icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
5. jún 2014

@bambulka12 inak aj simonko sa takto dvíha do sedu, neviem kde sa tak ponáhľa, či to nie je u tých druhých detí bežné, lebo vidia doma svojich starších súrodencov a chcú sa im silou mocou čo najskôr vyrovnať 😀 😀 😀 😀
@adka31 no veď na tej fotke som nič nevidela, ja som do perinky nedávala ani Terezku ani simonka, Terezku som polohovala pokiaľ sa nevedela hýbať a uložiť podľa vlastného gusta a pri Simonkovi mi táto starosť úplne odpadla, keďže on spí len na brušku, tak si hlavičku polohuje sám a to vám aj pedina povedala, že má zležanú hlavičku? u nás jedna suseda musela svojej dcérka dávať takú prilbu na hlavičku kvôli tomuto 😕
@ina44 teraz som práve písala, že jedna suseda u nás v baráku musela dcérke dávať tú prilbu na hlavičku 😕

cukrik580
5. jún 2014

@matabah ja uz som si zvykla 🙂

cerimi77
5. jún 2014

@julin skúsila si aj homeo? ricinus comunis? mne to zaberalo, a piješ dostatok tekutín? s um neporadím veľmi 😕 inak ja som nikdy nevážila doma svoje dieťa, Terezka pritom bola vždy drobec, ale nikdy som neriešila či priberá alebo nie, lebo bola spokojná po papaní, si nepamätám, že by sme mali niekedy nejakú krízu a pri Simonkovi som to tiež zatiaľ nemusela riešiť, ten priberá za 3, váži sa len u doktorky na poradni, ale ja to cítim v rukách a keď ho vidím, že je teda veľký aj ťažký, ak to porovnám s Terezkou aká bývala v jeho veku, tak veľký rozdiel 😀

matabah
5. jún 2014

@julin len ty veselo dokrm aj prikladaj,dr. nemusí vediet---ine deti su v kuse na umelom,my od 8.týždna,a všetko ok...držíme palčoky!!!

cerimi77
5. jún 2014

dnes sme boli celý deň vonku, doobeda sme vybavili návštevu očnej, tak tomu preplachovaniu sa nevyhneme, už mám papier na kramáre 😕 simonko v kočíku pospal 5h 😀 z toho posledné 2h bol odparkovaný vo dvore na baráčku, som si išla na zahradu nazberať hrachu, Terezka sa tam pekne celý deň vyhrala, dnes nám doniesli trampolínu, tak o jednu atrakciu máme zasa naviac 😀 simonko potom ešte na ceste domov hodil hodinový spánok v kočíku, domov som prišla až o 19h, som stihla niečo hodiť do úst a vyvešať na balkon plienky a už sa pýtal spať, tak rýchlo okupať a niečo po 20h už odfukoval v postielke 😉

cerimi77
5. jún 2014

@vieraft mne simon po prespanej noci, kedy spí až do 9h, niekedy aj dlhšie, hodí práve ten dlhší denný spánok, do 2h od zobudenia po noci ho musím zasa uložiť a ťahá cca 4-5h, či je v kočíku alebo doma, to je jedno, potom je max 2h hore a ide zasa spať, ale posledné dni ten druhý spánok hodí len taký 1hodinový, potom však môže ísť skôr spať na noc, lebo je už unavený a v noci je to ako kedy, sú noci kedy sa budí až nadránom, že prespí 8h, inokedy sa budieva ešte okolo 1-2h

os
5. jún 2014

joj baby... precitala som tu stranu.. kde ste pisali o prikrmoch... normalne mam z toho nerv!!!...
ja by som malemu dala aj skor.. zdravucky je, pekne papa.. prospieva... ale ked som dr. spomenula prikrmy.. tak ma "zmrazila".. ze "AZ OD UKONCENEHO 6 MESIACA"... brozuru mi dala (to iste tam je.. este aj ovocie najskor varit!!!) ... a ked by som chcela skor.. tak ... od polky 5teho mesiaca.. a len pred vecerom nejaku tu "kasicku" aby "dlhsie spinkal"... zacinam si "nerozumiet s dr.".. a netusim ako to idem riesit... mam sa na nu vykaslat??? .. fest rada by som davala skor.. vsak ide leto... kadeco rastie.. ale rozkmotrit sa hned na zaciatku s dr??? neviem neviem :(

vieraft
5. jún 2014

@cerimi77 boze, ty mi pozicaj toho Simonka aspon na jeden den 😉 , aj ja sa chcem niekedy prechadzat 3 hodky bez placu a kojenia kade tade. alebo si aspon doma nieco porobit.
@matabah praveze vobec som ju na to nemusela zvykat, proste som jedno poobedie skusila dat tak spat do postele a hned na prvykrat krasne spala. aj dnes potiahla 2,5hod., aspon som stihla dvor pokosit.
inak dnes sme mali mat to ockovanie, tak sme isli k dr. a ze je nejaky vypadok vakcin, tak ju nemali cim ockovat 😕 . ale sestricka ma u niekoho v nejakej lekarni odlozene este zo starych zasob, dnes to mala ist zobrat, tak mozeme ist zas zajtra. moje nervy, mohli sme to uz mat za sebou. tak nemam rada taketo veci pred vikendom. a to este zajtra ide mm pracovne do popradu, pride az v noci, tak dufam, ze nebude mat Lejka teplotu alebo co.

vieraft
5. jún 2014

@os tazko povedat, ci hned tak radikalne riesit tu dr., inak ti vyhovuje alebo podla coho si ju vyberala? ja sa teda nechystam zacat skor s prikrmami, pre mna je kojenie pohodlne, ale ked chces zacat skor, tak pomalicky skusaj. tiez viem, ze vela mamin najskor vari ovocie, ja som to teda nikdy nerobila a ani nebudem ani pri Lejke. a tie kasicky "na spanie" u nas vobec nefungovali, syn kase miloval, ale nespal lepsie, dcerka dodnes kase nemusi a tiez spavala rovnako zle. takze rob podla toho, ako to ty citis podla svojho instinktu. ja som teda s mojou dr. max. spokojna, vyberala som ju uplne nahodou , nemala som s koho opytat, poradit sa, lebo som sa sem len pristahovala, tak som otvorila zlate stranky, vybrala, zavolala a som teda rada, ze som si vybrala prave ju. nic nezakazuje, neprikazuje, len poradi a necha rozhodnutie na mna. a ide z nej taky pokoj a ma uzasnu trpezlivost.

cerimi77
5. jún 2014

@vieraft simonko má ešte tú dobrú vlastnosť, že málokedy plače, zväčša už musí byť riadne unavený a nikto dlho nereagoval na jeho výzvy o uloženie 😀 😀 😀 ak sa zobudí v kočíku, tak neplače, prehodím na chrbátik a usmieva sa na mňa ako slniečko, takže pekne stíham ísť v kľude domov, to som pri dcérke také nezažila 😀

vieraft
5. jún 2014

@cerimi77 vies co, ani Lejka nejako nezvykla plakat, ale asi sa pri surodencoch naucila, aby ich prekricala a ziskala aj ona pozornost 😀 . tiez sa vela smeje, je zlatucka, ale nevydrzi v kociku, ked je hore, ona bude asi ako starsia dcerka, ta tiez lepsie spavala doma a von sme mohli ist, az ked sa vyspala. mne zas tiez vyhovuje, ked doma dlhsie pospi, aspon co to porobim, lebo len sa mi hromadia vselijake roboty, ktore nestiham a potom to tu mame ako po bombe. ale zas je dobre, aj ked spi aj v kociku, ale to by som chcela asi moc, ze?

cukrik580
5. jún 2014

@vieraft mna moje dieta dnes neskutocne prekvapilo 😀 jaaa som vzdy tvrdila ze mam najlepsie dieta na svete ale toto...konecne dme sa s bambulkou a neskor aj so sonulkou dostali k tomu ze sme dali rande a moj neskutocny synacik nesklamal a prekvapil 🙂 napapal sa o pol 11 a to ani nepytal jest,takze hadzal usmevy pri tom a jasil sa 🙂 no ale ideme von,tak treba,uz na 98% spal ked som mu davala ciapku a mikinu(lebo mi mamca povedala ze je zima) a sup ho na brucho do koca a ideme na rande 😀 mlady pan sa zobudil ale o dvanastej DM drogerii,tak som ho otocila na hrbat,chvilu pokecal s bambulkou trosicku,bol nejaky urazeny alebo co a po hvilke prechadzania zaspal 😀 na chrbte 😀 samozrejme ze bez mikiny lebo by zhorel 😀 😀 a potom spal do 13:30...tak on tam ma dve mlade frajerky a on si to predrichme-co bolo prve divne 🙂 to druhe divne je ze este nejedol 😀 😀 o pol druhej sme isli k nasim a on s mimi este úol hodiny vykecaval-co znamena ze nejedol tri a pol hodiny 🙂 vydrzal Samko vobec miekedy tolko nejest? 😀 😀 ,to je nic,ziadna nahoda 😀 dalej vydrzal dve a pol 😲 a neskor dve a zase dve a potom uz isiel spinkat na nov,medzitym hodil este dva cca tristvrte hodinove spanky 😀 inak za normalnych okolnosti by sme sa kojkali(toto slovo raz povedala jedna mamicka a je mi neskutocne sympaticke 😀 )za tuto dobu 10hodin minimalne 9x 🙂 este domov ked sme prisli,boli sme sa vsetci traja na hodinku poprechadzat 🙂 super dnik so super zazitkami za nami,moje dietatko spokojne 🙂 co viac si mozem priat 🙂 snad uz ôen nove auto,nakolko passatika mm predal ☹ clovek si konecne zvykne,aj s tmavymo sklami som konecne za dobre a on ho da prec 😀 😀 no ale objednala som si kocik podla mojho gusta 😀 😀 takze rana zahojena 😀 😀 dufam ze kocik bude podla ocakavani 🙂 camarelo malaga som tiez vybrala sama a som s nim nad mieru spokojna-maly ma letisko s kopu hrackami 🙂 len skoda ze sa k nasim do vytahu nezmesti...to je jediny dovod preco kupujeme este jeden sportak zvlast 🙂 uz len autosedacku a vysielacky a myslim ze vydavkov by uz stacilo 🙂 ale som sa rozrecnila 😀 😀

cukrik580
5. jún 2014

spal do 13:10

bambulka12
6. jún 2014

@cukrik580 Janulka a Sonulka,dakujem za super stretko,aspon som sa konecne stretla s niekym normlanym 😀 a to Samko sa predvadzal,on v podstate chcel upozornit na to,ze mama klame 😀 😀 😀 😀 ,ked ho ohovara 😀 😀 😀 😀 .To inak ja ked Misku ohovaram niekde a pridem tam s nou,tak mi nikto neveri,lebo ona je vtedy veelice slusna 😀 😀 😀 .Dnes som s nou potiahla do deviatej,to je zivot 😀 .Teraz od veci,ale vcera ma skoro drblo,zle nam zacal odtekat hajzel,tak hovorim mm,ze nech na to pozre,ci nie je upchaty,tak on pozeral aj do tej sachty vodovodnej,.alebo co to je a ze stupa voda,bolo poobede ,na obecnom urade uz ani nohy,tak ze zavolame sukromnika KRTKA (ja sa toho krtka asi v zivote nezbavim 😀 😀 😀 ) a krtko ze pride,ale ked povedal tu sumu,tak som original plakala,ze 80 €,ak to bude do 15 minut!!!!!!!!!!!!no ja som odpadla,zarobit 80 za 15 minut,to kde zijeme ?????Tak najskor,ze nech dojde a potom sme ho odvolalai,ze ved zajtra zavolame na obecny,hadam nam nevyplava vsetko na povrch 😀 😀 😀 a vecer uspavam malu a pocujem traktor,tak ako spravna dedincanka som vybehla von a co nevidim,prisli cistit kanalizaciuuuuu,baby ja som sa taak tesila,ze som usetrila 80 ecok,keby hentoho neodvolame,tak by ma porazilo asi 😀 😀 😀

cukrik580
6. jún 2014

@bambulka12 my sme tak cvakali minuly rok,ked nam cerpadlo odislo...nam hovienka po dvore trosku poplavali 🙂 takze ja klamem? cssss :-P

bambulka12
6. jún 2014

@cukrik580 no my sme nastastie ustrili a este pred tym sme sa bavili,ze musime ten plasic na ziveho krtka kupit,lebo moja predzahradka uz je otrasna,co mi tam dorobil,hajzel jeden a ten plasic stoji okolo 30 ecok a ze ved kupime ho a este si musim dat auto opravit,len nevieme co,lebo strasne ma nizko podvozok,ci struny,alebo tlmice,no asi ma drbne ☹

cukrik580
6. jún 2014

@bambulka12 svokra ma ten plasic a ja som z neho na nervy 😀 😀 mne to hrozne vadi jak to pinda furt 😀 😀

bambulka12
6. jún 2014

@cukrik580 aj my mame,taky lacny a ten pipa a mne to tu v predu strasne vadilo a ten drzy krtko si hned vedla toho urobil dieru 😀,tak som ho chytila a vysmarila a uz vselico sme skusali a nic a to sused odvedla nam ho poslal s tym plasicom drahym,tak ho musime kupit a nech to aj pipa,hlavne,ze ten chrapun mi tam uz nebude robit bordel,lebo ja som si tam dala tie biele kamene,aj ruzove,pekne naaranzovala a on mi to cele rozbil ☹

bambulka12
6. jún 2014

@cerimi77 😀 😀 😀 no ja len dufam,ze Miska sa svojmu velkemu bratovi nebude chciet este dlho vyrovnat,lebo s nim doost trieska puberta a to ti je zabava 🙂.Ja sa len bojim,ako to bude,ked Miska bude v jeho veku,ja budem mat uz dost rokov a s dievcatami je to asi horsie,teda co aspon vidim 🙂

cukrik580
6. jún 2014

@bambulka12 to je hajzel nenazraty 😀 😀

cukrik580
6. jún 2014

@bambulka12 neboj,zachraoes lebo uz budes stara babka a ona si bzde chodit po diskotekach,co ty ani nebudes vediet lebo budes hlucha a slepa takze sa nebudes ani bat 🙂 vsetci budete spokojni 😀 😀 😀

bambulka12
6. jún 2014

@cukrik580 teraz som sa urazila

cukrik580
6. jún 2014

@bambulka12 tomu neverim :-*

cukrik580
6. jún 2014

No moze sa moj 16tyzdnovy syn zobudit,pretocit,hrat sa s plienkou a nechat ma spat dve hodiny????on cakal kedy vstanem,napapal sa a spi 😀 😀

20erika07
6. jún 2014

@cukrik580 môže zlatko malé 😉

cukrik580
6. jún 2014

@20erika07 neskutocne dobre mi to padlo,vobec som nevedela ze tolko spim,ked som sa mu prihovorila zacal plakat ze je hladny,najedol sa a spinka 🙂 odpadnem 😀 😀

sonulka81
6. jún 2014

@cukrik580 aký je zlatučký ohľaduplný uvedomelý chalannisko...vedel čo mamina potrebuje..🙂

cukrik580
6. jún 2014

@sonulka81 no tieto posledne dva dni bol uplne neskutocny,no darmo,uz je z neho velky chlapisko 🙂 vidno ze lubi maminku 🙂 stale nad tym rozmyslam...ale myslim ze by som sa asi zobudila keby medzitym plakal,vsak? 🙂

vieraft
6. jún 2014

@cukrik580 teda neviem, ako place tvoj Samko, ale u nas by sa ten plac nedal prehliadnut a spat pri tom uz vobec nie 😀
my sme dnes boli konecne na tom ockovani, chudatko moje strasne plakala, tak sa zlakla, ked jej to pichla, lebo najprv sa vyskierala na vsetky strany a toto teda necakala, ale potom uz bolo dobre. zatial je bez teploty, ani to nemala opuchnute, tak hadam bude dobre. aktualna vaha 6600g, moja buchticka mala 😵

cukrik580
6. jún 2014

@vieraft podla mna ked Samko place rak ho aj u vas musi byt pocut...len ja som bola tak neskutocne vycerpana...ale tiez si myslim ze by som ho hadam pocula...ved lezal hned vedla mna 🙂 no tak uz nemas tu tvoju kocku az taku veliku 🙂 Samino mal minuly utorok cez 6a pol 🙂 to zvladne,Samikovi to opuchlo az na druhy den ale len po hexavakcine mal to asi ako hrasok opuchnute,nic moc 🙂 len bol vecer plac od bolesti tak dostal pol cipku a bolo dobre 🙂