icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ivmani
12. feb 2014

@cerimi77 dakujeme, velmi pekne 🙂 no ved to...sme postrehli, ze je tam dost podstatny rozdiel, ale hlavne, ze sme zdravi a konecne doma....tu mame velkyyyy nadstandard :D

katty137
12. feb 2014

@aplless no neviem, ja s tým skúsenosti osobné nemám, mne zátku pri malej vytiahol sám pán doktor počas prehliadky, takže som vlastne ani nevidela, ako to vyzerá... veď uvidíš... ono si to domček v tebe nepostaví 🙂 keď nebude teraz, bude onedlho 🙂 ved už je to v podstate aj tak jedno 🙂

Babulky, ja dnes idem do poradne do nemocnice, už tretíkrát :( ach jo, dúfala som, že už tam nepôjdem 🙂 že už bude po všetkom... Doteraz som si priala, aby som porodila skôr a teraz presne OPAČNE, môj je chorý, malá pokašliava, môj má ísť k pôrodu, v tomto stave nesmie, no mňa porazí, ak sa teraz niekedy niečo rozbehne :( pri mojom šťastí to tak ale ešte dopadne... a nedajbože bude ešte nadštandart obsadený a jediné, čo ma už môže tešiť, je moje zlatíčko pri mne... dúfam, že bude aspoň malinké v poriadku... ale možno nie a možno sa ešte všetko v normál obráti... ktovie, však???? 🙂

biba
12. feb 2014

Babule,tak som uz prijata na rizikovom na antolskej a zajtra sa ide na to,trochu som sa tesila,ze do zajtra tu budem sama,ale teraz mi sem supli sikmooku,takze si ani moc nepokecame,ani anglicky,ani slovensky to nevie a estd ktomu ju dali na monitor tu na izbe a ja tu musim 30min pocuvat to jej decko,ale tak do zajtra vydrzim,
Dufam,ze vam sa dari dobre a verim,ze cukrik nam je v poriadku,popr uz ako 1+1 🙂
Mna dnes caka este "vydatna" vecera a potom koniec uz len rano priprava na zakrok,len este stale neviem cas,aby sa mohol drahy pripravit 😉 juuj babule,ja som tak strasne zvfava ako ten nas maly bude vyzerat,ci bude mat aspon vlasky po mne,alebo bude uplne cely tato 😀

aplless
12. feb 2014

@biba drzim palce neboj zvladnes to ja stale cakam odisla mi zatka ale nic sa nedeje

veronikapodolska
12. feb 2014

@kazunomiya no chod radšej skôr, ja som išla dnes na 7h30 nalačno na krv, čiže od 5h45 na nohách, potom som tam čakala na lekárku-poradnu, ktorá mala začať o 11h00 a prišla si o 11h40 chvalabohu som bola prvá 😒 tak už som doma, a som hotová idem si pospať 😒 . Ale doktorka bola príjemnejšia ako minulý týždeň. Stav sa veľmi nezmenil krčok 1cm na prst otvorená no že ak sa to nerozbehne vidíme sa o týždeń 😉. Tak dúfam že sa to rozbehne, včera som si dala horúcu vaňu, zajtra pôjdem na dlhú prechádzku a uvidíme.

veronikapodolska
12. feb 2014

@biba a prečo máš rizikové ? ak sa môžem spýtať, ja som myslela že ideš cisárskym lebo maličký je opačne otočený.

biba
12. feb 2014

@veronikapodolska to ano,maly sedi,ale preco si veci zjednodusit,ked si ich vieme skomplikovat? Pred operaciou som tu,zajtra ma stahuju na operacku a az potom idem na sestonedelie, tiez nechapem preco ma nemohli rovno aj s vecami dat dolu,potom odoperovat a vratit ma spat a nemusiet tu moju mega tasku vlacit,ale ked sa im chce 🙂

veronikapodolska
12. feb 2014

@biba tak držím palce, aby to bolo rýchle a aby si ho už mala pri sebe, to je super že už zajtra 🙂 ale určite je to aj zvláštne vedieť že zajtra ho už uvidíš. Ale vymenila by som sa s tebou hned 😒 ja dúfam že nebudem ešte aj prenášať lebo ma porazí ☹

biba
12. feb 2014

@veronikapodolska no aj ja uvazujem,ze co je lepsie,ci to vediet dopredu a moct sa stresovat ku konkretnemu datumu,alebo cakat na prirodzenu cestu a liecit sa sokovou terapiou 🙂 jejda,je len jedna hodina a mna tu ide porazit,nuda ako hovado a ani citat ma nebavi,nastastie,ze mame ten net v mobiloch 😉

kazunomiya
12. feb 2014

@veronikapodolska no veď to, poradňa začína o 8:00 a minule som zistila, že je lepšie tam prísť tak o hodinu skôr (niektoré chodia ešte skôr)... aj kvôli CTG, kto príde neskoro, už sa naň nedostane...

ty máš ešte 8 dní, ja ešte 10, už začínam mať veľmi nepohodlné noci (všetko ma bolí a mám poslíčkov, takže hlavne brucho...) ale inak si ešte celkom rada počkám... nejak sa potrebujem psychicky pripraviť, neviem si predstaviť, že by som išla hneď teraz do pôrodnice...

veronikapodolska
12. feb 2014

@biba neviem čo je lepšie, ale hlavne nech všetko dobre dopadne 🙂 chod sa prejsť do bufetu a tak naokolo, trocha ti ubehne čas, škoda rodíme v zime v lete by si mohla ísť aj von na slniečko 😉 so spolubývajúcou si veľmi nepokecáš, no čo už 😒

veronikapodolska
12. feb 2014

@kazunomiya inak mne robili prietoky naposledy v 36tt a monitor v 37tt, teraz končím 39tt . Som sa zabudla opýtať či už potom nerobia 😒 Ale videla som že baby behali na monitory a ultrazvuky, tak neviem. Sa bojím či je malá dosť vyživovaná, lebo dvom kamoškám sa stalo ku koncu tehu že už placenta dobre nevyživovala bábo, dokonca jednej museli kvôli tomu robiť aj akútne sekciu. No musím sa nabudúce opýtať, ak tam teda pôjdem, čo dúfam že už nie 😉

kazunomiya
12. feb 2014

@veronikapodolska zvláštne, mne robia prietoky aj CTG každý týždeň, pre zmenu mi ale od 34tt nemeral doktor bábo, tak neviem, aké je veľké (odhadom).... a ešte som si všimla, že ženy posielajú na interné a KAIM kvôli nejakým vyšetreniam, mňa ešte neposlali, tak neviem, či pošlú, alebo nie. Len to je tak, že o mňa sa stará môj doktor a do poradne idem len tieto dva týždne, čo tu nie je, tak oni ma asi nebudú po vyšetreniach posielať, keď by ich mal zabezpečiť on keď sa vráti... len to už je 3 dni pred termínom tak sa to ani nemusí stihnúť...

biba
12. feb 2014

@veronikapodolska ved totok,ale ja vlastne ani neviem ci mozem opustit oddelenie,a hlavne stym brusiskom,"erotickej " kosele,zupane a v crocsoch sa mi medzi ludmi nechce moc labzovat 🙂

marcy30
12. feb 2014

@biba Ahoj, mna caka cisarsky v utorok, nepytala si sa nahodou, ci sa neda prist az v ten den? co teraz s tebou robia? Strasne sa mi tam nechce ist den dopredu. 😒

lucul
12. feb 2014

@biba drzim paste nech ti to co najskor ubehne 😉

Baby u nas kojenie des a hroza, co bolo pri prvej uzasne tak teraz same problemy ☹ mala sa nevie prisat, bradavky mam rozkusane a rozbieha sa mi zapal ☹ mam 100chuti to zabalit ale skusim este homeoba odsavacku a ked nic tak koncim, uz som si to oplakala

biba
12. feb 2014

@marcy30 no to fakt neviem,ci sa da prist v den D,ale nerobia so mnou nic,ja som vsetky vysetrenia uz mala porobene,tak ma dali len na pasy,zmerali mi tlak a mala som pokec s lekarkou,nemusela ma ani vysetrovat,lebo k nej som tu chodila do ambulancie,tak si tu lezkam a nudim sa,od 24.00 nesmiem nic jest a pit,zajtra rano ma prevezu na operacku a o 8.00 zacne kolotoc,tak asi preto,aby ma mali pod dohladom a po ruke,tu musim byt den vopred,no a potom ma prevezu na sestonedelie a v piatok doobeda ma zacnu stavat na nohy a davat do poriadku 😀

kazunomiya
12. feb 2014

@lucul Jejda to ma mrzi, nechces skusit este laktacnu poradkynu nez to zabalis? Ja si urcite pre pripad nudze jedno-dve cisla pripravim, nech mam niekoho na koho sa mozem obratit.

biba
12. feb 2014

@lucul a nepomohli by ti tie prsne klobuciky aby ta chranili?

lucul
12. feb 2014

@kazunomiya joj nie, rady laktacnej mi boli proti srsti ked som mala problem pri malej. Ako techniku aj vytahovanie zapalu mam zmaknute len mlada nechce spolupracovat

@biba suseda mi pozre ci este ma a donesie mi tak skusim

marcy30
12. feb 2014

@biba ok, tak drzim palce na zajtra, mozno ta uz vecer postavia na nohy, mna postavili pri prvom po 12 hodinach, tak dufam, ze aj tentokrat to bude tak. 😉

biba
12. feb 2014

@marcy30 fuha,po 12.00 hodinach?dako skoro nie?ale tak uvidim,tu sa sestricky vyjadrovali,ze az v piatok rano,ale na novorodeneckom mozno budu mat iny nazor 🙂

ivmani
12. feb 2014

@biba neviem ako na antolskej, ale mna po sekcii stavali na nohy az na druhy den rano...sice este aj teraz mam trosku problem sa vygulat z postele 😀 ja som maleho mala pri sebe az na tretiu noc, chodili mi ho davat len na par hodin kojenie atd....

vieraft
12. feb 2014

Ahojte, baby, tam my dnes poradna, krcok spotrebovany, otvorena na prst, vraj porod uplne na spadnutie 😕 . aj sa tesim, aj bojim. decka sa este doliecuju, ale mna dnes odznova rozbolelo hrdlo a to mi este nadcha nepresla. Psychika robi svoje, normalne sa pozorujem a kazdy naznak povazujem za zaciatok porodu. Mam sa prist ukazat este v piatok, ale je dost mozne, ze to uz nestihnem.

@biba ja by som tusim radsej prijala sekciu, nech viem, kedy to bude, pre mna je to stres nevediet , kedy to zacne a hlavne, ci to vobec stihneme do porodnice.

20erika07
12. feb 2014

Dnešná poradňa nič moc baby,už tretí týždeň bránka len na prst otvorená ☹ minule písal že hrdlo spotrebované a dnes že hrdlo takmer spotrebované...tak to je divné... Som z toho smutná, už chcem mať maličkú pri nás... Zajtra mam termín... Po dnešnom vyšetrení stále spinim hnedým vytokom, už som sa tešila, ale nic... Inak noc bola strašná, tocila sa mi v lehu hlava,ani otočiť hlavu som nemohla a teraz ma bolí zub... Ach jaj
@veronikapodolska záznam a prietoky ti majú robiť každý týždeň od 36tt, nechápem prečo ti nerobia,čo ak placenta zle vyživuje bábo,kto si to vezme na zodpovednosť?

20erika07
12. feb 2014

@vieraft presne sa takisto správam... Každý náznak sledujem 🙂

biba
12. feb 2014

@ivmani tak som rada,ze mi ho nezavesia na krk hned,aj ked sa ho uz nevidm dockat,ze aky bude,pamprlonik nas 🙂

katty137
12. feb 2014

@biba veľmi držím palečky, nech je všetko v poriadku a nech si aj ty čoskoro fit a zo svojím pamprlonikom, ako mu hovoríš 🙂 budem na teba myslieť... super, že máš mobil s netom, ja nemám, budem potom úplne odmlčaná, ale nevadí... aspoň o ostatných teraz viem...

Tak my dnes v poradni celkom fajn... ale konečne aspoň trošku zmena oproti posledným kontrolám... síce tomu veľmi nerozumiem, čo to znamená, ale bolo nám povedané - hrdlo 2 cm, otvorená na prst 🙂 všetkým vám hovoria hrdlo spotrebované a pod. a mne takto s centimetrami 🙂 ktovie, čo to znamená??? že ak do týždňa neporodím, tak sa vidíme o týždeň... 🙂 dnes som si dala ešte 2hodinovú prechádzku, kým malá bola na tréningu a už len uvidíme, kedy sa rozbehneme... poslíčkov mám ako vždy a stále, nič sa nemení, takže sa tiež len sledujem a čakám 🙂

kazunomiya
12. feb 2014

@katty137 mne tiež hovoria centimetre - už niekoľko týždňov je to 2-2,5 (to oni vždy len odhadujú) - to je dĺžka krčka, on sa postupne skracuje. Poslíčkov mám aj ja, teraz posledné dva dni v noci, včera aj cez deň, tak som zvedavá, či sa to nejak na krčku odrazilo a je kratší resp. sa otvára... čakám a vôbec ma to netrápi, mne je dobre 🙂 akurát na tú poradňu sa neteším. Ale budem veriť, že sa ráno bez problémov zobudím a že to tam pôjde rýchlo 🙂 Potom vám poviem, či mi to vyšlo.

20erika07
12. feb 2014

@katty137 hrdlo 2cm??? V tomto týždni? Mojaaaa zatazuj sa,miluj sa s muzikom, to máš ešte dosť cm, ešte aby ti nevyvolavali ☹ toľko cm som mala v 35týždni...