icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ivmani
5. mar 2014

@sonulka81 tiez berieme vigantol denne 2 kvapky...dr nam predpisala hned po prichode z nemocnice...brali sme aj kanavit raz tyzdenne, ale uz nam ho dr stopla...ten sa vraj ma brat len pri plnom dojceni a my uz musime prikrmovat 2 tyzdne...ale nejake zmeny nebadam..mozno viac placu obcas 😝

bea00
5. mar 2014

My tiez berieme vigantol 2 kvapky denne od 28 dna zivota a kanavit uz len mesacne raz 1 kvapku.

sonulka81
5. mar 2014

@bea00 a podla coho vam indikovali kanavit....

os
5. mar 2014

... tiez berieme vigantol 2k denne
po vcerajsom 5hodinovom maratone "vreskot-prsnik(ukludnenie)-zopar minut klud" som to dnes uz nezvladla... zase zaciname maraton... tak som tresla cumel... co mi poradite? ako ho ukludnit aby zaspal???
.. trapi ho brusko alebo sa nevie vykakat.. tak so mnou cvici.. a neviem co na to... poradte pls...

marley7
5. mar 2014

Predám UM BeBa H.A. 1 od 0+ mes. 400g....cena 6,50 EUR / ks Mám 2 nepoužité pixle. Spotreba 13.1. 2015

zuzkafuny
5. mar 2014

@os ako máš bábo zabalené? Toto mi robil malý a povedala mi jedna známa že detičky by mali mať ešte na noc rúčky zabalené pri tele. Keď ich majú na voľno, tak ich to ruší... Túto noc som to urobila a malý sa zobudil len na kojenie po dvoch hodinách... predtým sa mi zdalo že je hore bez prestávky...

os
5. mar 2014

@zuzkafuny noci su v poriadku... predminulu noc spal 6 hod, tuto po 3 hodinky (mal len z jedneho prsnika takze som vedela ze sa bude castejsie budit) .. a to ma ruky stale vonku...
... teraz mi vyvadza... puci sa kym si nepukne alebo nekakne... potom sa potrebuje ukludnit na prsniku, cucne si, ukludni sa.. dam ho lezat a znovu dookola, zacne ho pucit, place.. potrebuje prsnik na ukludnenie... atd... dookola vkuse od 9tej...
.. mate napad???

cukrik580
5. mar 2014

@os toto byva aj u nas, vtedy nasadim kvapky sab simplex a je lepsie 😉 pisu ze sa ma davat pred kazdym papanim, ale ja davam len jeden dvakrat denne a pomaha nam 🙂

cukrik580
5. mar 2014

no baby inak na klbikoch asi takto...ze cez den len postolky a na noc postolky a jednu plienku...neviem, pripadal mi ale ze mi to povedal len tak aby nieco povedal...co vy na to?
a inak ani som si nestihla vydychnut a hned sme sli dnu ako sme prisli, takze sme tam boli vsehovsudy asi 5 minut 😀

20erika07
5. mar 2014

@os mne poradila jedna baba probioticke kvapky biogaia, sú síce len od dvoch mesiacov,ale môže sa dať jedna dve kvapky pred kojenim,vraj viacerým veľmi pomohli,ale ja som ešte neskúšala ale mám ich kúpené pre istotu...tiež sa puci...vykaka sa už len po sunari,a ten má 1x max 2x denne,a neviem ci stačí aby kakala len raz alebo dvakrát cez deň...včera a dnes máme síce dobre dni ale puci sa aj v spánku... Tak asi čoskoro vyskúšam tie kvapky...

os
5. mar 2014

@cukrik580 tie kvapky su na koliky? to mas od dr?

matabah
5. mar 2014

@os hej,sab simplex je na zmiernenie plynatosti atd....ešte dávajú aj espumisan,alebo nejaký infantol sa to volá tuším a ten je vraj najlepší...aj naša to robila,čo píšeš,to je raz tak a raz inak...nechávame ju sem tam už aj poplačkat pred jedením,lebo potom vymyslala a pýtala flasu,alebo cicik každú chvilku...takto sa napapá a spinká pekne..už som si zvykla,že aj plačkat musí,ale zato ona veru velmi málo plače..len vydrž,to sa upraví a zohráte sa...my sme na tom už ovela lepsie,už budeme mat 4 týždne v piatok...
ved ked niečo,tak volaj dr. pediatričke,poradia ti aj cez telefon,a snad predpíšu volačo...ale skús si davat aj ty nejaké probiotiká atd,že potom to tiež može byt lepšie...

veronikapodolska
5. mar 2014

@os aj mne to malá zvykne robiť, dokonca ju tie prdíky aj zobudia a presne potom hladá prso na ukludnenie, a mne sa osvedčil v posledných dňoch krém pupík, natriem jej bruško, pomasírujem, pocvičím s nožičkami, potom dam napiť a potom vždy zaspí. Tak vyskúšaj, možno vám to tiež pomôže 😉

os
5. mar 2014

@matabah mne to len teraz zacal robit.. vcera poobede a dnes doobedu... od 12:30 uz spinka.. uvidim dokedy.. akurat som sa stihla naobedovat...som prekvapena ze tak vymysla... doteraz bolo vsetko z jeho strany idealne ... papat kazde 4 hodinky... a v noci aj dlhsie spinkal 🙂 ... a teraz... nerozumiem co sa mu robi... ved som nic nemenila ... este aj mlieka by som mala mat teraz dost... (s tym mliekom nemam take problemy ako som mala.. )
... takze... uvidime co bude dalej... 🙂

bambulka12
5. mar 2014

@cukrik580 my sme boli na klbiky na klokocke,islo to ako na pase a vraj preventivne balit na siroko,raz som to skusila,ale to sa neda,lebo sa potom moja Misicka nemoze vykakat a jedovala sa na to.A s tym spankom,tiez padam dole hubou,rano velice zaspala o siedmej a ja som si tiez lahla,ze idem dospavat,no hviezda v momente bola hore,tak ziadny spanok sa nekonal.Teraz je vonku v kociku uz dve hodky,sladk spinuska,ja som upratala a varim 🙂.Objednala som si vajicko,dnes mi doslo a je brutal uzke,sak ta moja herecka sa tam nezmesti,je to Jane Strata,porazi ma ☹ .Vigantol davame aj my kazdy den,pokial nezabudnem,okrem vikendu.Este jejdavam aj cierne uhlie,lebo je stale zlta a kazdy ju obdivuje,ze aka je hneda 😀.

bambulka12
5. mar 2014

@os aj moja bola zo zaciatku ukazkove babo,ale potom dala dole masku a ukazala svoju pravu tvar 😀

matabah
5. mar 2014

@os a aj sa maírujete??skús aj nejaké éterické oleje si kúpit a pravidelne masírovat bruško atd...mne to laktačná radila...

cukrik580
5. mar 2014

@os v lekarni som pytala espumisan a odporucili mi toto 🙂 a inak chutovo su celkom fajn 😀

cukrik580
5. mar 2014

@bambulka12 aj ten nas je stale zlty 😀 .-D a ty si nemala vajicko??? kolko ste mali zltacku ked isla misicka pod lampu? samko mal 260
ja neviem, nam sa to asi upravilo 😀 rano dopapal o osmej a isli sme a papal az o pol dvanastej a zase spinka 🙂 chvaaaala bohu, aspon sa hrajkam s fotkami co nas teta fotila v sobotu 🙂

cukrik580
5. mar 2014

@matabah ja som chcela s pupikom masirovat a taaaaak ma dokopal, ze v najblizsej dobe sa neplanujem o to znova pokusat 😀

bambulka12
5. mar 2014

Mam vajicko,aj z vanicky sa da urobit,ale to je velke a tazke a potom mam take len cisto do auta,to je lahucke,beriem len ked ideme tak narychlo niekam a chcela som lahke,co sa da dat na moju konstrukciu 🙂.Inak Jane uz nikdy viac,kvalita 0 bodov,mala vanicka,ale sak co uz,este ze ide leto 🙂.Miska mala tiez tak nejako tu zltacku,al uz si presne nepamatam,kolko.Ona uz bude mat 5 tyzdnou a bojim sa,aby to mala v poriadku

cukrik580
5. mar 2014

@bambulka12 budu to este kontrolovat?kedy? nas samino ma len tvaricku a ocka telicko uz nema take...on bol chudacik az oranzovy...
ja som s camarelom zatial spokojna 😀 teda az na to ze sa nezmesti k nasim do vytahu...ledva ledva vanicka a podvozok jedine zlozeny...

bambulka12
5. mar 2014

@cukrik580 neviem,ci to budu kontrolovat,ale myslim,ze do 6 tyzdnou by to malo prejst a ked nie,tak potom sa to asi riesi,neviem.Idem kuknut fotky,co si dala.

cukrik580
5. mar 2014

@bambulka12 este stale pridavam, uz asi pol hodinu ak nie viac 😀 strasne dlho to trva 😀
tak to asi budu kontrolovat, ako by inak zistili ci to preslo...hmm...akej dokine si nakoniec isla s miskou?

cukrik580
5. mar 2014

@bambulka12 inak vies co ti poviem????dnes som mala oblecene rifle co som nosila pred tehu 😀

bambulka12
5. mar 2014

@cukrik580 k Belicovej chodimr a je taka mila 🙂.Som na tablete,zle sa mi tu kuka,tak zajtra,ked budem na pc,tak poriadne pokukam 🙂.
No ty si uz aka herecka,ja akoze obleciem,ledva,ledva,ale tlacia ma na jazve a kupila som si nove,tiez take,ze ledva,ledva 😀.Pri synovi som ovela rychlejsie schudla,ako teraz,aj ked,mozem povedat,ze konecne mam zadok,aj ked celulitidovy,ale je 😀,ten by mi mohol ostat 🙂.Na koho sa podoba Samko?

veronikapodolska
5. mar 2014

baby, viete čo tá moja zasa dnes vymyslela, po 3 hodinovom spánku som ju prebalila aj si poprdkala a potom som jej dala prsník chvílu pila a potom sa začala krútiť a pustila prsník, opäť ho hladala... tak som ju dvihla že nech si odgrgne, spustila rev, tak som ju priložila opäť, chvílku pila a nasledoval rovnaký scenár... tak neviem prečo, ked som skúsila mlieko išlo dobre a neboli až veľmi naliate, že by sa hnevala kvôli tomu, nechápem 😖 Nemáte niektorá skúsenosti že čo to môže byť, prečo to robí 😒

cukrik580
5. mar 2014

@bambulka12 no ja sa radsej nevyjadrujem k celulitide 😀 este aj na predlakti 😀
ja mam hore este 6 kg tehotenskych 🙂 z 19 🙂 a este veeela vlastnych 😀
nevieme vobec na koho sa podoba, ale nostek ma moj 🙂

cukrik580
5. mar 2014

@veronikapodolska praaave sa nam to tiez stalo, papal od pol dvanastej, spinkal cca do tretej zobudil sa, prebalili sme, napapal sa isli sme dolu do obyvacky, prebral sa a pytal, tak este asi 10 minut papal a zaspal, tak som ho dala do kolisky, ale jeduje sa trosku, tak je v kresielku a zatial ma stikutku...

katty137
5. mar 2014

baby kuk, konečne máme tie fotky 🙂

https://www.modrykonik.sk/blog/katty137/album/l...