icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zora256
14. júl 2011

@mj30 Ahoj!
Tak dnes idem na tie prietoky,len dúfam,že tú cestu prežijem,lebo ma bolí hrozne hlava z alergie,aj nos a oči,a je mi akosi zle od žalúdka,asi niečo kvitne na čo som alergická,celú noc mi tvrdlo bruško,tak dúfam,že ma to nechytí niekde mimo domu a už vôbec nie na autobuse.tak sa potom ozvem,ak ma nepošle hneď do nemocnice.Ak je všetko vporiadku,tak sa ohlásim.majte sa krásne! 🙂

heluienka
14. júl 2011

@mj30 dobré ránko 😉 teda ja som sa pred chvílou zobudila a fuj vonku je otrasne teplo 😒 mna už to nebavííí, ja už chcem ísť rodiť! vôbec netuším, čo budem robiť, aspoňže manžel zajtra už dojde domov,
takže aj tvoj manžel sa volá Jožko? no to je sranda, to meno bolo v minulosti fakt populárne 🙂 u mna je to zas tak, že manžel to meno chce, svokrovci do toho vôbec nehovorili, mne sa tiež páčil Tomáško alebo Lukáško, ale smola...
no vidíš, takže zajtra sa až tak nebudeš nudiť 🙂 dnes to ešte nejako vydržíme 🙂
v tej telke nedávajú dokopy nič od jedneho serialu k druhemu to ide a všetko len same vražy a somariny..
no nič idem sa najesť a prajem ti pekný deň 😉

heluienka
14. júl 2011

@zora256 Ahoj 😉 držím ti palce aby ti to dnes dobre dopadlo a aby si tú cestu zvládla 😉 som zvedavá, čo ti povedia...
takže aj tvoj manžel je Jozef? no to je sranda, lebo aj manžel mj30 🙂 hovorím populárne meno jak to.. no ale mne sa už vonkoncom nepáči také meno pre malé dieťa, ale čo mám robiť. ty si si vydupala svoje ale ja som to nedokázala a to sme sa aj pre to pohádali. Si dobrá 😉
nezávidím ti tú alergiu teraz v takomto teple, ale neboj zvládneš to, potom daj vedieť ako bolo 😉

sisanka
14. júl 2011

@zora256 jeee ahoj..ty si este stale neporodila?ja by som mala dnes akurat termin a neviem si ani predstavit ze by som tu este bola s bruskom 😀 drzim palce az zvladnes tu cestu a prietoky a az vam uz konecne povedia dobru spravu ze sa rozbieha porod 😉

sisanka
14. júl 2011

@lucyka1 tak aj ty uz mas dvoch chlapov doma..teda troch 😉 blahozelaam...

sisanka
14. júl 2011

@januska712 nas maly je tize taky jedak ze by stale bol len na prsniku 😀 no co,je to chlap 😀 ale ked zaspi tak min. 3hodky spi...a tuto noc sa zobudil len jedenkrat co som pri prvom nezazila a stale som bola nevyspana tak teraz som rada,rano aj svieza..sa lepsie vyspim ako posledne dni pred porodom 😀 vy ako spinkate?

mj30
14. júl 2011

@zora256 drzim ti dnes palceky nech ti to dobre dopadne a aby si to v tejto horucave zvladla 🙂 daj potom vediet 😉

mj30
14. júl 2011

@heluienka dobre ranko aj tebe ja som vstala az teraz pred chvilou asi som to vcera s tym tepovanim prehnala celu noc ma bolelo brusko uz som si myslela ze to na mna ide citila som take zvlastne stahy a pichanie ako keby na krcku ☹ uz som sa aj bala
a ty si ma vcera s tym tvojim manzelom uplne zblbla s tym menom a mne uz sibe z toho tepla a prepina moj manzel je Vlado nie Jozo 😀 😀 😀 som sa dnes riadne zasmiala ked som to citala
no dnes je strasne je 10 hodin a vonku hic ach jo to bude zase dlhy den ☹

mirkavas
14. júl 2011

Ahojte baby, sorry, že sa vam tu tak tiskam, ale kazdy den sledujem vaše osudy, teraz najma tvoj zora, nech to mas za sebou uz a prezivam to s vami 🙂 myslela som si, že som vadna, ked sa doma nudim, nikdy predtym som taky problem nemala 😖 .... ale teraz vidim, že v tom nie som sama, uz kazda z nas ma take stavy, ked ani telka ani kniha, proste nič ma nebavi....a kyzdy den pucovať byt v takej hočave uz velmi nevladzem 😕 mam z toho depku, 😠 tak som vam tu musela napisat 😀 TP mam 31.7 -dosť daleko este, a v tychto horučavach ☹ ale vraj ma vezme skor, lebo mama vraj už chce isť k nam 🙂 tak sa tesim....
a aj vam prajem nech dni ubiehaju rychlejšie a datumy sa nebezpečne bližia 😉 a žiadne prenašanie ...Všetkym UŹ mamičkam gratulujem a závidim, v dobrom 😉

mj30
14. júl 2011

@mirkavas ahoj no nudime sa tu uz asi vsetko mozno by to bolo ine keby sa dalo aspon vonku dako fungovat ☹ ja mam termin 30.7 takze to mame viac menej rovnako 🙂 cakas svoje prve babo?

mirkavas
14. júl 2011

mj30, ......akosi mi mrzne laptop a neklika mi na odpoved 😒
ja uz mam 3 roč. syna, narodil sa koncom marca.... a to do konca februara som chodila do roboty tak som nemala problem s nudou a aj bolo chladnejšie....a teraz v tychto horučavach mavam kolapsove stavy, kolisavy tlak, je mi na zvracanie, odpadavam...... take komplikovane to mam. A teraz som este aj nachladena aj hrdlo ma boli.... včera ma Dr. zdrbal, že jak že som chora a treba ista rodiť kazdu chvilu.... tak by mi nemohol ani anestezu dat. Presne to som mala aj pri synovi, bol na sekciu kvoli KP, a ked som sa prebrala nevladala som dychat... a ked som fukala noc alebo kychla, ta som hviezdičky videla.... tak ma rez bolel. Takze baby BACHA na prechladenie, prievany a bublinkove vody teraz 😉

nika1987
14. júl 2011

Ahojte mamicky...ja som mala termin predvcerom a som uz uplne zufala:( malemu sa nechce na svet vobec sa neotvaram...vela citam o prenasani a viem ze to pre babo nie je dobre...mam pravo sa pytat do nemocnice na vyvolavacku? dokedy ma takto mozu nechat? uz by som to fakt chcela mat za sebou...dakujem za rady... 😵

mirkavas
14. júl 2011

baby, co mam stisnut ked chcem dakomu odpovedat aby som nemusela pisat jeho meno??? ODPOVEDZ, čo je pod textom ???? po 😨 radte, lebo mi nejde kliknut, tak neviem, či mi mrzne počitať alebo... kedze som sa len teraz zaregistrovala 😀 lebo ak dam prispevok, potom odošli prispevok , tak nie je zrejme komu je adresovany. dik

heln
14. júl 2011

ahojte 🙂
@nika1987 myslím, že by nezaškodilo trochu kľudu, treba si uvedomiť, že tehotenstvo trvá 38 až 42 týždňov, a termín je vypočítaný priemerne, ja som mala termín jedenásteho, som zatvorená, podľa monitora sa má bábo dobre, problémy nemám, okrem zlých nocí. chcela by som aby to už bolo za nami, ale nestresujem sa, všetko má svoj čas a práveže ja sa stretávam s názorom, že každý deň v maternici je pre bábo dobrý (pokiaľ nie sú problémy). nechajú Ťa maximálne do konca 42. týždňa ak nebude žiadne riziko, ja ak neporodím do pondelka, tak v pondelok idem na hospitalizáciu, to je týždeň po termíne. takže tých pár dní ešte vydrž, po týždni Ťa isto zoberú do nemocky, nikto nebude predsa riskovať.

zora256
14. júl 2011

@heluienka Ahoj!
Tak ja som tvrdohlavá vieš baran,tak som im povedala,že je to moje dieťa,a bude po mojom,tak muž mi veľmi neodporoval a svokra sa musela zmieriť stým,že ajtak bude ako ja poviem. 😀
Tak prežili sme cestovanie,našťastie posledné,všetko je ok,už mám aj papier na hospitalizáciu a je naňom napísané 18.7.najneskôr,takže už k lekárovi nejdem len po šestonedielke,vlastne ešte Pn-ku zrušiť po pôrode,ale na vyšetrenia nie,vraj je všetko ok,len mám vydržať,podľa neho malý vie kedy má prísť a že vyzerám na spontánny pôrod,tak som zvedavá,či naozaj,tak ma už panvové kosti bolia,a aj vravel,že sa aj tie otvárajú,tak hádam povolí,tak aby mi už voda odišla a mohla ísť už rodiť.A ty sa ako máš? 🙂

mj30
14. júl 2011

@mirkavas no aj laptopu je teplo 😀 no tie stavy z tohto tepla to nie je bohvieco zmaha nas to tu podla mna vsetky
s tym prechladnutim to nie je dobre, ale hadam budes rodit normalne 😉 no ale uz hadam tie horucavy trosku ostanu a budu trosku burky ako som videla tak by sa aspon vzduch trosku vycistil 🙂

zora256
14. júl 2011

@sisanka Ahoj!
Tak vraj je všetko ok,a aj papier mi už vypísal,ktorý si mám vziať do nemocnice so sebou a do 18.7.najneskôr musím byť hospitalizovaná,tak dúfam,že si vyberie malý niektorý deň tento týždeň,tak podľa lekára,by sa mi mal spustiť sponntáne,tak dúfam,že to pôjde tou plodovou vodou,lebo z bolestí som jeleň,mávam bolesti ako pri menzese ale aj keď sú nejaký čas pravidelné,tak potom prestanú.
V dobrom Ti závidím,že už máš malého vonku.Tak ten náš si dá načas,ale tak už som sa stým zmierila,len nak mi nemá nad 4kg,lebo ma porazí 😒 .Ale tak Pán Božko nám toľko dá koľko unesieme.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
14. júl 2011

@mj30 Ahoj!
Tak všetko v poriadku a mám už aj papier do pôrodnice,kde je,že najneskôr 18.7.hospitalizovať,tak som už kľudnejšia,len dúfam,že ešte tento týždeň pôjdem sama odseba,nechcem vyvolávačku,podľa mňa je najlepšie,keď to príde zničoho nič,ako na termín tam prísť,lebo takto to chce mať človek za sebou a pri vyvolávaní má aj strach človek,že čo sa bude diať,a pri sponntánom si myslím na strach nie je čas myslieť.Tak uvidím,že ako sa malý rozhodne.
Máte pekné meno pre princeznú,aj mne sa páči,ale tak som ho nechala pre švagrinku,môj brat je Viktor,my máme pre dievčatko Elizabeth,ak by sa lekár pomýlil.Ale,tak asi nie,lebo väčšinou sa chlapcom nechce skôr von a ani na termín.Ale tak raz určite chcem mať dcérku.Tak sa majte krásne! 🙂

zora256
14. júl 2011

@mirkavas Ahoj!
Ďakujem! 🙂 Tak ty máš termín na narodeniny môjho otca,sranda,až na tie teplá to Ti nezávidím,že máš až na konci júla,ale tak možno vtedy bude chladnejšie alebo daždivo.Tak veru ten koniec je najťažší,to mi aj známa písala,a ona rodila 9dní predtermínom,a ja som už 3deň po termíne,tak je to veľa,ale tak čo už aspoň zatiaľ malému nič nechýba a je v pokoji,keď si predstavím,že koľký sa potom k nám nahrnú,tak som aj rada,že máme zatiaľ pokoj,ale tak raz to prísť musí,už ho ľutujem trošku teraz,len dúfam,že nebudem slabá ako mucha.Tak sa držkajte! 😉

nika1987
14. júl 2011

@heln dakujem za podporu🙂 ja som teraz niekde tu na konovi citala ze zena prenasala 3 dni a uz mala zakalenu vodu a mala zapal a musela brat antibiotika... tak ma to mierne znepokojilo...

zora256
14. júl 2011

@nika1987 Ahoj!
Tak ja prenášam 3deň a lekár mi vravel že max týždeň je povolené prenášať,tak mne už dal papier na hospitalizáciu max na 18.7.,takže mám do pondelka čakať,aby prišlo sponntáne,a ak nie,tak pôjdem do pôrodnice a tam ma vyšetria a podľa ich uváženia vyvolajú alebo ešte nechajú asi tak deň.Viem je to ťažké,ale tak týto naši chlapi si dajú na čas.Tak ja som bola na prietokoch a ozvoch v pondelok a dnes,tak keď sa prenáša,tak sa má častejšie chodiť do poradne na tieto vyšetrenia,že či sú bába v poriadku.Tak Ti držím palce!neboj,tak aj tvoj lekár určite vie,že čo je.A kedy máš poradňu? 🙂

heln
14. júl 2011

@nika1987 to je individuálne, to že mala zakalenú vodu ona, neznamená že ju musíš mať aj Ty alebo ja..... nepoznáme ďalšie údaje, aké mala CS, granding placenty, monitor.....

zora256
14. júl 2011

@heln Ahoj!
Tak ja mám tak isto,tiež pondelok mám týždeň po termíne,a vtedy mám aj ja zaľahnúť do nemocky,ak dovtedy sa malý sám nevyberie.Tak veľa šťastia Ti prajem k pôrodu! 🙂

zora256
14. júl 2011

@nika1987 Ahoj!neboj,to nie je u každej,lebo aj termín,mohli prepočítať a tak možno,že dátum kedy budeš rodiť bude presne donosené bábo,to býva ak bábätko je už prezreté,že sa spustí smolka von do plodovej vody a tá zafarbí plodovú vodu.Skús sa naladiť pozitívne,že bude všetko ok,uvidíš.Držím palce! 😉

heln
14. júl 2011

@zora256 veď ja to tu čítam, tak viem 🙂 , len nepíšem, ale to trepanie autobusom Ti nezávidím, ja by som si isto predstavovala ako rodím v autobuse 😀
tak vyhlasujem preteky, že ktorá z nás bude skôr 😉 😀
tiež Ti želám všetko dobré k pôrodu a nech to dobre dopadne 🙂

ninan2
14. júl 2011

@zora256 Ahoj, a nechces vyskusat nejaky domaci prirodny recept na vyvolanie porodu? Je ich viac... Kamoske akurat pred mesiacom pomohol "kokteil" z Ricinoveho oleja, vyvolal jej pravidelne kontrakcie... aj voda jej potom odisla. A su este aj ine sposoby, mozem dat info ak Ta to zaujima...

zora256
14. júl 2011

Baby nevedela by mi zvás niektorá napísať čo znamenájú tieto skratky?
RI ?
PI ?
Tak máme RI-0,59 a PI-0,78 a HR-144.Ďakujem vopred za info. 🙂

zora256
14. júl 2011

@heln Ahoj!
Tak to sme už fakt 3 čo prenášame,tak som zvedavá,že ktorá to bude mať skôr za sebou. 😀 Veru stým autobusom som mala dosť som si brucho podopierala a aj malému nožičky a vravela si len vydrž.mala som fakt dosť cesty samá jama,ale tak som rada,že ju máme už za sebou,už len pôrod,tak tú cestu vydržať to bude iná sranda 59km,mám najbližšiu pôrodnicu,ale tak má to i svoje výhody,to už len prídem skontrolujú a môžem rovno na sálu rodiť,lebo sa dovtedy aj otvorím 😀 ,tak dúfam,že sa milekár nemýlil.Tak držím palce! 😉

ninan2
14. júl 2011

@zora256 RI su prietoky, mas ich uplne v norme (v 40tt je norma 0,497 – 0,572, smerodajna odchylka vsak moze byt od 0.17 do 0.10), znamena to, ze babo ma dostatok zivin a kyslika, preto nie je nutne zatial vyvolavat... ostatne neviem, skus na nete pozriet, urcite najdes... alebo aj tu v temach na MK.

mj30
14. júl 2011

@zora256 mas pravdu najlepsie to bude ked to pojde same od seba maly vie preco to robi 🙂 nic netreba uponahlat, ziadne babske recepty nikdy totiz nevies ci nemozu ublizit, verim tomu, ze do toho 18teho to pojde aj samo 😉