Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@saxxxana
@20erika07 no u nas plackoty casto pokracuju aj po papani,ale asi to je bruskom,no ked zaspi,tak vie aj potiahnut dlhsie,ale posledne dni mi moc dlho doma nespi,jedine v kociku,alebo ked odpadne od unavy, minule mi vecer medzi papanim cely cas vystrjal,hlavne,ze na navsteve bol sami usmev,a ked som si povedala,ze ok uz je cas,pojdem chystat sprchu a dalsie krmenie,maly zslomil a spat od 19.00 do 02.00 parada 🙂
Baby tie co davate drobcom Espumisan ako casto ho davate a kolko??dakujem
@nadanka podla potreby, volala som do lekarne, lebo to davkovanie ze 25 kvapiek mi prislo strasne vela a povedali mi, ze tych 25 je strop, aby som zacala od 5, ked nepomoze tak 10, ked nepomoze tak viac, proste odsledovat, ci ta davka zabrala. A ako casto? Aj ja som sa pytala, povedali, ze podla potreby, ja davam zatial tak 7 kvapiek asi 2 krat denne, ale moze sa castejsie. Ach tie bruska, my masirujeme Pupikom kremom a ten Espumisan, niekedy je lepsie, niekedy horsie. Ked sa vyprdka a vykaka, tak je ok, ale pripada mi to, ze to potrebuje stale, mame 7 tyzdnov, verim, ze po 3. mesiaci bude po probleme 😉 drzte sa 😃
@nadanka fu tak ja dávam 2-3x 25kvapiek, večer ani toľko niekedy nezaberá...
@sonulka81 ako príde, nie každý deň, niekedy sa nám aj tri dni nepodarí okúpať, ale cez deň ju tak na gauči teplou vodou a plienkou umývam, aspoň záhyby a tak... Intímne časti umyjeme aj v umyvadle takže to kúpanie nepraktizujem každý deň...
ja tiež dávam 25 kvapiek espumisanu ale ani nám nepomáha vždy. a my kúpeme každý deň, malý sa mi tam unaví a ukľudní a umývam ho iba čistou vodou okrem zadočka a pipíka tie umývam aj mydielkom a pokožku má peknú.
@bambulka12 aj moja to ma, nepamatam si kedy to zmizlo prvej a ci tiez take mala. Krasna je bambulka 😉 pozeram ze tu sa uz nausnickuje len ja nemam odvahu, pri prvej som nemala problem ale ako som ju pocula revat do cakarne tak teraz sa neviem rozhybat ☹
@lucul a uz ma aj na oboci take,ako chrasticky,alebo neviem,ako by som to nazvala,uplne to je suche ,v pondelok ideme na ockovanie,tak sa opytam zas dr.,ze co s tym,ona mi sice povedala,ze jej to mozem potierat holtovym kremom,ale jej to zostava na lickach a ona si dost zvykne cmulat pasticky,tak sa bojim,aby sa jej to nedostalo do pusinky.No ja som jej dala uska prepichnut,ked mala 4 tyzdne a vyhnali ma z ambulancii,tak som stala v cakarni a revala s malou,ale plakala len ked jej to prepichovali,uz potom vobec nie a cistila som jej to liehom a potierala framykoinom a sa jej to pekne zahojilo.Ale ked som ju prvy krat zbadala s nausnickami,tak mi vyzerala ako taka mala ciganecka 😀 ,uplny nezvyk,ale uz teraz je krasna 🙂
@bambulka12 na lickach nema vela ale celo ma ako tvoja. No presne ja som revala v cakarni a ons v ambulancii ale dr.so sestrickou vraveli ze ona zacala jacat len jej hlavku chytili. Tak uvidim ci naberem odvahu. A to uz na ockovanie? Nejak skoro nie?
@lucul ano,aj mne sa to zda skoro,bude mat presne dva mesiace,ale niekde som videla,ze babatka sa ockuju ado 2 do 4 mesiacov,tak neviem,ci podla vahy,alebo podla coho teda,ale hadam jej zavolam a opytam sa,ci sa nepomylila.
Moja to ma na lickach a aj na krku,ja som najskor myslela,ze to su potnicky,ale dr. povedala,ze nie.
@bambulka12 my sme včera aj na koznom boli,vraj to má potnicky,všade aj v hlavke pupaciky má ,už aj na hruď jej to ide,tak nám dačo predpísala,večer máme natierať... My sme včera dali prepichnut,tiež nás poslali von,ale nepočula som ju plakať,tak ani neviem či plakala, ale hneď som dostala zaludocnu nervozitu,sucho v ústach keď som odchádzala do čakárne 🙂
@20erika07 na kozne vas poslala pediatricka,alebo ste isli len tak?Lebo ja uz neviem,co s tym,chudatko a tiez jej to ide uz na chrbatik,ale mne sa tak isto zda,ze to ma potnicky,asi ju velmi obliekam,ale ked ja sa bojim,aby jej nebola zima,ked ona je strasne uzimena 🙂
@bambulka12 mozno ani nie je taka uzimena, ked ma potnicky, mozno sa to iba tebe zda, ze jej je zima. ja ked som tu minule citala, co vsetko detom obliekate, tak som sa v duchu az hanbila za nas studeny odchov. ja neznasam teplo a podla toho obliekam aj deti. teda okrem mladsieho syna, ten je zmrzlina po mm, ten spava v teplom pyzame, ponozkach , tielku, to ja by som zahynula. v spalni takmer vobec nekurime a Lea spi len v body s dlhym rukavom a polodupkach. zavinovacku ma pod sebou, ale rozviazanu a je prikryta len tenkou dekou a teda myslim, ze jej je tak dobre, lebo spinka dobre, je spokojna. pritom rucky mava casto studene, ale telicko teple. ja som tiez vzdy mala studene ruky a pritom mi bolo teplo. ciapku doma na hlave este ani nemala. ak su to potnicky, nam dr. vzdy hovorila, ze to treba umyt, teda babo okupat a plienkou to tak akoby zotriet, nicim nenatierat.
@lucul my sme dali obidvom babam nausnicky uz v porodnici, rychlo sa to zahojilo a ja som ziadny plac nepocula, lebo si ich zobrali na novorodenecke. urobila som to tak prave kvoli tomu placu, u dr. by som asi v cakarni plakala aj ja.
@vieraft ale zas nemam pocit,ze by som ju nejako vela obliekala a ani ja som doma capicku nikdy nedavala 🙂 .A viem podla toho,ze je uzimena,lebo aj ked ju prebalujem,alebo ked sa ide kupat,tak ma husiu kozu a drkoce s papulkou a to ju kupeme pri krbe a zo mna strieka pot 😀
@bambulka12 ved ty si ju poznas najlepsie 🙂 . ja som si napr. vsimla, ze ked som malej dala vo vanicke vodu podla teplomera, kde je oznacene, ze pre babatka, cize 37st., tak mi pri kupani vzdy plakala. ked jej dame studensiu, tak je v pohode.
@vieraft tato moja Misicka je urcite po mne,ja som tiez taka a aj by som ju chcela masirovat po kupani,ale to sa vobec neda,ona sa cela trasie 😀 a fakt tam mame brutal horuco 😀
Ahojteeeee 🙂 prepacte ze vas zanedbavam ale mali sme navstevy tak som upratovala chystala vcera sme boli cely den u nasich a blbne mi telefon tak moc nechodim na net lebo sa mi nechce pc zapinat🙂
@bambulka12
@sonulka81 to by bolo supeeeeeeeer 🙂
A musim sa vam pochvalit 🙂 moje babatko je spat 🙂 vsetko to robil ten blby vitamin D ...a uz zacal spinkat aj doobeda trosku aj ked teraz zase poobede spinka menej ale nevadi.vsetko chce vidiet.musime sa nosit ale nie kvoli pestovaniu ale kvoli tomu ze ootrebuje vediet co sa kde deje 🙂 aj z kresielka vsetko sleduje 🙂. Krasne sa rehoce,hlavicku drzi uz davno a stale sa pretaca z bruska na chrbatik 🙂 srdco moje male milujem ho najviac na svete a ked ma pohladka a pozrie na mna a potom sa usmeje tak som na rozsypanie 🙂 minule akoby ma dokonca objal 🙂 proste je uzasny a spinka konecne v noci dvakrat 3hodinky a dvakrat 2hodinky 🙂 a papa v noci tak 5minut cca takze sme super oddychnuti 🙂. Niekedy sa mi az neda zaspat 🙂
Inak aj Samik ma potnicky.spravili sa mu pri kojeni ked bolo eplejsie a mala som kratky rukav tak si teraz davam pre istotu plienku nech sa tak nepoti bubacik 🙂. A vypadavaju mu uz vlasky tak vyzera dost smiesne 🙂 ale nevadi 🙂
A vyskusala som dnes trosku calamady tak drzte pasticky 🙂 inak Samko kaka kazde druhe rano a niekedy kazde rano.uz davno nekaka do kazdej plienocky 🙂
Dnes ma nas tato meninky 🙂 tak aj tu mu zelame vsetko naaaajlepsie 🙂. @nrmajky
@bambulka12 detská nás poslala ale len kvôli tomu že ona nám nemohla predpísať tu masticku, byrokracia, na všetko odborný lekár..
ja som si vedomá toho že malá sa spotila hlavne pod ciapkou a na lickach sa jej spravili v noci keď sme obe zaspali a ostalo jej mliečko aj v pusinke ktoré jej potom stekalo po líci a sparilo sa jej to medzi podbradnikom a jej lickom...
@bambulka12 aj moj Leo ma take vyrazocky po tvaricke,ale j. Som si to odsledovala a ma to z tepla, balila som ho do deky a mal celu tvar akoby posypanu cez sitko,a ked sme boli vonku alebo po celej noci ma krasnu tvaricku,a ked lezi tvarou na deke aj ked ma pod sebou aj plienku ma tu cast vysypanu a cervenu,ale ked ho otocim postupne to zmizne,tak myslim,ze to budu asi potnicky, ale tie suche miesta nad ockami akoby v oboci mava,niekedy silnejsie,niekedy slabsie a to tiez neviem co to moze byt,tak to riesim tak,ze ked maleho kupem tak pri kremovani mu jemne prebehnem aj po tvaricke,my ideme lekarke az 22.4. Na dalsiu kontorlu tak asi az potom to budem riesit a zatial ho budem sledovat,ze pri akch dovodoch sa mu to zhorsuje
@biba Miska to ma stale,vobec jej to neprechadza,aj vonku,ked bolo teplo,tak mala len tenku ciapocku a bola deke a aj tak to mala,ja nechapem,ale ona ani nemava spotenu hlavicku 🙂
@cukrik580 teda ty mas sikovne babo,to si ako docielila,ze sa Samko uz sam pretaca? Nas Leo donedavna neznasal byt na brusku tak som ho davala tak nasilu aby posiloval chrbatik,teraz mu to uz problem nerobi,skor mu to pomaha na kako a prdiky, ked sa ti maly pretocil mala si ho na vacsej ploche?Ja maleho cez den nechavam na gauci bud na brusku alebo na bokoch ale ked mava rideo tak jedine na rukach a tam sa mi moc nepretoci 🙂
ahojte, nemám dočítané, akosi nestíham, posledné dni sme mali ťažšie, simonka pobolieva bruško asi, alebo aj grckanie mu robí problémy, tak sme si viac poplakali a boli na rukách ... ale dnešná noc aj deň boli lepšie, bol hore vlastne len 2h teraz večer, inak sa budil len na kojenie a spinkal ďalej celú noc + deň, v noci potiahol 5,5h, ja som išla včera skôr spať, tak som sa docela vyspala, spala som v kuse 4h 😀 o 18h som ho uložila na noc, tak uvidíme aká bude táto noc 😕
včera sme boli na poradni, za 3t pribral 1kg 🙂 a z pôvodných 46cm už má 57 😉 ... ale stále je trochu žltý, tak sme vyfasovali nejaký zarábaný prášok a v piatok ideme na kontrolu, či to zabralo, ak nie, bude musieť zobrať nejaké vzorky
@biba na posteli to sme ho len tak "cvicili" ze nech drzi hlavicku a on sa nam v 27dnoch pretocil z bruska a o par minut aj z chrbatika 🙂. Ale z chrbatika iba vtedy raz a to sme neplanovali 🙂 to on sam 🙂 a teraz sa toci z bruska kazdy den 🙂 mam aj video ale nemam kedy ho dat na youtube 🙂

A hlavne neviem ci po takom velkom vyblinkani mu mam dat hned opat papat,alebo pockat, a ked sa mi vyblinka v case ked dostava aj D-vitamin,tak neviem ci ho dat opat alebo nie,ale zatial ho nedavam,bud sa nieco stihne vstrebat alebo nie,ale nechcem ho predavkovat