Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@aplless aj my sa s tým trápime už dlho, ale atb kvapky sme dostali až teraz, tak uvidíme a teda očná mi ukázala ako to poriadne masírovať, poriadne to stláčať aby z toho vyšlo všetko čo tam je, tak uvidím či to zaberie 😕 a v nemocke ste boli kvôli čomu?
dnes sme mali otras deň, neviem čo sa mu porobilo, dala som mu včera ráno ten nutriton a teda rev večer veľký, noc ako tak dobrá, ale poobedie v podstate celé preplakal, či bol na rukách, alebo v kočíku, toto sa nám ešte nestalo, stolicu už mal takú ako zvyčajne, tak neviem čo mu bolo, chudáčik sa nemohol uložiť 😔
@matabah ak ti dieťa neťahá, tak potom jasné, že sa mlieko netvorí 😕
@cerimi77 u nas boli take plače predvcerom...brusko bolo ok,nepucil sa ani nenarahoval len plakaaaaal este aj ked uz spinkal tak po pol hodke velky rev...ale tieto dba sni lepsie klop klop a dnes skoro cely den prespal 😀 tolko ,espal ani ako tyzdnovy co dnes 😀
@matabah u nas vecer ziadne ukladanie nehrozi...okupem alebo le, dam pyzamko dam papat polozim do postielky zhaanem privriem dvere odchadzam a spi...pevne dufam ze nam to takto vydrzi aj ked pojdu zubky 🙂 zato vacsinou denne spanie nula bodov 🙂
@tintiniacik tak ja od začiatku som mala problém s kojenim a malej nikdy nebolo dosť,a to aj každú polhodinku bola na ciciku, prikladala som ju tak ako si ona pytala... No a neskôr som cez deň dávala sunar a kojila ráno,večer a celú noc,v noci jej stacilo,bo to len párkrát potiahla a spala ďalej, ale cez deň nula bodov... No a minulý týždeň, sa dva dni rozculovala keď bola na prse,išlo jej počula som ako preglga, no chuda stále bola hladná tak vypluvala, odtahovala sa, a potom som si odsala mlieko,a bolo skoro priesvitné,len nádych bielej, boze tak to fakt bola z toho stále hladná... Potom som ešte dva dni odsavala ale len raz cez deň,keď sa troška naplnili,no odvtedy nič,ani kvapka nevytiekla, aj keď som odsavala,ledva z oboch 60ml dokopy... A veru je malá spokojnejsia, dobre kaka, žiadne kvapky nemusí užívať na bruško, predtým sme stále dávali espumisan... Ako mrzí ma to a závidím ženám čo nakoja, dieťa sa normálne na tri hodky napapa, no ja som tu malú len zlostila keď som jej stále dávala to z čoho sa nenaje chudatko... Inak to ide strašne do peňazí... No čo už,už nech ma polroka,aby mohla tuhsiu stravu bambulka hladoska 🙂
@sonulka81 krásna princezná 🙂 pozerám, že ste sa narodili skoro ako my🙂 moja malinká je 20 .1 . 🙂
@cerimi77 mne je jasné,že ked netaha,mlieko nie je...ale pred porodom mi každý vravel,že to pojde ,čo všetko mám robit atd,atd,atd...bolo mlieko,ale jej nestačilo...robila som,čo som vládala....však som to tu písala..a po porode 2 týždne záchvaty plaču od hladu a zrazu reč zmenili,že ked nie je tak nie je...že s tým nič nenarobím...tak si vyber...zle som to niesla,ale som rada,že som to aspon tých 7 týždnov využila,čo sa dalo...
@20erika07my minieme cca 40-50 euro na mesiac na mlieko...zatial.... vy máte tiež nutrilon??lebo napr. my sme teraz mali hodinový záchvat plaču po dlhšej dobe..:((((,aale myslím si,že som jej nemala dat pred papaním fenistil na lyžičke..radšej dám do mlieka,aj ked sa to nemá,no ved v tom brušku aj tak má len to mlieko...a nakoniec v letáku bolo,že može ist do mlieka🙂
a sem-tam sa mi zdá,že sa jej kaká tažšie....dnes doobeda som ju vyobliekala do šatičiek...a po celej noci sa po ranajkách "dosrala" po lopatky...celé spodné body boli plné hovniačka🙂))))))))
ja sa chystám už po 3 mesiacoch trošku dokrmovat...sa teším jak malá na to....už budem skúšat,aj segra tak robila,kamoška tiež...tak uvidíme..
no,ten sunarek skúšam sem-tam...ved ano,čo jej nepasuje,nech dá radšej von,ako má boliet...
ten víkend ušiel ako rýchlik...dokopy nič som nepostíhala...akurát som zmenila ten náš "režim",že som vstala hned o pol8 s malou,ked už sa mrvila a ona potom pekne od 9-12tej zase spinkala a ja som aj oprala,aj navarila,napiekla,povysávala,návštevu odbavila a ona to všetko prespala....nemá význam ju držat do 10tej v postielke/som vždy myslela,že ešte pospí,a ona nie/...až dnes som to pochopila..🙂
@cukrik580 u nás otras aj dnešný deň, úplne rovnako ako včera, preplakal celý deň, včera sme boli aj vonku, v kočíku a plakal čo inokedy fakt nezvykne a dnes sme boli zasa doma a úplne to isté, plakal stále, aj na rukách, poskúšali sme hocičo, nič nezaberalo, keď som ho držala na rameni, tak si ani hlavičku nepoložil, len ručičkami stále triasol, alebo aj nožkami a v tvári celý červený ako sa pučil, ale fakt neviem čo mu môže byť 😕 takéto sme doteraz nezažili 😝 noc ako tak v pohode, ako zvyčajne, ale ráno ako sa zobudil, tak odvtedy kolotoč plaču, aj zaspal už od únavy v postielke, ale tak 20min a potom zasa plač... a inak to dobre robíš s tým ukladaním, ja som to takto robila zväčša cez deň, ale posledné dni sme stále vonku, takže išiel do kočíka a tam zalomil hneď a na noc, to sa napapal, dala som ho na rameno odgrgnúť si a nechali sme ho tam pokiaľ sa neukludnil a hneď nato zväčša zaspal... ale dnes ako sa na rameni ukludnil, tak som ho hneď dala do postielky, ešte bdelého a jasné, že spustil plač, ale to dnes reval stále 😝 nechali sme ho, našťastie dlho neplakal a zaspal 😕
@sonulka81 také zaspávanie ako @cukrik580 sa dá naučiť, čím skôr začneš tým lepšie.. ak teda také zaspávanie naozaj chceš, lebo niektoré mamičky radi zaspávajú so svojím dieťaťom v náručí alebo pri dojčení, alebo inak... ja som tiež zástancom samozaspávania, dieťa dať do postielky bdelé a dať mu čas aby sa naučilo sa samo ukludniť a samo zaspať, niektorým deťom to ide lepšie, iným horšie 😉
@sonulka81 ja uz o osmej ani neviem ze mam dieta len na krmenie 😀 juj ale som zistila ze ho nikde nemozem chvalit lebo potom vymysla a je zly ked ho vychvalim 🙂 ale skusim 😀 vcera mm ze ideme na vylet tak som uz dva dni ani nevarila 😀 cca o 11 sa najedol a isli sme a pekne do pol druhej vydrzal a spinkal napapal sa a spinkal asi do piatej najedol sa posral sa do cistej plienky samozrejme vygrckal sa tak sa zase najedol potom uz nespinkal.o cca úol 8 sme prisôi domov okupali a papal a o 8isiel spinkat.o 8:40 veeelky plac tak som nabehla ze co je...som ho vzala a oprela o seba ze ved maminka je tu a hned zaspal tak som ho dala na brusko...to bol problem.nevedel sa otocit 😀 a spinkal dp 12 🙂 potom do tretej a teraz do piatej.prebalila som,papal,kakal,grckal a teraz si bucha hlavu o tycky 😀
@cerimi77 chudacik malinky...juj take malinke babatka a taketo trapenia musia mat ☹
Inak baby moje baaaaabo malilinke je uz obrovsky chlapisko 😀 vcera som ho vazila tak ze so mnou a ja sama a ma okolo 5kg 😀 a teraz pozor 60cm 😀 tak ale take meranie 😀 pre porovnanie pri narodeni 3090g a 47cm a v mesiaci 3630g a 54cm 😀 som zvedava ked ho riadne premeria a prevazi 15.4.dokina 🙂
Ahojte tak konecne mam cas sme sami dcera v skole muz v robote. v nemovke sme boli koli metabolickej poruche ale nepotvrdilo sa to ale sme nadalej sledovani v metabolickej amb. o mesiac kontrola. inak ak sme prisli z nemoc. maly pekne zaspava tam sa asi naucil lebo sme tam nemali kocok ani ockovu naruc len na cicikh mi tam zaspaval. a asi uz vyrastol nema ani take koliky pokial si dam pozor na stravu a uz viem co mu asi tak vadi. inak nechce ani cumel ani flasu. teraz sa trapime so soplikmi chudatko pekne si zaspinka ale prebudi ho upchaty nos snazim sa odsavat dnes idem k dr tak si nieco vypytam sem tam mu dam nasivin lebo ma zapchaty nos a idem vyradovat skrinu lebo mu je nejak vsetko male ako sme boli tyzdrn prec
@cerimi77 takým plačom celodennym sme prešli a boli to ušká ☹ v oboch mala nafukane... Alebo mu skús očká pretriet pocikanou plienockou... Keď takto plakala dva dni,išla som k doktorke pre istotu,a nakoniec ušká... A to v noci pekne spinkala len ráno začala a vlieklo sa to celý deň...
@cerimi77 už vobec som 2 dni nekojila....a aj preto,že už chcem brat lieky na žily,pretože ma dost bolia...však uvidím,netvrdím,že odbije 12týžden a dám jej papat..🙂
viac-menej už nepočúvcam nikoho,riadim sa sebou,lebo potom 1000 ludí a 1000 rád,len čo zamrnkala a bola som z toho zmatená...máme sa fajn a hotovo🙂
my sme včera večer mali nárek prevelkýý a nakoniec sme ju šupli do vajíčka pohojdali,tam sa ukludnila a pokračovala potom v papaní..asi sa nemohla vykakat....
a tebe už nepomáha tá šatka??
@cukrik580 ja tiež nemožem chvalit,lebo vždyyyyyyyy sa to poserká potom🙂 😝 😝 ,ale ked sa každý vypytuje,aká je...no však dobručká..no!...a tiež už je riadne tažká aj velká...nevieme sa na nu vynadívat...
@aplless tak super,že sa to nepotvrdilo,vela zdravíčka🙂..aj ja som už vyradovala veselo...obliekam veci niektoré ,čo sú na 3mes.,lebo je nám krátke a malé atd....ale ved aj to číslovanie je kadejaké...
@20erika07 a ako jej nafukalo,však isto mala čiapočku,ale može to aj tak cez a v kočíku??a potom sa chytala za ušká atd??čo vam na to dala dr.??
Tak takéto líčiská my máme 😀 😀 😀
@matabah jeej krásna je bambulka :-* no nafukalo, ja som na vine,dala som jej inú ciapocku, tensiu a bola volnejsia, čiže keď sa otacala tak sem tam uško bolo vidieť, a v ten deň fúkal vietor, tak aj do kočíka,aj keď som menila strany aby nenafukalo dnu, no moja chyba... Moja mama je veľmi nachylna na uši,tak dufam nebude aj malá...
@matabah nechytala sa za ušká, len strašne kričala ako od bolesti, vedela som že ju daco boli ale uši by ma nenapadli, chudatko no strašne kričala ☹ pamycon nám dali, antibioticke kvapky aj do nosa a uši a panadol od bolesti... Dnes ideme do poradne tak som zvedava ci sa jej ušká polepšili..
@anjelik0907 no malá sa aj trošku poponáhľala,mala mbyť 8.2
@cukrik580 samko tiež chce spinkať na brušku? simon v noci spáva na brušku, ja ho tak dávam, túto noc sme mali úplne že super, od 20h spal, zobudil sa len raz, o 3h sa napapal, odgrgol, dala do postielky a potiahol do rána do 8h 😉 a doobeda zasa začal plakať, uložila som ho do tašky, že ideme von a on rev, tak ma napadlo ho tam dať na bruško a ako som ho otočila, tak hneď prestal plakať a hneď zaspal a ťahal 4h v kočíku 😉
@20erika07 s tou plienkou to mám v pláne spraviť 😉 a ušká ma tiež napadli a to ste nejako riešili, či to prešlo samé? aj som mu skúšala stláčať a nezdá sa mi, že by na to reagoval, ale je pravda, že v kočíku si zvlečie čiapku a je často bez nej a naposledy ako sme boli v šatke, tak tiež sa mu čiapka vyhrnula a mal jedno uško chvíľu odokryté a zrovna pofukovalo 😕 uvidíme ako bude ďalej, dnes pomohlo že spinkal na brušku a inak moja mama, aj ja, keĎ sme boli malé sme mali problémy s uškami, mojej mame úplne vyhnisali bubienky, nevedeli jej v tej dobe nijako pomôcť, mňa čakal podobný osud, strašné bolesti som si užila, si to dodnes pamätám, aj to prepichovanie uší, ale nakoniec pomohlo ražné do ucha, to si dávam dodnes, ak ma začne bolieť 😕
@matabah no veď ok, že už nekojíš, viem, si písala kvôli tým liekom, ale prečo tak skoro príkrmy? veĎ aj keď prestaneš kojiť, to neznamená, že máš začať dávať už tak skoro niečo iné ako mliečko, do tých 6m dávaj len UM, to nie je môj názor, ale stanovisko WHO (svetová zdravotná organizácia) a ja zdieľam tento názor, po porade s jedným odborníkom na výživu detí, ktorý tiež preferuje čo najdlhšie výlučné kojenie - či už materským, alebo umelým mliekom 😉 maličká zlatunká veľmi 🙂
@20erika07 a ako doktor zistil, že ušká boleli? pozeral so dovnútra, mala tam nejaký zápal? a na dotyk boli citlivé? akože aj toto je možno náš prípad 😕
@cerimi77 a vies ako strasne mooooc sa mu paci na brusku? 🙂 uz sa az tak nebojim ho tak davat...zvykla som si ze sa mu tak paci 🙂 ale aj tak ho stale sledujem samozrejme 🙂 dokonca ked ho vecer ulozim na chrbatik tak v pohode normalne zaspinka a do hodiny veeeelky rev a jak ho otocim tak v sekunde spinka a veru uz aj v kociku vyjednava a chce byt na brusku 🙂 no co ho obesim ked sa mu tak paci? 😀 aj my s tatom lubime spat na bruchu 😀
@cerimi77 ja som tiez mala problem s usami asi do 12 rokov...babka bola vyucena zdravotna sestra a davala mi na to nejaku sumivu vodicku.netusim co to bolo nalialo sa do ucha posumelo,hrozne to steklilo a potom same vytieklo...ako malej mi dvakrat prepichovali...veru ani najvacsiemu nepriatelovi neprajem...zato teraz mozem byt aj cely den v prie ane a nic 🙂 klop klop 🙂
akurat som dokrmila Samka.predtym som prebalovala a samozrejme ze vyuzil momentik bez plienky a o ucural vsetko dostupne 🙂 som zvedava aku mikinu si ch e herec zajtra,teda dnes obliect ked jednu si o ucural a druha je na susaku 🙂

@matabah mme sa mala tiez pri kojeni strasne puci mrvý sa vypluva...vobec neviem ci jej moje mlieko staci a vecer este aj dokrmujem bebou...v pondelok idem na prevazenie k dr.lebo som s toho nervozna.
.pol hodinu kojim a za hodku zas place a zas kojim a stale dookola