icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

pininka
7. máj 2017

Tak my sme dnes uz pokrsteni. Mala bola uzasna,cele to prespala, aj obed v restike, nikto nechapal. Babika moja zlata.

nika14121
8. máj 2017

@adia11 ahoj, prosim ta ake kvapky davas na koliku???

pininka
8. máj 2017

@nika14121 mi davame sab simplex, teda som davala pri chlapcoch, malej zatial netreba

nika14121
8. máj 2017

@pininka my teraz mame coliprev ale nemam pocit ze by nejako zabrali a este davam aj probiotika infants dophilus...skusim teda asi zmenit tie kvapky

adia11
8. máj 2017

@nika14121 espumisan l a probiotika davame biopron, jedna znama-detska sestricka nam poradila este kednu vec. vela ludi tvrdi ze mame davat detom jedt na poziadanie, ona povedala ze vobec nie,ze po 2,5-3 hodinach mozem. on si pytal aj po hodine a pol. zatial mame druhy den pokoj tak neviem co pomohlo

adia11
8. máj 2017

a ja sa vas zeny skusenejsie este opytam, aj ked hlupost ale ja neviem..maly ked papan vkuse mu tecie mlieko po licku a brade,je to normalne alebo sa zle prisava?

nika14121
8. máj 2017

@adia11 ja mu teraz davam coliprev plus probiotika infants dophilus...papa stale po 2-3 hodinach ale trapi ho stale to brusko...doktorka mi odporucila dat mu pred jedenim rumancekovy caj

nivea777
8. máj 2017

@nika14121 my mame probiofix baby a espumisan l.. mam kupeny aj infacol ale zatial je zatvoreny.. rozmyslam nad babycalm

nika14121
8. máj 2017

@nivea777 v skupine aprilovky odporucaju tieto kvapky co pises ty (babycalm) a kamoska a sestra mi zasa odporucili sab simplex...tak sa neviem teraz rozhodnut ze ktore skusit

pininka
8. máj 2017

@adia11 to je normalne, niekedy ked dieta dlhsie spi, tak sa nahromadi mliecko a ako pije tak nestiha preglgat.

pininka
8. máj 2017

@nika14121 ja som predtym mala len sab simplex ine som ani neskusala,ale je mozne, ze kazdemu dietatu aj ine zaberu, resp robia dobre, to je ako umele mlieko, nie kazde dieta znesie rovnaku znacku.

pininka
8. máj 2017

@adia11 nie celkom suhlasim s tou sestrickou,ze dieta ma pit takto, nasa mala sa vie dostat do takeho hysaku, ze si neviem predstavit natahovat ju na tri hodiny pokial je hore. Skor sa priklanam k tomu co mi povedala moja doki,ze nenechavat dlho na prsniku, max 15 minut.

pininka
8. máj 2017

@nika14121 bacha na rumancek, segra z neho chytila krce ako das. Lepsi je feniklovy, ja som davala Hipp a deti nikdy nemali koliky. Mala nam menej pribera,takze jej caj zatial nedavam,aby som jej neoklamala brusko a nebude jest potom poriadne.

nika14121
8. máj 2017

@pininka hipp mlieko alebo to je aj caj tej znacky??? Zatial davam malemu materske mlieko

pininka
9. máj 2017

@nika14121 hipp caj feniklovy. Ja tiez zatial len kojim, doktorka mu vravela ze keby viac priberala urcite mi odporuca dat aj caj,ale takto staci mlieko,hlavne ze brusko je ok.

tutu_1
9. máj 2017

Nam veľmi pomohla kombinácia sab simplex a bio gaia probiotiká na koliku. Vždy som jej dala kvapky pred obedom a pekne si prdka cely deň. Teraz jej dávam len probiotiká. Zatiaľ staci.
Dievčatá mate nejaké finty na uspavanie drobcov ? Moja zaspí len na prsníku alebo poviazana v perinke. Uvažujem ze kúpim ulitku. Viac sa mi to pozdáva ako perinka. Mate skusenosti ?

pininka
9. máj 2017

@tutu_1 nasa tiez zaspi vacsinou na prsniku, v perinke nechce byt,mam tri ulitky od kamosky a chcela som ich vyuzit,lebo malu od narodenia budilo ako rozhdzuje ruckami, ale ked som ju tam dala, bolo jej tam tak uzko ze ricala ako tur. Robim to teda tak,ze ked pusti prsnik chvilu jej drzim rucky,co ma velmi rada a potom jej dam na nich deku a a zaviniem ju trocha a nato dam este paplonik, aby sa neodkopala. Teraz je dost chladno, jej to tak vyhovuje. No niekedy sa vecer nevie ulozit a uspim ju na rukach.

tutu_1
9. máj 2017

@pininka Aj moju budia rúčky. Tak som ju zavinula do perinky a spinka. No ked chceme ist von tak s tym musím rátať pred kojením a obliecť ju aby jej vonku nebola zima, len sa bojím aby sa mi nespotila.

pininka
9. máj 2017

@tutu_1 inak je to hrozne s tym pocasim, fakt neviem ako ju mam obliekat. Ked sme v nedelu krstili,rano lialo, chladno bolo, vysli sme z kostola, svietilo slnko, dusno bolo tak kym sme prisli bola spotena.

36evina36
9. máj 2017

Baby moje idem sa pochváliť dnes 6+6tt termín na 27.12. tak hádam dostanem najkrajší darček

tutu_1
9. máj 2017

@36evina36 držím palčeky nech ste ok ❤

pininka
9. máj 2017

@36evina36 super, velmi drzim palce, nech mate krasny vianocny darcek

adia11
11. máj 2017

@pininka mne sa drobec napapa,vygrcka,a za 10 minut pyta zase, a to robil dokola a plakal stale viac a viac.asi nerozoznal ci ke prejedeny alebo plny.tak ja sa tym teraz riadim ako mi nakazala,zda sa ze je trosku lepsie,a este sme zacali davat coliprev teraz tak uvidime

dejna20
11. máj 2017

@36evina36 🎉💥🎊🎈 hlavne vela zdravicka. Nech ste v poriadku 😘

dejna20
11. máj 2017

@tutu_1
@pininka
Moja to iste s tymi rukami. Vystrelia jej a uz je hore.
Vcera asi dosli koliky aj na nu od 20.00-0.30 hore. Mala take nervicky, ze mi rozdzabila jednu bradvku a to uz som bola v tom, ze kojenie mame poriesene.
Potom sice spala od 0.30-6.30 vkuse ale aj tak som mala dost a po nakojeni znova zspala do 8.30 ze som spala aj ja.
Uz ma napadlo ze mam malo mlieka, ale asi nie, lebo sme boli na poradni a zatial to vychadza na 220g za tyzden co je vraj ok (200-250g) je pre prvy mesiac norma vraj.
Biogaia probiotika davam uz 3 den a vcera som dala aj sab simolex

tutu_1
11. máj 2017

@dejna20 ja uz som rozhodnutá ze kúpim ulitky z perinky uz vie vytiahnuť rúčky a to potom nespi a je nervózna ci na rukách ci kdekoľvek. Chúďatko tak vie plakať a nervacit až sa cela dopoti. Keby chcela byt aspon v satke, ale to sa stalo len raz.
Bio gaia dávam aj ja a aj SAB simplex. To nam dosť pomohlo. Biogaia dávam kazdy deň doobeda a sabsimplex ked sa veľmi puci.
Inak priberáte krásne. My preberáme pomenej. No hovorím si ze ked uz nema zelene v plienke tak sme ok. Hlavne nech nechudne.

pininka
11. máj 2017

@dejna20 tak to priberate poriadne, nasa naposledy 120g, som zvedava v pondelok co bude, aj nausnice jej ideme dat, tak to bude zabava. Sab simplex som len raz dala,inak zatial netrebalo, v noci spi dobre, dnes ale od rana bola riadne nervna,nie a nie spat. Potom aj ked zaspala,tak pol hodinka,co je pre nu malinko,tak zasa nervozna.

dejna20
12. máj 2017

@tutu_1
@pininka
No v 3 tt ma 4350g. Narodila sa 4kg ale schudla na 3690g
Mne sa to zda normalne. Starsi uz mal v jrj veku 5 kg 😂

dejna20
12. máj 2017

A sem tam kadi zelene tiez. To je vtedy ked vypije len predne mlieko a zaspi. Ked sa zobudi davam z toho isteho prsa. Inak kojim vzdy len z jedneho na jedno kojenie a potom z druheho.

dejna20
12. máj 2017

Malo byt ked sa zobudi do 2 h