icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

nivea777
2. mar 2017

@threetail kúp si gaviscon..Sóda bikarbóna ti narobí ešte väčšiu neplechu v žalúdku,aj keď na chvíľu pomôže to je pravda ale z dlhodobého hľadiska je to ešte horšie

threetail
2. mar 2017

@nivea777 nepomohlo. Tiež by som to radšej inak riešila ale čo už. Nedávam si ju stále keď ma to chytí, tak hádam to bude v pohode. (mala som ju asi 4 či 5x dokopy)

nacrenyx
2. mar 2017

@threetail a to mas kyselinu zo vsetkeho? Mne staci vylucit sladke a kyselinu nemam, a ked uz neviem odolat tak mi pomoze malox. Aspon viem zaspat.

jollinka22
2. mar 2017

Oj baby veru ta kyselina :(
Ja mam po sladkom a po kyslom pomarance hlavne :( oj az ma dusi niekedy

threetail
3. mar 2017

@nacrenyx neviem z čoho ju mám, lebo niekedy ju nemám vôbec a potom prídu dni ako bola teraz streda a štvrtok, že je úplne jedno čo zjem a mám ju. Sladké som tieto dni ani nemala.
Teraz som sa zobudila a pohoda, čiže asi bude zasa dva tri dni kľud a potom sa mi to vráti :-/

tutu_1
3. mar 2017

malox by sa v tehotenstve nemal, odlhliadnuc od toho že obsahuje soli hliníka, ja by som si radšej dala tú sódu bikarbónu.
Ja mávam tiež bohovskú kyselinu, ale pomáha fatra, minerál, samaritan, lumiskra. Väčšinou po hlavnom jedle, a na noc keď idem spať a mám pokoj.

pininka
3. mar 2017

Aj ja som mávala hroznú kyselinu, lebo deti tak ležia,že nám tlačia na žalúdok, teraz je trocha lepšie. Mne tiež nič iné nepomáhalo len sóda bikarbóna a dať si jednu lyžičku za deň mi odporúčala aj doktorka. Sa smejem že budeme mať vlastné deti. Chlapci moji vlasy skoro nemali a žiadnu kyselinu som nemala.

threetail
3. mar 2017

@pininka ja sa malej aj prihováram, že dúfam, že aspoň dáky vlas bude mať na hlavičke, keď ma takto trápi kyselina 🙂 lebo ak bude ako ja, keď som sa narodila, tak nebude mať na tej hlave nič 😀

pininka
3. mar 2017

@threetail no ja že som mala vlasy pomaly až po plecia, ale len týždeň,hehe. Moja sestra mala mala v obidvoch tehu kyselinu dlho a obe deti mali síce svetle vlasy ale dosť veľa. Tak uvidíme,či je táto povera pravdivá.

jollinka22
3. mar 2017

U nas to tak nebolo 🙂 pri prvom tehu som tiez mala problémy s kyselinou a maly ani jeden vlások 🙂

kata9
3. mar 2017

Ja som kyselinu nemala a maly mal viac vlasov nez ja ked sa narodil😂 ja blondina a on mal vlasy cierne ako uhol ked sa narodil🙂

jollinka22
3. mar 2017

Także je to mytus 😂😂😂😂

adia11
3. mar 2017

@pininka ako si sa cítila dnes? Nešla si s tym k lekarovi?

pininka
3. mar 2017

@adia11 ďakujem za opýtanie, dnes oveľa lepšie, ale dosť sa snažím oddychovať a nikam ďaleko nechodiť.

pininka
4. mar 2017

Jaaaaj, šikovnica,bola som si kúpiť nočnú košeľu do pôrodnice a až doma som zistila,že je na nej napísané že bude to chlapček. No nevadili, snáď si to nikto nevšimne. Inák mali poslednú tu košeľu,zas asi veľa žien ide rodiť.

biggi014
4. mar 2017

@pininka jeej aj ja mam taku, bledulinko modru od slovenky a je tam že to je chlapček🙂
Inak dnes som prežila strašný stres, boli sme s manželom v Tn v laugu a tam je taký detský kutik pri časti kde sa dá najesť, tak krpca mojho skoro 3 ročneho som nakrmila a poslala s chlapom tam, lenže zrazu tam bolo vela deti a ked som sa pre nich vratila ja už najedena tak sa mi muž priznal že už ho vlastne 10min. nevidel, ale že bude asi hore v domčeku, dospelak sa tam nedostane, tak sme dalšich 10min, kružili okolo a volali naneho, nakoniec sme ukecali takeho trocha vačšieho chlapca nech nám ho tam pozrie hore a pošle za nami a on nám povedal že tam nikto neni, až mi zle ostalo, ten pocit, hrôza😨 som tam mala aj bracha tak som ich aj s chlapom vyslala každeho na inu stranu, je to dokola že nech ho idu hladať, a ten náš trulo bol kusok pri nejakom bankomate , len tam stál a že si mrmlal že mama neni. toto mi nebolo treba

pininka
4. mar 2017

@biggi014 ach bože,nočná mora každej matky. Nám sa tak stratil syn keď sme boli na jednej akcii vonku, milión ľudí, dookola les, z druhej strany cesta a detská železnička. Ja som myslela že umriem,ale najhoršie to znášal starší syn, ten len plakal a historicky kričal. Nakoniec sa ten malý zázrak ukázal sám, on sa nám chcel schovať. Ach jaj.

jollinka22
4. mar 2017

Ja mam tiez ružovú košeľu 🙂a budeme mat chlapčeka ale to nevadí 🙂
A veru ked sa tak stratí To je hnusný pocit :( och

tutu_1
6. mar 2017

Akurát včera som kupila v tescu v zľave nočnú košeľu, taku co sa vpredu da cela rozopnúť. Zo 16,-€ ju dali na 12,80€. Tak muz hovorí, no a co, kúp si ju. Tak som si urobila radosť.
Dievčatá spýtam sa vas, lebo si nie som istá. Uz asi týžden ma pobolievajú kríze ako pri ms. Čím ďalej je to častejšie. Asi hlúpa otázka na druhorodicku (ale prvý porod vyvolavany) toto su ti poslickovia, ze ? A este k tomu ma začalo aj prehánať sem tam nie v kuse. A to som pritom nic take nejedla z čoho by ma mohlo.

nivea777
6. mar 2017

@tutu_1 áno,môžu to byť poslickovia..U mňa to je buď ako bolesť krížov alebo ako bolesť pri MS.. preháňania,no telo sa môže pomaličky už čistiť ako príprava na pôrod,to ale neznamená že pôrod príde hneď ako ta preženie.co by som ja dala za prehnanie :D

tutu_1
6. mar 2017

@nivea777 som si aj myslela, ze mi telo chce nieco naznačiť 😄. Zatiaľ mi len sem tam stvrdlo bruško ale inak žiadna dráma. Len aj predvčerom som musela vstať z postele a chytiť sa stola v kuchyni co mi bolo veselo. Muz sa pýtal ze co sa deje ? A co ja viem ? Zatiaľ nic a poslala som ho spať. On si mysli ze porodíme skor ako je vypočítaný dátum, a ja som si myslela, ze Ha Ha aby sme este neprenášali. No teraz uz si tym nie som taka istá 😳.

pininka
6. mar 2017

@tutu_1 určite sú to poslickovia, mne stiahne brucho a celá bolesť ide do krížov. Navyše ak len chvíľu stojím,alebo sedím nohy mám jak melón,čo je tiež nová skúsenosť. Mňa preháňa hlavne z magnézia, preto beriem len dve denne, jediné že mám silnejšie bolesti, dávam si ešte jedno. Zajtra idem k dolinu, tá som zvedavá čo mi povie, hlavne nech ma nenechá v nemocke.

nivea777
6. mar 2017

@tutu_1 poslickovia sa ti môžu vyskytovať aj mesiac aj dva takže to v podstate značí len to,že maternica už trénuje..Ja idem zajtra k dr,sobotu mi asi odišla zátka tak to spomeniem a som zvedavá čo sa bude diať..Môže to byť o chvíľu a môže sa to ťahať aj 2tyzdne ešte.. Dohovaram malému,že keď vydrží do 19.3 tak dostane hračku od ocinka..Mňa od piatku zas "nové" trápi akokeby mi ihlou pichali zospodu..

pininka
6. mar 2017

@nivea777 fúha, tak to už hej, keď ti odišla zátka,aj keď moja sesternica to ťahala ešte dva týždne po tomto čo jej zátka odišla,ale vraj je to málo pravdepodobné. Držím palce, aby si do toho Jozefa vydržala.

pininka
6. mar 2017

U nás doma sa vo veľkom maľuje malej izba,ja som vyprala a vyzehlila detské veci. Len som zistila,niektorá ste to tu už písala,že plienky otrasná kvalita. Kým sa nevyprali vyzerali super, teraz vyzerajú akoby už boli po troch deťoch. Strašne. Ešteže mi ostali aj po druhom synovi a tie sú oveľa kvalitnejšie.

tutu_1
6. mar 2017

@nivea777 tak som na pokoji. Ako bruško mi tvrdlo uz aj predtým, len toto tie bolesti co ma dvihli v noci z postele. To ma trochu zaskočilo.
@pininka závidím ja mam este kopec toho co treba poprat. No k tomu sa dostanem až cez víkend.

pininka
6. mar 2017

@tutu_1 aj mne ešte treba autosedačku, kočík vnútro poprat, ale to už ozaj môže počkať. Hlavne veci do pôrodnice som chcela mať,lebo nechať toto na mužov,to radšej nie.

jollinka22
6. mar 2017

Mna tiez včera bolelo brucho ak na ms tak prvý krát ... inak brucho mi sťahuje uz dlhšie ...
a nohy zatiaľ mam len jednu troska opuchnutu ... dnes začínam 35tt

tutu_1
6. mar 2017

@pininka no sedacka a vnútro kocika to ma este čaká. Ale na sedačku ideme zajtra kupit "letný poťah". Skúšala som dat dole pôvodný ale nejde to tak ľahko. Radšej kúpim tento nech to mozem kedykoľvek hodiť do pracky. Este uvažujem nad zmensovacou vložkou do sedačky hm ? Oplatí sa ? Da sa to dat aj do sporotoveho kocika ak by k tomu prišlo
http://www.brendon.sk/Products/Details/31053
Mne sa to vajko zdá nejaké veľké 😄

zabka12
6. mar 2017

@tutu_1 U nas bola k vajcu aj novorodenceka vlozka a zas tak super ju tam prisili, ze ju budem musiet nastrihnut, lebo inak ju nedam dole a neoperiem :D kopec srandiciek clovek zazije, pri detskych veciach :D a neviem ako by novorodenecka sedela do sportiaku, ale to asi aj druhu zalezi....;)