Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@stanusa999 Ahoj nasa malicka zasa na brusku nechce vobec spinkat,(( a tiez uz to zaviazovanie ruciciek nezabera:((
@majkauk no naša to znášala jednoznačne lepšie ako to prvé, menej plaču priamo pri pichnutí injekciou, ani večer ju to toľko nebolelo, pri prvom mi skoro celý deň prespala, čo ju to zmohlo, možno aj tá zvýšená teplota, teraz bola taká istá ako keby ju ani neočkovali...takže v pohode 😉
@majkauk no musim povedat ze mne sa zdalo ze este nie je spamatany z toho prveho a uz ho ockoval dr druhykrat...mal nejaku oslabenu imunitu a soplikuje teraz stale...ale inak teplotu mal len jeden den,co pri prvom ockovani mal 3dni...ale teraz mame klud pol roka tak snad sa z toho dostane 🙂
ahojte. maminky, ktoré už prikrmujete, aké máte staré detičky a kedy ste začali? kojíte, alebo um? dakujem za odpovede. 🙂
@januska712 ahoj tak mi už máme tatika konečne doma 🙂a všetko sa vracia do starých koľaji...ja príkrmy ešte nedávam sme plne kojení, malá ma tri mesiace takže sa mi to zdá skoro...ak by nám mličko vydržalo tak by som chcela s prikrmovaním počkať až do šiesteho mesiaca
@gadget.tt ano je to pokracovanie...ono by mal byt rozdiel myslim max. 2 mesiace medzi jednotlivymi ockovaniami, ale nie som si ista, my sme boli zaockovany prvykrat v 3 mesiacoch a presne po mesiaci sme boli preockovani...co som si pozerala taku ockovaciu tabulku, tak prva davka byva v 3.alebo 4. mesiaci a druha davka v 4. alebo 5. mesiaci - takze mesiac by tam mal byt rozdiel 🙂
baby ktoré dávate probiotiká detičkam akú značku?a pomáhajú vám?
@tintinamartina ahoj, ja uz prikrmujem dcerku 🙂 o par dni bude mat 4 mesiace a skusila som je uz dat kuraciu polievocku, detsku krupicu, pudincek, zemiakovu kasicku, ale iba po par lyzickach, necpem to do nej, len skusam, ci jej to chuti a tak 🙂 Inak sa hovori, ze sa ma zacat prikrmovat az po ukonceni 4 mesiaca ak je dieta na UM a po ukonceni 6 mesiaca ak kojis, moja Lotka je na UM a skusam uz prikrmy teraz 🙂 Vyrastala tak generacia mojej babky aj mamky a aj ja som bola uz od 3 mesiaca prikrmovana, takze neviem preco sa odrazu "dba" na to, aby dieta malo ukonceny ci uz 4 alebo 6 mesiac 🙂 v minulosti to detom nevadilo a boli zdrave a normalne 🙂
@barca127 ja dávam bio gaia probiotika a zatial nám pomáhaju 🙂
@sisanka Ahoj!
Tie mliečne kaše som rozmýšľala aj ja,a sú aj od 4 mesiacov?Ja čo som videla v časopisoch a na letákoch sú od ukončenia 6 mesiaca.Tak nám kedy ako spí vnoci,ak ho trápia zúbky tak je často hore a málo papá 30-60ml mliečka UM.Ale ak je ok,tak sa od 20 budí až okolo pol 12 vnoci potom okolo 4-5 ráno a nakoniec okolo pol 8 ráno.
@januska712 Ahoj!
Tak u nás jeto kedy ako,cez deň dnes zveľkým revom zaspával v kočku,len,ale už večer lepšie,dnes sme vstali kvôli pretáčaniu času až o 6 ráno,ale podarilo sa ho uložiť teraz až pred 20,,tak dúfam vstávať bude až okolo pol 8 ako zvykol,na mliečko len mrnčí neprebudí sa len ak ho prebaľujem,ale zaspí pekne späť,len ráno keď sa vyspí sa prebudí úplne.
Ahojte baby!
Tak tie očkovania sa prejavujú preto odlišne,lebo to čo dávajú od 3,5 -4 mesiaca je do svalov a to od 4-5 mesiaca len pod kožu.Nás čaká v stredu len to prvé,už mám strach ako to zvládneme keďže ešte to TBC sa nám ešte neprsklo,čiže ešte nezahojilo a ak začne po očkovaní a pritom mu vychádzajú zúbky až 4,tak sa asi zbláznim.Už očné má končeky vonku sa mu bielia a aj sú dosť ostré,chudáčik,dúfam,že ho už veľmi trápiť nebudú vraj tie bolia najviac,a začali aj pri nich sa tlačiť. 😒
@zora256 nie, kupit....
http://www.feedo.sk/shop/nutrilon-mliecna-kasa-...
inu v obchode nemali, tak som vzala aj tu 😉 , pri Dominike sme ficali na Hami kasiach 😉
@tintinamartina ahoj, ja do ukonceneho 6.mesiaca nemienim prikrmovat (kojim) a to papa aj po dvoch hodinach (aj v noci). Ja som vyrastala na Sunare a mam problemy aj s ekzemom aj s alergickou nadchou. Maly nic nezmeska, ked ho to pocka este par mesiacov. Navyse starsi bol velky odmietac prikrmov (akychkolkvek), cca. do 8 mes. len na MM, lebo 2 mes. nezjedol viac ako 2-3 lyzicky denne. teraz som zvedava, co mladsi, ale nejak extra sa do toho nehrniem. 😉
@zora256 nie, ja som kupovala v hypernove, mali akciu...ale povodne som chcela hami kasu 😉
da sa na tej stranke vyklikat, ze odkedy to chces a vypluje ti len tie vyrobky 😎 hej, idem objednavat odtial...aj kase a mliecko Miskovi a aj Dominike cestovne prikrmy, bo ked niekam ideme, tak berieme stale len tie plnene sladke croissanty a uz mam aj ja toho dost....
pozeram, ze uz niektore prikrmujete 🙂 ja kojim, takze som este nezacala. chcem sa spytat, je treba zacat najprv zo zeleninkou? jedna znama neviem s cim presne zacala, ale uz malemu dava aj vyzivy? a to je o 2 tyzdne starsi od naseho. nie je to skoro na vyzivy? a svokra vravi, ze mu mozem dat uz aj rozok, aspon olizovat. to ma tiez zaujima, ci je to normalne, lebo ja fakt neviem.
dievcata kuknite tuto stranku.... http://www.domelia.sk/blog/2011-05-stravovanie-... zevraj je dobre zacat s prikrmami od 4.mesiaca bez ohladu na to ci je dieta na UM alebo MM...
@rianka7 tak ono sa zacina s mrkvickou, potom dusene jablcko, zemiacik a postupne dalsia zelenina a ovocie... mozno tvoja znama zacala davat vyzivu - "moja prva mrkvicka" ci jablcko, ale uz ma 4 mesiace tak moze postupne aj vyzivy, ktore su od ukonceneho 4 mesiaca... s tym cmulanim rozka, je to spomenute v clanku ktory pridala sisanka, takze asi zdraviu skodlive to nebude, ale ja to neriesim, nakolko kojim a nehodlam zacat skor ako po 6 mesiaci, naco aj, ak mu to bude stacit, mam to bez roboty, stale pripravene, zadarmo a najlepsie co moze byt.. a po 6 mesiaci zacnem mrkvickou po lyzickach ...
ahojte baby, tak my sme len dojcene ale pit by chcela aj kazdu hodinku...tak uz fakt uvazujem ci jej staci len moje mliecko...ja s dojcenim nemam problem ale tak zasa nechcem aby mala bola hladna...dnes sme skusali mrkvicku a tak len tak trochu a islo to len vsade citam zeby som mala az od 6 mesiaca...a zas babicky do mna hucia ze uz jej mozem davat aj taketo... fakt neviem nechcem nic pokazit...
@mirkaradko nepokazis nic ak zacnes aj skor ale zase ani nic nezmeskas a ked budes kojit aj po 6 mesiaci a zavadzat prikrmi pod ochranou dojcenia tak sa nemas kam ponahlat... my tiez papame aj kazdu hodinu, normalne kazde dve... ja mu dam vzdy ked si vypyta a casto iba dudluje a len trochu sii cucne... ale zatial mi nereve od hladu vzdyy mu staci sam sa od didiku odtrhne ... sam vie najlesie kolko mu staci a na ako dlhu dobu...
usud podla vlastneho rozumu a citenia, mama vie najlepsie co je dobre pre svoje mimi, ja by som na babky rozhodne nedavala.... mne osobne velmi vadi ak mi radia a hovoria co bolo pred x rokmi... 🙂

@barca127
@barca127 Ahoj tak to ti teda nezávidím že máš manžela tak dlho preč:(( no nasa malicka sa už zlepšila v spanku ale iba cez noc cez den toho vela nespinkame,(( a davas malickej už dake prikrmy???