Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@baduska1990 to je inak zaujimave s tym epi. Toto sa zase ja poinformujem o dr. Aj ked ja som tiez nemala zo spinalu ziadne neziaduce ucinky a po 12h som chodila
@baduska1990 moj mal v 36tt odhad 3,6kg takze podobne cakam aj teraz.
@dejna20 Ako píšem bavila som sa zo ženami, s nejedným dr, a pod a mam z toho dobrý pocit. Je o tom veľa štúdii ale nebudem mudrovať, kto chce si nájde aj sám. Isteze to nebudem hrotit za každú cenu, len to vidím pozitívne.
Inak jedna moja švagriná sa tak strašne bála pôrodu ze ju dr ani nenechal rodiť inak ako sekciou. Strach robí veľa. Každá žena by mala robiť len to na co sa cíti.
@dejna20 oni to malo kde dovolia ale ja si to platim takze musia dovolit ja som mala epi zavedeny uz po 14hod porodu lebo som uz nevladala tam mi pichli vacsiu davku a islo sa ..
@tutu_1 ja som sa tiez bavila s dr. A aj ked moj je k tomu nakloneny a pozitivne nastaveny netvrdil mi ze je to bezrizikove.
K tomu strachu. Ja som sa pri prvom porode vazne nebala, sso sekciou aom vobec neratala. Ani som nevedela, ze sa da aj nejak inak ako v celkovej narkoze viest. Proste som tam dosla, ze to proste odrodim a hotovo, brnkacka. Lenze nevydalo, takze mne moja psychicka nepomohla, kedze fyzika nepustila.
Svagrina zase chcela silou mocou priroszeny aj sa jej podaril po 18h (prvy porod myslim) a maly bol priduseny a do 3 r bol vo vsetkom spomaleny (chodil v 18mes, rozpraval ako 2,5r atd, chodili aj na neurologiu).
Ja budem rada ak bude doeta nepridusene bez ohladu kade vide von
@baduska1990 mne epi nestihli dat, rychlo som ss otvorila ale maly neklesal. Tak uz potom asi neriesili. Tiez som mala zaplatenu len peniaze mi vratili.
@dejna20
@baduska1990 inak sranda ze u nas v nemocnici ti epi pri prirodzenom porode nedaju,lebo nie je taka moznost.. ale pri cisarskom si mozes vybrat epi,tak to zrazu maju na to lekarov aby mi mohli dat epi a pri prirodzenom mi ju nema kto dat? :D smiesne.. ja by som si strasne moc chcela vyskusat ten pocit,ked si doma a zrazu zacnu kontrakcie a ides do nemocnici.. pri planovanej sekcii nic take nezazijem :( a obom vam dakujem za odpoved ohladom rozdielu
@nivea777 ja som tiez nezazila 😞 ja som lezala v nemocnici lebo mal maly tachykardiu tak nas sledovali a rano prisiel primar ze musime vyvolat porod takze tiez som nic z toho nezazila a kto vie ci aj zazijem...
@dejna20 Prirodzene sa na Slovensku rodiť neda 😉 ak o takej pôrodnici vies napis mi do ss. Viem o tom svoje. Jedine kde tak môžeš porodiť je zopár českých pôrodníc a aj tak ti na tretiu dobu aj tam zvyknú pichnúť oxytocín. A medikamentozne riadený porod ma svoje úskalia. Kanilu zavádzajú bežne niekde si to odobria slovkom preventívne a koľkokrát ani mamička sama nevie co a kedy cez nu dostane. Možno tak z prepúšťacej správy. Ono každopádne ani opakovaná sekcia nie je bez rizík.
Ja som mala akútny cisársky a do kapacky mi tieklo teda hocičo od buscopanu cez ocitocin a iné sajrajty, pomáhali mi ako vedeli v úvodzovkách. No ale tam bolo všetko zle co mohlo byt. A tiez som išla s tým ze zvládnem a nevydalo. Fakt sa nechcem hádať. Veď nech každý robí to na co sa cíti. Mamina ktora sa rozhodne rodiť prirodzene po sekcii je rovnako zodpovedná ako ta ktora pôjde znova sekciou. Každá ma to svoje dôvody a pochybujem ze by si k tomu nic nezistila.
Baby toto citam vsak ma vydesite berte trochu ohlad na prvorodicky :-P 🙂 😀
Ja to asi necham na lekara.. poviem mu ze by som radsej rodila prirodzene a vyhla sa sekcii ale posledne slovo necham na neho..nech on sam urci ci je pre mna lepsi cisarsky alebo vaginalne..
@tutu_1 ja sa nehadam. Ja pisem svoj pohlad nazor na vec a ty svoj. Kazdy nech si z toho vezme co uzna za vhodne.
S tym prirodzenym suhlasim. Len baby to tak volaju, tak preto to tak pisem. Je to vaginalny porod.
Jasne ze ti sracky pichnu pri spinaly ale dieta je im kratsie vystavene, kedze ho vyberu hned a samotny cisarak sj so sitim trva 20minut (moj).
Zatisl co pri "prirodzenom" dostanes casto vyvolavacku (prostin, oxytocin), epi a co ja viem co a netrva to 20min ani hodinu.
@dejna20 Hej len mne tiekla kapacka s prestávkami cca počas celého pôrodu 16 h. Lenže niečo sa začalo kaziť a do 15 min bol na sále primár s ansablom so mnou a anesteziologom a maly bol hneď vonku. Ako úprimne tam ma uz nikto nedostane do tejto pôrodnice.
Ja by som chcela fakt ze prirodzene. Tento alebo budúci týžden idem volať jednej dule ci by ma mohla sprevádzať pri pôrode do cr. Tak uvidím hádam nebude mat žiadnu maminu 😊
@tutu_1 tak ved toto. A vidis sk by sa zadarilo, tak by si mohla pisat, ze rodila som "prirodzene". Tuto na svk maju zvlastne predtavy o prirodzenom porode,tk ja to kludne poriesim spinalom, za par minut bude po vsetkom s mensim mnozstvom chemie ako pri xy hodinovych "prirodzenyh " porodoch.
Drzim palce nech si v cr spokojna.
Prezrala som sa pecenej tekvice dufam ze oskvarkek ju bude lubit
Co sa tyka porodu necham to na doktora baby kde sa chystate rodit myslim mesto
@36evina36 ja Trencin. 🙂
@misiaknunu ja v PN
@nivea777 ja aj moj doki sme boli obaja stastni ze sa rozhodol pre druhy cisarsky, hoci ja som s tym tiez nebola nadsena. Po porode mi povedal,ze hrozila taka ruptura ze az, maternica okolo jazvy uplne priesvita, ze kebyze mam silnejsie kontrakcie, nebodaj tlacim tak sme s malym pravdepodobne v keli. Ale to bol moj pripad,ktory sa dufam uz nezopakuje. Pri prvom som bola v celkovej a bola to jedna hroza, pri spinalke to uz bola pohoda, dala som sa raz dva dokopy.

@dejna20 preco si nevies predstavit sekciou len s epi a bez spinalu? ja to vnimam ze oba prostriedku su proti bolesti.. viac o tom neviem.ale ak vies rozdiel tak budem velmi rada ak mi to priblizis..