icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

tutu_1
6. mar 2017

@zabka12 To neviem ani ja ako bude sedieť v sportiaku ale v tom linku je tam odfotena. My sme kupovali kocik z bazariku aj so sedačkou, ale sa mi nepáči to co tam slúži na zmenšenie, preto si chcem kupit nieco iné.

zabka12
6. mar 2017

@tutu_1 no ja som sa smiala pri navode na vajco, ze novorodenecku do 5mesiacov odporucaju, ale da sa tam taka vystelka vybrat a ja len dufam, ze sa tam mala zmesti po narodeni, nakolko je velka uz teraz :D no a viem kukla som link, ze je tam v sportaku, ale asi naozaj zalezi aj od kocika a vlozky, ako je polohovatelny a tak a ci ma vlozka vyberatelne nejake casti.... 😉

tutu_1
6. mar 2017

@zabka12 Ved ochytam ju v obchode a strčím do vystavenej sedačky 😂 prinajhoršom. Ako bude veľké naše babo neviem. Záleží aj kedy sa vykľuje 😄😄😄 muz mi furt hovorí bude to skor, bude to skor. Iba co ma stresuje. Ved uvidíme. Som povedala koncom marca pokojne, ale teraz este nie. Musím ist za pediatrickou, musím sa stretnúť s dulou, musím dostať, dobalit. Teraz este fakt nie 😝

pininka
6. mar 2017

@tutu_1 naša sedačka je už s tou vložkou pre bábätká, dokonca hore ma taká mini mantinely pre hlavičku a to isté je aj v kočíku. Mám rada tieto mini vychytávky. Len uvidím či to malej nebude liest na nervy. Všetko sa dá ľahko dať dole, našťastie,lebo čo som mala predtým sedačku,to bol jeden horor.

tutu_1
6. mar 2017

@pininka ja som to pri prvom nejak neriešila bo bol velky, ale teraz mam taký tik, ze hádam to poriešime. Sedačku mam z druhej ruky a to co tam je nie je zle, ale toto sa mi viac pozdáva. Co máš za utosedacku ?

pininka
6. mar 2017

@tutu_1 ku kočíku som kúpila casualplay. Pri prvom aj druhom som mala Cam, tá bola aj hrozne ťažká. Prvý syn bol obor,takže v nej bol krátko, ale druhý bol menší,no neznášal sedačku, ísť s ním niekam bol des. Snáď mala bude ok.

farebnymotylik
7. mar 2017

Tak a sme po kontrole 🙂 zatiaľ sa neotvárame, čo je super 🙂 akurat neviem, čo znamená, že presakuje krčok 🙂 máte s tým nejaké skúsenosti?

biggi014
7. mar 2017

Tak dnešná posledná kontrola u mojej doktorky OK, krpec cez 2800g, len žial v 37t. stále neotočený, ale priečna poloha, žeby som druhé mala cisárskym?? ja nechcem:☹( za týžden už sa mám hlásiť v nemocnici kde chcem rodiť, teda v Trenčíne, práve som sa tam objednala.

farebnymotylik
7. mar 2017

@biggi014 ale este stale je sanca ze sa otoci, ci?

dejna20
7. mar 2017

Ja som bola vcera na poradni. Len 33tt a mala ma vyse 2,5kg 😁
Zacinam byt z toho trosku nervozna, lebo mam aj tehu cukrovku. Tak tomu trocha nechapem co sa deje, ked ju mam dobre kompenzovanu (glykemie v norme, mam glukomer)
Tak ma posielaju este na diabtologiu, nejak viac markerov z krvi zistit.
Uvidi sa podla vysledkov, ci nebude sekcia skor ako planovanych 39+0.
Prirodzene uz urxite nehrozi, lebo po prvej sekcii nemozno vyvolavat a na tp a po tp cakat kvoli cukrovke nemozne a kvoli velkosti uz vobec ne, by to skoncilo znovu tak isto.

scales
7. mar 2017

Baby aj vam zacali trpnut prsty na rukach? :( ja si ich vobec rano necitim ked sa zobudim a uz sa mi stalo ze aj v noci som sa na to zobudila... ☹😢

pininka
7. mar 2017

Aj ja som po kontrole u svojho pôrodníka. Bol spokojný,všetko ok, len že má nechce vidieť skôr ako v 38tt, že sa musím šetriť ešte viac. Mala je ok, ma 2300g. Poradňu mám v piatok, tak ešte uvidím čo tam bude.

pininka
7. mar 2017

@scales mne tŕpnu už dlhšie, aj cez deň. Je to nepríjemné,ale ja som to mala aj pred tehu, niekedy som nevedela nič chytiť do ruky. Vraj to je od chrbtice.

biggi014
7. mar 2017

@farebnymotylik no šanca je, ale tak že ak sa do konca 37t neotočí tak už je potom moc velký na také manevre, ale su pripady že sa otočí aj hodinu pred porodom, tak treba dúfať

farebnymotylik
7. mar 2017

@scales ano, aj mne trpnu a puchnu ruky... niekedy ich rano neviem ani zovriet...

adia11
7. mar 2017

Tak aj ja som po kontrole, hlavička velmi nízko ale krčok drží ako ma, a streptokok samozrejme pozitívny nic ine som ani nečakala..o tyzden kontrola v nemocke, vraj dovtedy musim vydržať a uvidime co bude ďalej

kachita
7. mar 2017

@biggi014 moja je tiez este v priecnej polohe, doverujem jej, ak to bude musiet byt cisarak, ona vie preco

dancura
7. mar 2017

@adia11 a preco si cakala pozitivneho streptokoka?Mas nejake priznaky? Ja sa tiez bojim, zebude pozitivny.

jollinka22
7. mar 2017

Ahojte no mne tiez uz pomaly začínajú puchnut ruky aj nohy .... maly tiez ma hlavičku nízko pod úroveň palcenty alebo Take niečo .... zajtra mame poradňu ...

adia11
7. mar 2017

@dancura pretože ako som tehotná každú chvíľu mam infekciu odspodu tak som čakala ze ani tomuto sa nevyhnem

pininka
7. mar 2017

@dancura ja som mala v každom tehu pozitívneho streptokoka, tiež to teraz čakám. Akurát že ja som ani nevedela že ho mám,žiadne svrbenie ani výtok.

dancura
7. mar 2017

@adia11
@pininka
Ja nemam infekcie, len taky trochu vytok sem tam za cas. Nic to nemusi znamenat, no presne to moze byt sposobene tym streptokokom. No uvidim...vo stvrtok mam vysledky.
Viem, zetreba pri porode podavat ATB. Robi sa este nieco ine?

adia11
7. mar 2017

@dancura ja mam stále aj výtok ak svrbenie.. a mne len toľko povedal doktor dnes ze streptokoka ma každá tretia žena ze to nic nieje, a ze pred pôrodom mi dajú atb a bude dobre

dancura
7. mar 2017

Baby,ako to mate s priberanim?Ja som posledny mesiac nic nepribrala , no nejake to kilecko by som este uvitala.Uz mi vsak tolko nechuti.Zatial som pribrala cca 11kg,no pri mojejutlej postave som chcela viac.

adia11
7. mar 2017

@dancura ja som doteraz 12, posledný mesiac asi 4

nivea777
7. mar 2017

@dancura pred otehotnením som mala 63,5..Teraz mám 63..

dejna20
7. mar 2017

@dancura ja 13kg a netreba mi. Ale z prveho tehu mam aj tak skusenost, ze co priberem to schudnem a este aj do minusu 😁
Tak neviem ci by ti viac kg pomohlo, asi by si coskoro po porode bola tam kde predtym. Ja som mala pri prvom pred tehu 62, pribrala som 21kg a do pol roka som mala 58kg

pininka
7. mar 2017

@dancura u nás na streptokoka dávajú tabletku do pošvy,resp myslím že boli tri a žiadne atb pred pôrodom. Ja som pribrala 7kg, posledný mesiac 3. A to ma už doktor suril,že mám viac jesť, lebo som málo pribrala. Hlavne že mala je veľká a mne teda vôbec netreba viac pribrať, mám ešte po prvom synovi habadej.

threetail
7. mar 2017

@dancura ja ako píše pininka, tiež mi dal volake tabletky včera (sranda je že ja žiadne problémy s tým spojené nemám, keby mi to nepovedal som spoko)
A pribrala som 20kilo zatiaľ... Od istého momentu je to vzorec: mesiac = +4 kg

farebnymotylik
8. mar 2017

@dancura ja so pribrala zatiaĺ 8 kg... ale bude to urcite viac 🙂