Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580
@lucul no a to ste moju bambucu nepoculi plakat,ona neplace,ona vrieska,ale strasneeee 😀 .My sme mali v jaslickach taku malu Natalku upistanu a mala uz asi 1,5 roka,boli sme vonku na prechadzke a ona vrestala a vedla dievcatko tiez vrestalo a Natalka si vytiahla dudku a hovori jej :TEVAZ JA PVACEM 😀 😀 😀 😀 😀
@bambulka12 to som ja linde robila ked revala tak bud som na nu anglicky hovorila to hned stichla a pocuvala a ked sa jedovala tak som ju napodobnila a ona ruky v bok a "mama nehuc" 😀 na livku ani anj nezabera zatial😀
@os ahoj, moj mal takyto strajk cca. 5 tyzdnovy ked bol. Je to hrozne neprijemne, vypluval prsnik, cucal si ruky, krical... mozes si na mamila.sk precitat materialy o strajku/znizenej tvorbe mlieka (pri nej sa to vyskytuje). rady, ktore mi pomohli, boli zachovat klud a vela vela sa s babatkom mojkat, tulit koza na kozu, a dojcit ked je prispaty/spi. Dalo sa to viacmenej do poriadku, ostalo len to, ze preferuje polohu poleziacky. Vacsinou je to len prechodne ale je to neprijemne. Ozaj, zakladna vec je ze treba skontrolovat prisatie, ci mu kvoli zlemu prisatiu nejde malo mliecka, alebo potom moze byt nejaky iny dovod, co ho rusi. Keby to bolo velmi zle, radsej zavolaj/napis nejakej laktacnej poradkyni, mne stacilo nakoniec napisat, nemusela som volat aj domov.. nastastie. Ale je lepsie, ak to nejaka vidi a moze posudit.
@jeessie
@cukrik580 bola to absolutne ze lahka popalenina, ostalo mu to len cervene, ak sa da posudit, tak ani citlive to nemal, a dnes rano je to ovela svetlejsie, mozno si to sestricka ani doktor nevsimnu, resp, uz to vyzera len ako otlacene/poskrabane (takych ciar ma na tele furt dost, akurat tato nemizne, resp. mizne len pomaly). Babatka maju zazracnu schopnost regeneracie. Uff, som rada. Poucenie pre mna... Musim davat vacsi pozor, lebo zacal byt prudko pohyblivejsi (nemal by uz ani ostavat bez dozoru napr. na posteli, lebo sa zacal s oblubou pretacat,... doteraz mu to neslo, teraz uz je na brusku hned, akurat na chrbatik to naspat este velmi nevie a potom sa zlosti.)
Akurat sa mi este rano nevykakal tak dufam, ze sa nestane to, co v pondelok, ze sa mu to podari az o jednej poobede, presne ked budeme u lekara 😀 (to bolo prvykrat, ze od rana tak dlho nekakal, inak to je u neho pravidelne, ale zda sa, ze jeho vzorce sa trosku menia teraz)
@bambulka12 ty šena 😀 😀
@lucul aj ja tak hucim po Samcovi ked on po mne a vacsinou stichne a zacne sa rehotat ale nie vzdy to zabera 😀
@kazunomiya aj mne kaka vacsinou rano ale v poslednej dobe kedykolvek,naposledy predvcerom,ked si dal prvu lyzicku mrkvicky 😀 😀 😀 som sa citila ako keby ho krmim na zachode 😀 😀 😀
@lucul zlatunkava je 🙂 ,nunava 🙂
a mojaMiska ma takto pekne caka a vsade somnou chodi,wecko,kupelna,pri pc 😀
@bambulka12 aj ty mas vsade spolocnost? 😀 babulka krasna 🙂
Ahojte maminky...Tak asi na 150-ty krat som vas docitala,aj my robime pokroky - pretacanie z chrbta na brusko,ale naspat nie 🙂 zato na sedenie sa dviha stale. Zubky zatial nic,ale slintos je riadny,vahu nevieme,najblizsie ideme k Dr. az na 5-mesacne ockovanie...So spankom je to vselijake,cez den velmi malo,v noci zase kazdu chvilu cucka,nejako sa to zhorsilo,uz prespal aj 6 hodin a teraz najviac 4 😒 Inak sa cisto len kojime,vodicku berieme vzdy von,ale pokial sa da,radsej mu dam potiahnut.A ozaj - naucili sme Šimona robit ustami auticko a teraz to robi stale,je na zozratie ked naspuli tu pusinku a vrndzi 😀
Co sa tyka temy svokra,tak problem nemame,akurat tiez tie neohlasene navstevy "zboznujem",nastastie su zriedkave 😉
Takze zatial sa majte krasne,citat vas budem stale aj ked prispievam menej a drzte sa 🙂
Tu je nase vsetko 🙂
no baby zvladli sme noc bez teploty ale herecka si zmyslela ze o tretej spusti krik ze je hladna s potomrozhodla ze do pol piatej spat nebude.nervy som mala z toho ze koniec o pol siedmej s om vstavala zas ku starsej do skoly
@majaon u nás je to so spaním tak isto. keď mal 2 mesiace mi zaspal okolo 7.30-8.00 a prvý krát sa zobudil medzi 1.30-2.30 teraz sa zobudí ešte aj o 11.00 potom okolo 1.30-2.00, 4.00 a potom si ho už dám do postele. Ja som si myslela že to bude čím ďalej tým lepšie a ono ako keby sa to ešte zhoršovalo 😒
ahojte, my sme dnes absolvovali 2 očkovanie, simon sa na doktorku pekne usmieval, keď ho počúvala stetoskopom, ale keď mu sestrička pichla do nožičky to spustil inú sirénu a keď ešte do druhej, tak zvýšil decibely ešte 😝 ale prsíčko nás zachránilo, napapal sa a potom to pekne prespal a zatiaľ je všetko ok 😉 .. inak meria 65cm, váži 7315g 😉
@saxxxana to ste sa asi zle pochopili s tým ovocím, to je blbosť aby si ho nemohla dávať do 1r 😕
@biba to ako myslíš, že máte plávanie medzi papaním? ty kojíš v presných intervaloch, či v stanovených hodinách?... takéto ja nepoznám, ja som vždy kojila na požiadanie, resp. kedy sa dieťa zobudilo a pýtalo si papať.. ja som tiež kojila vždy v saune po plávaní a nevadili mi tam ani prípadní oteckovia 😎 .. resp. sa dalo kojiť aj v tej aklimatizačnej miestnosti, tam zväčša všetky deti papali vždy.. pred plávaním som nechcela aby sa veľmi najedla, aby jej nebolo ťažko a po plávaní už bola dosť vyhladovaná, takže v saune som hneď prso vyťahovala 😀 😀 😀 inak Simonkovi vôbec nevadí ak sa mu preruší papanie a aj tak jeho papanie nie je asi nikdy dlhšie ako 10min 😉
@cukrik580 brutal noc toto 😝 vyzerá že sa nebudí z hladu, inak je v pohode? simonko si našťastie už predlžuje spánky nočné, zväčša sa budí 1x medzi 4-6h a potom pospí ešte do 9-10h 😉 .. inak sa aj čudujem, koľko aj cez deň vydrží bez papania, po očkovaní som ho nakojila, o 11.30 potom spal do 15.30 papal okolo 16h, potom sme išli von, na domček, pospal do 19h a papal až pred spaním, o 20.30... takže cez deň som ho kojila vlastne len 3x, ráno po zobudí, poobede a večer pred spaním 😕
@lucul @bambulka12 plačú vám babule keď vás stratia z dohladu? poznám také prípady, ale to teda nezávidím.... ja som našťastie takéto nemusela riešiť ani pri Terezke ani teraz pri Simonkovi, ten je taký pohoďák, on býva práve dosť často sám v izbe, na posteli leží, ešte aj zavriem dvere kvôli prievanu a on si tam obzerá steny a niečo zaujímavé im hovorí, on sa ohlási len keď chce papať, alebo spinkať, niekedy až pochybujem, či nám ho v pôrodnici nezamenili, veď nemá byť po kom taký kľuďas 😀 😀 😀
@biba ešte som ti chcela ohľadom tej vodičky, ja tiež čisto len kojím a zatiaľ som nič iné nedávala, len home rozpustené vo vode, takže trochu vodičky tým pádom dostával a dávala som to v striekačke, to si kľudne môžeš zobrať aj so sebou von, kúp dojčenskú vodu a natiahneš do striekačky koľko potrebuješ a nemusíš dávať flašku ak sa chceš vyhnúť cumlíku teda, od 6m už budeš môcť dať flašku s náustkom, my sme používali avent, na flaške si len vymieňaš náustky podľa veku, od 6m je zelený, od 12m je biely, alebo potom už aj slamku môžeš dávať 😉
@cerimi77 ale vies co,Misiscka bola uz taka v pohode a ja som ju tiez nechavala samu na posteli a minule som dokonca vysavala a ona bola sama v spalni a tiez sa rozhliadala,zlatunka bola,uz sme aj mohli ist spolu na navstevu bez toho,ze by som ju mala cely cas na rukach a teraz zas od nedele,ako keby utalo,umrncana je,v noci place a ja si ju takto prenasam somnou vsade,lebo ona je taka zvedava,tak vsade sa rozhliada a vykecava 🙂 .Tuto noc ale si musim zaklopat,vecer papala o pol osmej,potom pekne sama zaspinkala a zobudila sa az rano o tretej na papanie a nie s placom,ale ona tak mrnka a teraz zas spinka,tak ja dufam,ze sa vrati do starych kolaji 🙂
@cerimi77 mozem ju nechat len ju rychlo prestane bavit sa so stenami, jedine v detskej kde mame pomalovanu jednu stenu tak tam by klabosila ale ked skonci monolog a nikto jej neodpoveda tak sa ohlasi, neplace ale akokeby nas volala a ked je starsia doma to vola o pomoc ked su same 😀
@lucul aj nasa nas zacne vyvaolavat a ked prides k nej,tak sa stazuje,pokrci ten maly nos a potom sa od radosti az triast zacne .-)
@bambulka12 a ved nato sme ich mali aby sme sa im venovali no nie ? 😉
@lucul anooooo,to je moja laska velika,strasne ju lubim,ale samozrejme aj mojho synatora 🙂 .Teraz pekne lezka v spalni a caka,kym maminka doumyva riad a este chcem povysavat,tak hadam dovoli 😉 a potom ideme na kontrolu k rehabilitacnej,tak sa mi nechce ☹
@bea00 😖 takto aj my spíme a tiež ked okolo 2-3 mesiacov sa budila len 2krát a teraz mám pocit, že som stále hore 😒
@cerimi77 och Simonko je iný spachtoš, tíško závidíme 😉 niekedy by to bolo fajn mať aspoň 2-3 hodky klud 🙂 ale pevne verím, že sa to časom upraví 😀
@cerimi77 no je to od hladu ☹ pyta papat...inak je ok,len neviem ci ho dasienka nebolia...on ten prvy nocny spanok ma dlhsi a potom uz nie...co uz 🙂
@bambulka12 Samik bol v pondelok taky ze len so mnou...
@veronikapodolska u nas tiez horsie cim dalej viac ale nevadi mi to 🙂

@bambulka12 no ved prave, vychcane su tie deti 😀