icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ejkapod
17. júl 2013

@barcelona94901
@e.l.i , mne tiež nič nebolo a naraz bum dva týždne do zadu my začalo byvať zle a to končím tretí mesiac, ale 2 den som nevracala takže rekord 😀 , kočiky to som ešte ani len nekukala, je to podla mna zavčasu a my sme ešte ani nad menami neuvažovali aj ked som si ich čitala, no akosi my žiadne nesadlo 😀 , asi to musí prisť samo ked ma niejake osvietí 😉

e.l.i
17. júl 2013

@barcelona94901 vsak ani ja len kukan že tu kočky riešia ...a ja zase len nad budúcim utorkom rozmýšľam že aby bolo všetko ok a nech aspoň teho knižku mám...kúpa kocika ma bude asi zaujímať asi tak o 5mesiacov 😉

e.l.i
17. júl 2013

@ejkapod mi zatiaľ tiež nič čo sa týka baba neriešime keďže uz raz takej z predčasnej radosti sme sa sklamali...a radšej počkáme a tieto krásne starosti budeme riešiť ked budeme mať viac istejšie že z toto tehu dotiahneme do happy endu 😉

ejkapod
17. júl 2013

@e.l.i , som to zariekla že som už 2 dni nevracala, a teraz ma to chytilo 😀 , ved času je navšetko dosť a vytešovať sa ešte dosť..

barbora84
17. júl 2013

@e.l.i ved to len preto debata o kociku, ze uz mame 1 dieta a tym padom aj kocik. V 1. tehu som si kociar vybrala cca 1-2mes pred porodom, inak je to zbytocne skoro...

e.l.i
17. júl 2013

@ejkapod tak to nieje bohviečo ale aspoň nám dávajú drobec nejaké signály kym necítime ich pohyby...mňa to vždy aspoň trochu ukľudni ked začnem panikarit a myslieť na strach a minulost 😉

e.l.i
17. júl 2013

@barbora84 to jr pohodke aspoň nám potom budete odovzdávať skúsenosťi čo kúpit a čo nie 😉

aplless
17. júl 2013

ja sa len zatial pozeram po kociku nechcem to riesit na poslednu chvilu urcite kupovat budem az po novom roku ale rozhlad chcem mat tak isto aj s menami teiz sa rozhodneme az na koniec ale uz spekulujem ktore by nam sadlo

aplless
17. júl 2013

inak dneska aka sranda u dr. sa ma úytala ako sa citim ja reku fajn dobre nic necitim sa cudovala , ja som ani pri prvej nevedela ze som tehu do 12 tt. vraj druhe tehu aj dieta byva lespie ako prve bodaj by tak bolo tehu som mala super, porod 4h aj s bolestami akurat nas trapila kolika.

zuzkapin
17. júl 2013

...no babenky, ktore mate nevolnosti - priznam sa, nezavidim Vam. Mne nastastie nebolo zle ani pri jednom tehu, a ani teraz nie... jasne, niektore vone mi nesedia, popripade ma natahuje pri umyvani zubov... Drzkajte sa, a hadam to vsetky dotiahneme do uspesneho konca...:D
Inak pozeram, ze vsetky uz mate v profile terminy - ja si ho nedavam lebo moje okolie ani len netusi... na prelome jul/august ideme na taky pardnovy pobyt, tam to chceme povedat nasim chalosom (teraz su na prazdninach u svokrovcov) a potom aj ostatnym... neviem, ako to zoberu nasi, ci svokrovci... strasne dufam, ze to dobre prijmu decka, hlavne mladsi.... tak drzkajte paluchy a ja drzkam Vam ;)....

aplless
17. júl 2013

@zuzkapin ahoj ja som uz dnes nevydrzala a povedala som to mame chcem aby to ona prva vedela a uz mi je to jedno teraz v sobotu oslavujem okruhle tak sa to pomaly podozvedaju vsetci kedze bude podzriva mala konzumacia alkoholu. aj dcera to vie zatial to bere tak ze chvilu je dobre potom ze nechce ale co uz bude si musiet zvyknut

cerimi77
17. júl 2013

@aplless tak ja myslím, že v žiadnom športiaku nie je problém dať zimný fusak... na tomto mojom kočíku sa mi ešte páči to, že tá sedacia časť je dosť vysoko od zeme, podobne ako sú napr. stokke, ja sa nemusím toľko zohýbať, čo mi max vyhovuje kvôli mojej chrbtici a dieťa má fakt vysoko nožky od zeme, aj keď tam sedí so sklopenou opierkou nôh.. na toto som pri kúpe kočíka vôbec nepozerala, ani to nebolo to čo by som vyžadovala, ale keď som to videla v reáli, tak to potešilo, bol to taký bonus naviac 😉
@biba ja idem na druhú kontrolu až 2.8. 😀 tiež sa neviem dočkať, ale to hlavne preto, že mám stále strach, aby sa krpcovi v brušku nič nestalo... ale inak prvé tehu som si tak užívala, že by som termín pôrodu aj radšej posunula na neskôr 😀
@barbora84 otáčavé kolesá boli aj pre mňa jasnou podmienkou, ale dnes už ich majú skoro všetky kočíky tuším, ale ja som ich práve pri mojich dvoch prvých kočíkoch - ktoré som zdedila - nemala a teda som sa namakala, stále zdvíhať kočík pri otáčaní, hlavne v zime, alebo ak pršalo a v jednej ruke som držala dáždnik, tak to bol des, nehovoriac o tom manévrovaní ak som potrebovala vojsť do výťahu, alebo do obchodu 😝 takže otočné kolesá jasné že podmienkou, ja som tiež pozerala, aby neboli kolesá veľmi malé, môj kočík to má fajn, má dosť veľké kolesá, predné o niečo menšie, ale 19cm stále fajn, tiež sá dá športiak do oboch strán, ale toto nebola až taká podmienka, na starom kočíku som mala otáčavú rúčku, žiče oveľa jednoduchšie, ale v podstate som to nikdy nevužívala... terezka nechcela pozerať na mňa ale do sveta 😀 , podmienkou skôr bolo, aby sa kočík dal zložiť komplet celý, ako celá športová časť, lebo niektoré kočíky majú len skladaciu konštrukciu a celá sedacia časť sa len vlastne odklikne preč, ale zložiť sa nedá, čiže zaberie zbytočne kopec miesta v aute, takže skladnosť a ľahké zloženie bola podmienka, na váhe mi až tak nezáležalo, lebo ja s kočíkom necestujem MHD, vlakom, neťahám ko niekde hore... iné to majú napr. baby v BA, tam mi je jasné, že váha kočíka je veľmi podstatnou záležitosťou a aj preto rýchlo prechádzajú skôr na golfáče, ktoré sú najľahšie.....
inak, toto je môj kočík.... len v hnedej farbe
http://shop.babetkovo.sk/index.php/detske-kocik...

cerimi77
17. júl 2013

@kucanka kašlať na nejaké výpočty, dôležité je, či rastie hcg, ak bude rásť je to ok 😉 to ti len teraz brali prvý odber? a na druhý odber ideš v piatok? tak to v piatok nebudeš ešte vedieť či rastie alebo nie, či?... mne v deň keď robil utz a nevidel srdiečko hneď zobral hkrv, o 24h som prišla na druhý odber krvi a na tretí deň som vedela výsledok 😕.. zvyšok už poznáš 😔 😝

kucanka
18. júl 2013

@cerimi77 vcera mi brali 2x takze zajtra rano volam. ja som sla neskor k doktorke aby som sa vyhla stresom ze este nic nevidno. lebo pri malom som mala posun 17 dni medzi sonom a poslednou MS a u doktora som zo zaciatku bola dost casto. a teraz to bude asi to iste 😉 a to som si myslela ze po porode sa mi dala MS do poriadku 😀

cejara
18. júl 2013

@cerimi77 A môžeš napísať presný typ kočíka? Ja som pozerala Peg-Perego book plus, ale vanička sa mi zdala príliš krátka. Keď si predstavím, že mimino sa mi narodí január-február, tak sa obávam, aby mi o mesiac z vaničky nevyrástol. A na nete som objavila ešte kočík Euro cart passo 2013 a ten sa mi pozdával - len by som ho potrebovala vidieť naživo 🙂

cejara
18. júl 2013

@aplless ja som videla Peg-Perego book plus naživo, ale mne sa vanička zdala byť veľmi krátka... Tak bábo som ešte nemala, ale keď som si predstavila, že tam mám narvať fusak a potom ešte mimino, tak tu vaničku využijem možno 2 mesiace??? Ale inak je veľmi pekný. Našla som ešte jeden, Euro cart passo 2013 a cenovo je výhodnejší 🙂

aplless
18. júl 2013

@cejara ved vanicka ti staci na 3 mesiace potom uz bude maj uz bude babo do jesene bez fusku a na zimu dam uz sportiak

katulienocka11
18. júl 2013

@ejkapod ano viem, ze vsetko sa roztahuje posuva a babo si robi miestecko , len toto je moje prve tehulkovanie a neviem co je dobre a co zle....bojim sa kvoli tomu hematomu aby bolo vsetko OK. Nekrvacam, nespinim, z tohoto pohladu vsetko OK 🙂 VSetko je na striedacku, prska, brusko nevolnost, ALE este ani raz som negrckala, tak to sa tesim, lebo inak toho sa desim aj za normalnych okolnosti 🙂 ale dakujem povzbudenie 🙂 nech nam vsetko dobre dopadne 🙂

katty137
18. júl 2013

@katulienocka11 ja to mám tak isto, prsia, brucho, maternica sa dobre rozťahuje, dnes však cítim pichanie a veľmi nepríjemné v pravom boku ako pri vaječníkoch, ani radšej kýchať nechcem, vtedy je to úplne, ale to tak je normálne, ale toto či sedím alebo chodím... ale dúfam, že nič z toho nie je zlé len sa mi to pripomína 🙂 uvidíme dnes čo povie doktor, o pol štvrtej sa konečne uvidíme 🙂 nenormálne sa teším... a našťastie som tiež ešte nevracala, ale býva mi statočne zle 🙂 ale aj to prejde 🙂 potom bude pohodičkové obdobie troch mesiacov a posledné tri budú opäť zase náročnejšie, ale všetko je aj tak taaaaaaak krásne 🙂

Babulky, tiež som napísala len názor na kočík, ktorý mám po mojej dcérke, je to len na úvahy, určite je ešte priskoro vyberať kočík, ja som vyberala 2-3 mesiace pred pôrodom, už si poriadne nepamätám, skôr tuším 3, aby sme mali na všetko viac času a ktovie čo sa môže stať či sa nevypýta skôr a pri dvojičkách by to bolo tuplovate, ale zatiaľ tut uším nikto dvojčatá nečaká či si len nespomínam??? 🙂

katulienocka11
18. júl 2013

@katty137 Drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂 Potom daj vediet ako sa ma drobec 🙂 Ja dnes pre zmenu sa citim skvele, brusko ma pobolievalo uplne jemnucko len chvilku, teraz je klud, prska minimalne akurat je mi tak teplo ze dovidenia 🙂 varim sa vo vlastnej stave 🙂

katkanova
18. júl 2013

podporujem vas vsetky co uz teraz obzerate kociare, ja som na poslednu chvilu, len tak od oka vybrala a trpko olutovala a potom sme kupovali iny 🙂 hlavne treba uvazovat nad tym ako kocik budete pouzivat, ci casto autom, busom, schody a tak ...

os
18. júl 2013

cavte zase... po tyzdni som tu zase 🙂 ... ste toho ale popisali 🙂
... mne ponukla svagrina ze mi posunie kocik... rodila v januari tohto roku, takze na februar bude hadam dobry 🙂 .. povodne pri prvom pokuse sme aj obzerali kociky atd... ale takato ponuka sa neodmieta ked neviem ako budeme s peniazkami 🙂 .. ale netusim jaky typ to je 🙂 ... klady a zapory budem asi pocas jazdy nachadzat :D
no a zajtra idem na kontrolu... doky mi hovori tyzdne podla sona... neriadi sa moc podla ms... podla ms som bola v 10tt a doky hovoril o 8tt...
.. teda som v 10tt 🙂 "realne" ...neviete ake vysetrenia ma zajtra cakaju? co vsetko budu sledovat??? a nieco o nejakych speci vysetreniach ste tu pisali.. to uz mam take nieco vybavovat abo zistovat?

ivka_marek
18. júl 2013

Ahojte, dnes som bola na kontrole s bábätkom, som 11+0, na obrazku bolo peknučke, merania všetko ok. No je tu jeden problem..protilátky na rubeolu, strašne sa bojím, brali mi zase krv, hodnoty mam zvysene pre protilatky ktore naznacuju ze som ju niekedy prekonala-resp. pozostatok z očkovania a tiež mám zvýšene protilátky o dosť, ktoré ukazuju že mám rubeolu...ani na to radšej nachcem myslieť čo by to znamenalo pre bábatko keby sa to potvrdilo ☹ čo som komu urobila že som stále nejako skúšaná..

os
18. júl 2013

@ivka_marek ja som tiez mala nieco v krvi, neviem ani ci to doktor videl, lebo mi nic nehovoril k tomu... v TK nemam napisane hodnoty, len to ze pozitivne... takze neviem...

ivka_marek
18. júl 2013

@os a k rubeole?

barbora84
18. júl 2013

Citam, ze uz mate tehot. knizky. Ja este nie, ani pri 1.tehu som v tomto tt este nemala. Vcera som zacala 9.tyzden, dufam a verim, ze bude stastnejsi a lepsi ako pri Matkovi, vtedy som krvacala jasnu krv ☹

katty137
18. júl 2013

tak dievčatá, máme po tom 🙂 doki sa riadil MS, takže sme podľa toho 9tt + 1, malinkému bije srdiečko ako zvon... je tam len jedno 🙂 bruško tomu ani trošku nezodpovedá, ale vôbec nevadí 🙂 nech je ako chce :D som zvedavá, koľko tentokrát priberiem, som ako duňa už teraz :D pri malej to bolo veľké priberanie a to som na začiatku chudla :D sranda... zatiaľ je to všetko akési iné :D malinké má 24 mm od hlavičky po chvostík (riťku) som sa pýtala teda koľko meria a počítal, že s nožičkami cca 4 cm :D tak sa vytešujeme :D fotku nemáme, ešte to nie je dobre vidieť... Kontrola až o mesiac, zase čakanie 🙂 ale TK už máme, no nič v nej, krv mi brali až teraz, takže uvidíme, čo bude ešte tam - rozmýšľam, že si kúpim nejaké vitamíny, cítim sa hrozne unavená, ja fakt myslím, že zase nemám dostatok železa ako pri malej 🙂

os
18. júl 2013

@ivka_marek hej.. na internete som to pozerala.. taka nejaka hodnota ze Igg pozit mam napisane...

ejkapod
18. júl 2013

@e.l.i , no veru aspon človek vie že babo ma leharo v brušku a nam to robí nevolnosť 🙂

ejkapod
18. júl 2013

@katulienocka11 , aj moje je to prve a dlho vytužene, tiež sa kolko krat zlaknem, ale nemôžeme myslieť na najhoršie ale len nato najlepšie...ja som dlho tiež nič a teraz ku koncu 3mesiaca to začalo tak som v šoku.. 😀 ale pevne verim že to aj skoro skončí 😀 , tak ti držím palčeky a neboj všetko bude oki...