icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
13. jan 2012

@olinecka22 ja som bola v stredu....a celkom dobre budem mať, lebo materskú mám do 20. januára, takže za január dostanem skoro celú materskú a už dostanem aj celý rodičovský príspevok! 😀 aj tak je to almužna, tak aspoň ten jeden mesiac bude dobrý a potom už aj tak pôjdem do práce....

katren
13. jan 2012

@olinecka22
@renca31 ja som bola v stredu a teta ma zrusila, ze materska mi konci az 17-teho, ze az potom mam prist, ze teraz mi to nemoze potvrdit....skoro ma kleplo..... 😠 😠 😠 ako keby som nemala na robote nic ine

olinecka22
13. jan 2012

@katren tak to ozaj potesi 😉

olinecka22
13. jan 2012

baby davate aj cajik ked dokrmujete?

sliver
13. jan 2012

@olinecka22 - prave pri dokrmovaní som začala davať čajík, doteraz som nedavala ale som čítala všade že ked sa prikrmuje tak treba davať čaj lebo babetko ma menej tekutín, o to menej mliečka vypije a bude častejšie smädné...

misy01
13. jan 2012

@katren
@renca31
Ahojte. Tiez mam doma julove babatko a chodim sa vas tu citat ako rastiete hoci neprispievam. Teraz ale citam ze ste sa boli prihlasit na socialke kvoli rodicovskemu..... Mam zmatok. Som myslela ze uz mam vsetko vybavene. Co sa to musi ist vlastne vybavit? Mozte mi poradit? Diky.

lutia
13. jan 2012

ahojte a preco idete si uz teraz vybavovat rodicovske? ved mame este na to dva mesiace - ved sa to predlzovalo na 8 mesiacov....ci?

olinecka22
13. jan 2012

@misy01 musis ist na socialku a ist si ja ddd nahlasit aby sa ti to ratalo do dochodku a musis mat ziadost o rodicovsky prispevok a potom ist tie papiere co ti daju na socialke tak snimi pojdes na urad prace

olinecka22
13. jan 2012

@lutia ja som boal dnes to vybavovat ami nepovedali nic lebo ma materska koncila 11.1 2012

olinecka22
13. jan 2012

@sliver a jaky davas cajik?ja som si kupila ten hipp

lutia
13. jan 2012

@olinecka22 lebo ja som si to na zaciatku ked som to napisala neuvedomila ze ono to zacina plynut nastupom na matersku 🙂 ale aj tak mi to vychadza az na februar...lebo ja mam este len 30t a kedze je az 34 tyzdnov tak ma to prekvapilo a hlavne pani na upsvar mi povedala ze mam prist az po 34t podat ziadost o rodicovsky prispevok

lutia
13. jan 2012

@olinecka22 aj ja som kupila hipp bylinkovy (ktory mi moc nepije, s obsahom feniklu) a jablckovy (ten vypije s radostou a rychlostou) aj ked som citala a pocula, ze obsahuju cukor

katren
13. jan 2012

@misy01 tak odporucam najskor si vytlacit a vyplnit tlaciva....
ja som isla podla tejto stranky: http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-matersk...
najskor som isla na Socialku s tym Potvrdenim o naroku na materske, tam ti to orazia a napisu aky si mala VZ a potom s tym na Urad prace a aj so ziadostou o rodicovky prispevok....
@lutia
@olinecka22 nepredlzila sa materska, to nepreslo, iba sa zvysilo to percento z VZ 😉

lutia
13. jan 2012

@katren Aké zmeny čakajú rodičov po 1. januári?
Autor: Mgr. Kristína Kováčiková

Materská dovolenka sa predĺži v roku 2011 o 6 týždňov.
V súčasnosti trvá 28 týždňov, po novom to bude 34 týždňov

popripade na link:
http://www.echoz.sk/index.php?option=com_conten...

sliver
13. jan 2012

@olinecka22 -- aj ja davam Hipp, aj ked obsahuje cukor ale Sonka ho proste miluje, mali sme aj klasicke sačkove ale tie mi nechce, asi preto že tam necíti cukor 🙂))
už sme minuli fenyklový a teraz mam Dobrý sen a Harmančekový - ten je dobrý na stolicu 😉

renca31
13. jan 2012

@lutia toto sa ale vzťahovalo na rok 2011, veď už teraz máme 34 týždňov. Ale keďže ja som rodila hneď začiatkom júla, tak koniec vychádza na 20. januára....a ďalšie predĺženie sa schválilo až od roku 2013...

renca31
13. jan 2012

@olinecka22 my pijeme väčšinou len čistú Lucku, alebo sem-tam Hipp čaj ovocný sáčkový, ten neobsahuje cukor....tie instatné čaje obsahujú všetky cukor.....

misy01
13. jan 2012

@lutia ale ten link je rok stary. Rodicovsky sa ma tento rok zdvihnut o cca 7 Eur.
@katren Podla tej stranky som isla aj ja. Na urade prace, soc. veci a rodiny som bola odniest papiere hned po narodeni a tam som podpisovala uz aj tie co sa tykaju rodicovskeho. Povedali mi, ze po skonceni materskeho mi potom automaticky pride rodicovsky. Na socialku som tiez uz dala prihlasku (mala som ju dat do 45 dni od narodenia, ale dala som ju az v decembri). Ani na jednom urade mi nepovedali, ze mam cakat az kym mi skonci materska, tak nerozumiem preco vam povedali ze cakat mate.

renca31
13. jan 2012

@misy01 34 týždňov vlastne dostávaš materské a potom do troch rokov dieťaťa rodičovský príspevok, to je pevne stanovená suma teraz po novom 194 aj nejaké drobné....tak o ten si musíš požiadať, keď Ti končí materská....máš naň nárok aj keby si sa vrátila do práce skôr....alebo si potom môžeš namiesto rodičovského príspevku uplatniť príspevok na starostlivosť o dieťa vo výške skutočne vynaložených nákladov, toto sa musí každý mesiac zdokladovať (čo platíš za jasle, príp. osobe, ktorá sa Ti stará o dieťa), max. je to 230 € mesačne.....inak baby nechápem, prečo Vám to nevybavili hneď, veď mne tiež končí materská až 20. a bez problémov ma vybavili aj v Soc.poisťovni aj na úrade práce.....

renca31
13. jan 2012

@misy01 tak už čítam, že Tebe to vybavili ešte šikovnejšie...tak potom ty už nič nemusíš vybavovať....máš pokoj! 😀

katren
13. jan 2012

@misy01 no neviem....ale sak neva, svokra byva hned vedla, ja mam kde deti na tu chvilu nechat 😉

rianka7
15. jan 2012

kocky varite vzdy cerstve jedlo? mozem nechat jedlo v chladnicke a dat ho malemu na druhy den? ci sa to musi dat zmrazit?

sliver
15. jan 2012

@rianka7 - ja davam z chladničky aj na druhý den....

lubkasungirl
15. jan 2012

@rianka7 dala som uz aj na druhy den, no v zasade mrazim viac jedla a potom si po troskach rozmrazujem, kolko potrebujem 😉

katren
15. jan 2012

@rianka7 ja tiez varim na 2 dni a potom podla toho, co bude mat Dominika, tak niekedy aj kazdy den 😉

gadget.tt
15. jan 2012

@rianka7 ja davam vzdy aj na druhy den, do 24 hodin (+-) je to v pohode....

majkamrugi
16. jan 2012

@sliver jej, vyzera ako nasa amalka 🙂 nadhenucke babatko....nasa tiez takto spinka, a toez jej nozicky prekryvam...praveze ked sa narodila, tak velmi v perinke nechcela- ked sme prisli z porodnice...asi jej bolo teplo...a potom nejak som zacala balit a dobre je 🙂 aj moja mamina, a hlavne babka, ked videli ze ju nesiem bez perinky tak ma skoro odstrelili, ze ju nesiem ako maca :D ze deti sa maju vyhriat a byt v perinke...no a teraz som citala tu knihu od doktora jedneho a on tam pisal, ze jeden z faktorov, preco su deti zapadnych krajin nervoznejsie je, ze nie su zvinute...ze africanky, indky atd.nosia stale v tych mechoch a su tam stisnute a deti nepoznaju koliky a pod.resp, mozno poznaju, ale vedia ako utisit 🙂 takze nie sme divne 🙂

majkamrugi
16. jan 2012

@katkatt ja mam tiez postielku pri posteli a kojim poleziacky, aj zaspime pri tom, len musim davat pozor, aby ju manzel nerozpucil niekedy :D raz som ju aj ja prikryla paplonom chudatko, tak bola uplne dopotena a zacala sa mrvit 🙂 ale nedavam ju odgrgavat, len ju vhupnem naspat do perinky, resp. zavinovacky a spime...lepsie sa koji bez zavinovacky, ked lezis...

majkamrugi
16. jan 2012

@sliver baby, a preco neskusite proste dat len cistu vodu?ja som trosku o tych cajikoch citala, a oni dost odvapnuju...a to uz nehovorim o sladenych cajikoch, a granulovanych, podla mna je to dost chemia, nie?

mitka2007
16. jan 2012

@majkamrugi a co dnes nie je chemia?a co ak mi cistu vodu nechce?