icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

20erika07
10. apr 2014

@cerimi77 no noc bola dobra,o tretej v spanku jedla a potom o siestej,ale aj teraz sa kus popučí a už sa jej vracia take kysle tvarohove no rano kvoli tomu neplace. Skusim jej sunar vymenit za bebu proti grckaniu,len zas sa bojim aby kakala normalne

sonulka81
10. apr 2014

stacilo aby maminka vymenila hracky a hned
ma to v kresielku bavi.Sedim tam uz skoro 45 minut.Nechala som mamcu naranajkovat a dokonca aj pradlo vyvesat a este aj vlasy umyt.

sonulka81
10. apr 2014

@20erika07 a pri sunari ti ako kaká.Kaja pri nutrilone mala čo tretí deň ale tak že som ju musela prezliekať a okúpať.tada je dva týždne viac na nutrilone a dva krát pokakala že dosť,ináč nekakala teraz 5 dní zatiaľ....a dávaš aj čaj alebo vodu? a ak ano teplé alebo studené.kojiť už nekojím skoro vôbec,odmieta už prsník tak vytláčam a tak nám vydá 4x materské okolo 60-90 ostatok UM.

20erika07
10. apr 2014

@sonulka81 kaka kazdy den pekne 2x rano a sem tam taky maly šplech podvecer. Inak už druhy den ma hlien v stolici,dnes dokonca taky zhluk hlienu vykakala,citala som vselico,ale ma sopliky tak vraj aj prehltnute mozu vyjst v stolici... Davam jej caj,prevazne teply,zohrievam v pohari s horucou vodou. Ona je uz plne na um,druhy tyzden,ja som od zaciatku mala problemy s mlieckom,teda s nou,nestacilo jej,nemala ani dva tyzdne a vypila 120 mojho odsateho,no nie vzdy som tolko mala,tak bola hladna.

20erika07
10. apr 2014

@sonulka81 bohovská je malá 😀 inac ja som vcera objednala hojdacie lehatko tak uvidim ci pomoze cez den aby som mohla konecne aj daco spravit doma

sonulka81
10. apr 2014

@20erika07 malá len všera tam tolko vydržala prvý krát že sa aj kvázi pohrala...väčšinou nám tam pri hojdaní a hudbe zaspala.ale teda orig hračky ju nezaujímali takže som vymenila...doložila novébruško ju neboí lebo prdkať prdí kvalitne smradlavo....len nekaká,ked bola plne kojená tak do toho 8týždňa mala fakt v každej plienke a teraz raz za tri dni až 5 ale poriadne...tak neviem či ked ešte má moje trochen mlieka jej dávať čaj...

biba
10. apr 2014

ahojte maminky,nestiham citat a uz vobec odpovedat,ale verim, ze sa mate dobre a drobcekovia posluchaju,my mame uz celkom dobry rezim,dnes mi dokonca v noci spal od 22.00 do 5.45, lubim ho 🙂 inak spinkame asi tak od 22.00 do 3-4.00 a v noci vobec neplackame,iba sa po vybaleni z ulitky ponatahujeme,poprdkame si, vykakame sa,potom ho prebalim, napapa sa a po jemnom pokolisani spinkame opat asi do 7-8.00 🙂
ale mam jednu otazocku, ako zistim ye je treba vacsiu plienku?? Mame papmpersky 1 a zapinam ich tak, ze sa lepky nedotykaju popr jemne prekrivaju ale niekedy ma lejo otlacene nozicky ale ja sa zase bojim, ze by sa mohol precikat alebo prekakat ☹ sem tam sa sice stane,ze sa na chrbte prekaka, ale ine nehody sa casto nestavaju ale fakt neviem kedy prejst na vacsie,lebo ak sa mam orientovat podla vahy tak by sme uz mohli mat aj 2 pampersky ale podla zapinania nemam ten pocit.

sonulka81
10. apr 2014

@biba no neviem my sme asi po mesiaci prešli na dvojky...a je rozdiel dvojky pampers zelené a biele...biele su trošku väčšie...a prídu mi lepšie ako zelené...

miky132
10. apr 2014

Ahojte dievčatá, pozerám že prevažne riešime každá to isté.My pekne priberáme, dojčíme sa, už sme cez deň viac hore ale v noci spinkáme dobre, väčšinou vstávame až o tretej napapáme sa a skoro vždy pritom zaspíme obidve🙂budúcu poradňu nás čaká očkovanie a už budeme mať tri mesiace...strašne to letí:(chcem sa spýtať idú niektorým z vás už zuby?lebo u nás to vyzerá že už hej,zdá sa mi to skoro ale že aj mne sa už okolo tretieho mesiaca prerezával.Dokonca sa nám darí aj odchytávať moč a stolicu z čoho sa vytešujem. Mali sme kandidózu a nielen v ústach ale v celom tráviacom trakte takže sme brali sirup..Budúci týždeň idem na prednášku o nosení detí tak už sa hádam rozhodnem či šatku alebo nosič len by som si to chcela aj vyskúšať( musím poprosiť nejakú mamičku🙂
@matabah inak teraz je v mama a ja dobrý článok o tých príkrmoch, chápem prečo už nikoho nepočúvaš a je mi ľúto, že sa ti to dojčenie nepodarilo ale snažila si sa a robila si pre to veľa....Len začať v troch mesiacoch s príkrmami je naozaj skoro,nemáš sa kam ponáhľať.V minulosti sa tak robilo ale pozri koľko je alergii ekzémov astiem.
@cukrik580 Samuško je rozkošný🙂aj naša sa tak smeje hlavne keď ju hreším a to sa potom ani nedá...
@20erika07 chúďa s uškami to je problém ja sama to viem na sebe, nepočujem na pravé ucho .Nech sa drží chúďa malé
@aplless ten nasivin je dobrý na soplíky ale skús aj slanú vodu s tým sú tiež dobré skúsenosti.
@cerimi77 jooj dúfam že Vám to prejde s tým grckaním, aj my grckáme ale nie je to také zlé...
@lucul @cerimi77 dievčatá chcem sa vás spýtať ako to zvládate keď máte detičky tak po sebe?
Nejak som sa rozpísala tak Vám prajem pekný deň!U nás je hnusne teraz chvíľku neprší ale fúka zmokla som doobeda ako myš.🙂
Nech vás drobci poslúchajú!🙂

lucul
10. apr 2014

@miky132 ahoj, chcela som ti aj pisat ci nebudes niekedy nablizku 😉 u nas ako tak v pohode, zvykla som si, ale mala je uz vacsia "samostatnejsia" len ma trapia tie jej skolkarske choroby a ked nie je v skolke tak je zas tvrdohlava a robi napriek od nudy, ale ja si vravim, ked sa chce tak sa to da

ozaj baby z BA a okolia, zacala som chodit cvicit na kuchajdu na mamafit a je to super, makacka ale parada, nepridate sa niektora?

cukrik580
10. apr 2014

@biba my sme tiez len teraz nedavno dali dvojky 🙂 ale zacal teraz rapidne rast a priberat 😀

kazunomiya
10. apr 2014

@matabah
@cukrik580
@lucul
@saxxxana tak tie vyrazky boli zhodnotene ze "Stari pediatri hovoria, ze sa cisti". Daco mi na to aj chcel napisat, ale zabudol, vyrazky ustupuju... uz ich nema tolko, takze to neriesim.

Manzel ochorel - prechladol ako on casto zvykne, na mna to uz tiez lezie, citim to kdesi v nosohltane ci kde a zda sa nam, ze aj Tonko ma trosku plny nos obcas. V noci sme skusili aj odsavat sopliky, ale nakoniec si myslim, ze to nebolo tym... v kazdom pripade manzela som instruovala nech donesie z lekarne kvapky z morskej vody (teda ja viem ze to asi nie je morska voda, ale solny roztok ale to je fuk...), keby naozaj zacal byt problem. Ako spoznam, ze ma babo nadchu? Trosku castejsie kychne ako predtym a mam pocit, ze obcas tak tazko dycha nosom (alebo hlasno). V noci sa mi zdalo, ze sa nevie dobre prisat, ale mam pocit, ze to bude sposobene asi niecim inym a ja som bola velmi unavena takze to neviem zhodnotit. V kazdom pripade sa dost zlostil, ale zatial zvladame. Idem si k nemu lahnut a spat.

kazunomiya
10. apr 2014

@biba plienky su male ked zacinaju byt tesne. A velkost treba taku, aby nebola prilis volna. Prekakat moze aj volnu plienku, alebo ked ma blby strih podla mna... V nemocnici som ja mala Newborn z Tesca, ale nam davali nejake dvojky a tie boli rovnako dobre. Takze si myslim, ze o jednu velkost vacsie mozes dat. My davame aj trojky (povodne mi otec kupil omylom jedno balenie ale ked som skusila zistila som ze sedia, tak som ich zacala davat). Len som zistila, ze kazda znacka ma trosku ine velkosti. Pampersky som mala raz, ked manzel kupil jedno balenie zelenych newborn a tak velmi sa mi nepacili, ze Pampers uz nekupujem. Dalsie co sa mi nepacili, boli z Lidla. Pacia sa mi plienky z DM-ky alebo z Billy, zlte z Tesca (tie su super) alebo Bella Happy. Kupime vzdy take, k akym sa zrovna dostaneme, podla toho, do ktoreho obchodu niekto ide 🙂 Ale jednorazovky davam len na noc z pohodlnosti, cez den som presla na latkove.

My sme z jednotiek vyrastli asi v 3-4 tyzdnoch, uz sa mi zdali ze lepsie sedia dvojky. (Vtedy mal Tonko okolo 4 kila az 4 a pol odhadom)

majaon
10. apr 2014

Ahojte vsetci 🙂 Ale nam rastu tie deturence,cochvila budu sediet a behat...Na pondelkovej poradni mal nas valibuk 5700g cize za 3tt pribral 900g,ja na sestricku,ze "prosim?" 😀 a to len z mojho mliecka,nastastie sa len kojime,dufam,ze to vydrzi co najdlhsie...Inak je dobrucky - no nemala by som ho chvalit,ako ste uz pisali,ked pochvalim,tak sa to pokazi 🙂 - ale davame kvapky BabyCalm pred kazdym papanim,tak asi pomahaju na brusko kedze kaka pravidelne nadranom a potom raz-dvakrat cez den a nemava ani bolesti 🙂 Takze sme uz zohrany tim so Simonkom...Tu je nas poklad aj s tatinom...

20erika07
10. apr 2014

@miky132 ahojky ako ste zistili tu kandidozu v trav.trakte? Mali ste nejake problemy?

miky132
10. apr 2014

@20erika07 vieš čo ja som mala počas tehotenstva preliečenú ale zostalo mi tam a malej po pôrode vyslo z uskapred zhruba dvoma tyzdnami sme začali mat také problémy hlavne s pyskami stále zaperenu červenú liecila som jej to všeličím a bolo mi to divne lebo my máme látkové plienky,potom sme si vsimli že máme v ústach zabku(to je vlastne soor kandida)vytrela som genciankou pomohlo na deň a vtedy už mi to vrtalo hlavou a doktorka potvrdla kandidu aj na pyskoch a očividne v celom traviacom trakte..aj ju to bolelo hlavne pri papani..

@lucul no ja to cvičenie zvazim😊ideme na veľkú noc tak mohli by sme dat stretko😊máme tatina na pnke takže sme ani neboli v modre

20erika07
10. apr 2014

@miky132 a ako ste to liecili v tom trav.trakte? Stolicu ste mali ok?

miky132
10. apr 2014

@20erika07 dostali sme sirup flukonazol a na susku imazol...vies čo hej stolica bola ok akurát sa mi zda že vela😊a že dojcene dieťa nemá stále stolicu😊

biba
10. apr 2014

@kazunomiya tak my davame iba pampersky,ja som s nimi spokojna a tak nevidim dovod skusat nieco ine, v nemocnici sme mali tie zelene a doma mame tie biele, ale som spokojna aj s jednymi aj druhymi. Akosi plienkam z dm,billy ci lidlu neverim . . . no ale uvidime, ale mas pravdu, ze tie biele pampersky su trochu vacsie, tak zatial ostaneme na 1. Otlacene ma len nozicky ale nie moc,tak normalne, tak budem sledovat dalej 🙂

20erika07
10. apr 2014

@biba my asi druhy tyzden davame 2,mame 7tyzdnov a cez 4,5kil,jednotky nam uz nestacili,kedze mala pije dost caju,dvojky lepsie saju,alebo teda maju vacsiu plochu,cez jednotky nam pretekala aj stolica uz. Mame biele pampers,inak spokojnost s nimi

cukrik580
10. apr 2014

Baby mne zas Samino biele pampers prekaka 😀 ale inak super a zelene nrprekaka takze tieto dvoje ok,oranzove sme dostali ale robia sa mu pupaciky z nich takze tie rusim 😀 a lidlove dvojky su mu este hroooozne velke 😀

matabah
10. apr 2014

@miky132 jasné,že to dokrmovanie zvážím..to bolo tak len tresknuté do éteru🙂
@kazunomiya naša mala tak soplíky,že cez den celkom ok,ale v noci a hlavne nadránom chrčala nosom,tažko sa jej dýchalo...tak sme hned kupili odsavačku,zatial len tú ústnu...a mali sme muconasal vodu do nosa,aj nasivin kvapky,ale cez den som jej vela nedávala kvapky,skor tou vodou preplachla sem-tam...
my plienky zatial 2ky pampersky...kedže máme zásoby a všetci nám donesú plienky,kedže oblečenia a hračiek máme neúrekom...už budeme mat aj vyše 5 kg...mám presilené zápastie...asi z malej,neviem..🙂

kazunomiya
10. apr 2014

@matabah hm poprosila som manzela kupit tie kvapky, aj pri odsavacke v navode sa pise, ze najprv dat kvapky (tie s morskou solou), ale zatial nekupil. Inak je to sranda, ze nadcha je horsia v noci, ked mas odsavacku na vysavac... vcera ked sme ju v noci skusali, lebo sa zdalo ze treba, tak manzel vysavac polozil na postel a zakryl dekou, aby nebolo pocut 😀 daco sme aj odsali, ale nebolo to vela, tak to asi nebolo nakoniec treba.

cerimi77
10. apr 2014

@miky132 no koľko stupňov perieš látkovky? dnes v dámskom klube práve rozoberali plienky a ich panie, bola tam nejaká doktorka.... ja tiež používam látkovky 😉
@majaon priberáte pekne tiež, simonko za prvý mesiac +1,5kg a za ďalšie 3t +1kg a tiež sa len dojčíme 😉
@miky132 Terezka ešte nechodí do škôlky, pôjde od septembra, teraz je to náročnejšie, obdobie vzdoru má ako vyšité, hrozné chovanie má posledné dni, ale určite to súvisí aj s novým členom v rodine, aj keď na simonka nepovie krivého slova, ale je vidieť že to musí stráviť ešte a závidí, ak je simonko na rukách u maminky a pod., najhoršie je to ak som na nich večer sama a mám ich naraz ukladať spať alebo ráno, keď máme stíhať nejakú aktivitu na presnú hodinu, tak to je fakt o držku, ale máme nablízku starých rodičov a tí pomáhajú, Terezka sa k nim pýta spávať, takže sa to dá, hlavne poobede, ak ostanem len Simonkom, lebo toho trápi grckanie, tak skoro celé poobedie sa nosíme na rukách teraz 😔 a zabku v ústach sme mali aj my a simonko kaká pri každom kojení, pritom je čisto dojčený, našťastie kaká do misky 😉

martuskag
10. apr 2014

ahojte, chcem sa spýtať-máte niektorá skúsenosť s podávaním Nutritonu pri grckaní? Odporučil mi ho lekár na poradni, kedže Dominik grcká dosť často, v lekárni mi ho museli objednať, zajtra chcem dať prvú dávku pred kojením.

cerimi77
10. apr 2014

@vieraft 😀 😀 😀 ja blbec, jasné, že vo zvislej polohe, chcela som napísať vo vertikálnej 😀 😀 😀 no ale hlavné, že sa chápeme 😉 ja kojím, UM nepoužívam, takže kyselina je z mm, aj mi lekárnička hovorila, že veľa mamičiek kvôli grckaniu prestane s dojčením a prejde na UM AR, ale naše grckanie tiež nie je veľké, veď priberá za troch 😀 len mu to evidentne dosť vadí, možno mu mliečko chodí hore-dole a kyselina ho dráždi, niekedy vygrcne viac, niekedy menej, noci sú našťastie dobré, budí sa len 1x, túto noc aj expresne rýchlo zaspal po napapaní, ani nestihol odgrgnúť a už spal, inak si vždy odgrgne, tiež aj vo vodorovnej polohe sa mu zadarí😀 skúsila som nutriton, ale veľký plač bol, tak som ho už potom radšej nedala, teraz skúšam homeopatiká, noc aj doobedie boli super, poobede to bol jeden kolotoč, papanie, bolenie, na rukách, papanie, bolenie, na rukách, medzitým hodil 1x 20min a 1x1h 😝 ale boli sme doma, ak by bol v kočíku, spal by asi lepšie 😕 ražné, to je alkohol, destilát, ale normálne teraz neviem z čoho to je, z raže? 😕 😀 moja babka ho robí a pridáva do toho aj propolis, to mám vždy doma ako takú prvú pomoc, je to fakt super, aj keď som prechladnutá a mám zdurené uzliny, tak si to nakapnem na vatu, dám cez noc do ucha a ráno je po bolesti 😉 ... ja ti to ešte prezistím z čoho to vlastne 😕

cukrik580
10. apr 2014

Jaj baby to moje dietko je kazdym spanim ine 😀 rano ok elkom potom spinkal asi od 10 do cca pol 12 a place boje potom leeeen tak necakane zaspal o pol 1 to som ho len polozila na gauc a zababusila ze no smola ja mam trosku ro otu a isla som jest a kukam a panko zalomil o druhej vstal a chytilo ho prdkanie tak sa pucil ale inak fajn to uz bola u nas kamoska hodinu (dovtedy sme srihli kôebetit ) a o pol 4 zaspal na mne a ako som ho o stvrtej chcela polozit tak odvtedy plakal az do 7:15 kedy sme isli kupat...s mensimi pauzami...ale nepucil sa ani nenatahoval...a slinta jak bernardin...prve co ma napadlo aj ked je este skoro tak zubky ale nevidno ze by sa drali von...

kazunomiya
11. apr 2014

No, my sme prechladnutí.. manžel, ja aj Antonko... v noci sme museli odsávať soplíky, tak som ho ráno vzala k lekárovi. Zatiaľ je to v poriadku, akurát kvapky treba používať, noštek čistiť, prípadne odsávať a máme nosiť rúšky.. no ale to už je asi neskoro, keďže tie vírusy už na neho preliezli ☹
No ale keby mal vždy len takéto mierne choroby, tak budem rada 😀

20erika07
11. apr 2014

@cukrik580 moja my to mame kazdy den,od 17.00 len plac a kludne aj do 21.00...slinta tiez,mna uz tiez zubky napadli,ale pochybujem

20erika07
11. apr 2014

@kazunomiya fu my bojujeme so soplikami uz dva tyzdne,odsavame nonstop... ☹