icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

farebnymotylik
13. feb 2017

Mamičky zvažujete kúpu kočíka Peg Perego? Máte nejaké skúsenosti s týmto kočíkom?

dejna20
13. feb 2017

Tak dnes poradna. Mala je zse riadne velka, tak sekcia takmer ista. A bude o tyzdnom pred tp. Predoperacne a pod budeme riesit po 36tt.

knuffi
13. feb 2017

@dejna20 Dnes si bola u Redechu? O kolkej? My sme boli 16:20, tak ci sme sa aspon neminali 🙂

dejna20
13. feb 2017

@knuffi az 18.20 a vy ako?

kachita
13. feb 2017

@farebnymotylik pocula sim na ten kocik same chvaly, ale ja by som chcela na dedinu vacsie predne kolieska.

nivea777
13. feb 2017

@farebnymotylik keď kúpiš odpruzeny tak budeš spokojná podľa mňa,známa kúpila model ktorý nemá odpruženie a nadava

knuffi
13. feb 2017

@dejna20 Dobre, dnes mal nejaku dobru naladicku tak sa aj vykecaval viac ako obvykle 🙂 len take informacie mi povedal, ze neviem co si o tom mam mysliet - napriklad o oxytocine, ze ten pichaju az ked sa do 24 hod. od odtecenia plodovej vody nezacnu kontrakcie alebo o nastrihu, ze aj pri prvorodickach je to tak 80:20, 80% ze nenastrihnu... Tak mi z toho vyslo, ze neviem ci ostatni strasia prehnane, alebo sa v Ruzinove naozaj uberaju tym spravnym smerom... mam z toho troska pomotanu hlavu.

dejna20
13. feb 2017

@knuffi mne sa zdal nejaky chory, zachripnuty 😂
No toto ja neviem, mne voda neodtiekla. 😂 kebyze cakam na porod cakam do dnes. A tvoje baby je vacsie ci mwnsie?

knuffi
14. feb 2017

@dejna20 To hej, aj sestricka bola riadne nakapata (inak povedala mi, ze tam konci, zobrala pracu v nemocnici v TT aby nemusela dochadzat). Bude asi mensi, teraz ma nieco malicko pod kilo a pol, ale tak ja som mala 2,75kg ked som sa narodila a moj manzel okolo 3kg takze genetika nepusti zevraj 🙂 ale tak dobre, kym sa vlezie do 3,5kg bude to fajn.

dejna20
14. feb 2017

@knuffi hehe my sme opacny extrem. Prvy mal 4230g a ani neviem po kom 😂 ja som mala 3,2kg a muz asi 3,7kg co je viac ale stale o pol kila menej ako prvy 😂
Tato slecna ide v slapajach prveho a uz je skoro o 2tt vacsia
Takze u mna sa sekcia bude opakovst, ale ja uz som od zaciatku bola na nu nastavena.
Ktora sestricka odchadza? Ked som tm bola boli tam dve, ciernovlasa stihla- dominika a potom tka plavovlasa baculatejsia (ale nie tucna)

knuffi
14. feb 2017

@dejna20 Tak sa mi zda ze vseobecne su teraz nejake vacsie tie babatka 🙈 Nie Dominika, ta druha... Bola som taka prekvapena, lebo ja by som dobrovolne od sukromnika do statnej nemocnice nesla, ale tak bohvie co je okrem dochadzania za tym. Kedy ides najblizsie? Nas supol az o 3 tyzdne 6.3. o 17tej.

dejna20
14. feb 2017

@knuffi ta tam bola ale kratko sa mi zda? Mozno do kolektivu nezapadla. Ktovie.
No aj ja 6.3. Len z hlavy uz neviem cas.
Ty si ho budes sj zazmluvnovat ci nie?

pininka
14. feb 2017

@knuffi určite sa rodia väčšie deti, aj môj porodnik mi vravel že oproti desiatim rokom dozadu kopec 4kg a viac,ale zas je aj kopec nedonosenych.

daakotaa
14. feb 2017

@pininka Kamoska teraz porodila babo ze 46 cm a 2700g , riadne na termin. Ani si to predstavit neviem ked vsade sa rodia 4 kg deti.

pininka
14. feb 2017

@daakotaa oni to skôr tak štatistický hovoria, lebo niekdy bol priemer 3100g, dnes je to okolo 3400g. Ja som prvého porodila 4650, moja sestra malú 2790, takže sa to nejako spriemeruje😁

extempore
14. feb 2017

Podľa mňa sa také veľké deti rodia z tých tehotenských vitamínov.. AJ moja dr. mi to vravela

pininka
14. feb 2017

@extempore ja tiež súhlasím, a dokonca mi teraz u mojej detskej doktorky sestrička povedala,že to netreba preháňať s magnezium, lebo deti si naňho vytvoria v brušku závislosť a potom po narodení sú veľmi plačlivé a slabo spia, majú akoby abstinenčné príznaky. No na tých mojich dvoch to platí dokonale.

nivea777
14. feb 2017

@pininka ja ked chcem vydrzat aspon do 37tt tak musim brat magnezium.. mam predpisane 3x1..obcas si dam 3 obcas 2.. snazim sa mat aj dni kedy si nedam vobec ale potom citim ze mi nie je dobre

pininka
14. feb 2017

@nivea777 mne predpísal 5X denne,ale ja už pri druhom synovi som hneď zacala hnackovat ako sa mi to nahromadilo v tele, takže beriem dve denne,ale tiež musím, lebo mám hrozne kŕče v nohách,hlavne v noci

dejna20
14. feb 2017

@extempore
@pininka
No u mna to neplati. Nebrla som tehu vit pri prvom ani teraz a bol/bude velka

dejna20
14. feb 2017

@nivea777
sj s tym magnezkom to neplati pausalne. Pri prvom som brala dost vela a dost dlho, lebo som mals predcaen kontrakcie a tvrsnutie brucha a maly teda bol aj je flegmos. Akurat chcel stale jest, ale to nwbude magnezkom 😂
Ked bol natlaceny spal alebo kukal ako leco 😜

adia11
14. feb 2017

Kolko vážia vaše bábätka teraz? Ja som mala sono v 31+5 a maly mal 1550g, o tyzden idem na kontrolu lebo sa doktorovi niečo nezdalo, dúfam ze uz to bude ok

pininka
14. feb 2017

@adia11 moja v 28tt vrazila 1420g, vo štvrtok idem uvidím ako narastla,teda pribrala.

dejna20
14. feb 2017

@adia11 v 29+3 1780g a je velka

pininka
14. feb 2017

@dejna20 jasné že to neplatí na všetky deti,to je ako so všetkými liekmi. Ja sa stále smejem,že keby som mala aj desať detí, prvé dva mesiace sa nevyspim vôbec a nervy budú na spagate z toho aké budú zarevane. Preto som zvedavá na dievčatko,či bude iná ako chalani,lebo ja som bola veľmi pokojné dieťa.

adia11
14. feb 2017

A spávate dobre? Ja s tym uz mam problem 3tyzdne, občas sa vyspim, inokedy som po 4 hodinach akože vyspata..a este manžel chrápe tak to moc nepomáha :D

nivea777
14. feb 2017

@adia11 moj mal 29+3 1400g

adia11
14. feb 2017

@dejna20 fu to budeš kat co robit ked to pôjde takto ďalej 🙂

dejna20
14. feb 2017

@adia11 to je jedno-sekca

miolisko
14. feb 2017

My v 30+1tt 1445g 🙂