icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

tutu_1
11. nov 2016

@farebnymotylik my sme to mali veľmi podobné ❤️tiez som uz z toho bláznila. Naštastie moj muž je neskutočne trpezlivý. Nebyť jeho uz mam z tých testov asi aj depresie. Vždy prišiel s niečim co ma pobavilo alebo povzbudilo. Dokonca kvôli bábätku si nainštaloval apku do mobilu aby vedel kedy mame plodne dni 😁😁😁 taký bol nadšený keď mi to ukazoval. No a nemiluj ho ❤️❤️❤️

lia09
11. nov 2016

no ja sa musim postazovat na toho mojho obyvatela, lebo co uz vystraja v bruchu, je prilis 😀 . Akoze viem ze vela vas sa nemoze dockat pohybov, no ale to moje babo ma asi v bruchu neaky buldozer a rozhodlo sa mi zburat maternicu 😀

dancura
11. nov 2016

@lia09 to ja stale neviem, ze ci to co citim je krpcek alebo mi tak creva niekedy skacu. Stale cakam na ten 'buldozer'🙂
Tak som si pre pokoj dusi kupila angelsound- dnes prisiel a sa tu vytesujem, ze som hned pocula tu 'dialnicu'...to sa bude pocuvat ked pojde buldozer po dialnici 🙂

lia09
11. nov 2016

@dancura hej presne viem ze zozaciatku som tiez nevedela, ci su to creva alebo male. A to som druhorodicka 😉 No ale teraz mi to vynahradza. Uz take veci tam vystraja, ze mi to je neprijemne a musim vstat, aby prestal 😅

36evina36
11. nov 2016

@lia09 aj ja chcem aby zacal vystrajat , alebo som bezcitu 🙂

lia09
11. nov 2016

@36evina36 to ti este potom pripomeniem 😀 Budes sa modlit, aby si uz porodila 😀 😀

36evina36
11. nov 2016

@lia09 tak to nepoznam je to prvy krat provokujem ako sa da a.nic oskvarok je asi pokojny

nivea777
11. nov 2016

@lia09 ja zatial citim len tak jemno.. zatial to neboli :D aj ked minule ma tak koplo do pupka ze som mala co robit

lia09
11. nov 2016

@36evina36
@nivea777 uzivajte baby kym su to len jemnucke pohyby 😉 Inak mna kope strasne dole, az v nohavickach 🙄 tak mozno zato je to take neprijemne

tutu_1
11. nov 2016

Jaj dievčatá taká idem nahnevaná z prace. Šéfka mi napísala nadčasy vraj mozem ísť na dlhšie na prestávku ale aj tak mi vychádzajú hodiny nadčas. Som jej vravela ze ja uz toľko nevládzem a potrebujem si aj oddýchnuť. Myslite ze ju to zaujimalo ? Podľa zákonníka prace nadčas len s mojim súhlasom. Žiadny si nepýtala oznámila mi tu chcem aby ste boli v práci. Dovi-dopo. A bola som vybavená. Je toto normálne ?

36evina36
11. nov 2016

@tutu_1 uzasna veduca , treba ist na pnku a moze si nadcasy tahat sama

nivea777
11. nov 2016

@tutu_1 no nie je to normalne.. nemoze ti prikazat nadcasy... mne veduca sama od seba povedala,ked som oznamila tehu,ze nemozem robit ziadne nadcasy..predtym som nadcasovala dost.. ja by som sa po skonceni pracovnej doby zbalila a odisla.. nemoze ta donutit,zavolaj na nu inspekciu

raketazemzem
11. nov 2016

Dievcence potrebujem pomoct.......som cca 6 tt no babatko podraslo za 4 dni o 1 cm. ale.....v krvy sa mi nezvysuje HCG tak ako by malo....lekarka s tym nieje spokojna, nekrvacam, vytok mam krasny cisty a nemam ziadne bolesti.....strasne som sa zlakla, v pondelok idem k nej na vysetrenie.....rano. No neviem co si mam mysliet.... ☹ ☹ ☹

tutu_1
11. nov 2016

@36evina36 poviem mojej dr ale ona hra mŕtveho chrobáka x krát som jej to hovorila, a ona iba pokrčila ramenami. Ale idem si dohodnúť konzultácie s dvoma dr ak sa o mna nepostará ona vezmem kartu v polke tehu a idem od nej preč.

@nivea777 ja to na pondelok oznámim vedúcemu. Ak sa ona nebude so mnou baviť o tomto nebudem sa ani ja s ňou a budem to riešiť cez neho. Ak nepochodím tak mu poviem ze po pracovnej dobe idem domov. Jednoducho nevládzem. Nech sa na mna nehnevá. Tiez nie som otrok. A ak ani tak nie tak potom PN a môžu tam stať oni dvaja. Ozaj PN mi veľmi pokazí materskú ?

36evina36
11. nov 2016

@tutu_1 pn ti nepokaxi.matersku ta sa rata z platu len pozor na tie odrobene mesiace aby ti vysla

fazulkaaa
11. nov 2016

@nivea777 @tutu_1
ahojte dievčatá nikto vám nemôže nariadiť nadčasy ani keby ste s tým súhlasili. Ak s tým majú Vaši nadriadení problém, tak sa dajte radšej vypísať na PN.

PN sa vôbec nezapočítava do materskej, takže ak by ste boli odteraz až po pôrod na pnke, výšku materskej to vôbec neovplyvní.

Baby, predstavte si, že sa Vám alebo mimču niečo stane, keď budete otročiť v práci, aj keď už nevládzete, potom by ste si to vyčítali, že ste neboli viacej tvrdohlavé a viacej ste neoddychovali.

tutu_1
11. nov 2016

@fazulkaaa a co mam povedať mojej dr aby ma vypísala ?

pininka
11. nov 2016

@raketazemzem aj mne sa to stalo v prvom tehu, lenze mne nebolo este ani nic vidiet, len hodnoty nerastli a nakoniec zacali klesat a asi za dva dni som zacala aj krvacat. Drzim ti palce, aby sa to zmenilo, kedze babo rastie. Mne vtedy moj kamarat gynekolog povedal,ze vacsinou sa to deje,ked je nieco geneticky nedobre. Drz sa

pininka
11. nov 2016

@tutu_1 aj so mnou toto robili, nechceli ma preradit,hoci som mala papier od doktorky na zaklade ktoreho musia, isla som aj na inspektorat a nasej hlavnej sefke som to napisala a potom sa zrazu vsetko dalo. Ja by som jej to dala pisomne a od doktorky ak ti neda papier by som okamzite odisla.

nivea777
11. nov 2016

@tutu_1 podla mna bude hlupost aby si isla na PN.. dostanes 55% zo mzdy.. ona ti proste nemoze nariadit nadcasy ked si tehotna..tak sa nedaj odbit.. je to v zakone,mas svoje prava a proste preco by si mala ustupovat a dostavat polovicu co teraz

ivuss01
11. nov 2016

@tutu_1 ja by som jej povedala, ze sa necitim dobre, unava, slabost, a sef ocakava az prilis vela,

dejna20
11. nov 2016

@tutu_1 aj obvodna ta moze vypisat. Ale gyna co je blba? Vsak ona vie aku dg dat aby si bola pn.

tutu_1
11. nov 2016

Ako cela sa trasiem od nervov. Takéto jednanie. Tak keď pondelok nepochodím tak inšpektorát a môžu ma ľúbiť. Ja som bola ochotná odrobiť soboty, ale aj nedele a potom v pondelok zas od rana do prace a co som??? Choré, fakt choré. Neviem síce co a kde a za kým ale pozriem sa na nete ze co mam robiť.

fazulkaaa
11. nov 2016

@tutu_1 ja by som to normálne trošku pred doktorkou prehnala, že mi je stále zle, že nevládzem ani sedieť, iba ležať, že sa mi točí hlava a že sa bojím, že odpadnem a niečo sa mi stane, že nemôžem poriadne jesť, lebo ma napína na zvracanie, že som stále unavená, že by som len spala a že mám hroznú prácu, že tam som stále na nohách nedovolia mi ani sadnúť, stále tam na mňa kričia a som v strašnom strese.

Jednoducho, že nevládzeš a potrebuješ si oddýchnuť a ak by ťa náhodou doktorka nechcela vypísať, tak by som šla za obvodným, ale to si nemyslím. Asi ta vypíšu iba na nejaký kratší čas (možno 2 týždne) a potom keby som sa vrátila do práce tak by som iba nenapádne naznačila, že keď ta zase budú nutiť a ty nebudeš vládať, tak sa dáš znova vypísať.

tutu_1
11. nov 2016

@dejna20 ona je... Omieľam jej to od začiatku. Problem je len ten ze ja sa necítim zle, len fakt sa necítim teraz na nadčasy. Uz som ich odrobila kvôli chorej kolegyni a bola som potom ja ko. Tak uz to nechcem a nebudem prehánať.

nivea777
11. nov 2016

@tutu_1 ved ale preco by si ty mala ist na PN kde budes zatvorena doma, s vychadzkami 4 hodiny do dna.. zalezi od lekara,malokto da neobmedzene a hlavne preco by si mala dobrovone prichadzat o 45% platu...si v prave,ona ti nemoze prikazat nadcas ako tehotnej..chrani ta zakon..nenechaj so sebou vybabrat..je to trochu na nervy ale ona nezmoze nic.. ja by som sa proste postavila,idem domov majte sa a nic ti nemozu

tutu_1
11. nov 2016

@nivea777 nepoviem kebyže som každú chvíľu doma, ale aj na očr som bola za tú dobu čo tu pracujem jediný krát ! A to nehovorím o tom, že som odrobila x inventúr za ktoré som nič nedostala. Ale toto... Uvidím čo bude v pondelok. Som na to zvedavá. Lebo ja akovážne nevládzem toľko čo si ona myslí.

fazulkaaa
Autor odpoveď zmazal
nivea777
11. nov 2016

@tutu_1 sefovia su hrozni niektori..moja sefka si tiez myslela ze so mnou vydrbe.. nevydalo jej to,dufam ze ta neurazim ale bola by si hlupucka keby sa dobrovolne pripravis o 45% mzdy kvoli niecomu naco tvoja sefka NEMÁ NAROK!!! treba to riesit s chladnou hlavou.. kludne jej povedz ze podla zakona ta nemozu prinutit robit nadcasy ked si tehotna a ze jednoducho ides domov lebo sa nedopustas nicoho cim by si porusila pravidla

tutu_1
11. nov 2016

Ďakujem Vám dievčatá za podporu. Ja vôbec nebývam taká hysterka, ale toto ma dnes vážne položilo. Som z toho dosť smutná, svoju prácu mám rada. Veľakrát som bola v práci aj chorá, lebo nemal kto robiť, ale teraz proste nie. A dosť ma aj zamrzel postoj vedenia. Čakala som všeličo, ale toto nie. Je mi z toho hrozne smutno. Cez víkend sa upokojím a premyslím si čo ďalej. Ale som si istá, že zrovna so šéfkou sa o tom baviť proste nebude dať ona je proste taká. ju to naozaj nebude zaujímať.
Keď tak ešte vybehnem za mojou dr nech mi dá písomne, že nemôžem robiť nadčasy a bude. Keď nerešpektuje zákonník práce snáď doporučenie lekára ignorovať nebude.