icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

scales
16. okt 2016

@nivea777 a už na rizikovom nie si? či stále? Na mňa zrovna akurát lezie nejaká nádcha, tak som sa zacala trosku obávať :(

nivea777
16. okt 2016

@scales som na rizikovom a uz do prace nepojdem.. lekar si ma nezoberie na zodpovednost keby sa nieco stalo.. nadcha je v poriadku,ja som mala prve tyzdne vkuse zapchaty nos.daj si morsku sol alebo sa naparuj na uvolnenie a lez v teple...

tutu_1
16. okt 2016

@36evina36 Jej ty máš havina, my mame troch 😄. A co havino všimol si ze panička je v očakávaní ? Mna chodí havina pozerať v noci ci dycham a je taká prítulnejšia.

scales
16. okt 2016

@nivea777 no ležať nemôžem, keďže aj dnes ma stiahli do práce, nemôžem si dovoliť byť chorá, máme teraz v práci veľmi perno, šéf ešte ani nevie, že som tehotná, chystám sa mu to až v piatok povedať, keď budem mať výsledky z toho martina, tam ideme vo štvrtok... a prečo si na rizikovom?

nivea777
16. okt 2016

@scales kvoli placente..

scales
16. okt 2016

@nivea777 neboj nič, keď budeš v kľude, tak sa to určite zlepší... ja by som si tiež rada položala takto pár mesiacov, aspoň máš čas sama na seba i keď viem, že je to trošku aj pod tlakom strachu ...

36evina36
16. okt 2016

@tutu_1 ano mam hava zo zaciatku mi furt spala na bruchu teraz mi ho furt ovonavia a inak nic ovonava skor tie veci od svagriny a divno pozera ale tesi sa ze som stale doma

nivea777
16. okt 2016

@scales bude dobre urcite.. tebe lekar nehovoril nic na mensie babatko? posunul aj TP?

scales
16. okt 2016

@nivea777 nemám menšie bábätko, podľa tabuľky má veľkosť ako má mať... 8 týždeň má byť okolo 1,6 cm (gestačný vek) a ja som mala 8+6 tt - 2,2 cm... teraz už bude väčšie už mi aj bruško podrástlo

nivea777
16. okt 2016

@scales jaj som myslela ze si mala neskor ovu,ked si spominala ze podla PM si 14 tt a podla sona 12 tt

scales
16. okt 2016

mala som ju presne po ms 1,5 tyzden hned... hadam som to dobre napisala... gestačny vek je od MS, či od veľkosti plodu?

scales
16. okt 2016
nivea777
16. okt 2016

@scales to ja toto neviem...ale myslim ze od MS.. v podstate to je jedno lebo su to len tabulky a keby sa nieco nepacilo nasim lekarom tak nam to urcite povedia.. jedna baba ma tu raz zneistila lebo v 8tt podla PM 7+4 bolo podla sona 6+4.. hovorila ze mam mensie babo ako by malo byt a tak..ale babo to dobehlo v 13 tt bolo podla PM 12+4 a podla sona 12+3 co presne sedi s ovulaciou lebo som ju nemala 7.7 ako mi udava kalkulacka na nete ale 8.7

scales
16. okt 2016

@nivea777 tu netreba hlavne dat na tie zeny co take hovoria, zbytocne vystrasia cloveka len, podla mna sa to ani neda presne urcit do 12 tt, aka ma byt spravna velkost, lebo kazdym dnom sa to meni, dolezite je, aby pri kazdej prehliadke bolo vacsie a aby bilo srdiecko.... preto az okolo 12tt povedia aj termin porodu, lebo do vtedy by to bolo len hadanie... moj muz ked sa narodil mal 4,75 kg, ja som mala 2,8 kg, tak to su rozdiel 2 kg :D takze ak je to dievcatko mozno bude po mne malicka i ked ja som tu velkost dohnala vekom potom uz :D nie som ziadne tintitko... ale tu krasne vidno ten rozdiel, cize par mm pred 12 tt ma nemoze rozhodit 🙂

nivea777
16. okt 2016

@scales no aj tam je napisane ze to je len priemer.. kazde babo rastie inak,preto v 12tt lekar upravuje TP podla velkosti babatka.. moj to ma tak ze ked zmera babo tak mu vyhodi kolko presne zodpoveda,to asi kazdemu tak ukazuje utz..aj tak sa takmer nikdy nenarodi take babo ako lekar povie pri konci :D ako tu baby pisali ze lekar povedal tolko aa tolko a babo malo skoro o 1kg viac :D

nivea777
16. okt 2016

@scales ked som odoslala mi ukazalo,co si pisala predtym :D

scales
16. okt 2016

@nivea777 a ty si v kolkom tyzdni? ja este aj cvicit chodim normalne :D

pininka
16. okt 2016

@scales tak presne ako pises, ja som si nikdy nevsimala tie cisla ani ked mi doki hovoril, len ked mi povie,ze je o tyzdnen vacsie, tak to si pamatam,ale beriem to s velkou rezervou, deticky to dobehnu a niekedy je aj lepsie ked su mensie a uplne vyvinute. Mne porodnim vravel,ze sa niekedy stane,ze deti su hmotnostne a vyskovo ovela vacsie,ale organy im nestihaju tak skoro dorastat,preto je ozaj dobre,ak sa da,rodit az v 40tt. A mne sa to aj potvrdilo,lebo maly sa narodil v 38tt,vaha 3350 a skoncil na jiske lebo nevedel dychat,plucka boli slabe.

scales
16. okt 2016

@pininka juj to ma velmi mrzi, ale myslim, ze si tymto prispevkom mnohe mamicky ukludnila, co maju mensie deticky 🙂

scales
16. okt 2016

@pininka mensie plodiky myslim, moja doktorka sa strasne hnevam ked to male volam babätko alebo diedatko :D najprv som mu musela hovorit pred nou embryo a teraz plod :D

pininka
16. okt 2016

@scales hehe sranda, ja to volam babo od kedy viem,ze som tehu,aj moja doki to vola dietatko.

dejna20
16. okt 2016

@pininka aj moj dokimho vola babatko 😀

36evina36
16. okt 2016

Baby robil vam v 16tt na poradni sono ? Ak ano cez brucho alebo este spodom

pininka
16. okt 2016

@36evina36 uz by nemali robit zo spodu,ale napr ja,co tam mam tuku habadej,tak mi musel este v piatok zospodu robit,lebo z vrchu figu videl. Ale v 16tt uz by urcite nemali

nivea777
16. okt 2016

@36evina36 mne robil cez brucho,ale robil mi ho len kvoli tomu aby skontroloval placentu.. inak by mi ho nerobil.. on robi len 12 20 30

36evina36
16. okt 2016

Tak mne by mal kontrolovat kvoli tomu krvacaniu aj krcok tak uvidim stredu

nivea777
16. okt 2016

@36evina36 urcite bude pozerat..skoro kazdy lekar robi sono na kazdej poradni.. to len moj robi len hentie tri ktore su v knizke

36evina36
16. okt 2016

@nivea777 mohol by nech som kludna predsa je to ine ako ked zene nic neni cele tehotenstvo

dominini
16. okt 2016

@36evina36 ano mojaaa ale mi v PD mame len v ruzovej a v modrej 😊😊😊 oooch je krasna ta bielunka

dominini
16. okt 2016

@36evina36 mne prvykrat cez brusko v 12+3tt, ale musel velmi zatlacit az ma to bolelo ☹