Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
no baby... od 3tej hore.. este stale nespim... ta neviem co s tym...
@os ja sa okolo tretej tiež budím a potom sa len prevalujem 😝
@bambulka12 poradna za mnou,nástup na matersku
,ozvy super,všetko ok a že čo dalej,to sa dozviem 3-tieho 😝 😀
nebol tam moj doki
posledny den v praci a uz len oddych nastup 7.7 ale to si asi vezmem dovolenku, 10.1 poradna a snad uz MD
7.1 tam malo byt napisane
@cerimi77 ďakujem krásne za tú stránku,je to tam super popísané,a uz viem prečo ma to velmi bolelo,učili ma to v nemocnici presne tým spôsobom ako upozorňujú na tej stránke čoho sa vyvarovať... Išla som sa zblázniť od bolesti... Škoda že som nemala predtým internet,nemusela som pri tom tak trpieť ☹ strasne som sa aj teraz bála že ako budem bojovať zas,ale po prečítaní tej stránky sa už nato teším 🙂 až na ten pristup v pôrodnici ☹ jednu cestu k smerom lepších porodnic idú zatvoriť od januara do marca,a ostáva mi cesta k tým horším ☹ na ten pobyt a sestričky sa vôbec netesim,málokto si to tam pochválil... A myslím že pre lepší pôrod a následne dojcenie,resp.správny začiatok dojcenia je dôležitá psychická pohoda,čo tam väčšinou nie je kvôli prístupu sestriciek... ☹ dufam stadial vypadnem čo najskôr a budem si to vychutnávať doma...
A k tomu cumliku,nám narástol chrup hore,do oblúku,presne podľa cumla,nastastie sa to nejak s rastom nových zubov troška napravilo,ale aj tak,nemuselo to byť vôbec keby sme Ho nepoužívali...nastastie máme zdravé zubky,ale to z veľkej časti závisí aj na genet.preddispozicii,a samozrejme čistením od najnizsieho veku 🙂
@jeessie Ahoj, ja vlastne nepatrím do tejto skupiny, lebo nečakám dieťa, len som napísala, lebo som bola tiež hore, ako @os. Ja mám 2-ročného syna a ten v poslednej dobe zaspáva šialene neskoro, takže sa mi stane, že okolo desiatej, pri jeho uspávaní, zaspím skôr, než on. Potom sa po pár hodinách zobudím a som úplne čulá. ☹ No a robiť je vždy čo, moja "obľúbená" nočná činnosť je žehlenie, alebo takto pred Vianocami balenie darčekov 🙂 . A keď sa mi nič nechce, tak Hijó, hijó, na Modrom koníčku. 🙂
@barcelona94901 jeej,tak to je super,ja mam tiez 3.1. poradnu a potom uz budem chodit do nemocky 🙂
@20erika07 som rada, že si sa tam dočítala čo si potrebovala a verím, že ti to pomôže, ja som sa na kojenie veľmi tešila a teším sa zasa 🙂 ja si to veru nenechám znechutiť ani prístupom sestričiek, na Kramároch tiež boli aj také aj také sestričky, ale sestričky z novorodeneckého ktoré riešili kojenie a starostlivosť o mimčo boli všetky super, mne docela vyhovovalo, že ony sa ti do toho nejako veľmi nemontujú, len ak máš nejaké problémy tak jasné, že pomôžu, ale inak to nechajú celé na tebe, ja som bola prvorodička, ale nemala som žiadne problémy s kojením, ani s ničím, tak mňa v podstate vôbec neriešili, pekne sme si tam spoločne nažívali a tešili sa domov 🙂 a ty nemôžeš rodiť niekde inde? kde sú lepšie podmienky? ja mám 2 pôrodnice do 25km od môjho bydliska, ale idem rodiť do BA, čo mám asi hodinku cesty, ale mne to za to stojí 😉
zeny... zase nocna... uz ma to nebavi... od 4tej hore.. len som sa hodinu prevalovala v posteli a neexistovalo zaspat... tak som to vzdala.. ze vas idem pozriet 😀 .. kedze som sa vcera sem nedostala 🙂
... bola som na poradni, maly sa zase predvadzal pred doktorom (vystrcil asi nohu.. doma sa mu moc nechce, ale tam mi dokaze urobit riadne pohorie 🙂 ) ... a mame fotku, kde zyyyva 🙂 celkom pekny zaber sa podaril, este aj sestricky si ho vypytali (zbieraju zabery babatiek 🙂 ) .. a ohladom toho krcku, povedal ze vsetko ok (pozeral to cez sono... som sa nepytala, ale "konecne nieco povedal" 🙂 ... ze sme otoceny dole hlavickou, ale este sa netlaci vonku drobec 🙂 takze parada 🙂
... potom sme sli vybavovat socialku, chceli sme aj uver (ze sa popytat ci nejdeme daco pozmenit, ale nebola tam... pobehali sme trhy (nic) ... a zopar detskych obchodikov a dm a zdrav. potreby... takze mame: plienky do porodnice, hrozn.cukor, na umyvanie flias pripravok, nohavicky do porodnice (zatim 2x, hadam bude stacit, ak to postriedam, ci nie? ) a BB puding na kolace 😀 ... moc sme nekupili, len tak po troske 🙂
... nemam moc velke brusko.. ale pohybujem sa jak korytnacna na suchu... som skonstatovala, ze v lete by to bolo celkom dobre s pohybom, teraz (kedze som naobliekana)... som nemotorna ako ponorka 😀
@h2 @jeessie @barcelona94901 ... tahate nocnu aj dnes? 🙂 .. nemame interierove dvere, takze ja nemozem v noci nic moc robit aby som nebudila mm 🙂 .. nech sa vyspi, ked ide na tu 12tku... takze to isti komp... zatim... uvidime ako v buducnosti, ale asi budeme byvavat castejsie hore s kopou povinnosti 🙂 ... dufam ze budem vediet rychlo zaspavat potom a nebude to take ako teraz...
@cerimi77 celý deň som si včera predstavovala ako budem malú kojit,ako ju správne nasmerujem aby sa pekne prisala,už sa neviem dočkať ked k tomu príde 🙂 ja mám rada ked sa do mňa nikto nestará,tak dúfam nebudem mať za zadkom sestričky 🙂 ked som rodila malého,bola som s porodnicou velmi spokojna,všetci boli milí,žiadna sestrička zlá,dokonca mi pomáhali dosť aj prejsť na záchod lebo po pôrode mi tri dni nestupol tlak a strasne sa mi hlava tocila,na vozíku ma vozili aj k navstevam,no len s tým kojenim mi moc nepomohli,aj ked ukazovali,vysvetľovali ale tak ako som pisala,opačne ako som sa vcera dočítala 🙂
Tam kde pojdem teraz rodiť je vraj starostlivosť dobrá,len niektoré sestričky si potrebujú dokazovať niečo,ale to sa všade nejaké take nájdu,ale vraj keď tam máš známeho tak nie sú až také,tak no akoze mama sa pozná s jednou doktorkou,jeden je tam čo k nemu chodím do poradne,a mama tam ma ešte sesternicu ale ona je na operacke ženskej,tak sa troška uspokojujem tým že ma budú poznať tak hádam sa budú správať normálne 🙂 najbližšiu asi takú lepšiu nemocnicu máme cca 90km ale aj tam sa samozrejme nájdu niektoré ženy ktoré neboli spokojné 🙂 ale už to dako prežijem tie štyri dni,hlavne nech sa nestaraju,vsetko ostatné viem čo sa týka babatka len kojit sa budem učiť podľa nových info z netu 😀
@os tri hodiny ráno a ja hore..ale zaspala som rýchlejšie
na m,streche vo fotoblogoch ,bola večer fotka palaciniek,nevedela som ich dostať baby z hlavy ,musela som zdvihnuť zadok a spraviť si ich tiež ,no ako mi bolo potom dobre,asi aj Eliške 🙂
a dnes ma čaká máganica na pošte ,prišli mi balíčky
ešte sťahovanie ,obchody,pranie a malý v škole prechladol ,tak prská 😝
ahojte kocky asi je nas viac co nemozu v noci spavat, ja to nemam pravidelne ale dnes som zaspala asio pol 5 rano,,,ale musim poveat, ze to bolo aj tym ze mi bolo zle,no najprv som bola len nejaka nervozna ci ako to nazvat lebo sme sa teraz pred koncom roka dozvedeli ze zmluvu na byt nam nepredlzia a informovali nas az vcera ze 2.1.mame odovzdat byt,,,takze hlavicka pracuje na plne obratky co skor,,,asi sa stahujeme zasa k nasim co je iny okres ,takze vybavit nanovo doktorova a urady pobehat,,,no mam hlavu jak melon,,,a to ideme na sviatky k nasim a je tu hned novy rok,ja neviem jak to stihame pobalit vsetko, ...hlavne ze mam nariadeny kludovy rezim ,,,mm povie ty nic neries ja s kamosmi vsetko vystahujem,,,jasne a ja nebudem vediet kde mam co hladat potom.....ach jaaaaaj,,,, no musim mysliet ako to pojde a brat to ako to ide.... 😒
inak ja som tu mala super gynekologa, na zaciatku mi robil z ultrazvuku len fotky tusim 3 mam... a potom mi normalne na nom spravil kratky zaznam a ja som si to nahrala na mobil takze uz mam tusim 4 alebo 5 videii s malickou ako rastie a hybe sa tam,,,,najnovsie kedze uz tam nema tolko miesta mi ukazal jej hlavicku no jak na 3D to krasne vsetko vidiet ,,,ustocka ,nosik ,ocka nadhrene to bolo zatial najkrasie video s malou....a aj manzel si to moze doma na pc pozriet,,,super nie....dnesna doba techniky to je super vec 😀
tak ked ma teraz chyta depka pustim si video na mobile a poviem si, sak to najak zvladneme len nech tam malicka vydrzi tak jak ma lebo inak to poriadne narusi moje plany.... 😉 drzte sa a pekne sviatky vam prajem ak by som tu dovtedy uz nebola....
@ania4 fu,to trosku neskoro niie?Ako mozu dat dva tyzdne na vystahovanie a tesne po novom roku..Nam tiez zdvihli najom o 80 eur tak sa tesime,ze babatko a aj najom. Neskusali ste posunut termin vystahovania? Aj kvoli porodu a tak celkovo? Budete to mat narocne,aj my sa budeme asi stahovat,lebo sme zacali riesit lacnejsi najom chceme kupit byt len zo pol roka musime vydrzat takze to mozno vynde a budeme stahovat dva krat.:-☹

@cukrik580 ja som tiež nič nevyužila čo sa týka oblečka v pôrodnici pri malej, ale to bolo hlavne tým, že sa narodila v auguste do 36st horúčav, v nemocke normálne dávajú erárne bodynka, a v tom teple nič iné ani nepotrebovala, ja som ju vyzliekala aj z toho dokonca, spinkala len v plienočka na rozbalenej zavinovačke, aj látkové plienky čo som mala so sebou som nepoužila, negrckala, perinka erárna bola stále čistá, ale 2 látkovky si zoberiem pre istotu aj teraz 😉 a oblečko tiež, teraz v zime bude treba aj čiapočku, aj ponožky, rukavičky len pre prípad že by sa dieťatko škrabalo, možno si zoberiem aj deku, ale myslím, že tá ich erárna zavinovačka je dosť teplá....
@eliska07 tak si jedna z mála tých šťastných, ktorým flaša neuškodila a pekne ste sa kojili, dokonca tandemovo spolu s flašou 😀 ale toto nebýva zvykom, čo poznám, tak sú to skôr opačné prípady, hlavne ak v nemocnici prvé dni dieťa dostane len flašu, kamoška mala problémy po sekcii, malého jej dali až po 4dňoch a už sa nerozkojila, klobúk dolu pred ňou, že 8mesiacov si odsávala, aby mu mohla dávať svoje mlieko 😝 problém je, že z flaše tečie mliečko oveľa rýchlejšie a hlavne hneď ako ju dieťa dá do úst, to keď porovnám s kojením, ako dlho trvalo kým si dcérka cucaním rozhýbala mliečko a mohla sa konečne napiť, neviem neviem či by mala toľko trpezlivosti, ak by raz zistila, že to ide aj inak - rýchlejšie a bez väčšej námahy 😀 😀 😀 😀 a jasné, že flaška má tú super výhodu, že potom môže dieťa nakojiť fakt hocikto a dieťa nie je závislé len na tebe, tieto výhody veru dobre poznám, koľko krát som si chcela niekde vyraziť na noc, na chatu so spolužiakmi z výšky a pod., ale nedalo sa 😕 ale keďže som chcela dlhodobo kojiť, tak som nad flaškou a jej možnými rizikami ani na chvíľku neuvažovala... inak každá laktačná poradkyňa, alebo aj na tej stránke čo som tu dávala, len potvrdia, že dať flašu do úst, znamená vlastne začiatok konca kojenia 😝 ten reálny koniec je samozrejme zasa indi-vindi, niekto takto vydrží dlhšie, niekto možno nie ani mesiac, každopádne je to už risk, mamička musí zvážiť čo chce, čo je priorita... v tvojom prípade to dobre vyšlo a ty si mala školu a iné povinnosti, takže ťa úplne chápem že si to takto musela riešiť, nakoniec si aj tak pekne dlho kojila, šikulka 😉 a skôr či neskôr sa aj cumla každé dieťa zbaví, v tomto tiež problém nevidím, ja som proti cumlu hlavne kvôli kojeniu a teda je tam riziko zlého vývoja chrupu a neviem čo všetko ešte, som to tu písala, že pekný výraz na to majú češi, že "šidítko" 😀