icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

kata9
2. máj 2017

@pininka u nas stale nieco.Davame sa dokopy.Ja beriem atb.na zapal prsnikov ale uz lepsie 🙂 len mi hrcky nasli tak mi to idu skontrovat ci to je upchate mliecko ci nie.Drzte palce lebo uz panikarim 🙏

pininka
2. máj 2017

@kata9 joj drzim palce ozaj, to bude asi tym mliekom, aj segre sa to tak urobilo, ale az ku koncu kojenia, ked uz maly tolko nepil, kojila ho 11 mesiacov. Nasa zo mna vytaha vsetko, nastastie uz aj bradavky si zvykli.

anamaria84
3. máj 2017

@pininka no my sa pomaly davame dokopy, uz sme doma tyzden, sme na umelom mlieku a maly po krmeni raz dobre a inokedy brutalne revy...davam mu aj pritikolokovy cajik pre babatka ale teraz uz sa mraci a nechce ho...kupila som aj rektalnu rurku na prdiky ale este som nepouzila...netusim ako mam vediet ci mu mliecko vyhovuje alebo nie kedze chlapci to zevraj mavaju viac ako dievcatka...aj kojeni...som z toho na nervy...

nivea777
3. máj 2017

@anamaria84 kúp si espumisan a probiotika

pininka
3. máj 2017

@anamaria84 veru bud espumisan, alebo nasim chlapcom rob lepsie sabsimplex, doktorka mi vravela ze kludne an rano aj vecer dat podla kil kvapky, aby sa netrapili. Ale ak je to velmi zle, ja by som mlieko zmenila. Druhemu synovi tak zle robil nutrilon, bolo mu tazko a nevedel sa vykakat. Dala som mu bebu a v pohode potom.

natika045
3. máj 2017

Ahojte mamicky.
Chcem sa vas opytat ci to mate aj vy?vlastne vase babetka?kojím a
Moja Lucka po papaní po kojeni grcka ale take ako tvaroh. Z coho to moze byt?je to normalne?
A druha otazka. Je to ok ked vydrzi od polnoci do 6rana bez papania?
Dakujem vam za odpoved. Dufam ze sa nesmejete je to moje prve babetko tak sa ucime vsetko chcem vediet dakujem ahojte pekny den

nivea777
3. máj 2017

@natika045 moj minule jedol o 20 a potom az 6:30

pininka
3. máj 2017

@natika045 ked grcka take ako tvaroh to je v pohode, to aj moja. Ak ti pribera v pohode tak nevadi ze tolko spi. Moja sa budi kazde dve hodiny a pribera malo,musime sa chodit prevazit. A pritom taha ako salena a mlieka mam kopec.

adia11
3. máj 2017

@natika045 aj nas drobec grcka skoro po každom papani, zväčša na prsníku zaspí, ked ho odtiahnem este si pýta ale uz viem ze nemám dávať, zachvilu to vygrcka aj bez toho aby dostal este ďalšie.a veľa plače, hlavne ked je manžel doma, neviem ci ho uz stihol rozmaznat alebo co, ale ked ho ma zvisle na rukách tak je ticho, inak je zle. A ked som s nim sama doma tak je v pohode..mysleli sme ze aj koliku by mozno mohol mat ale kaka skoro do každej plienky tak asi nie..a tiez nam raz vydržal 7 hodín bez papania, inak zvykne v noci aj 5

tutu_1
3. máj 2017

@natika045 ak grcká mliečko ako tvaroh, je to ok, ako dievčatá píšu. Je to natrávené mliečko. A , že ti vydrží spinkať 6 hodín si užívaj a vzspi sa tiež. Cez deň to doženiete neboj.

lilith111
3. máj 2017

@nivea777 prave ani ja 😂😂 ked mojej dcerke toto znamenie ukazal moj brat tak kricala "Mamí, Vojto mi ukazal nadávačku!" 😂😂😂😂

biggi014
3. máj 2017

@natika045 uaach kedy moj prespí 6 hodín??? v noci tak max 3, teraz máme akosi krízu a aj po hodine a pol pýta, tiež vracká, hlavne cez deň ked papa pahltno, to prejde, ak ti priberá je to OK , užívaj si to.

natika045
3. máj 2017

Baby dakujem vam za rady 😍
Tak som kludna 💕

adia11
3. máj 2017

nam maly akosi cudne dycha,ked buva pri vydychovani akoby chrni,ale obcas aj normalne.piatok ideme k dr tak som zvedava co povie,ani spat neviem co stale pocuvam ako dycha :( aj par soplikov sme odsali minule tak dufam ze to nerobia sarapatu oni..vase deticky dychaju normalne?mate s takymto niecim skusenosti?

pininka
4. máj 2017

@adia11 aj nasa tak obcas dycha, minule som ju dala na brusko, trocha sa zlostila a potom pozeram ze taka gula jej z nosa vysla,ze sa ani necudujem ze tak chrni. Ja jej cistim nostek s tym Libarom pre novorodencov, nakvapkam na vatovu tycinku a opatrne len trosicka vo vnutri povytieram, stale tam nieco ma. Ked je to viac pocut,aj jej tam kvapnem.

adia11
4. máj 2017

@pininka dakujem za odpoved ;) my mu ten libar kvapneme ked vidim ze ma soplik a odsavame potom,parkrat som aj ja vytierala nostek vatovou tycinkou s morskou solou ale tak som nic nevytiahla.hlbsie sa bojim aby som to neposunula dalej.odsavacka na vysavac super vec,ani sa toho neboji,drzi statocne 🙂 v noci ked ho chudacika pocujem az sa bojim aby sa mi nezadusil.zajtra mame poradnu tak uvidim co povie dr. ani na brusku sa mu nepaci,zo zaciatku krasne dvihal hlavku a teraz len place a lezi si

pininka
4. máj 2017

@adia11 hej to su take obdobia,ze raz chcu raz nechcu byt na brusku. S najstarsim synom sme sa nabehali kvoli nosteku, najprv zapchaty,potom zas mu tieklo ako z vodovodu, vsetky vysledky mal ok, makoniec sme skoncili na alergo. Nastastie ako mu to skoro zacalo, tak mu to aj preslo rychlo. Urcite sa treba poradit s doktorkou.

miolisko
4. máj 2017

Ahojte, spozorovala som ze malemu sa niekedy pri zaspavani trase ruka a noha zaroven pripadne obe ruky aj nohy.
Je to akoby mal stikutku ale bez zvuku stikutania a bez netriasania bruska a trva to tak max minutu a potom koniec.
Nie su to take tie vystrelovacie pohyby tie viem ze su normal
Mate s tym niekto skusenost co to je?
Dakujem moc

fatimuska
4. máj 2017

@miolisko u malých deticiek je to normalne

dominini
4. máj 2017

baby vy tu ake casy davate 😀 😀 nas maly spinka presne 2 hodiny mozem si podla neho nastavit hodiny 😀 a potom nadranom sa budi kazdu hodinku co chce papat 😀 sme domka 4 dni a uz pribral 230g 😀 joj ale maminka je unavenaaaaa 🙂 ale co nech su zdrave detusiky zlate

pininka
4. máj 2017

@dominini bud rada ze tak krasne pribera,nasa asi bude modelka, za tyzden dala len 120g. Ale hlavne ze nechudne.

dominini
4. máj 2017

@pininka presne dolezite je ze nechudne

adia11
4. máj 2017

@pininka tak sme navstivili dr,vsetko dobre len sme dostali na koliku kvapky lebo maly nam plakal uz tri noci dost dlho a veelmi nahlas :D a priberame krasne, 190 za tyzden zatial, od prichodu z nemocnice +600g

pininka
4. máj 2017

@dominini
@adia11 super baby, ja toto zazivam prvykrat lebo chlapci mi krasne priberali. Mne sa zda ze papa az az, mlieka mam kopec a zas nespi tolko,aby som ju musela budit. Ako povedak moj muz, je to iba tabulka, hlavne ze prospieva, nema koliky, a stolica ma farbu aku ma mat. Ak by bola zelena,to by som sa bala uz aj ja. Som sa smiala ze asi zacnem jest len slaninu, aby priberala poriadne.

adia11
4. máj 2017

@pininka jasne nemozu byt vsetky deticky rovnake.mne napr vraveli ked som bola tehotna ze maly ma male brusko, chodila som kazdu chvilu na sono ci narastol do tabulkovej normy,ale nic..a narodil sa krasny zdravy vsetko dobehol a mal vyse 3kg..nemusi byt vsetko podla tabuliek..
my papame cierne uhlie na zltacku,dr povedala ze uz nemusime ze uz nieje zlty ale ani krv nevzala.a zlty nebol lebo bol zarevany,ocne bielka stale nema biele.tak idem davat dalej nieze mu ublizim.a to je fajn aj na travenie

tutu_1
5. máj 2017

Dievčatá, moja od príchodu z nemocky pribrala 210g ale občas je stolica zelená. Nie vždy, iba cca 2-3plienky z 10 povedzme. Tak teraz neviem či je to ok, alebo mám volať lekárke, či ju treba dokŕmiť UM...?

pininka
5. máj 2017

@tutu_1 ak je spokojna a neplace a nebudi sa kazdu pol hodinu nedokrmuj ju. Ked tak doktorke len brnkni. Hlavne ty aby si nebola nikdy hladna a smadna. Mame toho dost, obcas na seba zabudame.

tutu_1
5. máj 2017

@pininka jem aj pijem ved som nedala ani gram dole odkedy sme prišli 😅 co by som rada lebo tých 12kg navyše mi komplikuje situáciu v šatníku. Skúsim teda zavolať tej lekárke. Dnes este žiadna zelena plienka. Tak hádam ani nebude, a ja zbytočne panikarim.

pininka
5. máj 2017

@tutu_1 radsej zavolaj a uvidis. Tabulky su jedna vec, dalsia ze su este malinky, je to ine ako keby cele mesiace neprospievali.

mia407
5. máj 2017

My uz mame 3 tyzdne..Matiasko 💋❤