Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 no aj to je rozdiel či je chlapec alebo dievča,som zistila,kamoske sa narodila s takými istými mierami malá ako mne malý,3100 g a 50cm,no ale malá vyzerala ako max.2500g a malý tak akurat,by som mu aj viac tipovala ... 🙂 ale je to individuálne samozrejme 😀
Bože ja mám este stromček 😀 zajtra sa Ho chystam zlikvidovať 🙂
@ivka_marek čo sa tyka homepatik..to maš od homeopata priamo pre teba?
Aj Ta tu od rana obzeram.. Ale neviem ;)
maminky, zienky chcem VAM vsetkym zazelat vela stastia...aby ste uz onedlho drzali v naruci vase vytuzene batozteky..., nam sa chvilku tiez nedarilo, ale potom to prislo samo od seba...a sme velmi stastni... 🙂
to by mi mali skontrolovat to zelezo? ja ho tiez beriem... ale nejak na to kaslu potom aleboco...
este som sa rozculovala, ze cele tehu som nejak nevladala.. preco to nezistili hned ze mi chyba... nemohli aj skor urobit nejaky kontrolny odber?
@os mne brali len na zaciatku a teraz vraj mozno zajtra takze tiez neviem...ked som darovala krv tak som musela bravat lebo som mala malo ale inak som mavala ok tak som zvedava...
Baby vyvarila som odsavacku dudliky klobuciky tie musle ci co to je takze konecne na 100% dobalim a uz len cakat...teda ak ma zajtra s dacim neprekvapia 😀 este ma caka holenicko tak sa nesmierne tesim do kupelky 😀 aspon hlavu som si vcera umyla nech usetrim dnes par minut 😀 takze idem najst dake zrcatko a ide sa na vec 😀
@dulkagabulka hej, to mam priamo od homeopatický, takto som brala aj pri dcerke
@lucul hemoglobín 116 nie je tak strašne málo, norma je od 120, ja som mala presne toľko, a sestrička mi hovorila, že mnohé tehotné majú omnoho menej. Takže zase netreba sa zbytočne stresovať, samozrejme to železo treba brať 🙂
@vieraft čítala som to,že cikat do sprchy a hned sa spláchnut...odporúčajú to...uvidíme..🙂
@cerimi77 pripravujem sa psych. tak,že budem počúvat (hádam🙂 na sále,kedy tlačit,netlačit atd...budú ma navigovat,že🙂?
a dobre,však som si aj potom pomyslela,že ste písali.že najlepšie holou ritou behat,nech sa to zahojii...
Tak baby zvladla som to aj ked teda bolo to dost kriticke uz 😀 pred 5 tyzdnami to islo predsalen este kusok lahsie...maleho som asi riadne pomagala chrbat krize v prdelke a aj rak som vcul nasla nedostatky ale mam na salame 😀 mozno este rano v sprche upravim ale pochybujem 😀 nevlaaaadzem 😀 do kelu musim si pripravit ampulku na moc uplne by som zabudla 😀 a idem sa este napit nejako mi vysmadlo a maly co teraz robi no strach 😀 to mam za to ze bol vyse pol hodiny utlacany chudacik 😀
@cukrik580 akože aj mne robí sono na každej poradni, ale nie na každej poradni mi drobca meria a tým pádom váhu neviem na každej poradni, posledné také väčšie sono, kedy sa merajú drobci u obvodného gyn je práve v tom 30tt .. ja som pri dcérke potom chodila už k svojmu pôrodníkovi, asi od 32tt, tuším každé 2t zo začiatku a tiež mi ju vždy premeral a vedela som aj predpokladanú váhu, ale obvodní gyn neviem či takéto bežne robia 😕
@20erika07 tým záznamom myslíš monitor? môj gyn bol pôrodníkom ale už nechodí k pôrodom... tiež má v ambulancii monitor a robil mi ho pri dcérke na poslednej poradni u neho, a robí ho tehuľkám stále od určitého týždňa, to vidím keď tam idem... možno je to iné, ak je tvoj gyn aj pôrodník, tak netreba chodiť priamo do nemocnice 😉
@ivka_marek tú arnicu montanu mám zapísanú rovnako, akurát mám 9CH a ešte mám CAULOPHYLLUM ale 30CH a to užívať mesiac pred pôrodom, 1x do týždňa 5 guličiek a tak isto sa užíva aj po pôrode, na tie popôrodné bolesti, keď sa sťahuje maternica, 1x5guličiek, 3dni za sebou a koniec
@cukrik580 ten Ricinus communis 5 CH je na podporu tvorby mlieka, ale na zotavenie tela, maternice príp. bolesti spojené s pôrodom sú iné homeo 😉
@cerimi77 to caulophylum 30ch máš podľa mňa dosť vysoké - 30ch, hlavne mesiac pred porodom keď je to na krcok, to máš podľa homeopata ? Či si to niekde vycitala?? Mne sa ľúbi že to a to toľko a toľko pred porodom...ved keby som ja vedela že kedy idem presne rodiť..🙂
@cukrik580
@lucul
@os
čaute babeny..ja už od Vianoc v noci len tak mrvím a furt hore cikat atd...a potom ráno zaspím a tahám do 12tej aj 13tej...🙂...a tak dni idú celkom rýýýchlo🙂🙂🙂
@os na tie plesne,u nás v dome,keby sme na niektorých miestach uplne zatlačili nábytok,tak furt tiež striekame....musíš často vetrat a kurit..trvalo mi 2 roky,kým som tak tie steny naučila,teraz musím klopkat....a kým sa objavovali plesne,tak aj striekat...tým savom..nič iné som nerobila...aj na poschodí,kde sa zrážala aj voda z prádla nad oknami...to isté..hlavne vetrat a kurit...
@matabah vedieť správne dýchať počas pôrodu, kontrakcií či pri tlakoch je dôležitá vec, vedieť kedy môžeš tlačiť a kedy nie a čo vtedy robiť, jednak aby si sa zbytočne nepotrhala a jednak si zlým dýchaním môžeš len zbytočne predlžovať a sťažovať pôrod, jasné, že nie každá mamička, hlavne prvorodička vie čo má robiť, resp. to nejde podľa jej predstáv, tak sestričky pomáhajú a hovoria čo a kedy treba robiť, ale to až pri samotnom pôrode, na vzdychárni si budeš musieť poradiť asi sama 😕 ak máš možnosť absolvovať nejaký predpôrodný kurz, tak určite odporúčam 😉
@ivka_marek hej, to je od homeopata a jasné, že to je myslená ako predpokladaný TP, pri dcérke som to nestihla veľmi užívať pred pôrodom 😀
ja som bola dnes na poradni,3 hodky sme tam čakali a potom mi vzali krv,no a kukla krčok,pochodila po bruchu,aale čo ma zneistilo bolo,že na hlavičke niečo označovala a potom pustila z toho nejaké ozvy,ale to nebolo srdce(asi) a dlllho to pozerala a potom sa zas k tomu vrátila..a ja truba,že by som sa opýtala to nie,lebo som si išla zaniest krv do nemocnice a že medzitým2 pacientky a spravia mi monitor,no ked sme sa vrátili,bolo už skoro 3 hodiny a že nech dojdem ráno,že už nestíhajú...ani neviem,kolko vážime ani ništ,potom Dr. povedala,že všetko v poriadku a ja reku,ked sa vrátim,tak sa opýtam,no a tak uvidím zajtra,ale riadna truba som.....však keby sa jej niečo nezdalo,by ma niekde poslala,nie?!trošku na to pomýšlam celý den,ale aj tlak bol ukážkový atd...no a vraj princezná ešte v pohode si tam hovie...ešte to vraj nepríde... 😉
a ten monitor budeme teraz už každý týžden....
aaaa v čakárni bolo také babatienko,no úžasnééééé...moj priatel ho išiel zjest pohladom...také nedšenie som ešte unho nevidela z ničoho...má rád deti,aj deti jeho,,ved už má aj vlastné,no ale veelmi sa tešíme,,,juj to bude krása🙂🙂🙂🙂🙂..........
@ivka_marek Ahoj 🙂
Prave citam o tych homeo, co si napisala. Chcela by som to tiez skusit- ved ak si nejak mozme pomoct, tak preco nie 🙂
Ty si to brala pred prvym porodom? 🙂 Zaznamenala si nejake ucinky? a to davkovanie je take vseobecne, alebo presne na teba?
Mozem si podla toho nakupit homeo a uzivat? Kolko eur to asi vyjde dokopy?
Asi vela otazok, ze? ale budem vdacna za kazdu odpoved. dakujem. cmuk :-*
@cerimi77 mne zatial len raz nemeral takze snad bude ale skusim ho poprosit ja budem az do terminu chodit k nemu a az keby prenasam tak do nemocky tak hadam pomeria 🙂
Nooo to viem ze je na mliecko o ostatnych pocujem prvykrat 😀
@matabah tak ja som toho ani preftym moc nevidela ale dalo sa teraz sodoma gomora a mala som novu ziletku a dako meposluchala vobec nechcela holit...tak som sa narobila jak pes a prd z toho 🙂
no idem uz drichmosit radsej...vela stadtia babenky 🙂
@cukrik580 takže tvoj gyn ti vždy povie aj váhu drobca? tak potom fajn 🙂 mne robí sono vždy, ale nemeria vždy, mimo merania robí len také narýchlo sono, či je všetko ok a v akej je polohe, to je len taká rýchovečka, už ako som chodila k pôrodníkovi od 32tt, tak to sono predsa len bolo dlhšie, aby to dobre pomeral a vedela som teda váhu, vždy, ale nie od svojho gyn 😕
@cerimi77 ja som to nastastie stihla
@figurka1985 niektore z tych homeopatik je problem zohnat. kamoska napriklad okrem tych na kojenie v Prievidzi ine nezohnala, v Bratislave ich predavaju, no nie vsade, pripadne objednaju, mne ich kupila Homeopaticka v Rakusku.
velke balenie co vyjde aj an viac ako mesiac stoji 8 eur, mensie 4 eura. Ked som tie homeopatika kupovala k prvemu porodu, muz ich kupil v lekarni v Ba a to bolo mensie balenie a vyslo do 4 eur - neviem to teraz gramazovo porovnat.
no a porod som mala v pohode - mierne bolesti v podbrusku, opakovali sa, isla som do porodnice a ze uz ste na 4 cm otvorena.. a to som skoro nic necitila a monitor tiez ukazoval velmi slabe kontrakcie, pustili mi vodu, dali klistir a o asi 5 hod bola dcera na svete- casovo to neviem presne, nemala som hodinky takze som cas nesledovala. Ked osm citala diskusiu inych bab co brali homeo tak mali podobny porod..boli tovorene a slabe konstrakcie, porod tak do 6 hodin...
Ahojte, maminy, tak my sme dnes tiez mali poradnu, chodim do porodnice, lebo tam mam dr., bol mi aj pri porode dcerky. Krcok sa zacina skracovat, pred 1,5tyz. bol 3cm a teraz uz 2,5cm, ale vraj to zodpoveda danemu tyzdnu. tiez mi zistili malo zeleza, tak mi predpisal. sono u seba nema, takze drobca som videla naposledy v 30.tt. na co sa este objednavate na sono? nejako si to uz nepamätam, ale ved to v 30.tt by malo byt posledne, nie?

@20erika07 ja v pondelok zacinam 36tt 🙂 tiez by som chcela drobceka 😀 ale nech je aky chce, hlavne ze bude zdravy 🙂
no je to taka zelena gebudzinka v spreji, vraj je to dobre na hojenie po porode, tak hadam bude dobre 🙂