Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@martuliiik no pekne, ta kolegyňa je riadne sibnuta. Takto sa dospelý človek k tehotnej nespráva 😲 😖 . Hej ja som pripravená na výčitky, sklamane pohľady, na hnev a pod.. Preto mam z toho take nervy. No neviem ako to dnes zvládnem v práci. Asi si poplacem doma a bude.
@tutu_1 drz sa mna vsetky baby co s nimi robim uzasne podporili vystiskali a gratulovali a ked som zostala doma lazda miinuly tyzden volala ci som ok a nech lezim , to.asi preto ze som veduca a maju odo mna klid 🙂 ale nie mam super partu blaznivych bab kazdu inu a dokoy team kak sa patri
@dancura ono to mozno ani nieje tak o tom,ci si dieta nechas alebo nie,ale podla mna ak by mu nedajboze nieco bolo,vies sa na to pripravit,aj lekary, aby si vedela co ta caka,urcite je to mensi sok,ako to zistit po porode. Moji kamarati si nechali dieta,o ktorom vedeli od 20tt ze ma vacsinu organov mimo tela a niektore ani nema, mala sa narodila v prahe,lebo u nas s tym vobec nemaju skusenosti, nevedeli si ani predstavit co ich bude cakat. Mala nikdy doma nebola, vidiet ju dennodenne napichanu, ozivovanu bolo strasne,nakoniec v 11/mesiacoch odisla do nebicka. Ja som o jedno dieta prisla, a strasne to bolelo,ale oproti bolesti vidiet vlastne dieta trpiet, je to nic. Tym ta nechcem strasit, len ze su rozne diagnozy a nechcene neublizis len sebe, ale aj tomu nevinnemu drobcovi.
@tutu_1 urcite sa nenechaj odradit, mna tiez nutili ist na pn a teba nema co zaujimat,ze ta nemaju kde preradit, mozes aj do konca tehu sefovi varit kavu. Ak ta nemozu preradit, mozea ostat doma a ide ti normalne plat,aj to zakon povoluje, ale to by ti ta tvoja doki musela dat preradenku ako mne, ja by som od nej hned isla,ani zdrava zena nema co byt pri chemikaliach.
@tutu_1 tiež som toho názoru že to správanie nebolo v poriadku, ale zmeniť môžem iba seba a to tak, že budem na reakcie ostatných, alebo aspoň konkrétne tejto osoby, odolnejšia. Už ma to nesmie položiť. mrzí ma že to máš takéto v práci. Želám ti pevné nervy a veľký nadhľad nad akýmkoľvek reakciami. Daj potom vedieť ako to dopadlo.
@martuliiik ďakujem, večer napíšem co bolo v práci. A na tu kolegyňu fakt kašlať.
@pininka veď práve, uvidím ako dnes pochodim. A nad zmenou dr uvažujem uz dlhšie. Ona nie je zlá, len ta starostlivosť o tehotne je taká o ničom.
@36evina36 myslim ze co sa týka kolegýň bude to v pohode. Len teda šéfovia to bude náročne, tak ale raz by som s tým musela von, takze je to jedno. Proste to musím zvládnuť. Tak pekný deň vam všetkým prajem 🙂
Ja by som sa vratila do prace ale netusim ci ma doktor niekedy pusti stale spinim
@pininka hej, no tie diagnozy o ktorych vravis sa tripple testami neurcia. To sa urci najlepsie na morfologickom ultrazvuku, na ktory urcite pojdeme. Skor sa mi jedna presne o tieto tripple testy...kedze tam je velka moznost falosnej pozitivity, su nespolahlive, dokonca sa vo vela krajinach v EU nerobia..presne kvoli tomu, ze vyjdu falosne pozitivne.
Tak preto rozmyslam, ze ci na ne ist alebo nie
@ciernatko a smiem sa spytat, co sa vtedy stalo? Vysli tie testy falosne pozitivne?
Ja poznam v okoli zopar kociek, ktorym vysli tripple testy zle. Niektore sli na amnio potom, ktora vyvratila syndromy. Segre tiez vysli zle, no ona na amnio nesla...sam lekar jej povedal, ze sa nema tymi testami riadit, ze casto vyjdu falosne zle (cakala dvojicky- tam je falosna pozitivita este vyssia).
Ja by som na amnio nesla urcite.
No a keby nahodou vysli na tripple testoch zle vysledky, tak by som bola len v strese cele tehotenstvo, ze co a ako
Baby chcem sa opytat.. Podla MS som teraz v 12+4tt ale podla babatka som 13+0tt. Znamena to teda tak ze som mala ovulku o cosi skor? Lebo aj tak som si nie ista datumom PM ci to bolo 15.,16.,17.7... nechapem tomu absolutne
@dancura vysiel mi tam dovnou syndrom 1:12 co je velmi velke riziko.hned zenska ma poslala na genetiku mala som vsetky testy opat zle.tam doktorka bola mila a vybavila mi amnio ze ma tam budu hned cakat volala do nemocnice.tak som isla keby ze ma nepresvedcia tak nejdem vobec malo to velmi rychly spád.najhorsie boli tri tyzdne cakania,krore som nemohla vydrzat.tak som bola nedzitym u grochala ktiry spravil morfo ultrazvuk.pozrel komplet babo chrbticu orsteky nos.kosticku vsetko az on ma upokojil ze tam nic zvlastne nevidi,ze podla neho je to na 99%v poriadku potom som sa ukludnila.teraz pojdem tiez ku nemu a testy nebudem riesit.Oni to naju podla nejakych tabuliek a mbe dr povedala ,ze uz len moj vek 37rokov, tam dost vyskoci.takze sa im nato kaslem.amnio sa prezit dalo,ale uz to nezopakujem
Ahojte baby potrebovala by som poradiť že čo mam ešte jesť aby som konečne pribrala 🙂 v podstate jem všetko ale stále len chudnem a nepriberám neviem čim to je . už aj sestrička u doktora sa čudovala ze som aspoň niečo nepribrala ...nech robím co robím váha ide dole a zasa nechcem sa zbytočne prepchávať jedlom aby mi nebolo zle
Takze sa mam pripravit ze testy budu zle ked mam 36 ?
@36evina36 nie je podmienka ze budu zle ale je zvysena pravdepodobnost..poznam baby 35 rocne a mali negativne vysledky este lepsie ako 25 rocne baby..neboj sa. ak sa im nieco nebude pacit tak ti odporucia amnio alebo trisomy a potom morfologicky..a NT si mala dobre takze babo je ok
Tak dievčatá uz mam po tom oznámení. Nadšení síce neboli ale papier o prevzatí info ze som tehu mi podpísali takze je to takto. Uf ako som sa triasla ale konečne je to za mnou 😅
Dievčatá prosím poraďte. Chytila ma choroba, hrdlo bolí, teplota okolo 37,6, únava, bolesť celého tela. Teplotu som zatiaľ nezrazala nakoľko som počula že do 38 sa zrážať nemá. Nemáte nejaké osvedčené rady a recepty? Zatiaľ cmulam septilen, vraj ten môžu aj tehotné, pijem zazvorovy čaj na striedačku so šípkovým, s citrónom a medom..
@tutu_1 ja som síce dnes off, ale kolegyňa vraj už tiež rozdychala. Tešíme sa s tebou, že ste to zvládli! 😊
@martuliiik mozes si dat podla mna nejaky obklad..ak ti to zvykne pomoct ,na lepsi pocit...pit vela caju ale pozor na surovy/struhany zazvor.. nemoze sa vo velkych mnozstvach..ale jeden cajik ti neublizi...
Baby ja som sa triasla ako osika, tak sa mi klepali ruky ako dávno nie 😅. Gratulačky neboli, to som ani nečakala, ale hlavne, že nebol žiadny krik. Od šéfky to bolo také, videla som, že je sklamaná, ale šéf bol v pohode, ešte mi hovoril, že nech nič ťažké nedvíham nech poviem kolegom, že nechce vidieť, že sa naťahujem - bol fajn celkom milý. To ma potešilo. No a dnes to povieme s manželom aj našim a malému 😀
Juj veľmi ďakujem za podporu mne to dnes tak dobre padlo 🙂
@martuliiik ja som si dávala harmančekový čaj, s citrónom a potom ovocné to sa môže. Na teplotu mi dr v nemocke povedal, že paralen, ale nie veľa. A na hrdlo som kloktala vincentku. A mala som aj homeo oscillo a paragriphe. A inak tehu vitamíny a veľa veľa mandariniek :D

@tutu_1 chápem ťa s tými stresmi s oznamovanim v práci. Ja som šéfke oznámila na konci minulého týždňa a ona ma poprosila aby som kolgyniam ešte nič nevravela. Včera na rannej porade som to mala povedať a kolegyňa jedna na mňa príšerne vyletela, ako som ich zradila, aká je zo mňa sklamaná, pretože som to oznámila najprv šéfke ako im, čo sedíme denno denne v kancli spolu. Mňa to položilo, lebo na mňa ziapala samé výčitky, takže som s plačom odišla z porady, asi aj moje hormóny prispeli. V každom prípade som tým len chcela poukázať na to, že peklo a dusno na pracovisku sa dá robiť vždy a stačí na to jeden človek. Len buď na to pripravená, aby si neostala v šoku ako ja.