icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

os
30. okt 2013

@matabah hej.. cast... 🙂 hlboku cervenu cast peg perego (neviem aky) uz mam na skrini, konstrukciu este svagrina pouziva aj s vajickom, takze to dostaneme neskor, neter sa narodila v januari, takze vseeetky veci mi v podstate posunula. Len netusim ako tu pod tatrami budeme fungovat v snehu... nezda sa mi ten kocik velmi do hlbokeho snehu a odhrnat okolo celej bytovky sa mi teda nechce... 🙂
.. monitor dychu mam kupeny, ten.. angel care ale 301, je aj s vysielackou rodicovskou.. ze si to viem zobrat hocikam so sebou keby nieco... svagrina hovorila, ze zoparkrat musela dievcata kriesit.. lebo prestali dychat... takze som si to radsej zohnala... nie je najnovsi, ale zevraj funguje 🙂 .. a radsej sa zlaknem a pojdem skontrolovat, ako by sa malo nieco stat 🙂
.. ten od koho som to kupovala mi odporucal, ze mam kable prilepit k rostu.. aby sa neprekryvali, zeby neboli plane poplachy... tak uvidime.. 🙂
fusak a odsavacku na mlieko mam podedene - pozicane, ods. na sopliky este musim zohnat... a aj vysavac... bo mam len taky staaary...

os
30. okt 2013

@cukrik580 jaku si tu odsavacku na sopliky kupila.. das mi link?

cukrik580
30. okt 2013

@os http://www.perinbaba.sk/odsavacka-hlienov-na-vy... v lekarni stoji okolo 11 .-) tu sme kupili aj postielku aj matrac aj paplonik a vankusik aj kolotoc 🙂

cukrik580
30. okt 2013

@os a este urcite daco objednam 😀 ale az po "vyplate" 😀

os
30. okt 2013

vcera mi nasa zlata ekonomka vyratala matersku.. priblizne... normalne mi to na den robi rozdiel az 2 eura... rok 2012 a 2013... takze to je cca 60 eur za mesiac.. co je dost.. nie?

cukrik580
30. okt 2013

http://www.perinbaba.sk/3-dielny-komplet-do-pos... toto mame aj so zavinovackou...svokra kupila v polsku 😀 http://www.perinbaba.sk/3-dielna-exkluzivna-sad... a toto sa mi paci 😀

cukrik580
30. okt 2013

@os dost, mne to mozno bude robit aj viac...minuly rok som ovela menej zarabala, takze dufam, ze pojdem az po novom roku na matersku 😀

matabah
30. okt 2013

@cukrik580 no,vie dohromady 10 slov,ale papuluje o dušu semtam🙂je to krása,,tak sa tešíme..

matabah
30. okt 2013

@os noo,s tým snehom som aj ja zvedavá...u nás býva vela snehu,podla toho som najma vyberala.však uvidím,lebo podla mna,ked budem mat hocijaké kolesá a napadne naraz vela,tak som stratená a budem kočíkovat len na terase 😠
alebo chodit s lopatou,alebo namontujem nejaké lyže🙂
máš pravdu,radšej planý poplach ako sa má niečo stat...musím ešte tie monitory naštudovat,aj tie situácie,a podla toho to ešte zvážim...
ja som si doplácala doplnkové poistenie,ale sama som zvedavá,či budem mat materskú aj z toho,lebo na nete,v tel.poradni tvrdia,že nemám nárok,a na sociálke,že mám nárok...tak si vyber...tie naše poondené úrady...tak som sa znova pripoistila ,čo je 150e za mesiac 😕 a uvidím,či mi to aj pomože....lebo vraj ešte ústredie soc.poistovne to može zamietnut,pretože to možu pokladat za vypočítavost,kedze pred nástupom na MD som sa pripoistila opat.....a z dobrých zdrojov viem,že na soc.poistovni majú ZAKÁZANÉ radit na čo máš nárok....chápete???!!!tak akože,len ako nám uškodit,nie pomoct.....niekedy rozmýšlam,že pojdem žit za hranice a tu si necháme len ako chalupu... 🤐 🤐 🤐

os
30. okt 2013

@cukrik580 vsak si v 25 tyzdni.. urcite ti to na novy rok vychadza.. co mas v tehu knizke?

matabah
30. okt 2013

@cukrik580 ja večer,ked sa nudím...tak tu len nuram,nuram,a keby mi účet stačil,aj tak by mi nestačil,tolko by som naobjednávala🙂
to je aj trest trošku,že som podedila vecí pre dieta,ja milujem nakupovat,a nemožem,lebo by som mala veeela toho.... ☹
ale chodím do UK second handu a tym také krásne vecičkyyyy,za pár šupov,no ,tak semtam sa aspon tak poteším...

os
30. okt 2013

@cukrik580 mne svokra kupuje take veci v sekaci 🙂 .. stale sa tam ide pohrabat.. kupi, operie a donesie 🙂
.. takze zatial som sa o nic nestarala, len ten monitor 🙂

cukrik580
30. okt 2013

@os praveze v tehu knizke este nemam, teraz najblizsie sa chcem spytat ze preco a kedy teda, lebo ak 8 tyzdnov pred terminom, tak este v decembri a ak 6 tak v januari...lebo kolegyna mi tvrdi, ze ked som pn musim ist 8...aj ked ja nie som na rizikovom...iba na pn, mam aj neobmedzene vychadzky, tak neviem...podla toho

cukrik580
30. okt 2013

@matabah treba treba, ja mam odkial aj podedit, ale moc nechcem, kedy budem kupovat, ked nie pre prve 😀 potom uz nebude zaco a ani to nebude take vzacne 😀 baby ja som taka unavena, ze asi idem buvat 😀 len zas prespim farmu jak vecer 😀

matabah
30. okt 2013

@cukrik580 aj mna už kláti...snažím s každý den pospat,a to jak drevo poobede dám 2 hodinky🙂pojdem ja na ten obed,lebo mamka už vypráža karfiol,ale o ten ani nejde,máme s "Hanou" chut na polievku🙂 a potom si tam aj podriemem🙂
tak sa zatial majte babeny,do večera🙂pa paaaa
a aha...máme 130 strán🙂----------budeme písat,až kým nebudú mat naše deti stužkovú??? 😉 😉 😉

os
30. okt 2013

no... 53 stran na MK ohladom nabytku a veci do detskych izieb prezretych 😀 ... idem struhat zemiaky na obed 🙂

os
30. okt 2013

@cukrik580 no. .na tych zopar mesiacov aj pre prve.. pri nasej financnej situacii je .. problem kupovat... ked si predstavim co nas caka pocas rodicovskej dovolenky.. a ze neviem od koho budeme poziciavat peniaze.. tak radsej "setrim" aj ked sa stale vsetko neviem kam strati...

cukrik580
30. okt 2013

@matabah
@os dobre rano 😀

jaj moja ani nehovor...muz nezarobi ani 500 hlavne ze cca 300 prejazdi...100 bolo za dom ale teraz sme oficialny obyvatelia, ceny budu vyssie, plus dalsi clen, plus dva telefony a internet a sme pomaly na dalsej 100 takze jemu toho moc nezostane a s mojich megapenazi sa bude gazdovat, dufam, ze budem kojit, lebo ma slahne, aj ked viem, ze ked bude zle tak nasi pomozu, nechcem sa na to spoliehat...im tiez nikto nepomahal aj ked bola ina doba, ale zvladli to sami...

os
30. okt 2013

@cukrik580 no.. mi sme na tom s 2ma uvermi, vsetky mesacne "nutne" naklady su cca 750, ked robim, da sa to, nieco z manzelovej vyplaty ide este na splatky a zijeme zo zvysku... a potom??? ked ja dostanem 200, manzel 450... tak bude "zaujimavo"... si to neviem ani predstavit... dufam ze nebudem musiet ist do prace... chcela by som byt doma s malym...

cukrik580
30. okt 2013

@os ja budem aj keby som nejedla...neviem si predstavit, ze by som to drobciatko niekam dala...chcem to vsetko vidiet, fakt aj keby len vodu pijem...

nijka
30. okt 2013

@os ja po roku tiez do práce aspoň na čiastočný. Máme postavený dom,hypoteku nie malú a teda ked budem dostávať 200eur,bude to zaujímavé. Takže ja som rada,ze som pekne krásne chodila do práce a zvládam to aj ked niekedy sedím v nej 10 hodín a nasetrenu dovolenku minam ked je zle. Neviem si predstaviť byt celé tehu na PN. Toho som sa bála ako čert kríža ale našťastie to zvládam. A zodrat muža si tiez nechcem aby po makani na dnasom dome si este hľadal nieco pomimo aby som ja mohla byt s malou 3roky doma. A to by jeho potom naša dcéra uz ozaj nepoznala....Voľakedy bola drvivá väčšina deti v jasliach a su tu.

cukrik580
30. okt 2013

mam chut na babovku, tie ktore robievam su uz otrepane, tak hladam nejaky zaujimavy recept, samuso kope uz pri fotkach, este ju ani nepapam 😀

kazunomiya
30. okt 2013

Ahojte, hlasim sa po vcerajsom oGTT a dnesnej poradni: oGTT v norme, hura cukrovku nemam, a poradna dopadla tiez vyborne, babo presne zodpoveda svojmu veku a vsetko vyzera byt v poriadku, vratane tych drobnych nalezov co boli pred 3 tyzdnami na morfologickom ultrazvuku - zda sa, ze uz nie su. Ale pre istotu este pojdem na kontrolny ultrazvuk.
Inak oGTT bolo fakt dost hnusne, aspon zo zaciatku som mala co robit aby som presvedcila svoj zaludok ze ma tu glukozu zniest, potom mi nebolo moc dobre, ale po hodine sedenia v cakarni uz som sa zacala citit normalne. Esteze mi sefka dala volno na cely den, ocenila som to, ked ma naobed bralo na spanie... a vobec, celkom dobry oddych to bol (v praci mame teraz celkom stresy a zistujem ze uz to nezvladam najlepsie)...

os
30. okt 2013

@nijka fest tazka doba je ... clovek len maka... a aj tak je tazko na prezitie.. normalne...

@cukrik580 jake zvyknes robit?

nijka
30. okt 2013

@os veď to,ale držím nam palce,nech mozme doma zostať s našimi detickami čo najdlhšie 😉

os
30. okt 2013

som z toho normalne v depke bola.. hladala som uz jasle, ze ci nie su nejake tu v okoli...

cukrik580
30. okt 2013

@os no mam taku fajnu knizku a tam je ich hrozne vela, najradsej mame s acidkom, teda aspon ja 😀 dnes som nakoniec tiez spravila z tej knizky 😀 taka jednoduhsia 🙂 len zltky s cukrom, olej, voda, muka, kypr.pr., sneh, do tretiny kakavo a upiect, mohla som ju este chvilku nechat 😀 ale to uz by sme asi so Samkom nevydrzali 😀 tak si tu veselo kopka, asi si idem este odkrojit 😀 tuto som robila prvykrat 🙂 celkom fajn, taka jemna, lebo tam ide hladka muka 😀

os
30. okt 2013

s babanom a cokoladou si robila? ... alebo take ze ti idu jablka do cesta? ... take mam "kolace"... v podstate to je ako keby babovka, len to je v inych formach 🙂
papam jablcka, lukaskovi sa to veeelmi paci 🙂

kazunomiya
30. okt 2013

@os joj s bananom a cokoladou sme cez vikend urobili roladu, a aby ju mohol aj moj otec, tak sme dali fruktozu namiesto cukru... mnam dobra bola, aj otec si pochvaloval. To som nahodou nasla recept: http://ona.idnes.cz/ctenarsky-recept-0er-/recep...
Ja rolady nerobievam a peciem dost zriedka, ale celkom sa podarila.

cukrik580
30. okt 2013

@os este nie 🙂 ale uz som chcela velakrat skusit 😀 robila som s cuketou len, ale mne to moc nechutilo, chcela by som skusit jablcka alebo mrkvu 🙂 na bananovu som pozerala dnes, ale vyhrala tato obyc nakoniec 😀
@kazunomiya mnam mnam, to by mohlo byt tiez fajn 😀