icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

jeessie
11. apr 2014

@cerimi77 si ma potesila s tym kakanim (to dobre znie 🙂), lebo nasa mala tiez este vela kaka, uz to nie je uplne kazda plienka, jednu-dve denne ma len zacikane, ale aj tak stale casto, a mne sa to uz zdalo divne, ze uz by teraz nemala tolko kakat. mame 9.tyzden. a ja mam nachystanu skusobnu sadu latkovych plienok a cakam, kedy prestane tolko kakat, aby som nemusela zapierat 🙂 druhy dovod je, ze nasa evicka je este malunka, ked citam, kolko ti vasi drobci priberaju... tak nasa ledva 350gr za 3tyzdne. ale zase aspon bude dlhsie drobunka, este stale nosime 56 oblecenie 😉 a preto este cakam s latkovkami - by som musela prejst na vacsie oblecko a ja si chcem este uzit tieto drobnucke vecicky... trochu som asi sebecka.. ale mame tiez kopec pampersiek v zasobe, lebo vsetky navstevy doniesli balik plienok, tak aj tie treba pominat..

cukrik580
11. apr 2014

@20erika07 dnes uz tiez na mna trosku vrieskal no to si vyprosim aby po mne krical 😀 potom chvilu apal chvilu brusko potom hodinku v kociku a teraz spi-nespi na sedacke 🙂 asi ho zaujimaju kosti lebo silno ocuva telku 😀

miky132
11. apr 2014

@cerimi77 hej videla som síce som to tam prepla neskôr...Vieš čo vložky biele periem na 60°C a nohavičky na 40°C niekedy najprv operiem vložky a potom tam prihodím aj nohavičky a operiem ešte raz na 40°C my máme anglické baba boo odtiaľ sme ich aj objednávali najprv iba pár kúskov ale finančne sa nám to veľmi vyplatilo a keďže sa nám osvedčili doobjednali sme aj keď je pravda že máme iba jednu značku ale sme s nimi spokojný...
@20erika07 no ani mne sa tomu nechce veriť ale vyzerá to že nám naozaj idú..

lucul
11. apr 2014

@miky132 mojej prvej dcere uz rastli takto v 3,5m mala 2 dolne zubky a teraz cakam tiez strasne slinta a soplik jej tecie

20erika07
11. apr 2014

@lucul moja slinta tiez najmä vecer,vkuse robi s jazykom a pästicky si obžúva,dnes bola cely den nervozna,aj v kociku

matabah
11. apr 2014

@kazunomiya my sme mali odsavačku dodnes ustnu,ale som moc nevladala jej to vytiahnut,tak som kúpila na vysavač,a tiež tie soplíky sú nad ránom...
@martuskag my sme ho mali tiež pri viroze...bezlaktozový nutrilon...bolo to ok,zlepšilo sa...je ti dietnejsie..
@20erika07 aj my slintáme vela..dr. povedala,že to možu byt zuby...

cukrik580
12. apr 2014

@20erika07 presne jak Samko...slinta hrozne,stale sa snazi daco dostat do ust a stalw placeeeee cez den...ale v ustockach sa nic nechysta co som pozerala 😀

20erika07
12. apr 2014

@cukrik580 neviem,no na spodku ma take belsie ako dva male tic tac 🙂 snad nie zubky,pri malom som ani nevedela ze mu idu 🙂

cukrik580
12. apr 2014

@20erika07 tak u vas to veru vyzera na žuby 🙂 dufam že tic tac aspon pomarancovy 😀 ci mentolovy na sviezi dych? 😀

cerimi77
12. apr 2014

ahojte, homeo na grckanie tuším začali zaberať, včerajšok bol super, po dlhšej dobe vedel zaspať aj na brušku, ak bol hore, tak tiež pekne ležkal v kľude aj na chrbátiku, to bolo posledné dni úplne nemožné, hneď spustil plač, včera pospal 3h doobeda a 4h poobede, z toho 2h doma a 2h v kočíku, takže super, som si včera stihla pri 2 deťoch povysávať a utrieť prach, aká radosť 😀 😀 😀

@jeessie ja myslím, že čisto kojené deti môžu kakať ako chcú 😀 😀 😀 simonko kaká do misky, takže zapierať plienky nemusím našťastie 😉 a kaká na 90% pri každom kojení 😉 a máme už 10t 😉 pri Terezke som to mala ako ty, tiež priberala pomenej, bola veľmi drobučká a maličká, pri narodení mala 2760g, tiež som dlhšie čakala kým som začala s látkovami a tiež som pampersky míňala čo sme podostávali 😀 😀 😀 a tiež som bola rada, že si ju dlhšie vychutnám ako také maličké bábo, ona je stále taká drobnejšia od svojich vrstovníkov, v auguste bude mať 3r a nosí 86-92.. simonko už nosí 62, niektoré 62 sú mu už malé 😉 v stredu ideme na poradňu, tak uvidíme koľko zasa pribral a narástol 😀 ... inak dcérka mi prestala častejšie kakávať až začali príkrmy v tých 6m, tak počítam, že aj pri Simonkovi by to tak mohlo byť, by som ho nemusela dávať nad misku aj v noci a nemusel by sa mi toľko prebrať, ale zatiaľ je to docela fajn, fakt expresne rýchlo zaspí v noci zasa a budí sa len raz 😉
@miky132 tak ak si spokojná s tou značkou, tak na čo kupovať iné, že? 😉 ja mám viacero značiek, aj viacero druhov, kapsovky, SIO, samotné pulky na štvorce a pod., kapsovky majú nevýhodu, že ich musíš prať celé pokaždé, pri SIO a puliek vymieňam len to vnútro a nakliknem, alebo vložím čisté na vrchné nohavičky, tie operiem až po niekoľkých použití, .. ja som právala všetko na 60, 40 je podľa mňa málo 😕 40 mali písané len plienky, ktoré boli také lacnejšie, tie kvalitnejšie čo som mala, tak tie mali povolené 60, ale teda v tom dámskom klube hovorila doktorka, že aj to je málo 😕 tak všetky vkladačky, separačné vložky, štvorce periem radšej na 95 a vrchné nohavičky a kapsovky na 60, s tým, že do kapsoviek dám radšej navrch aj tú separačnú vložku, ktorá je opratá na 95, čiže do styku s genitáliami prídu len plienky opraté - vyvarené na 95 😕
@cukrik580 simonko mi predvčerom zaspal v kočíku aj na chrbátiku 😉 tie homeo asi začali zaberať, včera pekne pospal, ako už dávno nie a aj keď bol hore, pekne ležkal na chrbátiku a bol v kľude, tak ako za starých dobrých čias 😀 😀 😀

cerimi77
12. apr 2014

@miky132 ešte k tomu praniu, pridávam do prania aj puer na dezinfekciu, tak možno aj to by stačilo aby sa nemuseli vyvárať plienky 😕 a ešte pridávam jedno plákanie a dávam tam ocot

20erika07
12. apr 2014

@cerimi77 aj my uz dva dni dobre s grckanim,negrcka,vymenili sme sunar za bebu a.r.,je hustejsia,rychlejsie sa dostava zo zaludka do criev a aj napriek tomu dnes napr.vydrzala 4hod doobedu bez papania,tak som spokojna ze ju uz nezerie ta kyselina,len tá cena no za 400g 10eur a nema to ani na tyzden... Co uz... Och tak mi chyba to kojenie,ten pocit ze sme spolu prepojene,ked vidim ako sa mi hladi do oci ked papa,tisnu sa mi slzy...aj v noci to bolo pohodlnejsie a rychlejsie ☹

cerimi77
12. apr 2014

@20erika07 a prečo už nekojíš vlastne? už si nepamätám.... no je to neopakovateľný pocit, tiež mi to chýbalo, keď som dcérku musela prestať kojiť a bolo mi do plaču, keď plakala že chce mliečko 😔 ale tak prežili sme to nejako 😕

cukrik580
12. apr 2014

@cerimi77 super.klop klop 🙂som rada ze uz je lepsie 🙂

20erika07
12. apr 2014

@cerimi77 ked zacala mat s tymi uskami,odmietala prsniky,prikladala som ju stale,ale iba viac plakala,a nakoniec som si chcela aspon odsat a ledva 60ml z oboch som odsala,a bolo ako voda to mliecko,sa ani necudujem ze nechcela... Do dvoch dni uz ani kvapka ☹

sonulka81
12. apr 2014

@20erika07 mne malá už pravý nechce vôbec prisať tak ide trošku na lavom...ale to je nič a dohromady asi 3-4 x za deň odsajem niekedy 60 inokedy 90

veronikapodolska
13. apr 2014

babule, ktoré kojíte, ako dlho pijú vaše detičky ? viem že je to individuálne a každé dieťatko papá inak. Ale pýtam sa preto lebo tá moja pusinka ešte pred mesiacom papala pol hodku obidva prsníky, minulý týždeń už len 15minút a tento týžden už len 10 minút (cca 5 minút jeden prsník) a to sa mi zdá veľmi krátko, niekedy aj fnuká pri tom ale ked ju dvihnem na grgnutie a po odgrgnutí už nechce a neplače. Myslím, že keby bola hladná tak by asi plakala 😒 Dokonca som jej skúšala po hodine dať aby to dopapala a nechcela. Myslíte že jej to môže stačiť? Potom vydrží aj 3hodky a nepýta papať, som z toho zmätená. Bojím sa aby nezačala chudnúť, zatial pekne pribera.

miky132
13. apr 2014

@veronikapodolska naša tiež skrátila teraz papá maximálne 10 minút z jedného a dávam jej stále aj druhý a vydrží pekne,okrem doobedia to niekedy papáme aj každú hodinu ale skôr s toho hľadiska že v noci spí dlho aj 7 a pol hodiny takže to potom doháňa a aj chce dudlovať.... priberá takže sa nemusíš báť oni si povedia a pokiaľ aj ciká je všetko ok...
@cerimi77 no tak od výrobcov máme tak napísané že na 40°C ale aj ja dávam dezinfekčný a ešte máme aj na pračke dezinfekčný program takže to by malo stačiť, teraz už aj tie pračky sú na tom dobre...
@20erika07 je mi to ľúto, viem ako sa musíš cítiť ale možno by si mohla skúsiť brať more milk a ešte zabojovať inak to že si odsaješ 60 ml to nič neznamená ja si neodsajem ani toľko a mliečko je presne také aké má byť takže za pokus by to stálo, niekedy ženy sa vrátia k laktácií aj po pár dňoch....

lucul
13. apr 2014

@veronikapodolska to je super, uz si zvykla mala pekne sa napapat, ja som mala prvu na prse aj 45min a po 2-3mesiacoch sa najedla za 5-10min. Teraz pri druhej to je horsie zatial

cerimi77
13. apr 2014

@20erika07 s tým kojením ma to mrzí 😔 a ušká už sú ok?
@veronikapodolska simonko nikdy tak dlho nepapal, asi tak 10min a má dosť, druhé ani nedávam, niekedy po odgrgnutí ponúknem ešte ten istý prsník, lebo po stlačení stále ide mliečko, niekedy chce, niekedy nie, ja myslím, že pokiaľ je spokojná, neplače, dokáže aspoň tie 3h vydržať (v noci aj viac asi) a priberá, tak vôbec nerieš koľko vypije a ako dlho je na prsníku, to je fajn, že je tam takto krátko a stačí jej to 😉
@miky132 hej, na tých lacnejších je dokonca 30 stupňov písané, a nie 40, aj ja mám pulky čo sú len na 40 písané, ale teda periem ich na 60 a držia 😕 no tak teraz sama neviem, ako to budem prať, klasické plienky by mohli byť aj na 90, len tie čo majú v sebe pull vrstvu a gumičky tak na menej, inak by sa to zničilo, ale zasa to deliť na 2 pračky sa mi to neoplatí, idem preštudovať niečo viac o pueru, už som to všetko pozabúdala 😀

cerimi77
13. apr 2014

baby, inak my sme sa dnes docela vyspali, simonko mal svoju klasickú noc, 1x hore, vstal o 7.30, ale som ho len prehodila z bruška na chrbátik a takto ešte hodinku uležal, bol hore, ale nepýtal papať 😕 a Terezka dnes potiahla do 11h 🙂 zlatíčka moje, vedia čo sa patrí na nedeľu 😀 😀 😀

cerimi77
13. apr 2014

simonko 🙂

kazunomiya
13. apr 2014

Spolumaminky, povedzte mi, či som normálna... v poslednej dobe stále riešim, či je to normálne, ak sa s bábom nikam nedostanem von. Už sme totiž skončili šestonedelie a stále som furt doma, len občas sa odvážim v šatke na vychádzku, ešte menej často s kočíkom (šatka je praktickejšia, keď idem sama a chcem si niečo nakúpiť...). V kostole som ešte nebola, iné maminy chodia hneď od začiatku aj s deťmi. Ale Antonko potrebuje každú 1 a pol hodiny papať a medzitým prebaľovať, dávať cikať, nosiť... niekedy spí dlhšie, ale to sa nedá naplánovať. Ani v kočíku nie je vždy pokojný, záleží, či je všetko v poriadku alebo má nejakú potrebu. Pripadám si neschopná, že som stále doma a bojím sa s ním vôbec chodiť von, stále som v strehu, či sa nebudí a nebude plakať a pod.
Včera sme akurát boli dlhšie vonku - s manželom. Vzala som Tonka do šatky a išli sme do obchodného centra, máme ho blízko. Tonko celý čas spal a zobudil sa až doma (som presvedčená, že spoznal, že sme sa vrátili, lebo sa okamžite prebral).
Keď pozerám čo tu iné mamy píšu alebo keď sa s niektorými rozprávam, tak si pripadám, že som buď neschopná alebo sa príliš bojím. Alebo je to takto normálne?
Zajtra ideme na Kramáre na ultrazvuk obličiek, už teraz mám strach, či to prebehne dobre, alebo ho tam budem musieť niekde dojčiť a prebaľovať na chodbe.

dulkagabulka
13. apr 2014

@kazunomiya postupne zistiš, že dietatko vonku spinka omnoho dlhsie a lepšie ako vnutri...takže sa odvažiš na dlhšie prechadzky, ci navstevu kostola, či nakup 😀..
určite ti nerobi dobre byt stale zatvorena doma a maličkemu tiež nie...smelo prebal, nadojči, viaž šatku a šup šup do krasnej jarnej prirody...
a dojčit môžeš kdekovek..prehodiš si šatku či plienku cez plece a maš diskretne dojčenie...prave šatkovanie ti otvra obrovske možnosti chodt kamkolvek..

jeessie
13. apr 2014

@kazunomiya aj ja som sa spociatku bala "vyletov" mimo domu, urcite je to normalne, najma pri prvom babatku. ked sme mali ist do poradne alebo na vysetrenie, vzdy som vecer planovala, kedy treba malu rano zobudit, aby sa stihla napapat a nepytala, ked budeme mimo domu..
von sme zacali chodit, ked mala asi dva tyzdne, ale to len tak na skusku, na kratke prechadzky blizko domu, aby sme sa mohli vratit, ked by sa zobudila a plakala. postupne som zistila, ze sa jej vonku dobre spinka, tak som zacala chodit aj na dlhsie prechadzky s kamoskami, kedy sa uz neda len tak rychlo vratit domov, keby bol poplach. ale zatial nam to vychadza a podla mna sa netreba bat, mozes postupne predlzovat trasu, kym si nebudes istejsia. ale napriklad do kostola este nechodime, teda nejdem s kocikom dovnutra - este sa obavam vselijakych chorob, teraz je take obdobie chripkovo-nadchove. tak stojim vonku s kocikom, ked mala mrnka, tak mozem aj pokocikovat, omsu pocujem a keby bolo najhorsie, tak mozem kedykolvek odist (aj ked teda u nas to znamena nalozit kocik do auta a 10minutova cesta domov, lebo nebyvame blizko kostola...)
ja som zatial mimo domu kojila iba dvakrat, ale vzdy to bolo v pohode a rychle. my sa napriklad doma kojime uplne v klude, s odgrgavanim uprostred, niekedy s mikrospankom, niekedy nam to trva vyse polhodiny. ale ked sme boli mimo, tak sa to dalo zvladnut uplne v pohode a bez zbytocneho zdrziavania... takze podla mna skusaj postupne, mas vyhodu, ze ho mozes nosit v satke, ja to tiez po troche skusam, ale malej sa to moc nepaci, a tiez sa mi zda, ze je tam strasne vykrutena.. asi este neviem dobre tie uvazy, budem musiet zajst za nejakou odbornickou, nech ma priuci..🙂

cerimi77
13. apr 2014

@kazunomiya pre dieťa ale aj pre teba je pobyt na čerstvom vzduchu veľmi prospešný, takže netreba sa báť a ísť von 🙂 mne sa simonko v šatke nezobudí, tam vydrží veľmi dlho a doma ako ho z nej vyložím, tak zväčša pokračuje v spánku, v kočíku tiež pospí pekne, ak je všetko ok, ak sa zobudí a vonku nie je veľmi zima, tak nadojčím vonku, v tomto je veľká výhoda dojčenia, mliečko máš stále so sebou kedykoľvek pripravené na podanie 😉 ak sa bojíš, tak začni s menšími prechádzkami v blízkosti domu, ak sa tonko zobudí, tak sa vrátiš domov, netreba sa stresovať aj keď si trošku poplače kým s ním prídeš domov.. ak je pekné počasie, ja chodím na celý deň s ním von, vonku ho aj prebalím aj nadojčím a on pokračuje v spánku, v kočíku sa mu dobre spinká, ale našťastie aj doma vie spať, dnes navečer pospal 4h doma 😉

cukrik580
13. apr 2014

@veronikapodolska aj my tak.pred meaiacom 20-30 minut a teraz je 10 minut maximum.vacsinou 4-5 🙂 nejak moc to nesledujem ale pri kojeni vidim priamo na hodinky 😀

majaon
13. apr 2014

@kazunomiya ahojky...ja len k tomu dojceniu vonku - fakt sa da hocikde,my uz mame za sebou kojenie v Kauflande,v tej miestnosti na prebalovanie,potom v aute a aj v restike,tam som sa opytala,ze ci mozem nakrmit maleho a ponukli mi salonik kde mavaju oslavy 😉 Myslim,ze sa da vzdy a vsade najst nejake miestecko a fajn ludia a potom sa moze pokracovat v prechadzke alebo v nakupe 🙂

cukrik580
13. apr 2014

@kazunomiya jaaaj moja vobec nie si divna 😉 si len maminka,ktora lubi svoje babatko 😉 casom sa to vsetko upravi uvidis 😉 my zas stale dakde lietame ked je mm doma a velice pravidelne dojcim v aute 🙂 vonku ee lebo si jednou rukou musim drzat cicik inak by som ho zadusila 😀

20erika07
14. apr 2014

@kazunomiya nie si neschopna,len potrebujes byt castejsie s drobcom von na vzduchu,zvyknete si postupne a uz vas doma tak casto neuvidia 😀 mas malicke stvoreniatko,pochopitelne ze stale myslis len nato aby bol on ok,no moc zatazujes seba,moze kus aj poplakat chlapisko 😀 nebud otrokom svojho babatka,potom sa naozaj budes citit ako neschopna,co vobec nie je pravda!!! Si milujuca mamicka,starajuca sa,len musis skusat s nim vseličo ,detom sa paci byt von 😀 s tym papanim,ano dnes mas mnoho moznosti aj v spolocnosti,len treba vyskusat,netreba sa bat mojka 😀 pamataj,to coho sa bojime si sami pritiahneme! Mysli nato ze bude vsetko fajn vonku atd...len pozitivne :-P neboj mojka,dostanete sa do toho,a budete aj von zohratí s drobcom 😀