icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

36evina36
22. nov 2016

@nivea777 ja viem ale aj to sa plati a v ramci setrenia sme zrusili.aj 3D kym to neni nevyhnutne

ciernatko
22. nov 2016

Tak dnesna poradna za mnou.Vsetko je ok.Dr potvrdila dievcatko uz teraz sa velmi tesim

36evina36
22. nov 2016

@ciernatko tak gratulujem len to moje sa nechce ukazat

nivea777
22. nov 2016

@36evina36 my tiez musime sestrit kedze chceme dom a ten nas vyjde minimalne 100 tisic,ale sme si povedali ze tych 50€ za 3D nam stoji za to a nelutujem absolutne.. pri takej sume,ktoru potrebujeme je 50€ zanedbatelna

ciernatko
22. nov 2016

@36evina36 dakujem ,neboj ono sa ukaze.

tutu_1
22. nov 2016

My sme tiež išli do 3D ale až morfologický v 20tt, keďže ja som RH negatív a muž RH pozitív, ak by nebolo niečo ok nech o tom vieme čo najskôr - vtedy detičky zvyknú viac sledovať a potom prípadne riešia akútnu sekciu. Ak by sme však toto riešiť nemuseli, neriešila by som ani 3D utz. Načo aj...

36evina36
22. nov 2016

@nivea777 tak ja som skoncila na marodke a moj chlap je na invalide u mna je aj 50€ kopa penazi

tutu_1
22. nov 2016

@36evina36 ja by som tiez nešla kebyže je to u nas všetko ok len minule som mala mierne zvýšené protilátky. Treba si užívať tehuľkovanie, keby bolo niečo v neporiadku iste dr niečo povie 😊, ale treba veriť ze bude všetko v poriadku ❤️❤️❤️

36evina36
22. nov 2016

@tutu_1 jasne kedy sa nieco nezdalo dr tak.jasne ze pojdem ale kym je vsetko ok tak mi to pride zbytocne

dejna20
22. nov 2016

@tutu_1 tebe pichli po prvom porode protilatky?

tutu_1
22. nov 2016

@dejna20 áno v prepúšťacej správe som si čítala že mi pichli Rhegu, lebo maly bol rh pozitívny.

dejna20
22. nov 2016

@tutu_1 aha lebo ja som ten isty pripad ja neg a chlapi pozitiv. Ale teda teraz som mala tie protilTky zatial ok. Potom mylsim ze sa v 28tt az kontroluje

tutu_1
22. nov 2016

@dejna20 hej to mi vravela aj lekárka, lebo som bola dosť vystrašená, že protilátky sú zvýšené. Ale povedala, že mám na morfologickom povedať lekárovi že som Rh negatív nech maličké poriadne skontroluje. Keby niečo budeme sledovať aj teraz, ak bude ok tak v 28 tt. Ale vraj sa nemám stresovať, vraj za svoju prax mala len pár takých prípadov, vraj je to výnimočné. Tak radšej na to nemyslím.

hermiona123
22. nov 2016

@dejna20 ahoj prepacte ze sa vam miesam do temy, ale chcela by som sa, spytat na tie protilatky..kontroluju sa 3 krat pocas tehu...prvy krat som mala ok,teraz sa budu kontrolovat az v 28 tt a co ak medzi tym sa vytvoria????tiez som rh negativ...dakujem

dejna20
22. nov 2016

@hermiona123 ty mas prve dieta?

hermiona123
22. nov 2016

@dejna20 cakam druhe... o prve som prisla a v 8 tt mi robili kyret a nic nepichli.. neviem z akeho dovodu.. mozno male este nebolo spojene s mojim krvnym obehom..

dejna20
22. nov 2016

@hermiona123 no do nejakej doby neni este u plodu dwfinovana krvna skupina teda faktor, tak sa nemusi pichat. Ale to by dr vedeli. A ty si neg a muz pozit?
Lebo pri prvom dietTi je to vacsinou ok. Ako ked to prve tehu neratam

tutu_1
22. nov 2016

@hermiona123 na toto som sa pýtala lekárky, hovorila, že sa nemám stresovať, že je výnimočne ak by sa niečo stalo bábätku, ale vraj keď idem na morfo mám povedať lekárovi že som rh negatív a on pozrie ako bábätko prospieva. Takze ja počkám na ten morfo utz a vlastne aj preto ideme k lekárovi ktorý je vraj veľmi dobrý.

hermiona123
22. nov 2016

@dejna20 ano ja som neg. muz pozitiv..

hermiona123
22. nov 2016

@tutu_1 a ten utz co sa robi v 20 tt to nieje morfologicky.?to je len obycajny screening? lebo na ten idem o 2 t.. teraz som v 18 tt..

tutu_1
22. nov 2016

@hermiona123 áno je to morfologicky utz, je to taký detailnejší utz kde sa bábätko celé prezrie či je ok. Aj ja idem za cca 2tyzdne. Tak keď tam budeš skús povedať že si rh negatívna muž rh pozitívny a že by si rada vedela či bábätko dobre prospieva. 😉

Dnes som prvý krát videla ako mi bábätko nadvihlo bruško, ako kopkalo. zatiaľ sa schovávalo pod paplonom 😁

hermiona123
22. nov 2016

@tutu_1to mi bude robit moja dr.. ona vie ake mame obaja rh.. teraz mi robila sono naposledy v 16 a ze vsetko ok.. no snad bude aj teraz.. ty mas kedy termin, to je tvoje prve? no a k tym pohybom.. ja stale neviem ci citim male alebo co to... nieco citim ale co...

tutu_1
22. nov 2016

@hermiona123 čakáme druhé a pohyby cítim už veľmi skoro ale úplne asi tak 14-15tt, termín mi dala ku koncu apríla ale vraj to po morfologickom zvyknú posúvať. Ja som sa mojej lekárky pýtala lebo ona by mi sama nepovedala, máš dobre že sa nemusíš toľko vypytovať ako ja ☺️

pininka
23. nov 2016

@tutu_1 oni to po morfologickom posunu,ale ak je dieta vacsie tak sa to akoby umelo posunie,mne stale vravel doktor ze najlepsie je sa riadit utz z 12, resp 13 tt,ze vtedy je to najrealnejsie. A ja to mam fakt odskusane,lebo obaja boli dost velky a terminy mi pri prvom posunuli o tri tyzdne,pri druhom o dva a ten mal problem ako mavaju deti v 37tt.

tutu_1
23. nov 2016

@pininka hej aj ja som čítala, že najpresnejšie je to podľa utz z 12tt. Nechápem prečo to potom posúvajú. Veď aj podľa poslednej ms to už lepšie vychádza ako takéto hore dolu posúvanie termínu.

Dievčatá tak sa chválim, že plienočky budú dnešným dňom zaplatené zabudli totiž na mňa. Už mám objednaný ergo nosič, i keď si naň musím počkať. Príde až v januári. Uvidím ako mi to vyjde, keď prepočítam kasičku a možno kúpim aj šatku. Stále uvažujem či z bazáru, alebo novú. No, veď rozmyslím si 🙂

pininka
23. nov 2016

@tutu_1 ved to,ze to potom zbytocne metie tie zeny a v podstate aj porodnika. Super s tymi plienkami. Mne dnes tiez dosiel balicek veci pre male, tak sa tesim.

tutu_1
23. nov 2016

@pininka Ale už sa nám to posunulo, už sme 19tt 😀 !!!

pininka
23. nov 2016

@tutu_1 joj ani nehovor,buduci tyzden sme v polke. Ale teraz cez zimu mi to ide pomalsie, v lete to vzdy tak preletelo.

biggi014
23. nov 2016

No ahojte, tak sa aj ja pridavam medzi aprilovky, čakám 2 chlapčeka a zatial je všetko OK.

tutu_1
23. nov 2016

@pininka tak lebo človek je cez leto stále vonku, takto v zime sa mi koľkokrát ani nechce nos vystrčiť z domu 😂
Veru ešte týžden a sme v polovici. Huraaaa 😍.

@biggi014 vitaj 😘