Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@vieraft všetko čo píšeš ohľadom toho palca viem, viem, že nemusí byť hladný, ja som si to len dala do súvisu s tým, že zrovna keď si začal palček cmúľať, tak sa mi začal častejšie budiť v noci na kojenie, túto noc som mu dala viac papať a teda bol len 1x hore a palček si necmúľaľ, možno len náhoda, uvidíme ako budú ďalšie dni, ale je to jedna z možných príčin, ja som proti cumlu, hlavne kvôli kojeniu, nechcem riskovať že by sa kvôli tomu niečo pokazilo, poznám zasa veľa prípadov, kedy cumel spravil šarapatu a jednak cumel je niečo, čo dáva rodič dieťaťu do úst, na začiatku určite, zväčša sa deti musia "naučiť" na cumel, lebo ho odmietajú, ale prst je niečo čo si dieťa reguluje samé, bez pomoci rodiča, je to také prirodzenejšie ako dávať do pusy nejaké cudziu vec z umelej hmoty, ja som sa vždy snažila čo najmenej zasahovať do "detského života", u Terezky som sa snažila ísť štýlom, že čo nedokáže urobiť sama, to nerobila, počkala si až to zvládne sama, žiadne vykladanie na preliezky, pomáhanie s chôdzou, sedením, žiadne chodítka, sedátka, húpačky a pod.,.... možno budem o pár rokov nadávať a riešiť ožužlaný palec, ale stále si myslím, že je to prirodzenejšie ako učiť dieťa na cumlík 😕
@cerimi77 ved ja tak isto s tym pitim, to len babky potom rypu, ze casto papa a zaludok si nema kedy oddychnut a pod. 😕 este ze byvame daleko od vsetkych .
a s tym cumlom mas v podstate pravdu, ale zas ja jej ho nepcham nasilu, skusim a ked nechce, tak jej ho viac nedavam. napr. na noc ho nepouzivame vobec. len obcas cez den doma, ale najmä v kociku, lebo ona ked sa tam zobudi, tak je koniec sveta, revala by mi komplet cely cas.
@cerimi77 fajnovka,ta tvoja dcera 😀 Simonko nema problem s kadecim 🙂ani nehovor s tym hladom...Samko uz vobec v noci nespi co predtym ☹ dnes miesto 8 hodin len 4...
@vieraft no vidis,ryza by ma nenapadla na zaciatok,ale fajn napad a ta je dobra na brusko 🙂 a maminka ryzu miluje 🙂
@vieraft mne cumel totalne odmieta 😀
@vieraft niekedy aj my ale vtedy taaaak bojoval a vypil trosucku a uz to bolo znova moje uprdkane babo 🙂
Baby dnes mi pride parny hrnieeeec od mm k zajtrajsim narodkam,neviem preco ale teplomer co sme tiez objednavali pride asi az buduci tyzden a zostava mi a 20e ,ktore povedal aby som minula na Samka a ja neviem co mu kupit 😀
@vieraft ja tiež nedávam nič iné iba moje mliečko, ale rozmýšlala som že jej skúsim dať čistú vodu lyžičkou hlavne vtedy ked má štikútku, lebo chúdatko celá sa pri tom natriasa a ked jej dám prsník tak zväčša potom dosť grcká lebo sa "prežerie" 😀
Baby ako riešite ked vaše ratolesti štikútajú ?
@cukrik580 ozaj už ti prišiel ten nosič čo si objednávala ? ja som chcela tiež odtial skúsiť ale nakoniec ma manžel presvedčil že objednáme kvalitnejší tu u nás, teda neviem či bude kvalitnejší a včera prišiel 😉 no mám dosť z tých popruhov, stále si to tu nastavujem a nejako sa mi to nezdá, vybrali sme ergonomický nosič liliputi 😉
@cukrik580 mne pri Dudkovi kazali najprv len stavu z jablká a neskôr z mrkvy,to bolo okolo štyroch mesiacov,a potom až tuhú stravu,ale nemali sme problém po ovocí so zeleninou, aj polievocky pekne papal, svokra narobila jablkovej výživy a to tiež hltal, my sme mu nikdy nekupili tie hotové z obchodu, aj doma sa dá nabalit pre také malé bábo,no ale k veci,u nás teda nebol problém že najprv ovocie a potom zelenina. Uvidíme ako pri malej
@vieraft no aj mna furt svokra presviedca ze potrebuje vela caju on mi uplne odmieta flasu aj cumel len sa kojime. niekedy mu davam vodu ale skor sa hra s flasou co mu par kvapiek ide do pusy a caj davam vecer ked ho boli brusko alebo ked mal teraz teplotu tak lyzickou som davala troska
@veronikapodolska ano prisiel,vyzera fajiiin,len som ho este neoprala 😀
@20erika07 no ved hej,uvidime co bude 😀 mozno ma dakto domota a zacneme klobaskou 😀 😀 😀
@vieraft aj do mna sem tam niekto rypne,ze davat mu pit,ale lekarka povedala,ze pokial nie su mega horucavy tak netreba,ved ked babo zacina papat tak vlastne najprv pije a az potom papa,to zadne mliecko,v noci niekedy mam pocit,ze sa len napije a odkvacne,niekedy mi papa len par minut a niekedy pekne dlho
Baby vam drobci pri papani nerobia to,ze prestane papat a len sa na mna usmieva,zmurka,ako by ma balil,ze"cau mama" 🙂 takto asi 5minut sa vychechtava a potom ho uz musim poriadne schmatnut a pridrzat a zacne papat, standartne papame 10 -15 min,ale takto sa to natahuje aj na pol hodinu 🙂
Leo sa mi este stale nechce na brusku dvihat a zapierat sa do ramienok,a pozerat sa po okoli,ale inak hlavicku drzi prkne samu,ked ho mam na rukach tak nie je na mne oprety,ale hlava hore a vsetko sleduje a obkecava,ale drzi ju chrbtom,minimalne rukami,som z toho nestastna,neotaca sa,hlavu nechce dvihat a teraz len zacal ako tak tahat nozicky k brusku ked lezi na chrbte,a raz sa mi stalo,ze sa sam od seba trichu otocil na bok,inak nic,pokojne si lezi a kopka len do dlzky ☹ a mece rucickami ,dufam,ze to nebude nieco vaznejsie lebo to asi neprezijem:-/
@biba neboooj,Samko tiez najprv na brusku nechcel hlavku zdvihat,lebo si myslel ze na spat 😀 lebo on spava na brusku,tak spustil rev ale skusali sme stale aj na rukach ked ho mam tvarou vpred tak trosku od tela chrbatik nech sa snazi alebo myslim ze lietadielko nam velmi pomohlo a zrazu ho to bavi aj na brusku 🙂
@biba mojka,nebojkaj,kazde bábo je originál,iná osobnosť,proste sa mu nechce, vie že má nato čas,prekvapí vás keď to budete najmenej čakať, nebuď nestastna,on vie kedy začne, mne napr.malý už polročný sedel na nocniku a papal,a minule v poradni bolo skoro 8mesačne dievčatko ktoré ešte samo nesedelo, a možno ani moja mala tak skoro nebude ako syn,my sme pri synovi pri kazdovecernom kúpaní dávali na bruško,on už týždňový hlavku dvihal do polovice, ale napr mala nechce byť na brušku, max dve minúty, hlavku drží ale zúri, aj sa pretoci ale potom plače lebo sa zlakne,takže to nebudem silit,budem to robiť častejšie vtedy keď bude mať z toho potešenie. Takže mojka,kazde bábo je iné,nestrachuj sa,treba myslieť pozitívne 😀
@cukrik580
@aplless fuu tak my každú korunu čo deti dostanú,keď len 5eur,tak odkladáme,môj drahý tak bol zvyknutý tak to zaviedol aj u nás doma,mala ma len tri mesiace a už má vyše tisíc na knižke,a malý do dvoch. Mne nikto nešetril, tak som rada že deťom všetko do eura odkladáme...
@biba nerob si zbytocne stresy, niektorym detickam sa len nechce, nie zeby to nezvladali. niekto tu pisal, ze na brusku nechceli byt ani za svet a zo dna na den sa to zmenilo. ani nasa sa na chrbatiku nesnazi davat na bok a hlavu dviha iba na chvilu.. najdlhsie vydrzi, ked ju fotim.. modelka mala 🙂
a ako si ma davat nozky k brusku? o tom ani neviem, nasa to tiez vobec nerobi... to akoze uz sa ich ma snazit chytit rucickami?
@jeessie nemusi ich chytat rucickami ale ked kopka mal by viac tahat kolienka k brusku,a postupne nozicky dvihat nad seba a pomali si ich obzerat,fyzioterapeutovi sa moc nepozdava,ja sa obavam preto,ze ked sa Leo narodil tak koli sedeniu mal moc vytocene chodidla do vonka,ako baletka a to pravdepodobne sposobuje problem a tazsie sa mu davaju nozicky pod brusko v lahu na brusku,lebo vsetky babatka maju nozicky otocene dovnutra a my do vonka,vojtovkou by sa to malo napravat,ale akosi nenapredujeme,bojim sa,ze budeme musiet cvicit nieco komplikovanejsie. . . . ☹ na jednej strane je fajn,ze sa mi Leo este neotaca,ze sa nemusim bat,ze mi odniekal spadne,ale na druhej strane,nechcem aby sme mali pohybove problemy . . . Snazim sa mysleit oozitivne a na Lea netlacit,ale sem tam sa ho snazim ten oohyb naucit,otocim ho na bok a necham ho nech sa tak hraje,ked ma dobru naladu,tak sa v tejto polohe smeje a vydrzi tak,ale ak sa nahodou prevali na brusko tak pomchvilke spusti jedovity plac,lebo sa nevie pohnut a druhu rucicku na prilahnutu pod bruskom . . .
@vieraft ja verím že nasilu cumlík nedávaš, veď to sa asi ani nedá, dieťa aj tak samé rozhodne, čo chce mať v ústach a čo nie... ale čo poznám, tak zo začiatku ho skoro každé dieťa odmieta a vyplúva, čiže rodič dieťa na cumlík musí naučiť, čiže zo začiatku mu ho tak trochu vnúti 😀 ten palček si dieťa cmúľa samé tak inštinktívne, a ja mám skôr dilemu, či mu v tom treba nejako brániť, čítala som jednu knižku, tam to z psychologického hľadiska neodporúčajú, skôr to schvaľujú, že si dieťa našlo svoj spôsob ukľudnenia sa... ale teda bojím sa, že ak si na to zvykne až veľmi, že budeme mať potom väčší problém 😕 ... táto noc bola zasa ok, len 1x hore, tak isto ako včera, okolo 3h a potom spal až do rána, do 7.30 a potom som ho ešte uložila a pospal do 10h a potom už nechcel papať, odmietal prsník, ale ručičku si dával do pusy, takže nie každé cmúľanie ručičky znamená, že je hladný 😖 a s tými radami od našich mamičiek, ony asi nikdy nepripustia, že sme už aj my dospelé a máme svoj rozum a svoje názory, moja mama mi tiež rada do toho kibicuje, pritom ma kojila asi 2m aj s cestou a ide mi hovoriť ako kojiť 😀 samozrejme, že majú vedomosti len tie z pred 40r a len to čo im povedal vtedy doktor, nič ohľadom nečítajú, nevzdelávajú sa ale hlavná vec že sú najmúdrejšie na svete 😀 😀 😀 malý mi prvý mesiac pribral 1,5kg a moja mama hneď, že mu dávam často jesť, že je tlstý a potom moc grcká a pod., teraz, keď sa objavil problém s cmúľajúcim palcom, tak mi zasa hovorí, že mu treba dať viac jesť, že ho nemám nechať toľko spať cez deň 😀 no stále niečo... pritom simonko vôbec nie je tlstý, lebo dosť rastie aj do dĺžky, je pevnejší ako bola dcérka, ale tlstý určite nie je a pritom ho kojím tak isto ako Terezku, a tá bola zasa vždy chudunká, aj teraz je, to je myslím geneticky dané a nič s tým nespravím, o refluxe tiež nič nevedia, každé grckanie pre nich znamená, že sa prejedol a pod., ja som si stále nezvykla na takéto múdre rady od mojej mamy či svokry, tak niekedy sme tiež na nože 😀 😀 😀 čisto kojené dieťa určite nepotrebuje piť vodu, materské mlieko je práve tak super zložené, že spĺňa aj túto funkciu, príroda to dobre zariadila a vodou by sa mohlo kojenie len zbytočne pokaziť 😉
@cukrik580 okolo tých 3m sa detičky menia, možno aj rastový špurt, že im treba viac mliečka, ale cez deň som nepostrehla, že by chcel viac mliečka, ak nemá medzi kojeniami aspoň 3h, tak ani nechce jesť, aj keĎ mu ponúknem, tak odmieta prsník, aj dnes ráno ako sa zobudil o 10h, tak nebol ešte hladný a vôbec nechcel papať, najedol sa až keď išiel zasa spinkať, aj to len z jedného prsa a dnes v noci ani nechcel veľmi z druhého a pritom teda pospal docela dobre, len 1x hore okolo 3h a pospal do 7.30 a potom ešte do tej 10h, lebo maminke sa neeechelo vstávať, Terezka tiež ešte drichmala, tak sme si dopriali 🙂
@veronikapodolska štikútanie netreba nijako riešiť, detičkám to nijako neprekáža a po chvíľke to prejde samé 😉
@biba aj simonko sa takto na mňa začne pozerať a vyškierať a rozprávať na mňa, ale to už je buď napapaný, alebo nie je hladný, ak sa sám neprisaje, tak prso odložíme na neskôr, nútiť jesť ho predsa nebudem 😀 😀 😀 a každé dieťa jej iné, niektoré je pohodlnejšie a nechce sa mu, myslím, že je ešte veľmi maličký aby sa robili nejaké predčasné závery, nemám rada škatuľkovanie detí podľa nejakých tabuliek, ani simon sa ešte nepretáča, dcérka o takomto čase už áno, ale určite by som ho to neučila, myslím, že dieťa na to príde samé keď bude jeho telo pripravené, vtedy bude ten správny čas.. ja som dcérke v ničom takomto nepomáhala, nepridržiavala, všetko som nechala na ňu, len som ju pozorovala ako sama na všetko pekne postupne prichádzala, si pamätám, že už pekne lozila, zdvíhala sa na rukách, aj tak na bok si vedela sadnúť ako keby, len to ešte nebolo normálne sedenie na zadku a svokrovci mali strašnú snahu jej pomôcť do toho sedu, že aby vedela ako sa sedí a vedela by to potom už aj sama urobiť, vždy som ich musela strážiť, aby jej v tomto nijako nepomáhali, podľa mňa úplne zbytočné, nie je sa kde ponáhľať, takýmto "pomáhaním" sa môže dieťaťu skôr ublížiť, dcérka o nič neprišla, o pár dní sama prišla na to ako sa sadnúť, nepotrebovala k tomu nikoho z nás, tak isto aj s chôdzou, vôbec nechodila za ručičky, mnohé deti v jej veku už takto pekne chodili veľmi dlho, Terezka ešte nie, a potom ich skoro všetky predbehla, ostatné detičky stále chodili za ručičky s mamičkami, samé nevedeli-nechceli a Terezka už sama preliezky absolvovala, tak ich predbehla, že to nechcel nikto veriť že v 1r čo všetko dokáže 😉
@cerimi77 jasne,to nie je take pomaha ie,skor cvicenie,necham ho nech sa sam pritahuje,pokial ale vidim,ze z jeho strany tam nie je snaha,necham to tak,snazim sa pilu tlacit ale vnutorne mam strach a som nervozna,ako dlho to bude trvat, ale to je skor o mne,som strasne nedockava,na vsetko,nevedela som sa dockat ked sa dozviem,ze som tehotna,ked sa maly narodi,ked prideme domov,a teraz je to o tom,ze sa neviem dockat ked zacne robit prve pohyby a otocky,no skusim si asi kusnut do jazyka a byt trpezliva . . . 🙂
@biba čas veľmi rýchlo letí, ani neviem ako a Terezka bude mať pomaly 3r, treba si vychutnať každý jeden okamih a každý okamih, obdobie dieťaťa je výnimočné, už sa nezopakuje, preto si ho treba čo najviac užiť a vychutnávať si to, lebo zajtra bude dieťa zasa iné a bude robiť zasa nové a nové veci a už len s nostalgiou budeme spomínať aké boli maličké, nie je sa kam ponáhľať, ver mi 😉

baby, ktore kojite, davate detom aj nieco pit? ja viem, ze sa nemusi, ale do mna kazdy rype, ci ju chcem nechat uschnut 😀 😕