icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
2. jún 2014

@lucul som myslela ze mu na to nieco daju,so sebou uz mam tiez co to odzite...po porode ked si spominas jak som po pohotovostiach chodila...ma prehanali hore dole a nic nevyriesili...

20erika07
2. jún 2014

@ohlala hehe ja fungujem presne tak isto,musím odsledovat tu fázu po polhodine prebudzaciu a urobiť to čo ty 🙂 ale nie vždy sa podarí 😉

@biba bábätka majú svoju teplotu bežnú okolo 37,5,takže žiadny stres 🙂 inak aj na mňa dnes dačo naliezlo, boli ma hrdlo,sople,bolesť tela och

@cukrik580 na h....,sme dopadli, musíme zaplatiť, no odpojime sa,budeme si kúriť sami drevom a na teplú vodu bojler kúpime,no vraj aj tak budeme musieť platiť 30% lebo idú cez náš byt rúry a radiátory si nechcú pobrat svine... Ale my sme asi ten lepší prípad,prišiel tam chlapík sa sťažovať s nedoplatkom 1900 eur! Sila

cukrik580
2. jún 2014

@20erika07 kokos to je v riti...

matabah
2. jún 2014

Ahojte baby,píšete jak český žandáári 😝 😝 😝 ,neni kedy to počítat🙂)))))))))zhruba som to prešla a súhlasím s vama 😀 😀 😀,len sa mi tu nepohádajte 😀 😀 😀
my sme dnes začali papat mrkvičku a na prvýkrát sme zjedli také dobré 2 lyžičky,no krásne..bude to jedáčka po mame 😎 😎 😎
som bola z nej riadne prekvapená....

a mna zas bolí celé telo,kosti atd,tak sa snažím schudnut,lebo som popriberala,taak chodíme rýchlu chodzu atd,aj ked prší,musím niečo robit so sebou,ráno ledva vstanem z postele....a trošku sa obmedzujem,aj ked je to tažkéééé....ja taký papkáčik 😕
a tak sa teším na zajtra na mrkvičku2🙂)))))))
dobrúú nooc!!!

cerimi77
2. jún 2014

@20erika07 no, bohužial áno, ale neodnesú si to len rožky perín 😀 ale napr. aj pero s vhodným koncom .. ale je to ako pavlov reflex, oči vidia, automaticky mám potrebu si odierať prsty, ak oči nevidia, ani ma to nenapadne 😕
@bambulka12 aj simonko si takto cmúľa, hlavne ak je hore, to má ako keby hru, inak hocičo čo chytí do ručky, tak automaticky pchá do pusiny, len pri zaspávaní, vyslovene hľadá palec na ukludnenie 😕
... a len si pekne užívaj mišku, fakt to stojí za to, čas rýchlo letí, ja si teraz simonka tiež viac vychutnávam, pritom Terezka nemá ešte ani 3rôčky, ale na nej som zistila, ako to letí a treba si tých našich drobcov čo najviac vychutnávať, simon je veľký pohoďák, veľmi rád sa mazná, komunikuje, krásne sa smeje, dokáže sa fakt nahlas rehotať, pár x dostal až záchvat smiechu, naposledy keĎ ho stanko držal na rukách aby si odgrgol a ja som mu hovorila niečo o Simonkovi, tak sám od seba spustil taký smiech, že sme išli do kolien všetci, bohovsky je, milujem ho ako koňa 😀
@biba ja som tiež natierala hrudníček takou mastičkou - tuším psie sádlo sa to volá, ale to je skôr na utlmenie kašla, ak je len zahlienená tak som čo najviac len morskú vodu dávala, ak to dlhšie neprechádzala, tak smer doki a raz sme vyfasovali pamycom a hej, očkovanie určite odložte, mal by byť fit 😉 juj, a skoré uzdravenie 😕
@cukrik580 moja mama má dnes narodky 😉
@bambulka12 gratulka k zajtrajším narodkám 😉 ja mám tiež tento mesiac, ale už som rak 😉

cerimi77
2. jún 2014

@slniecka85 simon mal tiež včera 4m 😉 a palček si tiež cmúľa, pri zaspávaní, je to fakt len chvíľku pred spaním, pekne sa ním ukludní a super takto zaspáva, on spí iba na brušku, takže s ulitkou sme skončili asi po 2t, na palčeky som najskôr dávala rukavičky, dávala som viac prso, aj to docela fungovalo, ale po nejakom čase aj to sa pokazilo, resp. niekedy odmietal už prso a bol problém so zaspávaním, tak som sa rozhodla, že mu v tom nebudem brániť, psychológovia radia, aby so im v tom nebránilo, tak vrak do tých 2r to netreba nejako riešiť, nemalo by to mať vplyv na chrup, len ak nebudeme mať to šťastie, že si drobci sami od toho odvyknú, tak potom bude asi veľký problém čo s tým 😕 ale cumlík kvôli tomu nechcem dávať, tak hold budeme si cmúľať, zatiaľ je to fakt len chvíľku pred spaním, príp. keď sa preberá zo spánku, kým ho dám na prso, tak dúfam, že to ostane aspoň v tekejto intenzite iba 😉
@adka31 a dávaš spinkať na bok? ja som tak dcérku dávala spinkať do dlho, raz na jednu stranu a potom na druhú, aby ležala rovnomerne, ak spala na boku, tak hlavičku si nemala ako prevrátiť, simon spáva na brušku, tak tam to neviem ovplyvniť, tiež len pozorujem, že jednu stranu viac preferuje, ale zatiaľ sa mi nezdá, že by mal hlavičku zležanú 😕

cerimi77
2. jún 2014

@vieraft simon pospí v kočíku ak sa s ním chodí, aj 4-5h, ak sa nechodí, tak hodí 3h a doma je to ako kedy, teraz sme štvrtok, piatok boli doma a pospal 4,5h a poobede ešte 2,5h, takže ja som max spokojná 😉 ... inak, dnes sme vstávali všetci traja o 9.45 😉
@bambulka12 tak ak sa takto ťahá sama, hádam to neuškodí, ak by ju bolelo bruško, asi by s tým prestala, tak potom hoď foto tehličkového bruška 😎

cukrik580
3. jún 2014

@matabah ja ratam kalorie a uz mam dole cca 5 kileciek 🙂 v juli idem na preventivku ku gyn.tak nech ma doki nezdzubka ze vidite pani Kompanova,a teraz mate tie kila na sebe 😀 😀 (okrem samozrejme tych netehu 😀 😀 takze aspon 4 a som na vahe pred tehu 🙂 a ked pojdw aj daco navyse tak super,aôe kojim ,tak nechcem moc vymyslat a rychlo chudnut,nech sa mliecko drzi 🙂 vcera mi mm priniesol ruzicky,ze maminka nechudni kvoli mne,mne sa pacis aj takto 😀 😀 a vecer som si dala zmrzlinu 😀 😀

bambulka12
3. jún 2014

@cerimi77 dakujeeeeem 🙂 .Tiez si myslim,ze asi ju to neboli,ale to je strasne namahave,lebo ona dviha hlavicku,aj nozicky naraz a uz ju aj na rehabke chvalila,ze ma pevne brusko,tak nebude po mame 😀,

bambulka12
3. jún 2014

@cukrik580 ani moj moc nechce,aby som schudla,ale ani ja nechcem schudnut a preto sa snazim stale napchavat,hlavne vecer,lebo ja sa tak tesim,ze som neni vychrtlina,ze mam kooonecne zadok 😀 ,aj ked celulitidovy,ale je 😀

cukrik580
3. jún 2014

@bambulka12 milacik ale ja nemam 50 kilov ako ty :-* :-*

bambulka12
3. jún 2014

@cukrik580 😀 mam 6 dobre??? a dufam,ze menej nebudem mat,pre mna to je tiez boj,je sice opacny,ale tiez musim bojovat 😀 😀 .Kedy ides k vasim?

cukrik580
3. jún 2014

@bambulka12 vo stvrtok 🙂

bambulka12
3. jún 2014

@cukrik580 a kedy? ja mam tiez naplanovane,ze vo stvrtok pojdem k nasim,dame stretko?teda len ked chces,mozme sa aspon po klokocke prejst

cukrik580
3. jún 2014

@bambulka12 ved preto tam idem 😀 😀 😀 okolo obeda moze byt? kedy Miska papa? lebo Samko furt 😀 😀

bambulka12
3. jún 2014

@cukrik580 ona tiez papa furt,teda ako kedy,ale vydrzi tri hodky v pohode a nedalo by sa okolo 11-tej?Potom by som este chvilu pobudla u nasich a isla domov,lebo tem moj maly hnilak si sam ani jest nenaberie 😀 😀 😀 😀 a uz teraz sa veeeelice tesim na teba 😀

cukrik580
3. jún 2014

@bambulka12 super 🙂 mozme tak 🙂 a kde byvaju vasi? kde sa stretneme? Samko tri nevydrzi ale dve by mohol,skusim ho presvedcit 😀 😀

20erika07
3. jún 2014

@bambulka12 vidno že sme v rovnaký deň narodené, bo aj ja mám problém s priberanim, ten môj sa tak tešil keď som tehu bola že ma je začo chytiť, ale mne to už klesá pod 60 ☹ ani rici ani cici už zas nemám ☹ ☹ ☹
A inak aj moja presne to isté robí čo misicka, rukou sa ťahá za body, dvíha hlavu a nohy napnuté vo vzduchu, tiež sa divím čo dokazuje a teraz začala normálne v lehu akokeby poskakovat, teda nadhadzovat sa, normálne sa nozkami odrazí do vzduchu a nechá ich padnúť,tak len buchot po gauči počujem, 😀 tie naše decká, najradšej by som ju zozrala, stale by som ju cmagala a teraz mám hendikep, hrdlo ma bolí, tak nemôžem len na hlavku a krk ☹ bože,každý deň niečo nové na nej spozorujem, ako napreduje,je to také krásne,ten vývoj tak sledovať,vychutnávať si to 😀

bambulka12
3. jún 2014

@20erika07 ja som cici mala,ale rici neeee 😀 😀 😀 a teraz mam aj rici a ten mooj ma stale cape po nej 😀 😀 😀 😀
Su svetove tie deturence,na rehabke ju stale chvali,ze ake ma pevne brusko,ono to nie je na skodu,ale ja z nej odpadavm,ked to robi,ked nas nahodou nevidi,tak uz velice sa dviha,aby nas videla.Ony su uz veeelmi presibane a ja to na nej milujem,ze uz je taka spekulantka,naschval vypluva dudel,ked ide spat,aby sme boli pri nej a stale jej ho davali 😀 😀 😀

adka31
3. jún 2014

@cerimi77 stale som davala na bok dokedy spaval v perinke a to spaval dlho. Podkladala som, kazdu noc opacne do postielky, ale hoci cele telo bolo dolava, hlavicka vytocena doprava. Na brusku je nerad. Viac ho mame na rukach, robime somarinky nech sa otaca do lava, davam bacha aj ako ho drzim opreteho o seba. Myslim, ze by sa mu mohla este zagulatit, spredu to nevidno, dala som tu foto 🙂

20erika07
3. jún 2014

@bambulka12 no presneeee aj s tym cumlom 😀 umrem z nich 😀

20erika07
3. jún 2014

@adka31 nebojkaj, kým je fontanela sa to dá upraviť 😀 prvý syn dlho spaval v perinke, na ktorý bok som ho dala tak spal,mala sa vykopala z perinky,ale na bok ju dávam aj tak,striedam. Inak syn spaval na brušku potom,tak som polohovanie riešiť nemusela,tam sa nemá ako zalezat hlávka no mala nechce spinkat na brušku tak musim dávať pozor na to zlezanie, ale podľa foto má vrch krásny tak vzadu to nebude nič strašné,to ma asi len kúsok tak teraz preferuj len tu stranu aby sa to napravilo, len zriedka polohuj

slniecka85
3. jún 2014

@cerimi77 dakujem krasne za odpoved..skusim ju davat spinkat do overalu ktory ma moznost zahnutia rukavov a tak skryjem rucky, uvidime ci ma s nimi nezozerie🙂) taky maly nervak je ked nie je po jej🙂)

ohlala
3. jún 2014

@20erika07 Hanka tak zacala spavat asi pred tromi tyzdnami, predtym sa aspon nechala v kocari udrncat. Nejako v tom case to zacalo, co sa sama zacala ukladat spinkat (s palcekom v puse) cez den, ked bola unavena, v hracej deke napriklad.

20erika07
3. jún 2014

Babyyyy takýto koberec som dostala k narodkam!!! booooze moje deti V koberci 😀

matabah
3. jún 2014

@cukrik580 to ja nedokážem rátat kalorie...🙂inak,kým som kojila to m álo,tak som začínala pekne ploché bruško mat,aale potom som si dopriala a velmi zrazu to na mna nabehlo....a robíš niečo špeciálne??čo papaš??
teraz som sežrala keks,ale mala som trosku také nervičky....inak z tých šalátov mi už aj rajbe🙂))))(((((((
zajtra splieskam nejaké cestoviny atd
inak o týžden ideme so sestrou do BB na nejakú konzultáciu...tuším svet zdravia...bolo za 5,90 kupon v Dm....som zvedavá na akú kravinu ma dostanú...neva,bude aspon výlet troška vyvetrat hlavu na ceste..

aj dnes sme krásne zjedli mrkvičku...a už ma s niou aj pluvala- betarka jedna...aj líca boli orandžové 😀 😀 😀 tiež už neobleží,dvíha sa,vypiskuje rehoce sa,a ked ideme do sedu skúšat.tak rovno na nohy...je to úžasné,by som ju tiež zožrala🙂

cukrik580
3. jún 2014

@matabah aj Samko rovno na nohy a po riti sa mi sucha 😀 no sprvoti to bolo dost tazke, ale mam aj aplikaciu v mobile tak tam to nahadzem a ono to rata za mna, no ale poviem ti ,ze som pol dna rozmyslala nad tym ze pecienka sa po cesky povie jatra 😀 😀 😀 najhorsie je ked daco varim a potrebujem si len porciu vyratat, ked to jedlo nie je v databaze alebo to, ze si musim vazit porcie, ale ked si to odsledujem, tak mozem jest uplne vsetko, len si to ratam aby som to neprekrocila, aj ked nejak tieto posledne dni flakam 😀 ale aspon to hore nejde, mam ciel aspon tie 4 kila este kym pojdem k tomu gyndosovi, nech ma nezdzube ozaj 😀

vieraft
3. jún 2014

@ina44
@ohlala ahojte, tak presny navod na spanok bohuzial nemam 😝 , ale zacala som to robit tak, ze rano vstavame okolo 8,30 - 9,00, potom ma jeden taky 20-30 min. spanok doobeda v kuchyni v postielke alebo v kociku vonku a potom okolo 13 si s nou idem lahnut do postele, nakojim, prehodim na brusko, prip. pohladkam a pekne zaspi a ja odchadzam. aj doma aj teraz cez vikend u nasich potiahla vyse 2hodky, doma parkrat aj 3 dala. ak ju nahodou pocujem, ze sa prebera, idem za nou, pohladkam, dam dudku a väcsinou spi dalej. no a potom spinka este navecer okolo 17,30 zas taky kratky spanok. na noc ukladam o 20tej, okolo 19,30 uz s nou idem do spalne, este sa trosku hrame, mojkame, potom ju okupem, lahnem si s nou do postele, nakojim, ona zaspi a ja odchadzam. zobudi sa asi za 30-40 min., väcsinou este trochu papa a potom uz zaspi na noc. ked idem potom ja spat, prehodim ju do postielky. a pekne spinka bez zobudenia do 6 -6,30, napapa sa a este spime do 8,30 - 9.

ina44
4. jún 2014

@vieraft tak to ti spi super. U nas je 5 hodina asi zakliata zobudi sa a potom nie a nie zaspat a to sa budi v noci tak 2 krat na krmenie chutneho nutrilonu.

ina44
4. jún 2014

Ahojte dievcata, vcera sme boli u ortopeda na sono klbikov,vsetko je ok.len ortopedicka vravi ze drobec ma zlezanu hlavu vzadu a mierne sisatu dohora a odporucila nam ortezu na hlavu - vyzera to ako prilba ma to nosit 23 hodin denne nejake 3 mesiace. Prosim vas nepoculi ste o niekom co pouzival tuto ortezu, zevraj v cechach je to bezne.dakujem.