icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

anies10
7. feb 2014

@blondi2 ja idem do celkovej anest,, a nebudem musiet lezat 24 hod ale ta bolest! Fakt mam z toho hrozu. Ja vseobecne dost tazko znasam zasahy do orgasnizmu. No dufam, ze to zvladnem. 😕

lucul
7. feb 2014

@biba podla mna urcite, ja som chodievala vecer na poradne pri prvej a ten moc som nosievala

kazunomiya
7. feb 2014

@biba ale jasne ze mozes, pri tychto ich testoch co robia vlastne az tak nezalezi aby to bol prvy ranny moc... len pozor ak by si jedla predtym nieco sladke, mozes mat v moci cukor, to sa mi stalo dvakrat. Ja som chodila na poradne tak ze mi vzdy dali testovaci papierik a klucik od WC lebo sestricka u mojho doktora je normalna a ked idem na poradnu poobede tak nevyzaduje aby som cely den so sebou nosila moc - okrem toho vravela ze sa na to pytala ci moze ostat tak dlho stabilny a ze jej povedali ze nie.. navyse ktovie v akej nadobe to nosia tie zeny... takze ona je za to aby sa testovali cerstve vzorky 😀

biba
7. feb 2014

@kazunomiya mala som ciniminies chups 🙂 no neva radsej sa hnd priznam 🙂

blondi2
7. feb 2014

@bambulka12 no skoda. ani som netusila, ze si to ty. Neviem, ci si ta s niekym nepletiem, ale sa mi zda, ze si tu spominala, ze mas okolo 38 a ten vek mi k tebe nesedel. Ano, bola tam aj ta pani, my sme boli spolu v porodnici na izbe, rodila vedla mna, ale bola oddelena plachtou. mala paradne rychly porod.

blondi2
7. feb 2014

@anies10 tych 24 hod. musis lezat tak ci tak. Prvy porod som mala v celkovej anesteze a tiez som musela lezat na pooperacke. Inac preco ides do celk. anest?

bambulka12
7. feb 2014

@blondi2 ja som ta tam zbadala,ale vobec ma to nenapadlo,az ked som zbadala tu pani,tak potom ma napadlo,ze ved to si asi ty,ale nebola som si ista a bolo mi take blbe ist za tebou sa ta opytat,ci si to ty,ale asi som mohla,skodaaaa.Bola tam aj barcelona94901,ale to tiez vobec netusim,ktora bola.A kto ti bol pri porode a ako si bola spokojna?

anies10
7. feb 2014

@blondi2 mam operovane krize presne tam kde napichuju spinal 😒

miky132
7. feb 2014

@os
@blondi2 dievcata gratulujem vam!prajem vela zdravicka a mliecka!🙂))

alakapo
7. feb 2014

@petruska1212 ja si kavu dam,ale slabu a teda ako mi pride na chut, nie kazdy den.Ja som ale ani pred otehotnenim nejaky silny kavickar nebola.Skor taky labuznik ze kavicka a kexik 😀 po obediku napriklad.

aplless
7. feb 2014

Ahojte dnes kontrola po ktorej mam uz aj ja obavy z porodu.doteraz som to brala vsetko s lahkostou nakolko dcera mala2500g pri narodeni za 4 h bola vonku a dnes dr. ze babo ma cca 3600g a to som uzavreta na totalku ten maly cervik sa teda von vobec nechysta ach boze ako to ja porodim

kazunomiya
7. feb 2014

@aplless joj asi som aj rada ze mne naposledy merali babo v 34tt a teraz neviem aky je velky... vtedy bol "o tyzden mensi", ale ono sa ta realita moze od tychto odhadov aj celkom lisit. Neboj dako sa narodia 🙂 Kamoska mala malinkeho a zasekol sa a musela byt urgentna sekcia.. to proste nezavisi len od toho ake je babo velke...

anies10
7. feb 2014

@aplless syn maj 3500g a vonku isiel velmi rychlo, o to sa neboj. Ta posdledna faza uz jevacsdinou rychla len treba pocuvat pokyny. 🙂 A nemusi mat tolko, to jhe len ich odhad 😉

saxxxana
7. feb 2014

@aplless No mne dnes povedal to iste. Ze malinka sa von vobec nechysta som uplne zavreta dokonca hlavicka vobec netlaci na panvove dno ale lieta si kade tade.....a bude mat cez 4kg.... cize Tvojich 3600g by som fakt brala 😀

blondi2
7. feb 2014

@bambulka12 Pri sekcii som mala Oberta a asistenciu mu robila Mudr. Trollova (o nej som este nepocula), bola som spokojna, nemam mu co vytknut. Bavilo ma pocuvat ich, ako sa rozpravali pri operacii 🙂 Predtym som ho poznala iba z pocutia, ale vyzera byt fajn. aj potom, ked som uz lezala na pooperacke, sa mi pacilo ako jednal s mamickami, co rodili spontanne. A ked som prisla okolo 21.00, mal sluzbu nejaky Brestansky alebo Prestansky (je taky?) a ten mi vobec nesedel. Obert prisiel az rano.
A ty si mala koho pri sekcii? a ake si mala dojmy?

nrmajky
7. feb 2014

Dnes mi nastali mrcha časy ženu mám v NsP Nitra ☹
@cukrik580 Ľúbim vás. :-*

vieraft
7. feb 2014

@nrmajky tak ju od nas pozdravuj. preco si ju tam nechali? kvoli tomu tlaku?

nrmajky
7. feb 2014

@vieraft áno kôli tlaku

nikipepo
7. feb 2014

@nrmajky to vážne si ju tam nechali? a ja čakam kedy napíše :(

nrmajky
7. feb 2014

@nikipepo ked bude môcť tak sa tí ozve

nikipepo
7. feb 2014

@nrmajky jasné 🙂 pozdravuj a nech ju tam dlho netrápia 🙂

lucul
7. feb 2014

Tak baby ja na 3cm otvorena a v pondelok prijem ak sa nic neudeje a vraj ma slecna 3600-3700g len cumim na brucho,ze kde to zobrala ked prva mala 3200g

hulahop
7. feb 2014

Ahojte baby, ja mam rovnaky problem ako @aplless, tiez som uplne uzavreta a maly sa vonku nechysta :(

cukrik580
7. feb 2014

Tak sa hlasim babuchy...rano v poradni tlak 141/98 u nasich 120/74 na rizikovke 160/100 po infuzke magnezka 120/80

kazunomiya
7. feb 2014

@cukrik580 tak uz je dobre? a babo sa ma ako?

cukrik580
7. feb 2014

@kazunomiya mne je fajn...az na to ze musim byt v nemocnici...a Saminko je ok.vsetko by malo byt v poriadku...ani neopucham ani bielkovinu nic nemam vsetko ok len ten nestastny tlak...

lucul
7. feb 2014

@cukrik580 nerozculuj sa tolko 😉 ale nie drz sa, hlavne nech je vsetko v poriadku

miky132
7. feb 2014

@cukrik580 držkaj sa!🙂

saxxxana
7. feb 2014

@hulahop Ja to iste. Povedal mi dr dnes ze sa mu to dako nezda, lebo mala sa vobec dole netlaci. Takze buduci tyzden idem na sono, aby pozrel ci je vsetko OK. A potom ide na dovolenku na 2 tyzdne.... skoda dufala som ze ma odrodi...

bambulka12
7. feb 2014

@blondi2 ja som mala Urbana a Chladekovu a kedze mi nevedeli vybrat malinku,tak musel dojst este Lajtman,ale oni so mnou vobec nekomunikovali,nastastie som tam mala spoluziacku,ktora mi vsetko vysvetlovala,co sa deje,esteze som mala spinalku,ze sa nemuseli ponahlat,keby mam celkovu,tak neviem,ako by to dopadlo.Mne sa strasne ratali sestricky na novorodeneckom,vacsinou mali uzasny pristup aj k detom,aj k mamickam 🙂.Jedine,co ma prekvapilo boli tie mlade lekarky a lekari,mohli by byt trosku viac empaticky.