Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
inak ahojte... dnes som bola na morfo u Holáňa a všetko super, všetko je ukážkové, termín pôrodu mi sedí presne podľa MS aj podľa utz, drobček váži 386g 😉 tak už to len doklepať do úspešného konca 🙂 a nájsť meno 😕
Ahojte! Hlasim sa po dlhsom case... Po morfolog. uzv to u nas vyzera na zdrave dievcatko, aj ked to dievca je iste asi fakt az po porode 🙂 pri syncekovi nebolo pochyb, tam bol evidentny pisulak aj vajka v 20.tt ;) tak uvidime.
Inak mam uz 4 dni brutal nadchu, konecne mi je lepsie.
@eliska07 aj ja mam obrovske prsia a tesim sa,ze uz nie je leto,lebo uz by som sa hanbila a tiez ich mam stale vacsie,ako brusko 😀
@bambulka12 😉
dobre ráno dievčatá...
no my tiež ešte nič veľmi nekupujeme- rozbehnem sa asi tak po 25 tt.
stále su tam nejaké obavy....ale dufajme, že všetko zostane v poriadku.
dievčatá a vy pracujete, alebo ste doma na PN-kách, alebo rizikovom.??
Normálne by sme mali isť na matersku tuším cca od začiatku januára.....myslím, že je to 6, alebo 8 týždnov pred pôrodom???
ja stále chodím do roboty a chcela by som vydržať čím dlhšie....
@eliska07
@bambulka12 babyyyy ale na mna nemate 😀 ja som veeelka cela 😀 a didy mam 90G tak mi povedzte kde zozeniem podprdu na kojenie :-/
@cukrik580 Tak taký obvod síce nemám, ale už teraz mám 70E - a keďže v obvode 70 veľmi väčšie nebývajú, tak tiež to nemám "ružové" 🙂
Ale niečo určite zoženieme 🙂
Ja som si zvykla objednávať z tejto stránky - majú síce drahšie podprsenky, ale sú dobré.
http://www.daniela-pradlo.sk/podprsenka-big-111...
@cukrik580
@eliska07 Tak keďže tiež mám vďaka tehotenstvu neštandardnú veľkosť, pozerala som sa v Marks and Spencers a tam majú aj takéto. Myslím, že aj na dojčenie. Mohli by mať aj vo vašich veľkostiach, len pozor na číslovanie, je britské, obvod 70 je tam ako 32. Tiež to žiaľ nie je trikrát lacné. Ale našla som tam aj takú "basic" kolekciu, lacnejšiu, z toho mi zatiaľ vyhovovali. Určite na dojčenie budem pozerať tiež tam.
A ešte jedna baba mi dala tip, že jej sa lepšie dojčilo v športovej podprsenke - netreba odopínať, proste sa vyhrnie.
Inak obvod sa vraj zvykne tiež o 1 číslo zväčšiť, ale mne zatiaľ lepšie sedí môj pôvodný - 70.
@kazunomiya Máš pravdu, v M&S majú dobré podpsenky, tam som si kúpila, keď som ostala tehotná a zväčšili sa mi prsia. Vtedy som dokonca našla aj zlacnené.
Ja som aj pri prvom používala normálne podprsenky, asi len prvý mesiac som mala na kojenie. Mne tie kojenecké nevyhovovali, boli príliš mäkké, a potom som mala pocit, že mám prsia všade. Tak som si kúpila väčšie, len s kosticou, aby mi aspoň ako tak držali tvar.
Čo môžem veľmi odporučiť pri kojení sú avent mušle zberače materského mlieka. Veľmi mi pomohli pri kojení. Nikdy som nemala problém pri kojení, kým som bola doma a nešla som preč z domu, ale ešte aj v pôrodnici, vkladala som si do podprsenky tie. Sú to také plastové nádobky, ktoré si priložíte na prsia a tam vám vyteká prebytočné mlieko. Nie je to pekné pod oblečením, pripadala som si ako Xena bojovníčka 🙂, ale bradavky sa akoby stále vetrali a neotierali sa mi o nič, ani o podprsenku, ani o tie vankúšiky do podprsenky, a preto ma ani neboleli.
Tie avent mušle sú drahšie, stoja zvyčajne okolo 16,- EUR, ale pre mňa boli nenahraditeľné. Naozaj môžem odporúčať.
@eliska07 toto som ja nemohla pouzivat mne najviac vyhovovali babylove tampony do podprdy natrete lanolinom na bradavky, to som dlho pouzivala
A z m&s mam kojo podprdy take dvojbalenie a boli super take akoby pevne a to mi vyhovovalo a to som tiez obdarena 😀
Jaj a vybavu uz neriesim mam sunecku oblecenu na dlho ja uz len vyuzivam nariadeny kludovy rezim po sobotnej navsteve pohotovosti co som mala kontrakcie ☹
@kazunomiya ani tam som si nenasla, nasla som tu na konovi jednu, ale to je akurat moje terajsie cislo takze netusim co dalej, tiez mam doma tie bezsvove podprdy co viac bab odporuca, ze vyhrniem, no ale uvidime 🙂 sak v nich mam didy vsade potom 😀
@ivet51 to je skoro to iste, len malaga ma vetranie a ine farebne prevedenia 🙂 mne sa tie farebne kreacie nepacia na granade 😀 hlavne mi vyhovuje, z e kociky nie su nizke, vanicka je vyssie, lahsi pristup do kosika a aj k dietatku a kocik sam os sebe ma 9 kg, takze lahucky a super sa s nim manevruje, mne sa paci velmi 🙂
ahojte, chcela by som sa spytat, uz ste rozmyslali nad porodnym planom? viem ze je este asi dost skoro, ale prepadla ma taka mensia panika, lebo zijem v ba, ale k lekarke chodim do kn (odtial pochadzam), chcela som si tu v ba zazmluvnit nejakeho porodnika, ale ked vidim, ake su ceny, a im priamo do vacku...navyse, vraj ked neporodim do istehoterminu, tak mi dotycny porodnik spravi cisarsky v ten den? nie je mi jedno ani to, kde budem lezat tych par dni s mojim novorodeniatkom, ako to budete riesit vy?

@biba ak ti prístroj má pomôcť a upokojiť ťa je to ok, ale v tebe skôr vyvolal pochyby a obavy, čo je samozrejme normálne ak nepočuješ práve to čo by si chcela 😕 a preto nie som zástancom takýchto prístrojov, lebo mamičku viac vyplašia ako pomôžu... ja som cez deň tiež v jednom kole, na drobca v brušku si málokedy spomeniem, necítim pohyby... až večer, keď si sadnem na gauč, tak zacítim pohyby a teším sa, že je všetko ok 😉