icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zora256
17. júl 2012

@lucuska22 Ahoj!
Tak to máš super,keď máš takú dobrú svokru,nevravím,že je zlá ale proste stará sa do vecí doktorých ju nič nieje a ohovára rada klebetí,a pritom nemá poňatia otom ako sa majú u nás veci,tak preto ju nemusím...To máš fajn,keď Ti pekne spáva od 3mes.aj mne spával od 2 mes.ale od 5 mesiaca prespal raz celú noc a teraz min.týždeň jednu noc,proste do roka len 2 prespaté noci sme mali:-/ a stále sa zo 2x zobudí a teraz ťažko a revom zaspáva hoc je unavený ťažko zaspí,včera vkuse bol hore od pol 2 do takmer 22 h čiže vyše 8h☹Som hotová,a teraz na obed tiež revom,ja neviem čo mu je,veď sa mu dá dýchať,keďže má troštičku ešte soplík,a už doberá antibiotiká,tak by mu malo byť už dobre.
@suee To mi je hrozne ľúto,že máš aj ty dieťa ako na nabíjačku☹viem očom píšeš,len mne až revom zaspáva,až mi uši a srdce trhá☹Proste sa nevystrie ani od únavy len plačom sa vyplače zívne a zaspí,ale ak ho vtej chvíli čo len upravím,reve zas,tak ho nemôžem ani len upraviť,až keď poriadne zaspí...Ach jaj,a ja som tak veľmi chcela aby nezaspával ako ja vdetstve,ja som tiež len revom zaspávala,lebo som nechcela spávať nikdy len hrať a večer to bolo vždy najzaujímavejšie pri svetele,presne ao môj malý☹

Baby a tie zúbky náš má 6 a ani ma to netrápi,tiež na okolo deti v jeho veku majú 8 zúbkov a ja vravím aspoň sa pozdejšie pokazia🙂A trvácne dlhšie vydržia dúfam🙂Netrápte sa kvôli zúbkom,hoc je to iné,keďže dieťa ak nemá čím pohrýzť stravu tak dhšie musia jesť rozmixované,ale vydržíte veď aspoň sa vám netrápia zo zúbkami a pôjdu potom zaradom a ani si len nevšimnete a budú vonku 😉

lucuska22
17. júl 2012

v novembri preco?

lucuska22
17. júl 2012

@zora256 tak to ti teda nezavidim mate doma velmi zivo... Mne mala nastastie aspon spanok dopraje. Jedna aj druha mi dobre spi pekne same zaspavu v posteliach okolo pol 9 niekedy 9 a spinkaju do neakej 8 pol deviatej niekedy aj viac. Hej ano som stastna ze mam taku svokru nestara sa do nas ani do nicoho co robime skor pomoze,navari alebo postrazi deti je to velmi dobra zena.
Tak a s tymi zubkami mas pravdu sak raz vylezu nebudu sa skovavat vecne 🙂

suee
17. júl 2012

@lucuska22 tisko Ti zavidim svokru, moja je ako rozcertena ☹ stara sa do vsetkeho, do coho nema, do coho sa ma (do vnuka) sa nestara, joj to by bolo na cely roman a mna vobec neakceptuje ani ako zenu, ani ako nevestu a ako matku uz vobec, lebo ona vie vsetko najlepsie

lucuska22
17. júl 2012

@suee tak to nezavidim som rada ze si s nou rozumiem kedze spolu byvame nebolo by to bohvie co keby sme si nevychadzali ale ona je mila ked moze tak len pomoze a ostatne je na mne. Nestara sa do nas absolutne. A ked aj niec tak sa nakloni ona mne skor ako mojmu muzovi 😀 TAkze u nas chvala bohu pohodicka.

suee
17. júl 2012

@lucuska22 tak ptuj ptuj nech jej to dllllllho vydrzi, my sme stavali vo dvore svokrovcov a zo zaciatku mali proti mne nejake vyhrady, aj pocas tehotenstva, aj na nasej svadbe sa svokra obliekla do cierneho.. takze asi tak asi, uz toho mame dost aj manzel, tak budeme medzi nami tahat plot bez branky 🙂 KONECNE

suee
17. júl 2012

@zora256 tak ja som v detstve, tiez zaspavala tazko, to mi mama vzdy vravievala ☹ takze denetika je svina 🙂 ale tak moj David nema cas ani na spanok, je po manzelovi neskutocne aktivny a vnimavy vsetko ho zaujima, vsade chce byt, vsetko chce vidiet, inak je poklad, len to zaspavanie, nastastie uz v noci sa budi len 2-3x na dojcenie, prip. na caj, lenze teraz zas zubky, ale tak az take strasne to nieje, nema teploty, papa.
A v poslednej dobe je neskutocne fixovany na manzela, robi na smeny a rano o 6tej prichadza domov akonahle vkroci do domu uz aj oci ma rozlepene a uz k nemu lezie (cez manzelsku postel) a rano ked vstava o 5tej tak zo sucitu sa budi s nim 😀
Chlapi moji, nemenila by som 🙂

lucuska22
17. júl 2012

@suee tak uz budes mat klud 😀 a tak vies sto ludi sto chuti ja som asi jedna z mala kto ma svokru aku ma 😀 A ja si to vazim 🙂

minaz
17. júl 2012

ahojte, tak my sme dnes boli na ročnej prehliadke a máme to my už poriadnu babu 🙂 10570g, 80 cm a osem zúbkov. posledné dva vyšli presne na narodeniny 🙂

zora256
17. júl 2012

@lucuska22 Ahoj!
To je fajn,keď máš takú super svokru,len si ju pekne váž,lebo je zriedkavá žena🙂Ja by som práve takou chcela byť a verím,že i budem svojej neveste veľa pomáhať,hoc by som rada vychovala kňaza,ale to je len a len na synovi,čo si zvolí,len nak je dobrým človekom vtomto skazenom svete,a najmä aby sa nenechal chuligánmi využívať 😔 .Ale tak sa cítim aj na druhého syna😀 tak snáď budem mať aj nevestu,aspoň jednu,neviem proste na dcéru sa necítim,ale tak uvidím časom,čo bude druhé🙂Ak Pán Boh dá.A mne zaspáva o 22h a vstáva pred 8 ráno☹Proste jak jeho tatko,ani ten dlho nevie spať a skoro vstáva,čo už akčný muži😀Joj,už sa neviem dočkať keď malý bude chodiť do škôlky,tak snáď pôjde tatkom čosi porábať vonku a ja si aspoň cez vkend pospím dlhšie😀
@suee Ahoj!
To presne aj náš malý je vo všetkom,a všetko chce vidieť,chytiť a ochutnať 😝 ,Tak čo narobíme,aspoň sa nestratia🙂Všetko sa naučia,sú to rozumné detičky,a nemenila by som aspoň nemám čas sa napchávať a tak aj chudnemdosť,ale čo už aspoň mi neprekáža prebytok😀Len keby pekne zaspával,bez cirkusu,občas sa podarí,ale to musí deň rýchlejšie plynúť a to len vtedy je tak ak je niekto u nás ako dnes súrodenci z mamou,alebo mi ideme buď k našim alebo k svokrovcom,rýchlejšie sa unavý a ľahšie zaspí,ináč sa natrápim sním ak som sama.A vnoci sa zobudí max 2x niekedy len raz ak pozde ide spať pri spaní sa naje mlieka a potom sa len nadránom zobudí na mliečko,a ak má soplíky vtedy chce radšej čaj,než mlieko,ale našťastie klop-klop,už mu odchádza nátcha a má aj chuť papať mliečko,keďže cez deň posediačky papá to čo my,tak mliečko nechce.a po ležiačky sa mu upchával noštek,tak preto pár dní sotva cchel vnoci papať,len čaj,ale už začal včera alebo pred včerom zas mliečko papať.A stými svokrami to nie je jednoduché,nie nadarmo vznikli tie zákerné vtipy o svokrách,preto my maminky synčekov by sme sa mali snažiť nejak predýsť tým chybám,aby sme mi neboli také svokry,preto sa snažím uvažovať,tak,že dieťa je len dovtedy mojím srdiečkom,kým nezačne chodiť za dievčatami,potom ich treba nechať žiť svoj život,ako si ho zariadia tak si budú žiť,len aby na nás pre ich rozhodnutia neobviňovali nás mamy,ale seba samých.No nie?

zora256
17. júl 2012

@minaz Všetko najlepšie k narodeninkám Kristínke🙂Tak pekné miery má,slečna🙂Už som zvedavá na nášho vpiatok sa bude merať🙂

lucuska22
17. júl 2012

@zora256 veru svet je hore nohami uz to lepsi nebude. Vidis ja som sa pri druhej cely cas modlila za dievca 🙂 Neviem si predstavit mat chlapca ale tak pokial su deti zdrave je to v podstate jedno mozno do tretice bude chlapec 😀 niekedy casom 😀
@minaz tak to mate bambulku aj beha? NAsej sa nechce lekarka tvrdi ze je leniva alebo tazka na rocnej sme boli 13 piatok a mala ma 12,500 a 81,5 cm. Neviem po kom obaja sme krpci a starsia Nikolka mala v rok 74 cm a 9,700 😀 Je to rozdiel strasny a hlavne pri noseni ked ju mam cely den zavesenu na sebe 🙂

zora256
17. júl 2012

@lucuska22 Tak ja nevravím,že nikdy pre dieťa,ale tak aj dve sú si myslí dosť vterajšej dobe,ale tak uvidíme časom,keďže ja mám ťažkosti z otehotnením,preto sa nebránim ani teraz proti otehotneniu malý sa na rok podaril a to som sa liečila takmer roky kvôli anovulačným cyklom a po pôrode na preventívke mi lekár povedal,že je zázrak že vôbec mám dieťa,keďže mám polycystické vaječníky,namiesto uvolnenia sa znich vytvárajú cystičky vo vaječníkoch☹,tak som sa začala zas liečiť tými liekymi ktorým môžem ďakovať a tam hore všetkým,že sa námmalý podaril,že ak predca zaberú aj tentokrát,a v septembri na preventívke som hrozne zvedavá čo mi lekár povie,až mám strach,ke´dže ma pravý vaječník vždy pobolieva od kedy tie lieky beriem pred ovuláciou.:-/Hrozne túžim ešte po jednom dieťatku,predca aby nebol jedináčik keďže sama som z troch detí a aj muž.

lucuska22
18. júl 2012

@zora256 neboj urcite este jedno budes mat ja mam tiez polycisticke vajecniky a s prvpu dcerkou bez problemou,s druhou som sa 3 roky liecila vv bratislave a lekar mi povedal ze jedine umele oplodnenie tak som kaslala na to,nasla som si pracu a po 3 mesiacoch som zistila ze som tehotna 🙂 Take ver ze to pride len to chce cas a hlavne kludnu mysel. 😀

olinecka22
Odpoveď bola odstránená
zora256
18. júl 2012

@lucuska22 Ahoj!
Tak ako píšeš som bola aj ja ale pri prvom a to na 4 rok sa podaril,tak ja zas roky čakať nechcem proste chcem stihnúť do 30rokoch porodiť,hoc mne sa aj to zdá veľa,5 rokov,ach jaj,keď ja už zo zamestnania nechcem znovú na rodičovský,proste cchem hneď to mať zaradom kým som doma a potom si nájsť prácu kde by som bola do dôchodku ak by sa dalo.A deti by spolu vyrastali a hrali sa,lebo veľa rodín čo vidím kde je už väčší čo len 4 ročný rozdiel medzi nimi,tak sa zmladším súrodencom len bijú a strkajú proste sa radšej hrajú staršie z rovesníkmi,alebo s ročným rozdielom,ako s menšími☹A nechcela by som aby to bolo aj u nás,proste menšie dieťa iné zaujíma ako väčšie.

lucuska22
18. júl 2012

@zora256 Tak ano ja mam medzi babami 4 roky ale nestazujem si starsia je strasne rada ked pomaha a dnes sa uz pekne prehraju Nikolka vari nelka papa a tak,je to aj o detoch moje sa prehraju pekne (klop klop... ) Ale zase je pravda ze skor sa prehraju ak su 2 byba nez chalan a baba,skor sa asi strati rozdiel vo veku. Myslim ze keby sme mali chlapca tak sa mozno pohraju do urciteho veku potom uz nie.

zora256
18. júl 2012

@lucuska22 Ahoj!
Ale tak vy máte 3 roky len medzi nimi,nuž my z bratom máme len 17 mes.medzi sebou ale bila som ho kvôli hračkám,ale to asi preto,že sa naši rozvádzali☹ A otec mlátil mamu aj nás:-/.A sesternice majú 5rokov medzi sebou a škaredo si nadávajú na mladšie sestry a akosi nie každé dieťa sa vie pekne pohrať z väčším rozdielom vekovým so súrodencami,a je to asi jedno aké pohlavie vidieť tu v našej obci aj chalanou aj baby súrodencov či miešané alebo rovnakého polhaviasa strkať a nadávať si...je to hrozné,ale čo už stále ani generála sa nedá robiť.A možno sa ich aj dá naučiť pekne hrať sa ak niekto sa snimi spolu hrá,nás nechali veľa krát samých sa hrať a možno aj preto sme sa chceli obaja s tým istým sa hrávať:-/Uvidíme,hoc aj to má svoje výhody mať väčší vekový rozdiel medzi deťmi,len ja by som bola rada,keby do zš chodili spolu aj späť,abysom nemusela ja chodiť s nimi na autobuse,lebo to by som nemohla chodiť do práce.

lutia
18. júl 2012

ahojte, nakolko som mala vypnuty net tak fotky pridavam az teraz...prva fotka - tuto zabku sme kupili malemu k prvemu rocku 🙂 ziadne odrazadlo, ziadna trojkolka (nakolko este nechodime tak sme sa zhodli ze by bolo zbytocne cosik taketo kupovat) miesto toho mame novy kocik, kupili sme nastenny meter (zaznamenanie rastu), oblecko, hracky a serblik 🙂)

minaz
18. júl 2012

@zora256 ďakujeme 🙂 rastú nám tie deti ako z vody 🙂

minaz
18. júl 2012

@lucuska22 malinká behá celý celučičký deň 😝 , nebehá len vtedy, keď spí 😀 sama začala behať na prelome desiateho a jedenásteho mesiaca a my samozrejme za ňou, aby náhodou niekde nespadla 🙂 takže myslím, že lenivá nieje aspoň nie v tomto 🙂 čo sa týka výšky, tiež neviem po kom je. my s mojim mm sme len trošku vyšší od kýbla....asi to bude v niečom inom 😉
neboj tvoja malinká objaví kúzlo behania a už nebude taká lenivá a tažká...ako sa hovorí: ona to vybehá 😀

lucuska22
18. júl 2012

@zora256 tak ano ono je to asi na povahe deti a tak ako pises jze ked sa deti hraju same je ine ako ked sa hraju s rodicmi ja sa s mojimi babami snazim hravat vzdy vsetky tri sme spolu a hrame sa spolocne vediem ich k tomu od mala aspon sa teda snazim,vsetko robime vzdy naraz,spanie,kupanie,obliekanie papanie a dokonca aj hranie. Ale ci si budu rozumet aj neskor no uvidime,snad sa budu lubit a nebudu si robit zle. JA som si s brachom vzdy rozumela super a dodones s rozumieme. 🙂
@minaz tak to mas sikulku doma nasa ani nelozi jej sa jednoducho asi nechce bud sa hrame alebo sa nosime na rukach ale ved hadam raz zisti na co ma nozicky. 😝 Nechame sa prekvapit starsia Nikolka mi behala este nemala ani 9 mesiacov ale ona bola zase stuplik a nebola ani taka tazka... 🙂

minaz
18. júl 2012

@lucuska22 ja som si myslela, že tiež to bude ťažké s jej lozením a chodením....a ono to nejako prišlo samo 😀 je pravda, že sa začala dosť skoro stavať na nôžky, aj v chodítku behala, ale do lozenia sa nejako nepúšťala....a potom to zrazu prišlo 🙂 ale myslím si, že nám dosť pomohlo v prípade lozenia a aj chodenia to, že ja mám 7-ročnú neter a 5-ročného synovca, ktorý neustále okolo nej behali a lozili a ona sa snažila ísť za nimi. 🙂 no a naše chodenie začalo asi tak, že sme boli na svadbe a ona sa asi chcela ukázať, že je už veľká baba a zrazu ju už nebolo treba držať za obe ruky ale len za jednu a ona išla a išla a išla. no a týždeň potom sa už odvážila pustiť aj sama. a teraz ide hlava nehlava 😀 😀 😀

lucuska22
18. júl 2012

@minaz super asi by som mala aj ja malu davat do behaku este tam nebola 🙂 Mozno by jej to pomohlo aspon pre zaciatok 😀 No vidis ja mam este 5 rocnu a vobec ju nelaka sa snazit za nou behat,tusim bude skor rozpravat ako chodit 😀 Uvidime necham jej este cas 🙂

monram
18. júl 2012

Aj my už máme po oslave 🙂 júlovčatkám všetko najlepšie želáme 🙂

monram
18. júl 2012

@gadget.tt všetko naj želáme 🙂

zora256
18. júl 2012

@minaz Veru rastú 19.7 budeme oslavovať už 1 narodeniny tak vnoci dám hore fotku malého🙂už sa teším.2:00 bude mať už rôčik,neviemuveriť,že pred rokom som rodila🙂Je to neuveriteľné,nedávno bol ešte v perinke a dnes už behá reční a vymýšľa čertoviny😀
@lucuska22 Ahoj!
Tak aj ja si teraz už z bratom veľmi dobre rozumieme,hoc ja mu asi viac rozumiem aj bez slov,zato on je celkom iný než ja,on si život užíva a ja som tá staršia a zodpovednejšia,spoľahlivejšia,ale tak každé dieťa má svoju rolu🙂A neboj určite si budú dobre rozumieť,len nezabudni ich obe rovnako chváliť aby ani jedna nežiarlila na druhú🙂Moja 11 ročná sestra žiarli na mňa,lebo otec si neuvedomuje,že mňa ospevuje,a ju to bolí,keďže ona je lenivšia a necche sa jej upratovať,ale tak každé dieťa má inú povahu ako píšeš,že mladšia je pohodlnejšia,rada sanosí a nechce chodiť a loziť,preto hravo formou sa dá navodiť bez toho,že by si uvedomila,že lozí alebo chodí.Ja som veľmi chcela aby malý lozil,tak som veľa lozila pred ním aby ma videl ako lozím,a za hračkami som sa naťahovala každý deň kým sám na techniku neprišiel pozorovaním a chodiť sa v chodúľke naučil a potom aj za dve rúčky šiel,keď už vedel dopredu chodúľkou a teraz si chodúľku pri dveroch nadvihne aby vedel prejsť z miestnosti do miestnosti.Neboj príde nato aj vaša malá,držkám palčeky 😉

zora256
18. júl 2012

@monram Všetko najlepšie Adelke k narodeninkám🙂

zora256
18. júl 2012

@lutia Všetko najlepšie malému k narodeninkám🙂Veď nemusia byť odrážadlá a to nevadí,že ešte nechodí,neboj onedlho budeš za ním aj bežať😀,ke´d začne.Ani mi odrážadlo nekupujeme,my sme totiž dostali a sedieť na ňom nechce len tlačiť,my len tatrovku kupujeme,s podruky,keďže nová je drahá a postačí aj po dieťati,na to aby ju zničil,a na vozenie,ak vôbec vnej obsedí,my máme neposedného drobca,a od svokry dostal pieskovisko a naši zháňajú plyšového húpacieho koňa,hoc som veľmi zvedavá koľkokrát sa pohojdá keď ešte v našom kresielku nevydrží ani minútku sa hojdať,ale čo už mama vymyslela,tak jej radosť nemienim kaziť.A počas roka sme mu veľa hračiek pokúpili a nehrá sa snimi ledva pár min. a zahadzuje,čím sa už aj dve autíčka polámali a vyhodili sa,proste toho ani nepotrebujú toľko vecí ako tie trojkolky na tlačenie my ani nebudeme také kupovať a ani nechceme aby nám kupovali,keďže ešte moja aj po mojich súrodencoch je vo veľmi dobrom stave len reťaz je natiahnutá tá sa vymení a naolejuje a bude dobrá aj malému a na vozenie je golfáč,nechápem načo vtom vyvážať dieťa po dedine atď do obchodov,to je už luxus,zbytočne drahá vec,ale tak keď má jedna maminka chce aj druhá ,nuž to je každého osobná vec,ale ja by som to nekupovala,ako aj vy píšete,že nekupujete,lebo malý ešte nechodí,ale ani nemusíte,ve´d trojkolku najskôs si myslím že je vhodné i tak od 2-3rokoch.Hlavná je rodičovská láska a nie darčeky najkrajší je úsmev pri torte a rodičoch,to vraví za všetko 😉 Veľa detí má len darčeky veľa a lásky a čas od rodičov málo,preto prajem aby tá láska aj u vás bola na prvom mieste a netrápte sa kvôli darčekom.Prajem veľa zdravia a šťastia celej rodinke a spokojné detičky 😉

suee
19. júl 2012

Tak aj my sa uz chystame na oslavu 1 rocka, neskutocne, takto pred rokom som ledva funela, a dnes funim znova aby sa vsetko postihalo do soboty. Totru mame, domcek takmer doupratovany, hostia aj darceky cakaju 😀 tusim najviac dojata budem opat ja..ved uz mam doma miesto babatka, chalaniska 😀