icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

20erika07
26. jún 2014

@veronikapodolska keď ti skončí materská nikto ti nič neposle, musis ísť sama na socialku a tam si požiadať o rodičovský, pozor nato baby,nič vám domov nepríde,musíte si to odsledovat a ist na socialku. A je to 33týždňov ako píše janka, ja mám napr.do 21.8 materskú ale idem si ju zrušiť už 4.8
.lebo už pôjdem do roboty, tak dva týždne hore dole no,ale už ma potrebujú tak ich idem "zachrániť ".
Ozaj nie na socialku ale do sociálnej poisťovne

20erika07
26. jún 2014

34týždňov pardon

aplless
26. jún 2014

ahojte tak my budeme chodit do centra cvicit len tak miesto plavania bola som tam v utorok na zoznamovacej hodine tak budeme chodit utorky som zvedava ako to bude co tam budeme robit lebo som chcela ist plavat ale zatial sa mi vac paci toto cvicenie a plavat asi neskor este sa mi zda maly na plavanie aj koli bacilom a tak

cukrik580
26. jún 2014

@jeessie este to nemam riadne zistene ale tusim do socialnej poistovne pre daky papier o zruseni a na urad prace o rodicak...ale neni som si ista...inak ak som to dobre pochopila tak ty dostanes matersku do 29.8. ci ako ti to vychadza a za tie dva dni 30-31.8. by si mala dostat cely rodicak tych 203e 😀

jeessie
26. jún 2014

@cukrik580 jeee, to by bolo super 🙂🙂🙂

cukrik580
26. jún 2014

@jeessie nooo a mna sa zase taketo dobrôtky netykaju 😀

lucul
26. jún 2014

@jeessie zamestnavatel ta musi odhlasit z md a prihlasit ze si na rd v socialnej poistovni a musis ist na upsvar a tam poziadat o rodicak, v socialnej poistovni som tusim tiez daco riesila a zas rodny list

cukrik580
26. jún 2014

@lucul no nakolko moj zamestnavatel si dava nacas,tak u nas sa odhlasovat idem sama 😀 😀 no a jasneeee kde by oni nechceli rodny list...kokos doba internetu a nic nemaju prepojene,haved jedna slovenska 😀

lucul
26. jún 2014

@cukrik580 jaaaaaj moja po vybavovani stavebka ma uz nic tu neprekvapi asi, kazdy chcel katastralnu mapu, normali si to pozreli na nete ale odvetvie na mestskom urade to chcelo od nas a pritok kataster je o poschodie vyssie 😠

cerimi77
26. jún 2014

ahojte, neviem čo porobili Simonkovi na tom očnom na kramároch, ale včera aj dnes skoro celé dni prespal, včera okrem jedného zobudenia prespal celú noc až do 11h, a potom pospal ešte 4h poobede, ostali sme doma, som ho uložila do Terezkinej postielky 😉 dnešok vyzeral veľmi podobne, ráno vstával vlastne až na obed, potiahol do 12h, za ten čas len 1x hore o 5h ráno, a poobede pospal 5h ešte 😕 tento krát v kočíku, odstavenom na zahrade pod hroznom 😉 spal od 14 do 19h a o 21h už bol nervozny ako chcel zasa spinkať 😕 za celý deň sme tak minuli len 2 plienky 😕 ja som si stihla dať na zahrade riadne do tela, joj, už vidím tú svalovicu 😝

cerimi77
26. jún 2014

@veronikapodolska ak dávaš vak, tak dávaj nejaký tenší, letný, a bez ponožiek potom a určite stačí aj body s KR, musím zmerať teplotu akú máme my v spálni teraz... simonko spí len v body s KR a prikrytý tou plienkou, on našťastie ak spí, tak spí, necestuje, cestovať začne až sa prebúdza a to ma zväčša zobudí, tak ho pozriem a prikryjem, ale on spí na brušku, tak sa práve ani veľmi neodkope 😉
@miky132 mne včera simonko dobre spal doma, po dlhšej dobe sme ostali doma, ráno vstával o 11h a poobede pospal ešte 4h, tak som dnes aj váhala, či ísť poobede von, alebo ostať doma, ale bolo pekne, tak sme išli a teda dobre som urobila, pospal ešte dlhšie, 5h 😀 a simonko ak večer zaľahne tak našťastie spí, zobudí sa zväčša až nadránom, ak skôr, tak to len kvôli kakaniu ale začal sa mi budievať v kočíku ak zaspí, po cca 20min hore, len hlavu zdvihnutú vidím, oprie si o okraj vaničky a čumí von, takto si popozerá chvíľu, potom sa asi unaví, zaľahne a chrní 😀

cerimi77
26. jún 2014

@cukrik580 aha, ani moja pedina to nejako extra nesledovala, len ma tam 1x poslala a potom sa už o to nezaujímala 😉

cerimi77
26. jún 2014

@veronikapodolska to vážne, že sa vám to zasa zrástlo? a masírovala-naťahovala si je pisky po kúpkaní? 😕 joj, držím palce 😔
@lucul @20erika07 tak simon si nič nepamätal 😀 na doktorku sa usmieval krásne, ako ho vyšetrovala stetoskopom, úsmevy hádzal na ňu jedna radosť, rev spustil až po vpichu, po druhom to ešte znásobil a mohli sme ísť domov 😀 našťastie žiadna reakcia 😉
@biba súhlasím s tým, že hodinu na prse ti určite napapá, prso má aj ako ukludňovadlo a preto si ho pýta aj po odtiahnutí, ale to už nie je z hladu, ak by bol naozaj hladný a odtiahneš mu psro, tak by spustil veľký rev a to teda pochybujem, že po hodine na prse by tam ešte nejaké mlieko mal, ak by hodinu naozaj papal a to by tiež spustil rev, takže prsko má namiesto cumlíka, to je normálne, ak si ho vyžaduje, neznamená to len, že je hladný 😉 .. inak mne sa niekedy simon riadne pučí nad miskou a pritom má úplne riedku-vodovú stolicu stále 😕

cerimi77
26. jún 2014

dnešný večer na domčeku 😉

cukrik580
27. jún 2014

@cerimi77 by si sa cudovala jak sa jeden cervik maly dokaze odkopat aj ked spi na brusku a cestovat 😀 😀 😀 😀 to nemoze byt normalne tak vela spat 😀 😀 😀 😀 boze zlaty je strasne 🙂 taky velky chlap 🙂

20erika07
27. jún 2014

@lucul mne povedali na upsvar že ja musím ísť po skončení materskej do sociálnej poisťovne, ja sa musím odhlásiť, tak teraz si ma zneistila 😀 ani moja šéfka nič nespominala, iba sa ma pytala na kedy vidím príchod naspäť.
No nič tak sa radšej popytam zas 😉

lucul
27. jún 2014

@20erika07 ja som odhlasovala za zamestnavatela v tlacive registracny list je ukoncenie md a zaciatok rd, tak isto aj zdravotka kod K ako ukoncenie md neviem ake ma cislo a kod Z zaciatok rd cislo 😉

biba
27. jún 2014

@cerimi77 najlepsie na tom vsetkom je to,ze maly mi nikdy nespustil plac pri papani ,take nieco nepozname ako plac od hladu z nedostatku 🙂

Inak baby dnes sa udiala neuveritelna vec,maly mi prespal uplne celu noc od 21.30 az do 7.00 a papanie sme kopkanim a hranim potiahli a ranajkovali sme od 8.00 ,neuveritelne 🙂

biba
27. jún 2014

@cerimi77 jeeej ako si to uzivate,nas poloha na brusku az tak nebavi tak sme na nom len sem tam na chvilu alebo ha brusku spinkame 🙂

vieraft
27. jún 2014

@cerimi77 zas ti to musim napisat, ten tvoj Simonko je nadherny 😵 . normalne sa cudujem, ze stihas aj odfotit tie jeho bdele fazy, ked tolko spi 😀 . ale nie, len ja by som asi uz mala trosku obavy z tolkeho spanku, je fakt len taky kludas alebo nemoze byt chudokrvny? vtedy deticky tak vela spia. u nas cez den spanok v poslednych dnoch pohoda, krasne aj sama zaspi, ale teda spi lepsie doma, ked potiahne 2 hodky doobeda aj poobede, tak som cela vytesena, ze kolko spala, ale pokazili sa nam noci, tak ako pekne spavala celu noc, tak teraz sa okolo 1 -2 zacne budit, napapa sa a potom mam pocit, ze do rana uz len drieme, vrti sa, dokola ponukam nanovo papat, ci nechce, ale odtahuje sa , takze hladna nebude, teplo asi tiez nie, tak neviem. ale mohla by sa vratit k staremu modelu. 😒

vieraft
27. jún 2014

@veronikapodolska zase aj na gyndu? 😕 a pozeras jej to kazdy den? ale viem, ze su aj take deticky, ze im to stale takto zrasta, vraj to inak sposobuje aj natieranie kremami pod plienku, natieras niecim?

lucul
27. jún 2014

@vieraft mozem sa ta opytat, co mas 2rocnu tak ti malu nebudi? A zaspava a spinka sama v izbicke?

veronikapodolska
27. jún 2014

@cukrik580 jej to vážne, tak so si ma veľmi potešila 🙂 lebo sa strašne bojím ked budem dostávať tých 200eur ako nám to bude vychádzať ☹

veronikapodolska
27. jún 2014

@vieraft nenatieram jej to ničím, ani veľmi nepoužívam vlhčené útierky, ja nechápem ☹ pri staršej som to vôbec nesledovala ani neriešila. Všimla som si že Ninka má dosť stehienka pri sebe a aj ked jej dvihnem nôžky hore tak napríklad šuška jej zostane bez pohybu zatvorená. Ja som sa tej gynekologičky pýtala či jej to mám masírovať alebo potierať olejčekom alebo niečo a ona mi povedala, že nič jej tam nemam dávať ani robiť s tým 😒 No včera som hľadala na nete a písali že jemne olivovým olejčekom a gázou vytierať tak neviem 😖

mon29
27. jún 2014

Ahojte mamičky..nasla som vasu skupinu..tiez sme mali byt februarky ale posunuli sme to na marec🙂..neviem sa kam obratit..mozno my pomozete sa trosku ukludnit..dcerka bude mat 3.7 4 mesiace a vôbec neblaboce..nic..ani hlasok..ked sa s nou rozpravam alebo sa hrajeme len sa usmieva a kopka nozickami a rucickami..lekarka to zatial neriesi.. mate niekto s tym skusenost? Prosim poradte..dakujem

vieraft
27. jún 2014

@lucul malu mi nebudi, sama nespi, ona spi dokonca s nami v posteli od malicka, lejka spi v postielke, ktoru mam prisunutu k posteli a este s nami v spalni spi aj mladsi syn, on je taky posero, boji sa vo svojej izbe, ale teda ma svoju postel v spalni. este stastie ze mame taku velku spalnu. ale vobec sa navzajom nerusia, aj ked nahodou mala place, este sa nestalo, ze by to starsich zobudilo a aj mala je naucena spat, ked je hluk, takze ani ona sa nebudi, napr. ked idu oni spat neskor vecer a lejka tam uz spinka, decka su samozrejme hlucne, aj ked ich upozornujem, ale nastastie sa na to nezobudi.

@veronikapodolska vies co, mne uz pri starsej dcere v porodnici hovorili, ze jemne otvorit pysky a vytriet olejcekom a tak som aj zo zaciatku robila. teraz jej to uz len po kupani jemne plienkou vytriem, ved predsa aj tam sa tvori ten maz a treba to vycistit. starsiu som naucila, ako sa ma pri sprche umyt a uz to v pohode zvlada. aj som jej to minule kontrolovala, ked si ty o tom pisala a ma to ok. podla mna , ked to uz raz bolo zrastene a nebudes s tym nic robit, tak to urcite zase zrastie. ale to je len moj nazor.

vieraft
27. jún 2014

@mon29 ahoj, blabotat este velmi nemusi, kazde babo ma svoje tempo, ale skusaj napr. ci sa otaca za zvukom, mykne ju, ked silno buchnes, zatlieskas, otaca sa za hlasom a pod. nasa sa napr. len pred par dnami zacala nahlas smiat - 4 mes. mala 22. 6. - aj uz vyska, vykrikuje, "rozprava sa" trosku s hrackami. ale este to urcite nie je take to prave blabotanie. a po novom zacala strasne plut, az mava celo mokre. ale to sa zväcsa tak jeduje.

mon29
27. jún 2014

@vieraft dakujem trosku som sa ukludnila....za zvukom sa otaca pekne..len ona nic...dufam ze to bude ok....plut? Tak to musi byt zlate🙂.. tak ona aj hlavicku drzi..este soci nie uplne stabilne ..ale drzi..aj pretaca sa z chrbatika na bok..len to ze nic ani hlasok nevyda ma dost stresuje..som rada ze si napisala dakujem..

lucul
27. jún 2014

@vieraft aj vy spite spolu? 😀 aj my vsetci svorne, ja s liviou na posteli a linda donedavna v malej postielke bez bocnice prirazenej k nasej posteli ale uz ma svoju vacsiu a velkym gestom odovzdala postielku livinke ale ja som tak spohodlnela, ze livia tam este nespala 😀

lucul
27. jún 2014

@vieraft jaj ale u nas problem, linda permanentne budi liviu a tiez som ju ucila na hluk ale to co ju dokaze zobudit odvtedy co mala tie hysaky, no konec, to pri linde mozu aj traktory padat