Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@sonulka81 @aplless mne sa dcérka tiež narodila o 3t skôr, žltačku sme našťastie nemali, rodila som na Kramároch, ale bohužial ani tam nie je automatické, ži priložia bábo koža na kožu hneď po pôrode na prisatie, ja som po 36h rodenia bola už pri pôrode úplne mimo, keby tam nebol drahý, ktorý mi to celé potom prerozprával, tak ani neviem čo sa tam všetko dialo, som ako tak precitla až potom, čo mi dcérku doniesli zabalenú v perinke, a som doteraz na seba docela hrdá, že som nabrala zvyšky síl a požiadala ich aby mi dcérku rozbalili a dali k prsu, nebol s tým našťastie problém a malá sa stihla prisať aspoň trošku a našťastie sme s kojením nemali žiadne problémy, aj keď v pôrodnici tiež celé dni prespala a teda ani nejedla, som mala tak naliate prsníky, že som použila asi 3x odsávačku a dala mliečko do banky pre iné mamičky, ale keď sa zobudila, tak sa napapala docela pekne, a priberala 😉 .... a aj preto chcem ísť rodiť zasa na Kramáre, lebo tam je fakt dobré novorodenecké a snažia sa pomôcť s kojením max, neberú flašku ako automatiku, viem, že pôrodnice v mojom okolí normálne nútia mamičky prikrmovať ešte kojené dieťa z flašky, čo teda fakt nechápem 😕 .... ja som chodila na predpôrodnú prípravu čo robí u nás v Senici červený kríž a som si zobrala k srdcu, čo hovorila tá pani čo to viedla, že pri kojení je veľmi dôležitá psychika mamičky, neodporúčala kupovať UM si popredu, pre strýčka náhodu, lebo potom mamička veľmi rýchlo pri prvom probléme s kojením po ňom siahne a to je začiatok konca kojenia 😕 ako príklad uviedla deti v koncentračnom tábore, ktoré prežili len vďaka materskému mlieku a veľkému odhodlaniu mamičiek, aby ich deti prežili, mamičky sa nemohli spoliehať na inú výživu, vedeli, že ak nebudú kojiť, ich dieťa zomrie a aj keď mamičky trpeli podvýživou a museli tvrdo makať, dokázali to - psychika je veľký prevít 😕
dobrú nocku babuchy...zase som múdrejšia po dneškuu....🙂....
aa musím sa ešte pochválit,dnes som robila opekance...pupáčky....alebo ako to kto volá...z 3 kg múky-14 plechov...samozrejme naše žiačky mi pomáhali...odchádzajú mi kríže....ale my na tom fičíme cez sviatky,lepšie ako rezne...tak pekné sníčky 🙂 🙂 🙂
@os mne tá jedna kočka čo mi predstavovala šatku a ukazovala samotné viazane dosť ropzrávala o tých látkach a rozdieloch v jednotlivých šatkách, niektoré sú také ako keby strečové, tie napr. veľmi neodporúčala, tak to by som si veru netrúfla, kúpiť látku len podľa omaku, skôr by som zisťovala nejaké presné zloženie a podľa toho možno hľadala 😕 každopádne hovorila aj skúsenosti mamičiek, ktoré si kúpili šatku a učili sa ju viazač samé podľa CD, alebo obrázku doma a nakoniec prišli k nej do obchodu, že idú šatku vrátiť, že to nie je nič pre nich, ona im ukázala kde robili chybu, ako ju správne pritiahnuť a až potom zistili, že to robili zle a preto im šatka nebola pohodlná, resp. bezpečná pre dieťa.... poznám dosť mamičiek čo šatkujú, ale ani jednu, ktorá by si šatku šila sama, takže v tomto veľmi neporadím 😕
@ivet51 my máme rovnaký termín, tiež idem na budúci týždeň len na sono v 30tt, a potom o 2t zasa na poradňu, MD mám naplánovanú od 7.1. tuším... a papiere na MD ti dali u doktora, či si si musela doniesť? ja si to už normálne nepamätám ako to bolo pred 2r, len si pamätám, že som sa musela kvôli niektorým papierom vracať, že som si ich mala ja doniesť a teraz neviem či to boli papiere na MD, alebo až papiere po narodení 😕
Baby mna normalne enchcu pustit uz tyzden pred vianocami na dovolenku, tak sa normalne budemmusiet vyhovorit na zdravie a basta, ale slaka dnes mame vianocny veciero a tak nemozem sa moc rozsafne zabavat aby mi to potom uverili :-/ ale chapete to?? Ze snad nepride nova do toho najvacsieho stresu. . . a ja mozem byt v tom najvacsom strese??? Neuveritelen, cim viac sa snazim im tu pripravit vsetko pred mojim odchodom, tym viac sa im to nepaci, kaslem na to, odidem zo dna na den, vycerpan si dovolenku a niekedy 7.1. alebo keskor trochu nastupim na MD. . . neuveritelne, ako su bezohladni . . .
Taaaak baby nas Samko ma 1520 g a je dolu hlavickou
@biba ja z vianocnej kapustnice po hodine odchadzam k lekarovi do poradne 😀 A vsetci uz jak vidia to velke brucho tak sa pytaju dokedy este budem v robote.
@kazunomiya Aj mna sa pytaju, ale kedze mi nechcu ist v ustrety, tak jednoducho buduci tyzden zahlasim, ze je to zle a uz musim ostat dodma, potiahnem do piatka a dovidenia 🙂 ale preto aby som sa mohla vyhovorit, ze uz nie je dobre, nesmiem moc na vianocnom vecierku vystrajat 🙂
@cukrik580 to je možné aby sa stav krcka zlepšil? Som myslela že je to nezvratne a do pôrodu tým lezanim sa mám snažiť aby sa stav nezhorsil... Ak to je pravda tak potom si mi podala velmi pozitívne info 🙂
Aj mňa to minule bolelo a môj doktor ma ešte nejaké obrie ruky,tak mi je to vždy take nepríjemné keď sa mi tie prsty obrovské snaží dostať dnu 🙂
@biba len sa nepozabudni lebo ta nechaju v praci aj po novom roku 😀 😀 😀
Ja sa planujem opytat sestricky ci by mi neslo dat papiere na matersku az od januara, lebo mi to vychadza presne na 31. 12. a aby som kvoli jednemu dnu mala nizsiu matersku to nechcem.
@kazunomiya TAk mne to vychadza az od asi 7.1. moja sestricka mi povedala,z e je to na mne kedy pojdem. . .tak som si povedala, ze si miniem este tohtorocnu dovolenku, co je 13 dni a na 14 nastupim na matersku 🙂
@20erika07
@ivet51
@kazunomiya
podla vsetkeho sa to zlepsit moooze 😀 minule ma to vobec nebolelo ale teraz jak keby som panna strcil tie prsty do mna...nebolel ma krcok ale vchod pre pipika 😀 mozno preto ze nesexikujeme 😀 nemam to tam uz vytrenovane musim kupit ten balon 😀
@cukrik580 ja už mám epino kúpené, cez bazárik, neviem sa dočkať, až začnem cvičiť...
No, u nás je to podobne, hlavne teraz keď už si pripadám taká veľká a nemotorná a bábo je proste neodignorovateľné...
@biba ja to mam blbo podla kalendara, lebo oproti skutocnosti mi vychadza termin o 11 dni skor... takze ak idu presne podla kalendara, matersku mam od 31. 12. Ale ak pises, ze mozes odist kedy chces, tak si mi dala trosku nadej, ze snad sa to aj u mna bude dat posunut. Mam sice tabulkovy plat v skolstve, ale tento rok je predsa len vyssi nez bol v roku 2012. A materska sa vzdy pocita z predchadzajuceho kalendarneho roka ako som sa dozvedela.
@kazunomiya chcem sa ťa opýtať, prečo máš termín nástupu na MD 31.12.? Bude to asi ten skorší dátum, t.j. 8 týždňou pred pôrodom, ale máš možnosť nastúpiť na MD najneskôr 6 týždňov pred pôrodom, a ako tak pozerám, tak ty máš dátum pôrodu neskorší ako ja, mne doktor vypočítal prvý termín nástupu na MD 18.12. a druhý najneskorší 1.1.2014 a mne tiež vyhovuje, ten od nového roka, aby sa mi bral priemer z tohto roku 🙂, takže ja nevidím problém, aby si nastúpila na MD až po novom roku a bude sa ti pekne počítať z tohoto roka 😉
Áno materská sa počíta z predch.roka,aj ja idem nastastie len 2.1.2014 bo tento rok mi stúpol plat o 100 eur a to by mi teda urobilo dosť keby sa mi počíta z roku 2012 🙂
ahojte, aj ja som bola včera na poradni a už sa nám to ukázalo 🙂 bude to dievčatko 🙂 dcéra bola so mnou a strašne sa tešila, no manžel nebol veľmi nadšený, ale čo už hlavne nech sme zdravé. A malá ešte nie je správne otočená -dolu hlavou, bola priečne, no dúfam že sa ešte pretočí. Staršia už v tomto týždni bola dole hlavičkou 😖
Aj my vážime 1500g ako Samko 😉 a objednali ma až o 5 týždňov na ďalšiu poradňu, som myslela že už budem chodiť častejšie 😒
@veronikapodolska jeeej gratulujem 🙂 my sme dnes 29+3 🙂 a tiez ideme o 5tyzdnov az...9.1. Doky ma dovolenku tusim uz od utorku az do 7.1. Len k sestricke si idem pre ukoncenie pn a papiere na matersku o dva tyzdne 🙂
Babyyyyyyy co budeme piect na vianoce??? Mna napadaju len linecke a medovniky :D a to som vzdy robila milion druhov...jaj a vanilkove rozky musia byt 😀
@natali225 mam taky nastup MD v knizke a pozeram v kalendari, ze to je tych 6 tyzdnov pred terminom. Ja mam totiz oficialny termin porodu 11. 2. podla poslednej MS aj ked v skutocnosti mam o 11 dni posun a tu som si uviedla termin porodu podla skutocnosti (22. 2.). Cize tu vidite ze mam momentalne 29.tt ale podla poslednej MS uz som v 31.tt a z toho mi to vyratali.
Asi sa popytam akym sposobom ten nastup na MD urcuju. Ale ak sa musia riadit podla poslednej MS tak to mi uz sotva posunu na neskor...
@kazunomiya nemusia sa riadiť podla MS nám posunuli termín podla velkosti malého a ten je o 5 dni menší ako by mal byť a podľa toho mi dali aj nastup na materskú. Ja by som podla MS mala nastupiť na matersku 31.12. alebo posunuli mi termín o 5 dní a nástup na materskú mám 4.1.2014 ja to už mám aj odovzdané v práci takže podľa mňa by ti to mali bez problémov posunúť.
@cukrik580 aha tak asi to je OK, že ideme až v januári, ved povedal že keby boli dáke problémy tak mám prísť. No ja som bola včera 29+1 a pozerala som v knižke že mi zapísal že zodpovedá 30+2, tak možno sa narodíme aj skôr ako 21/2 😉 aj materskú mi už vypísal od 10/1, uf dúfam že to zvládnem v práci, lebo už teraz som nemotorná 😖

inac baby.. ja nemozem ani mamine take spominat.. ze by som chcela.. bo by ma hned skolila ze co vymyslam... takze uvidime ze jak a co 🙂 ... ale urcite doma nespomeniem 🙂
@cukrik580
@matabah