icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

katarinka289
31. dec 2013

No vidis a predsa su pripady,ked mali byt nadiroko balene a v porodnici to Dr.nepovedal.Budem sa opakovat.Ako sa kazdy sam rozhodne.Ja som balila,neubudlo z nas a budem aj druhy raz 🙂

biba
31. dec 2013

Ahojte bsbule,tak v era sme boli s drahym na skoleni u sestricky koli porodu a dokonca nas vezme va exkurziu do porodnice na antolsku kam chcem ist rodit.je to mile,drahy to zvlsfol ale ked ukazovala fotky z porodu nebolo mu vsetko jedno 😉 ale tak ja od neho nechcem hericke vykony,len aby tam stal a nenechal ich aby na mna kricali 🙂 hned po tom sme. Ali poradnu a mame ukszkove vysledky,strach otecka,ze pamprlon bude maly po mame nehrozi, dieta je dlhe,aspon mi je jasne preco tolko okopava ale dozvedeli sme sa trosku horsiu spravu a to,ze maly si v brusku sedi a,ze v zhlafom k tomu,ze som dost nizka nie je velka pravdepodobnost,ze sa otoci,ale budem ho prehovarat 🙂 sice sa pripravime aj na sekciu,ale nadej umiera posledna a cvikmi sa pokusim ho este otocit.
Inak vazime presne 2063g tak ma o kusok visc ako kilo oproti kojej porodnej vahe,tak som zvedava,co za zirafku budeme mat 🙂 nastastie nie obezitkovo velke babo ale dlhe,aj to ma tesi, tak verim, ze sa nam podari cekcii vyhnut aby som nemala zbytocne poskodene brusne svaly a mohala ist skorej opat cvicit 🙂

kazunomiya
31. dec 2013

@biba verim, ze sa este otoci 🙂 vraj koncom panvovym ostane nakoniec len ca. 3 percenta babatiek. A keby, tak to ber tak, ze tvoje je jedno z tych vynimocnych 3 percent 😀
Ja mam poradnu o tyzden a som velmi zvedava ale aj sa bojim, ci je vsetko v poriadku. Nejak zacina tento posledny trimester byt pre mna narocny. Ale vcera som bola skoro 12 hodin v praci a dokoncovala veci.. a dnes pokracujem...

miky132
31. dec 2013

Dievčatá prajem Vám krásneho silvestra, budúci rok to už budeme prežívať aj s drobcami🙂)
@cerimi77 súhlasím s tebou, baliť naširoko netreba,pokiaľ nie je v anamnéze v rodine problém s kĺbikmi alebo sa bábätko nenarodilo kp (koncom pánvovým) alebo nepovie neonatológ v pôrodnici.
Ale ako vždy sa každá zariadite podľa seba🙂
@biba a ty nezúfaj ešte stále sa môže otočiť skús cvičiť tak ako ti radia na štyroch, prehováraj ho a takisto ževraj pomáha keď si hladkáš bruško v smere hodinových ručičiek nikdy nie naopak!🙂a keby aj nie pokiaľ má váhu do 3500 g stále môžeš rodiť prirodzene.

nijka
31. dec 2013

@miky132 do 3500 gramov možno ale nie chlapcov

miky132
31. dec 2013

@nijka aj chlapcov🙂

biba
31. dec 2013

@kazunomiya tak verim ze sa otoci,ale som moc nizka a pamprlon ´a malo miesta tak uvidime ale nadej umiera posledna,nebudem silou mocou trvat na spontannom porode,radsej kontrolovsny cisarak ako komplikacie a celozivotne nasledky koli mojej rozmarnosti
@miky132 no neviem ci by som do toho sla,ked ma teraz 2063, kolko bude mat o mesiac?myslim,ze mozeme ratat tak aspon 3500.tatinko mal pri nsrodeni 3800 ja 3010 tak ked to spriemerujem 3500 je realnych ale to netusim kam to dieta dam,asi si v tescu kupim privesny vozik :/D

ivet51
31. dec 2013

Dievčatá prajem Vám príjemného Silvestra , všetkým hlavne zdravie , a v budúcom roku nech uz držíme naše bábätka v náručí.... 🙂

zuzanka2302
31. dec 2013

Dievcaa objednavam balonik aniball, ak mate zaujem niektora sa spojit budem len rada, posta tam je 8 eur ... pri odbere jedneho kusu 42 eur pri dvoch jeden vychadza cca o 3 eura menej.... nahradny balonik 14 eur

cukrik580
31. dec 2013

@miky132 chlapcov nie lebo to sposobuje neplodnost ked ide KP 😉

Baby zelame vam vsetucko dobre v novom roku a hlavne aby sme to vsetko v zdravi zvladli!!! :-*

lucinka0503
31. dec 2013

@os Ahoj moja,prepac,ze som sa sem tak vtrela,ale citavam si vase komentare a spominam na chvile ked som mala aj ja par tyzdnov do pôrodu.Som príamo z Popradu a rodila som v popradskej nemocnici teraz v oktobri.Pytala si sa zien co Ti treba do nemocnice.Pre babetko skoro nic okrem jednorazovych plienok,vlhcenych utierok a cumlika,rukaviciek a latkovej osusky.Latkove plienky a oblecenie Ti daju oni a budu stale menit.Co sa tyka ortopedickych nohaviciek a balenia na siroko,tak na 3 den sa robia vysetrenia babetka a to ortopedicke plus usg jadierok(doktor Ti povie ci treba balit na siroko),usg srdiecka,mozgu,ladvin a vysetrenie ociek a uska ci pocuje.Co sa tyka pupceka tak tam teraz maju novu metodu.Uz sa pupcek nestrieka septonexom ale nechava sa prirodzene vysusit a co sa tyka detskej kozmetiky,tak prve dni je najlepsie nepouzivat ziadnu,babetko sa cisti .Az doma vyskusas aka mu bude najviac vyhovovat.Moze sa Ti aj vyhodit ,tak si kup v lekarni hypermangan,to je bud taka fialova vodicka alebo drobne krystaliky,ktore len na spicku nozika das do vody pri kupani a ostane Ti taka ruzova vodicka.A odsavacka je dobra aj ta nostek,na tu dokonca dostanes v porodnici zlavovy kupon na 10€ (su tam aj nahradne nadstavce a kefka na vycistenie) a k nej dostanes masticku sudocrem 60g,inak ta masticka je u nas rokmi overena a je najsuprovejsia,bepanthen a rybilka sa mozu skryt.Tak Ti drzim palce,aby si mala rychli a lahky porod a konecne drzala v naruci svoje nadherne a zdrave babetko.

miky132
31. dec 2013

@biba
@cukrik580 Dávno sa dokázalo, že je to blbosť. V niektorých našich pôrodniciach stále panuje takýto názor, lebo je to pre nich pohodlnejšie ako si zindikovať aj zbytočnú sekciu.Dieťa sa dá krásne porodiť aj kp či už chlapec alebo dievča.Kedysi sa úplne bežne rodili aj chlapci kp a je tu teraz toľko neplodných? Netvrdila by som niečo o čom nemám poznatky.

cukrik580
31. dec 2013

@miky132 ked je to taka hlupost preco nam o tom rozpravala porodna asistentka na priprave asi 20minut?a to na lekarov ma vlastny nazor a je za prirodzene porody...

sonulka81
31. dec 2013

prajem vám dámy krásny silvester a šťastný Nový rok 2014 ...nech je lepší ako ten rok 2013 ...
Už to máme zapár....oslávte to naporiadok.....🙂

barcelona94901
1. jan 2014

@cukrik580 kde sa nám fláka bambulka?
ako sa baby cítite?

biba
1. jan 2014

@miky132 mozno mas pravdu,no ja mam strach,nechcem sa uplne zbytocne namahat a potom trpiet zbytocne dozitnymi zdravotnymi problemami len pre to,ze sa budem hrat na matku hrdinku,mat trebars inkontinenciou a inymi starostami,mozno to znie sebecky ale to radsej trochu starosti s cisarskym ako potom nieco ine 🙂

katty137
1. jan 2014

Ahojte dievčatá 🙂 tak sa po dlllllllhočajznej dobe ozývam aj ja 🙂 akosi toho bolo celkom dosť a keď bol kľud, bola som rada, že oddychujem 🙂
Ako sa vám darí? dúfam, že je všetko v poriadku a už len všetky v kľude čakáme, kým to príde 🙂 xixi 🙂 ja sa už neviem dočkať 🙂 toto brušisko sa mi už teda nechce veľmi ťahať 🙂
Strašne dlho som tu nebola, preto sa mi ani veľmi nechce čítať dozadu, to aj tak nedočítam 🙂 musela by som tu byť pol dňa 🙂
Baby, viete mi niektorá napísať, čo všetko treba vybavovať pred a po pôrode ohľadom materských, sociálky, príspevku za pôrodné a tak? zajtra idem k lekárovi, konečne, možno mi niečo povie, ale možno ste vy už tak pripravené, že sa od vás rada priučím... 🙂 ja už si to vôbec nepamätám pri malej 🙂 ĎAKUJEEEEEEEEEEEM
a samozrejme všetkým krásny nový rok, nech je (aj určite bude) krajší ako ten minulý, už len preto, že nás bude viac... všetkým prajem hlavne zdravie, lásku a trpezlivosť a len a len tie najsamlepšie pôrody 🙂

cukrik580
1. jan 2014

@barcelona94901 asi sa zas dakde obziera 😀

majaon
1. jan 2014

Ahojte tehulky,prajem vsetkym v Novom roku vela zdravicka,aby sme dotiahli nase tehulkovanie do stastneho konca a nech nam deticky robia len radost 🙂

lucul
1. jan 2014

Babule vsetko najkrajsie v novom roku prajeme 🙂

@cukrik580 pravda je ze do porodu kp nechcu ist doktori prirodzene ale uz sa od toho upusta 😉

@biba na antolskej robia cisarak pri kp automaticky 😉

ada252
1. jan 2014

Dievcata, krasny novy rok prajem! My ho zaciname poriadnym prechladnutim, tak snad sa bambulke nic nestane. Kycham, soplim, hrdlo boli, hlava boli, ani neviem co si dat a v piatok mam ist do nemocnice ☹

cukrik580
1. jan 2014

videli ste tie novorocne babatka? az mi slzicka vybehla, ja uz sa taaaak tesim 🙂

bea00
1. jan 2014

Baby prajem Vám krásny nový rok!!! Ja neviem čo je dnes som mnou , ale cítim sa ako keby ma prešiel buldozér. a to som dnes nič extra nerobila. ☹ už to chcem mať za sebou, lebo som ako hroch a všetko mi je ťažké

kazunomiya
1. jan 2014
katarinka289
1. jan 2014

@miky132 Ja ked som bola tehotna,nechceli sme s manzelom vediet vopred,co cakame.Chceli sme prekvapenie.Na morfologickpm mi Dr.povedala,ze do papierov to napisat musi pre pripad,ze by islo zadockom,lebo vtedy sa musi pri chlapcoch robit sekcia kvoli neplodnosti...snad mala ako Dr. nejake poznatky

katarinka289
1. jan 2014

@cukrik580 aj mne to Dr.ppvedala na morfologickom.Radsej verim lekarom,nez niektorym chytrym mamickam.Take ani samotni lekari nemaju velmi radi 🙂

cukrik580
1. jan 2014

@katarinka289 nam to ta porodna asistentka vysvetlovala preto, lebo ak idu vajka prve, tak je na ne vyvijany velky tlak a moze prist k neplodnosti...neni to iste, ale moze byt 🙂 radsej mat na pamiatku smajlika na brusku ako nieco risknut 🙂

biba
1. jan 2014

@lucul tak pohoda aspon to je vyriesene. Aj ked sa pokusim maleho dako otocit ale nie na silu, co ma byt bude 20.1. Ideme na poslednu kontrolu k mojmu lekarovi tak uvidime ci dovtedy skusi este svoj posledny kotrmelec 😀

katarinka289
1. jan 2014

@cukrik580 Presne tak.Mam smailika 🙂 Je to taka mala,tenka jazvycka a uuuuplne dole 🙂 Mame sice dievcatko a otocena bola spravne cele tehu,no kvoli mojom klbom musela ist sekciou...A druhe chcem tiez sekciou,uz viem o com to je

lucul
1. jan 2014

@biba mne radili pri malej umyvat podlahu po kolenach a akurat vtedy sme upratovali byt co sme akurat dokoncili a otocila sa ale ci pomohlo akurat to alebo mala slecna uz vtedy vrtulu v ritke 😀