Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@bambulka12 mne povedal, ze si mozem nasadit aj 4x denne pri tychto stavoch, ktore mam
žienky, 28.1.2013 o 20,00 hod v Kvapke v Trnave na Slnečnej ulici stretnutie s certifikovanou dulou, certifikovanou laktačnou poradkyňou a zakladateľkou OZ Ženské kruhy. "Hovorme o zázraku" - beseda o pôrode, dojčení, úľavových tehcnikách pri pôrode, o pomoci partnera pri pôrode a mnohých iných zaujímavých témach..viac v IP
@bambulka12 cicka ty magnezko mozes, ved ides cisarskym 😉
Caute, tak ja som už pobalena, dnes som ešte kúpila podprsenku na kojenie, zajtra idem pre odsavacku a do kufra už keď to bude nutné vlozim kozmetiku..zoznam chýbajúcich veci mam na papieriku v kupelni..pekne papam homeopatika, ale ešte vydržať 2 a pol tyzdna a bude to super 🙂
Ahojte, pred casom som sa k vam pridala, ale nestiham pisat, len obcas v noci nakuknem , ako sa mate. Zelam vam vsetkym vsetko naj v novom roku, nech tych drobcekov vsetky privedieme na svet v poriadku a s co najmensimi bolestami 😉 .
Inak ja sa citim ako vyplavena velryba, mam zatial +9kg (pri vsetkych detoch som pribrala rovnako 10kg), som uplne nemozna, vsetko mi strasne dlho trva, normalne mam niekedy pocit, ze mi to brucho uz praskne. Stale nevieme, co cakame, ani na poslednom utz sa nas drobcek neukazal, takze prekvapko. Krcok zatial prekvapivo drzi, stale vraj 3cm, inak pri vsetkych detoch som bola posledny mesiac otvorena na 1,5 - 2cm, hovorili mi , ze to uz kazdym dnom moze prist a rodila som 3 dni pred terminom. Pobalena este nie som, ani nakupene este poriadne nemam, nejako mam stale pocit, ze je to este daleko. Este len zacinam prat pre drobca, ale tak hadam to stihnem. uz aby to bolo za nami.
@ivet51 ja mam spadnute brucho cele sviatky,preto mamina stresuje ked nevezmem telefon,si myslí,že už rodím 😀
@barcelona94901 to iste aj u nás s maminou 🙂
mne sa nič nesníva... 😕 len mám reálne bolesti brucha sem-tam,,,,a slečna sa začala hmýrit aj inými smermi ako doteraz...už je všade,nielen na pravo....no nech ešte vydrží volaco vnutri... 😀
no baby moje sny ako viete su povacsine o svokre 😀 respektive nocne mory 😀 pri pomysleni na porod krasne zaspim 😀 alebo sa mi sniva ako s @bambulka12 rodime v jej hoteli 😀
... som sa dnes v noci zobudila na pichanie v podbrusku :( potom sa malilinky preeevaaalooovaaal... ... pre istotu som si sla dat magnezko, wc a zaspala som 🙂 ... este scem vydrzaaaat 😀
... vsak to nie je nic strasne? take pichanie? ... to ze tlaci niekam je normalne... ale pichanie?
@cerimi77 asi sme si vo viacerých veciach podobné... na gyni bolo všetko v poriadku, ale lekár opäť raz zistil, že som v inom tt ako predpokladal... myslel, že som 31 a ja už 33+2 🙂 takže mi aj predposlednú poradňu posunul o týždeň neskôr ako bola plánovaná a bude z nej už posledná 🙂 takže asi tak 🙂 mala som ísť na kontrolu o 2 týždne a idem o 3 :( ale nevadí... vôbec mi nekontroloval krček, tentokrát mi robil len ultrazvuk a kontroloval všetko vnútri... tam je všetko ok... malinké je otočené hlavičkou už dlho predlho a dúfam, že už aj zostane 🙂 ja som mala problém celé tehotenstvo, čo ma kontroloval, nakoľko mi zle zašili a zrástol krčok, tak aby som sa nezačala otvárať aaaa? a nič... stále drží ako hluchý dvere a ja len dúfam, že aspoň pri pôrode sa otvorí ako sa patrí... ja som sa pri malej otvorila na 3, tak som zostala a nič a nič, voda fuč a ja stále nič, tak infuzky, do nej ešte nejaká injekcia, pomohlo, no, na 6 a hotovo... už museli ísť rodiť, mala som za sebou už 21 hodín rodenia a stále nič, tak to išlo ručne stručne, čiže čo najväčšia kontrakcia to rozmasírovanie krčku, tak mi ho vlastne roztrhali, bolelo to ako jedna podegra, až manžela za mnou som od bolesti videla... slzy v očiach, strašná bolesť... preto sa aj pôrodu bojím ako čert kríža, fakt... strašne sa bojím... už nech to mám za sebou... ešteže mm ide opäť so mnou... tak dúfam, že keď ma strašili počas tehotenstva, tak sa ten krček otvorí ako maslo aspoň pri pôrode, ďalší taký ako som mala už neprežijem :(
@vieraft ty kokiš, vy čakáte 4 bábätko? to je úžasné, krásne, skrátka waw, v tejto dobe smekám klobúk... musíte byť úžasná maminka...
Práve o takýchto maminkách som nedávno hovorila mm. Boli sme na poslednom ultrazvuku aj s mojím a ako pri malej aj teraz chceme prekvapko a zase mi lekár povedal: naozaj nechcete vedieť, čo to bude? krásne som to videl... a že ani manžel? tak sme obaja povedali nie 🙂 my zase nechceme vedieť a zase je to krásne vidieť a tí, čo chcú vedieť, tým sa nechce ukázať 🙂 sme si pri malej tak mysleli, že keď to tak videl, musí to byť chalan a lup bola baba, takže som zvedavá, čo to bude teraz 🙂
@katty137 Ahoj katty, uplnou nahodou som si precitala tvoj prispevok, ze sa bojis porodu. Je to uplne normalne, ja mam za sebou treti porod a ked som isla rodit druheho chlapca, strasne som sa bala. mala som za sebou totiz tiez prvy porod, ktory trval 18hodin v bolestiach a nie a nie sa otvorit, tak som sa bala, ze to bude aj druhy raz takto. ale nakoniec som odchadzla z domu do nemocnice 00:15 a o 2:00 uz bol na svete. strasne rychly porod, aj ked dost bolestivy, lebo maly mal 4,260g. takze pri tretom porode som sa tiez bala, ako zvladnem tie bolesti a malinka mala "len" 3,900g tak to islo ako po masle. prajem aj tebe aj inym zenam, aby mali taky rychly a pomerne malo bolestivy porod🙂
@katty137 Ja som chcela prekvapenie, ale teraz by som to už chcela aj vedieť, ale ani nie tak zo zvedavosti, ale kvôli nášmu drobcovi. Ten bol doteraz veľmi zlatý a stále hovoril, že je jedno, či bude braček alebo sestrička. Ale teraz každému rozpráva ako on bude mať sestričku Marienku (resp. braček Matúška). Ani jedno meno nám s mužom nevyhovuje - žiaľ... 🙂 ale malý sa nechce dať presvedčiť na nami vybrané mená. Tak máme riadnu dilemu... neradi by sme zvolili meno, ktoré by u malého evokovalo hneď odpor k súrodencovi, na druhej strane jeho vybrané mená nám nesedia. Tak som zvedavá, ako sa to ešte za mesiac porieši. Snáď ho nejako presvedčíme. Preto by mi prišlo ľahšie ho presviedčať o "jednom" mene a nie o dvoch menách... 🙂 Však uvidíme 🙂
@cukrik580 My sme mali postieľku poskladanú ešte po malom - keď sme ho dali do veľkej postele, postieľka išla ku mojim rodičom a spával tam v nej, ak u nich prespával a potom malý synovec až doteraz. Kúpili sme do nej len nový matrac a "starý" som vyprala - teda resp. poťah z neho a ten pôjde do cestovnej postieľky.
Teraz sestra už zrušila malú postieľku aj synovcovi a dali ho do veľkej postele, tak sme si ich postieľku požičali - ku rodičom a našu sme si zobrali naspäť. Tak preto ju už máme hotovú. Inak si myslím, že by sme to ešte neboli robili.
Cestovnú postieľku, ktorú plánujeme mať v obývačke sme ešte neskladali. Tú plánujeme až niekedy po polovici januára.
@biba jasné, ja by som toto na tvojom mieste tiež neriešila a svojmu gynekologovi tiež dôverujem a ak by povedal, že je potrebná, alebo vhodnejšia sekcia, tak by som nenamietala, či sekcia, alebo prirodzený pôrod má svoje plusy aj mínusy a aj jedno aj druhé má svoje riziká, tu nejde o to, že jedno je horšie a jedno lepšie, jednoducho sú situácie kedy je vhodnejšia sekcia a dôležité je, či svojmu gyn-pôrodníkovi dôveruješ 😉 ja som to písala skôr tak vo všeobecnosti, ja napr. chodím ku gyn, ktorý nie je pôrodník, takže napr. ja ak pôjdem do pôrodnice a nejaký doktor, ktorého budem vidieť 1x v živote mi povie, že treba sekciu, tak si to možno overím u niekoho druhého, pre istotu, ale ak by mi to povedal môj gyn, ktorému dôverujem, tak to vôbec neriešim 😉
@cukrik580 tak tiež si si už užila s doktormi, súhlasím s tebou čo píšeš, ak ma doktor nesklame a plne mu dôverujem, tak potom už neriešim jeho postupy a diagnozy, aj preto sa vždy snažím dostať k tomu najlepšiemu 🙂 ty si mala tiež nakoniec šťastie na tých najlepších a dobre to dopadlo 😉
@lucul hej, presne o tom som písala aj ja, dôvera k doktorovi je veľmi dôležitá a čo sa týka toho kp, to by som si tiež netrúfla oponovať, v určitých prípadoch je sekcia lepšia ako prirodzený pôrod, aj ten má svoje riziká
@anies10 fuha, a to z čoho máš takto doničenú chrbticu? 😕 držím veľmi palce aby všetko dobre dopadlo 😔 ja som nebola operovaná v NZ, podobne ako tebe mi tu u nás povedali, že je to riziková operácia a že pokiaľ chodím, tak je to vždy tak 50:50, doktor mi povedal vyslovene, že on by osobne na tú operáciu nešiel, tiež v mojom okolí poznám ľudí, ktorým operácia platničky pomohla, ale bohužiaľ aj takých ktorým uškodila 😕 tiež poskúšali na mne všetko možné aj nemožné a potom mi odporučil konzultáciu ešte s ortopédom, dr. rehákom v BA a ten mi spravil nukleoplatiku, to je úplne neriziková operácia ale s výrazným účinkom, takže do toho som išla a zatiaľ mi chrbtica drží, akože bolí občas, ale nedá sa to ani porovnať s tým čo som mala dovtedy, mojím hlavným problémom bolo, že som bola stále zablokovaná, prehnutá dopredu a do boku, panvu úplne vytrčnú do jednej strany, bola som ako paragraf stále a jasné, že to aj bolelo, po tejto operácii sa mi polepšilo výrazne, nemala som žiadne problémy pri tehu s dcérkou a rodila som prirodzene, kontrakcie som mala našťastie len v bruchu, takže nebol žiadny problém čo sa chrbtice týka, ani teraz nemám, tak dúfam, že to bude ok aj 2x 😉
@katty137 fuh, tak pôrod nezávidím, ja som rodila 36h 😖 a myslela som, že udrela moja posledná hodina, ale dcérka išla o 3t skôr a bola maličká, takže aspoň som sa nijako extra nepotrhala a hneď po pôrode som fungovala normálne 😉 nejako extra pôrodu sa nebojím, ja pevne dúfam, že tento x to pôjde rýchlejšie a že to bude viac prirodzenou cestou, bez nejakých vyvolávačiek a budem cvičiť s balonikom pred pôrodom, lebo ak budem rodiť teraz v termíne, tak krpec bude oveľa väčší, v 30tt mal viac ako 1700g podľa sona, tak zasa v tomto to bude horšie 😕

snivalo sa mi o porodeeeeee.... ale asi nerealne veci.. lebo to nemam este zazite 🙂 ... taze sranda 😀
... aj vy uz v snoch rodite??? 🙂