič.Tak veľa šťastia! 😉
@vanilashot no tak to je jasné, ja by som tiež radšej brala cisársky ako pôrod panvou, to by sa mohlo veľmi skomplikovať. Tak Vám držím palce nech Vám to dobre dopadne 😉 Ja idem rodiť do Trnavy, dnes som sa aj rozprávala na poradni s inými babami čo tam boli a ževraj je to tam v pohode. tak som rada 🙂
@zora256 no to verim, ze ta tlaci ved uz aj mna tlaci a to mam este cas, citim ju dole ako keby sa tam chcela zavrtat hlavkou a nohy ma medzi rebrami stale vypuca chrbatik a necha sa vyhladkavat a na malu beham v kuse aj ja niekedy za hodinu aj 5 krat a hlavne v noci ked uz zaspavam konecne ☹
no a co sa tyka toho cestovania to chapem, ze sa bojis, mne hrozi, ze si to mozno odsoferujem sama do porodnice lebo manzel je stale niekde prec ☹ a nechcem rodit v ZV tak si to budem musiet do BS odkerovat sama no neviem si to velmi predstavit, dufam, ze ta to chyti uz dnes KONECNE 😉

@zora256 ahoj 😉
Mala som vyvolavacku....o deviatej prijem do porodnice, dali ma na tie pasy ctg, tam ziadna reakcia, ze by som mala rodit, tak o jedenastej som dostala cipok na dozretie krcku a na otvaranie a o jednej pichli plodovku.....dala som si aj epidural, ale nezabrali mi ani 2 davky, tak som si to "uzila" ale tak najhorsie boli tie posledne tri zatlacenia, po ktorych uz bol maly vonku o pol tretej... 😎 😉
V inkubatore nie je, nebolo treba, Apgar skore mal 9/10/10, takze nebolo preco 😉