icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

bambulka12
30. jún 2014

@cukrik580 ja som sa vzdy snazila,aby do burliveho vina spala,aby som mohla v klude kukat 🙂,syna som mala nauceneho tak,ze vzdy uz o pol osmej spal,tak ale on bol iny,dobrucky do urciteho veku 🙂

cukrik580
30. jún 2014

@bambulka12 my sme dnes trosku bojovali,samko vykecaval este 😀 😀 kukni na fb 😀 😀 ale vyhrala som 😀 😀

bambulka12
30. jún 2014

@cukrik580 idem kuk,len som na tablete a to je take spomalene 🙂

lucul
30. jún 2014

Ja som dnes ohucana, vivat prazdniny 😀 starsia naucila mladsiu vyhukovat na plne pecky a len co sa zbadali tak hucali a rehoooot, konec, co ju za hovadiny nauci do septembra? 😀

jeessie
30. jún 2014

Tak moj manzel sa dnes ponukol, ze ulozi malinku, ze si mozem oddychnut. To by bolo perfektne, akurat, ze som si k tomu oddychu chcela dat trosku zmrzky a pri tom sme zistili, ze od vcera bola mraznicka pootvorena... takze som doteraz riesila nasledky a to ani neboli take hrozne, ako som sa obavala...ach jaj, pekny vecer za mnou, mozem ist spat 🙂 ale na nieco to bolo dobre - na zajtra mame navarene a dnes sme si dali jahodove smoothie, lebo sacky s jahodkami boli nakraji... 🙂🙂

jeessie
30. jún 2014

@lucul nasa sa naucila vykrikat aj sama 🙂 netusim kde to pobrala, ale tiez ten prvy den, ked sa to naucila, som mala vecer dost. nastastie ju tieto nove zvuky, co vie vydavat bavia tak den-dva, takze uz teraz to nie je take zle... ale na druhej strane mas super, ze ju ta starsia vie zabavit, aspon na chvilku ti odlahci 😉

bambulka12
30. jún 2014

@jeessie aj nasa prizmuri ocka a zvyskne a niekedy ju to straaaasne bavi,tak vyska si aj pol hodinu 🙂

lucul
30. jún 2014

@jeessie skriknut vedela ale toto je ako keby kricali po sebe a presne napodobnuje sestru 😀 no a ich dve nechat same hotova pohroma 😀 prikrmy uz asi riesit nebudem rovno dostane maso s ruckou do ruky 😀 dnes ukoristila soletku od segry

cerimi77
30. jún 2014

ahojte, keďže dnes vonku viac pršalo ako nepršalo, boli sme skoro celý deň doma, simonko sa zobudil okolo 8h, a keďže sme sa nikam neponáhľali a mne sa ešte nechcelo vstávať, tak som ho len nakojila a uložila naspäť do postielky, zlatíčko pospal do 11.30 ešte 😉

cerimi77
30. jún 2014

@bambulka12 vy ste ešte januároví 😉 simonko oslavuje 5m zajtra 😉 a super ako ti dnes bambulka zaspala sama 😉

jeessie
30. jún 2014

@cerimi77 ja z toho tvojho simonka nechapem.... 🙂 ty urcite jes maku na kila, ked ti tolko spinka! 😉 a este ked napises, ze ho o osmej len nakojis, ulozis este a on spi... to ta nasa, ked spat nechce, tak by som jej mohla aj na ruziach ustlat a bude hore kludne aj od piatej... 🙂 jedine ma tesi, ze za tie 2-3 hodky pojde zase spinkat, tak si poviem, ze vydrzim a potom sa ulozim s nou.. ale niekedy aj ona prekvapi, napr. v sobotu, zlaticko, spinkala do 9:20

julin
30. jún 2014

Čaute baby, tak môj synček má dnes 1.7. presne 5 mesiačikov, tak sa tešíme 🙂 Nejako si odvykol pekne spinkať v noci, budí sa 2x v noci a od 4 - 5 hod. ráno sa budí aj každú hodinu a niekedy už nechce ani spinkať. Voľakedy sa zobudil s úsmevom a štebotal si, no teraz stále len mrnčí a mrnčí. :(
Pani doktorka nám vynechala poslednú dávku proti Rota vírusom, že sa to nestihlo do nejakého času, tak na toto už nedostane 3 dávku 🙂
Máme už skoro 7kg, ráno ho odvážim koľko presne.
Už sme sa pár krát otočili aj z bruška na chrbátik ;)
Inak čo sa týka príkrmov, tak nám pani doktorka povedala, že dieťa si samé určí kedy treba začať, že u každého je to individuálne. Máme pri ňom papávať a keď sa bude snažiť nám zobrať jedlo a dať si ho do ust, tak vtedy je ten správny čas 🙂 Ja som mu skúšala aj kúsok žemle priložiť k ústočkám, ale nemal záujem ani len ústočka otvoriť, tak ešte nie je ten správny čas ;)

lucul
1. júl 2014

@julin zaujimavy nazor pri tejto by som uz mala prikrmovat a ked si spominam aka bola starsia tak ta mala jedlo na nasich tanieroch na haku do roka 😀 ale poviem dr. aj ked uz mi asi dovoli prikrmy ked tam pojdem koncom jula

bambulka12
1. júl 2014

@lucul
@julin ja uz zacnem od dnes ,asi jej uvarim zemiacik a mrkvicku,obidve uz ochutnala,tak som zvedava,co na to povie 🙂

lucul
1. júl 2014

@bambulka12 mne sa do prikrmov velmi nechce a hlavne koncom jula idem s babami na dovcu a to sa mi absolutne nechce tam brat jedlo aj pre nu, akurat riesim kocik ci jej uz nevezmem sportak,kamoska chce vratit vanicku co mam pozicanu tak neviem ale to uz bude potom velka baba v sportaku ☹

cukrik580
1. júl 2014

@julin mne sa tiez budi Samik po prvom nocnom papani kazdu hodinku na kojenie ale spinka pekne dalej 🙂 vcera do 10:40 a dnes do 7:15 😀 teraz momentalne chvilku spinka 🙂 presne takto to u nas zacalo s papanim 🙂 robil ako besny za jedlom 🙂 14.6. mal 4m a 15.6. sme zacali prikrmovat 🙂
@bambulka12 u nas bola vcera brokolica no ale moc jej neublizil 😀 😀 asi to je nanho moc zdrave 😀 😀
@lucul kam idete na dovcu?

kokos babyyyyyy zajtra mi pride konecne kocik...dufam ze budem spokojna 🙂 doba dodania 2tyzdne a to budu vo stvrtok uz 4!!! tak dufam ze aspon bude stat za to 🙂🙂

sonulka81
1. júl 2014

@cukrik580 no brokolica nám moc nešmakovala....kaleráb teraz celkom fajn.....
@bambulka12 no ja som včera povedala,že dosť pekne zaspávala sama a zrazu mne na rukách s mužom na posteli a včera už mala také nervy v postieľke vresky krik 45minut vrešťala ani za pána zaspať..nakoniec som ju zobrala lebo sa to nedalo očúvať ako srdcevrúco vrešťala....za 30sekúnd na rukách zaspala od únavy od radosti a ktovie od čoho ešte

bambulka12
1. júl 2014

@sonulka81 ja toto poznam,tiez vresti a ked ju zoberiem na ruky,tak v momente zaspinka,papulecka moja malinka,ale chcem ju naucit.ze nedobehnem hned,ako zavresti,lebo si velice na to zvykla a uz je to neunosne,ona si strasne vyzaduje,aby stale niekto pri nej bol a nie vzdy sa to da,ved uz ani riady nemozem poriadne poumyvat a nie este ze navarit,to uz je iny prepych u nas 🙂 .Mne jej je tiez luto,ale musim byt nekompromisna 🙂 a rano cez vikendy mavam take nervy na mm,najradsej by som ho vysvacala 😀 ,ona sa vzdy na chvilocku zobudi,samozrejme,je medzi nami a potom pekne sama zas zaspinka,ale on tak strasne,ale strasne chrape,ze vzdy mi ju zobudiii 😀

lucul
1. júl 2014

@cukrik580 do talianska ale len ja s babami, chlap ostava doma,dostali sme stavebko tak chce do vianoc byvat, haha som zvedava 😀

sonulka81
1. júl 2014

@bambulka12 mi hovor ja varím keď spí a vždy dúfam,že stihnem.včera bola v obývačke a sa hrala tak som začala jej komodu riešiť:malé a čo nenosí a tak...začala po chvíli vyvreskúvať tak ju muž ukludňoval a ked sa nedala tak prišiel za mnou že prečo to nertobím keď spí...chápeš to...len aby mal kľud.skoro som skolabovala od nervov...

bambulka12
1. júl 2014

@sonulka81 moj ten je zas velky kludas,on ked je mala nervna,tak si ju pekne zoberie a nosi ju na rukach a hra sa s nou,lebo ja som tiez nervacka a a ked je mala nervozna a uvrestana,tak potom som aj ja a vzdy si to zlizne on 😀 😀 😀 .Ja teraz,ked ona spi,tak hladam pre nu nejake outfity 😀 ,nemozem ani riady poumyvat,lebo spalna hned vedla kuchyne a nechcem ju zobudit,lebo je v postielke a uz ju potom neucicikam,to je ine,ako ked je v kociku 🙂

cukrik580
1. júl 2014

@sonulka81 brokolica u nas vcera aj dnes nic moc,mozno v kombinacii,bolo to take bez chuti nejake,zajtra neviem co skusim 😀
@lucul no fiiiiha,ty si ina macherka ze si trufas 😀
@bambulka12 takze si ma posluchla ze mas oddychovat 😀 😀

Dakujem ti boze za moje dieta a za stolicku na krmenie z ktorej na mna pozera ked varim,za postielku v obyvacke ktora sa da premiestnit do kuchyne,dakujeeeem,ale zas na druhej strane,ked ja vsetko mozem tak mi to chudnutie uz tri tyzdne nejak nejde a nejde 😀 😀

biba
1. júl 2014

Ahojte babule,taj aj ja som od soboty nabehla na prikrm,zacala som nadim domacim bio zemiacikom s trochou mliecka a vody,len sa mi to podarilo spravit jemne redsie nez by sto malo byt(usla mi ruka) a nas drobec otvaral zobacik ako vtacatko a pekne ho papal,minimum vpluvania, normalne pokazde mi chytil rucickami moju ruku s lyzickou a tahal si ju sam k ustam tak verim,ze nieco na tom,ze dieta si samo urci kedy chce prikrm dostavat,je pravda,ja som povodne chcela cakat az do toho 6mesiaca ale drobec si urcil sam,ze nie 🙂 dnes sme skusili mrkvicku,ta uz mala inu konzistenciu ale nas drobec si to pekne zuvkal a prehltal,len ku koncu jemne vypluval,uvidim kolko mi toho zje zajtra ale kazdopadne mi vzdy dame aspon 4 lyzicky, mna by zaujimalo ci ked idete mimo domu a uz davate prikrmy,beriet aj ohrievac na flasku a nadobky?ideme do tatier a neviem ci to brat,alebo nie a ako skladovat nadobky s prikrmom? Ja som dnes otvorila tu malu mrkvicku a rozdelila som to do 3 nadobiek, v kazdej bolo o trochu viac,najmenej sme zjedli hned,zajtrajsiu davku som nechala v chladnicke a stvrtkovu,tretiu som dala do mrazaka aby sa to nepokazilo,tak sa to ma robit??

lucul
1. júl 2014

@cukrik580 zase prrr sama uplne nie ale berem to tak ze sama bez chlapa 😀 ide moja mama otcim krstna sesternica a my tri a jednym autom, to bude zurka 😀 moja kravicka auto sedem osob a dve truhly hore 😀

cukrik580
1. júl 2014

@lucul tak potom ty mas opatrovatelky so sebou 😀 😀 to je o inom 😀 😀
@biba mrkvicku mas tu malu 125g? to si nemusela davat do mraznicky ak to mas na trikrat...pisu ze 48h v chladnicke,takze pohoda a aj domaci prikrm ked urobim tak v pohode necham v chladnicke 🙂

lucul
1. júl 2014

@cukrik580 zabudni akurat tak segranku zvladne moja starsia inak to bude cele "neeee mamina ma oblece neee mamina mi da jest..." a livka spusti len moju mamu vidi 😀 ale nech si zvyka 28.8. chcem ist na jednu akciu tu v pk

cukrik580
1. júl 2014

@lucul 😀 😀 😀 😀 odpadnem 😀 😀

cukrik580
1. júl 2014

@lucul taaaak by som isla aj ja dakde aspon na par dni...ale moja postava mi to nedovoluje ....tak dufam ze sa nam podari aspon na 3-4dni tu na SR dakde do prirody...

barcelona94901
1. júl 2014

@bambulka12 ako naša,ona nemože byť sama,vyžaduje okolo seba ľudí,ale ona je tak od narodenia

,teraz je to náročnejšie,posledné dni je taká umrnkaná,že sa mi horšie robí 😝 dnes spala 7minut 😖 a v kočiku už vobec nezaspí,ani na minutku,pritom tak by sa jej chcelo,ale toľko bude pozerať,hompáľať sa ,hrkutať,výskať ,všetko možné bude robiť,len nie spať ,aspon že sa pojaší,zahrá aj so synom ,robí jej opičky ,to ona znesie
a ked je nás viac,že sa rozpávame ,zaspí mi na rukách ,strašne je zvedavá,niekedy jej poviem aj Kelišová ,alebo stará Blažková, 😀 sa tvári ako keby všetkemu rozumela sa na nej vtedy kosíme 😀 ,ale teda baby tieto dni zaspávam prvá,neviem či je niečo vo vzduchu, 😀

sonulka81
1. júl 2014

@cukrik580 čo postava aká postava nám ak sa podarí chceme do Talianska aj keď muž vymýšľa štrkáreň...neviem.A pri vode sú také čo si hlavu zo seba nerobia bikinky a ideš...máš dieťa tak to kilečko navyše....🙂