icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

pininka
26. feb 2017

@dominini mne sa môj druhý otocil až tesne pred pôrodom, celý čas ležal priečne. Mala už je dolu hlavou.

36evina36
26. feb 2017

@daakotaa gratulujem. Drzte sa baby

daakotaa
26. feb 2017

Dakujem Vam baby. Snazili sme sa udrzat malu co najdlhsie v brusku ale som vdacna doktorom aj za tie tri dni aby jej dozreli plucka.

dominini
27. feb 2017

@daakotaa drzte sa prajem vela vela sil 🙂

dominini
27. feb 2017

@pininka
dufam ze sa este pretoci lebo sa dost bojim cisarskeho ☹

farebnymotylik
27. feb 2017

60 dní do pôrodu 😍

pininka
27. feb 2017

@dominini nemusíš sa báť, určite to zvládneš. Ak sa aj náhodou nepretoci, hlavne sa nestresuj, bude to ok.

nivea777
27. feb 2017

@pininka ja mám depku aj z vaginálneho aj z cisárskeho..Volak to dieťa vyjsť musí :D Br a chlap sa vykašľal totálne na mňa,budem nato sama :( fnuk,čakala som že ma podpori

matulindaaa
27. feb 2017

@nivea777 ak nechce isť s tebou bude to môže iba ľutovať .... môj tiež nechcel isť k prvému nakoniec išiel celý čas plakal a teraz keď nás čaká druhý pôrod nevie sa dočkať....no a ak to fakt nechce zober niekoho iného ja osobne som bola švagrinej a tiež jej to krásne pomohlo a ja som tiež prežila silný zážitok 🙂

nivea777
27. feb 2017

@matulindaaa co ti poviem,lepšie by som sa cítila keby je pri mne...Predsa mi viac pomôže a bol by citlivejší ku mne ako nejaká sestrička ktorá odrodi každý deň a berie to ako kus... To chcem vidieť ako mi bude sestrička masírovať krize...vyserkaju sa na mna,nebudem tam jediná a keby sa majú každej tak venovať tak ich asi porazí

matulindaaa
27. feb 2017

@nivea777 ako manžel bol pri mne ale kríže mi nemasíroval bol v takom šoku že nevedel ani hovoriť..... 🙂) a to myslím vážne keď ma chcel upokojiť trepal také somariny že som na neho jeden krát zvrieskla aby stíchol.... ale bola som rada že je tam a teraz sa na tom celkom dobre bavíme keď si na to spomenieme.... V každom prípade je dobré keď je tam niekto s tebou to je jasné

dominini
27. feb 2017

@pininka ja sa bojim toho spinalu strasne ... nechcem si davat nic pichat do chrbtice mam s toho paniku :-/ ale zase chcela by som byt hore ked mi maleho vyberu .. to neexistuje nic take ze by mi znecitliveli len brucho? ja si totizto nedokazem predstavit ze si nebudem citit nohy ....
Strasne sme chceli prirodzeny sme sa na to tesili ze aj priatel bude pri mne.. Uz neviem co mam robit aby sa otocil, ale nechcem nic skusat ak ma maly pup.snuru okolo krku aby som len zle neurobila pockam do stvrtka do poradne..

nivea777
27. feb 2017

@dominini niekde pichaju aj epidural,ale tiež sa to pichá do chrbtice.. keď náhodou budem musieť ísť cisárskym tak na 99% sa dám uspať.. aspoň tie prve najhoršie hodiny po pôrode prespím.. Bude mi určite ľúto,že nebudem nič vedieť o malom ale nechcem tam skolabovať keď ich budem počuť :D

pininka
27. feb 2017

@nivea777 no práveže vôbec neprespis tie najhoršie hodiny, zobudia tá hneď po pôrode a tie bolesti sú masaker a to ja zvládnem fakt veľa. Po spinalke som začala postupne cítiť a úplne všetko som cítila asi po dvoch hodinách a bolo to oveľa prijateľnejšie. Aj keď aj ja sa bojím nechať si pichat ku mieche

pininka
27. feb 2017

@dominini aj ja som sa veľmi bála a ešte keď som zbadala toho anestéziológa, jak obor. Ale pichol mi to super a nieje to vôbec tak že tie nohy necitis vôbec, skôr to cítiš akoby úplne niekde v pozadí, a do prstov na nohách sa si citlivosť začala úplne vracať asi po 20 minútach, tak som vedela,že to bude ok.

nivea777
27. feb 2017

@pininka mňa po operácii zobudili rano o 10 a spala som omamena celý deň až do ďalšieho rána..Tak sa trochu spolieham nato,že by to bolo tak aj po pôrode.. Jedno je isté,dieťa von vyjst musí :D nevyhnem sa tomu

dominini
27. feb 2017

@pininka
@nivea777
No baby som zvedava ako dopadneme teda 🙂 snad sa este otoci budem v to verit 🙂

pininka
27. feb 2017

@nivea777 no to si šťastný človek, ale je fakt že každý znáša narkozu inak, je viem že veľmi zle, takže sa uspať nedám určite. Dáme to isto, to už je jedno ako, hlavne nech sú bábätká v pohode.

dominini
27. feb 2017

@nivea777 neboj oni o tom nehovoria 🙂 citala som si vela pribehov od bab a ani jednej sa nestalo zeby hovorili ihla nit skalpel atd ... zevraj oni su uz zohrani 😀

pininka
27. feb 2017

@nivea777 ešte k tým chlapom, môj muž nechcel a ani nechce o tom počuť, že byť pri pôrode, dokonca keď ideme s deťmi na očkovanie, zostane na chodbe, minule za mnou prišla sestrička či ho nemá dať sadnúť,že aký je bledý. No čo ti poviem,vymreli by sme kebyže rodia oni.

pininka
27. feb 2017

@dominini my sme sa celá sála celý pôrod chichunali. Keď ma rozrezali plodová voda tak vystrelila,že až mne na ruky, tak sa doktor smial,že asistujem aj ja.

nika14121
27. feb 2017

@daakotaa gratulujeeem a prajem hlavne veľa zdravíčka 😉

scales
27. feb 2017

@tutu_1 Ahoj, aj my ideme kupovat tento tyzden susicku, budes tam pre male normalne susit veci s programom na zehlenie? Lebo pises, ze niektore sa nemozu susit, ktore su to prosim?

jollinka22
27. feb 2017

@daakotaa Blahozelam vela vela zdravicka obom

dejna20
27. feb 2017

@pininka tebe pri cisari nepichli vodu predtym? 😀
Ja som mala prvu sekciu neplanovanu, najskor som zacala akoze normalne, len to nevyslo. Ale vtedy mi stihli aj vodu pichnut a ja som mala pocit, ze praskol hydrant a dole maju 10litrov kybel a leje sa z neho 😂
To si neviem predtsvit, ze mi rozrezu brucho aj z vodou a vyvali sa ta niagara, vsak mi utopi doktora 😱

dejna20
27. feb 2017

@dominini
Ja sa na ten kozmicky pocit bez noh tesim asi z celeho spinalu najviac 😂
Ked mi nohy prichadzali k sebe som sa citila ako keby som chodila po mesiaci.
A pichanie do chrbtice, no to si ani nepamatam, ja som mala take hnusne kontrakcie, ze anestezilogixka bola rada, ze to stihla pichnut medzi dvomi. Potom uz iba ulava od tej kuchajucej bolesti

dejna20
27. feb 2017

@nivea777 vraj aji dve narkozy nie su to iste. Muz mal tri a prva v pohode a pri tretej grcal pol dna.

Ja som mala spinal aj narkozu (pri laparoskopii) a ob v pohode.
Po narkoze som vstala este na are, som si obzerala spicich ludi a rozmyslala ci aom v marnici 😂 lebo sa nejak nehybali. Po 2h ma dali na izbu a som bola az do vecera hore. Tersz ked som mala chripku som sa citila horsie. Ale na porod narkozu nechem a dufam ze nebude treba. Ja bx som im ani neuverila, ze mi nezamenili dieta 😂 o to vic ak by tam ani muz nebol a nevidel ju

dejna20
27. feb 2017

@scales ja susim v susicke takmer vsetko. Urcote nie strikovane, hackovane, ciapky, jemny hodvab a pod.
Ale pre babo mam vacsinu veci bavlnenych tkze ked operiem konecne tak asi vsetko posusim v susicke. Hned to vyberiem a ulozim a potom to je ako vyzehlene. Al ak na to zabudnes a nechas to v bubne bude to pozute ako od kravy.
Na vignetke kazdeho oblecka su znacky. Susicka je stvorec a je v nom jedna bodka alebo dve bodky. Jedna znamena setrnejsie susenie, to je na vacsine, dve bodky ze zvlada susicku aj na velmi suchom programe a ked je to preskrtnute tk by to nemslo ist do susicky ale ja sa tym az tak neriadim

tutu_1
27. feb 2017

@nivea777 nie vsetko nie je oblečenie, nieco su perinky, vložky do perinky, výbava do postieľky, paplon, vankúš, deky, a látkové plienky kedze plánujem latkovat. Este nosic, satka, to pôjde každé samé. A ostatne uz bude oblecko. Ale ja periem aj 56ky a preventívne aj 62ky.
@threetail
a tak urcite, len ja som na dome zatiaľ len cez vikendy, takze preto som v strese

tutu_1
27. feb 2017

@dejna20 hm a kebyže dám na šetrný program myslíš ze mozem dat aj to co ma na vysacke ze nesmie do susicky ? Trochu sa toho bojím, ze sa mi to zbehne až moc 😄