Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby dnes sme neplanovane papali prvykrat kasicku, nechcela som to, ale som velmi slaba a toci sa mi hlava, musim sa drzat aby som neodpadla a nedokazem maleho tak nasytit ako ked som fit.
Bola som ale prekvapená ako dopadlo naše papanie 😉
@vieraft @julin @cukrik580 @lucul a mne nikto nezatlacil a museli sme ist cisarskym... :( ja som to mala presne tak, ze bolesti obrovske, kontrakcia jedna prechadzala rovno do druhej a otvarala som sa pomaly, mala nezostupovala, ale nikto neponukal tlacit. dali oxytocin, malej to urobilo zle na srdiecko, tak uz potom len rezat. ja by som zase bola rada, kebyze porodim normalne, asi by som bola vdacna aj za to zatlacenie, keby to pomohlo, no ale vyse 2dni, keby ma nechali trapit, tak to uz je fakt moc...
@cukrik580 nasa mala tiez hlavicku straasne, ale strasne sisatu po porode, nechapem, ked tiez isla cisarskym... ale uz ma peknu 🙂
@lucul no hlavne si mohli odpustit ten oxytocin a mala by bola v pohode 🙂 ona tak reagovala iba, ked mi ho pustili do infuzky, skusili to dvakrat a obidva razy to iste, ale akosi im to nedocvaklo.. no ved hlavne, ze je tu a zdrava, ale takej fotky, ako bola na predoslej strane, sa asi uz nedockam..:(
@julin aku kasicku ste papali? nebala si sa na prvykrat tolko mu dat?
baby, u nas je dnes den 😠 - pokazila sa nam chladnicka, tak ked prisiel mm z roboty , isli sme hned kupit novu, ale cez vikend nemaju rozvoz, tak nam ju dovezu az v pondelok 😠 😠 . porazi ma, co sa dalo, to som popchala do mraznicky, mm som spravila megaveceru zo vselicoho 😀 , no ved co s tym, co to necham pokazit? chcela som ist aj na väcsi nakup, esteze som predtym neisla, lebo by ma asi trafilo. ale mam aj dost marhul, chcela som si z nich odlozit do chladnicky, nech sa tak rychlo nekazia, no asi budeme mat marhulovy vikend.
@vieraft bola to kašička od spoločnosti Milupa, myslím, že na SR sa volajú Hami. A dala som len pol dávky 🙂 nechcela som mu to dať celé, myslela som, že len jednu lyžičku mu dám, ale keď mu tak veľmi chutilo, tak som mu to dala. Veď to je možno trošku hustejsie ako materske mliečko 🙂 A pisali ake je to uzasne a kolko vitaminov to má a ze je to ideálny prechod medzi dojcenim a prechodom na tuhu stravu 😀
Ale pani doktorka ma asi nepochváli, ale nevadí 😉
@cukrik580 už som to tu spomínala, macingova, nie je to dieta, čím viac zješ, tým lepšie a to mne vyhovuje 😀 😀 😀 hlavným princípom je delená strava, 28dní je "detox" počas ktorého ideš presne podľa predpísaného jedálnička, sú to ale všetko veľmi jednoduché recepty, aj nenáročné na čas, potom ideš 3x4týždne tzv. "semafor" tam si už môžeš jedálniček navoliť ako chceš, len si teda vyberáš z jej receptov, máš tam predpísané ako by to asi malo vyzerať, takže som sa snažila ísť viac-menej podľa toho, ale už to nebolo také prísne, už som si varila podľa toho ako sa mi chcelo a ako som mala čas, ak chceš ešte chudnúť, tak potom ideš zasa na detox, počas ktorého by si mala dať dole tuším 4-5kg (je to individuálne) počas semaforu tuším len 3kg, to je taká udržovačka, cieľom je, aby si chudla z tukov a nie svalov a aby si sa vyhla jo-jo efektu, treba sa takto stravovať aspoň tie 3-4mesiace, ak už nechceš viac chudntúť tak potom ideš tuším podľa toho semaforu, len sú tam nejaké dni, kedy si môžeš dať čo chceš, kombinovať čo chceš a tak.. ale to som ešte toľko neštudovala, lebo ja ešte chcem schudnúť 😀 😀 😀 inak sa to volá aj schodíková metoda 😉 pošli mi meil, pošlem ti knihu v elektronickej podobe, ak chceš 😉
@jeessie počas detoxu sa snažím dodržiavať ako to má byť, akurát teda pijem aj sladené vody a občas nejaké to pivko teraz v lete 😀 😀 😀 ale počas semaforu som dosť bežne hrešila, aj s čokoládou a tehu kilá išla dole pekne, teraz už to ide horšie, ako si sa mi to zaseklo, ale je pravda, že nedodržiavam ten pitný režim, na to som veľký lajdák 😝 inak macingova nešetrí medom, olejom, orechami, je tam veľa jedál, kde ide koooopec medu, má to svoj význam v tom, že po tých sladkých raňajkách, fakt nemám potom absolutne chuť na nič sladké, čo je fajn 😉 ako desiatu tam má sušené slivky a mandle, to je tiež sladké, na olovrant biely jogurt s medom a orechami, takže sladkého tam je až až 😉
a s tými príkrmami, Simonkovi som dala včera 1x ožužlať kôrku z chleba, on všetko čo dostane do ruky dáva automaticky do pusy, tak trochu lepku do seba dal a teraz by som chcela počkať až do ukončeného 6m a potom sa rozhodnúť, či už je čas začať, alebo nie.. simonko s nami vôbec nie je, keď mi jeme, našťastie on je samostatná jednotka, on môže ostať sám v izbe a tam sa hraje, alebo len leží na posteli, ale včera s nami bol na pive, kávičke a pokaždé ako si drahý upil z pohára, tak mu len ruky vystrelili za ním 😀 😀 😀 ale ťažko povedať či by chcel jesť, lebo on takto striela rukami po hocičom čo držím v ruke, keĎ ho beriem na ruky aby si odgrgol, tak ručičkami ide po mne, po tvári, po hlave, aj ma chytí za líce .... Terezka bol úplne iná v tomto 🙂
@matabah prečo by musela mať už 3 jedlá 😕 to je nejako moc a s tým jogurtom tiež myslím že to je skoro, kravské mlieko sa tiež neodporúča skôr ako v 3r, dovtedy by sa malo byť na UM, ale nemám s tým osobné skúsenosti 😕
@aplless my sme na 2 spánkoch veľmi dlho, nám to práve niekedy víde, že už lne 1 spánok, to ak pospí ráno až do 11-12, potom ide spať okolo 14 a pospí 4-5h, tak potom ide zasa až na noc spinkať
@julin fuuha, to v rakúsku takýto pôrod? viem, že na západe sa oveľa menej nastriháva, ako u nás, u nás je to zasa až veľmi bežná rutina, ale zasa si myslím, že je lepší nástrih ak to nejde, ako sa nechať potrhať, práve kvôli tomuto som si pri druhom pôrode zakúpila ten balonik, ja som rodila tiež docela dlho Terezku, 36h, vyvolávaný pôrod na sucho, bez plodovky, bez EPI a tiež už som chcela ku koncu radšej zomrieť, len aby sa to skončilo 😕 ale hlavne, že je to za nami a máme doma zdravých drobcov 😉
@cerimi77 no pri tych vasich dlhych spankoch cez den sa ani necudujem, ze nestihnete viac ako 2 🙂🙂 nasa tiez spinka uz vacsinou iba 2x, snazim sa, aby to bolo aspon hodinku zakazdym, ale niekedy sa po polhodke zobudi a uz je so spankom koniec... sa ani nepamatam, kedy spala naposledy viac ako 2,5hod cez den... ale zato v noci spinka tak 10-12hod, tak jej asi netreba...
inak, aj nasa evicka ma zacala chytat za tvar, ked som dost blizko, normalne lico chyti alebo sanku do pasticky, celkom to aj boli niekedy, ale si to uzivam 🙂 a strasne je fascinovana mojimi vlasmi 🙂 zvyknem ju niekedy posteklit po tvari a posledne dni mi stale kuka na hlavu a ked mam vlasy pustene, tak hned po nich ide, ale netaha, iba si ich tak jemne necha medzi prstikmi behat.. sranda.. 🙂🙂
@vieraft ja som mala drahého pri oboch pôrodoch, ale teda nestál tam s foťákom nachystaným hneď ako krpci išli von, vtedy pekne držal mamičku za ručky a pomáhal psychicky aspoň 😀 😀 😀 prvé fotky máme u oboch až ako ležali na stole, ešte kým ich umyli, Terezku mu priniesli už umytú a zabalenú v perinke, ani nemukla, len tými jej veľkými očkami na mňa pozerala a ja som hneď zabudla na ten hrozný, dlhý pôrod, kázala som si ju rozbaliť a prisať na prso, Simonka mi dali na prso ešte takého neumytého automaticky, dali mi deku cez neho a nechali mi ho takto 3h 😉 a pri Simonkovi urobil drahý aj krátke video hneĎ po pôrode, ako malý ležal na tom stole, je to úplne úžasné, veľmi som rada, že to natočil 😉
@julin a aj mne tlačili pri Terezke na brucho, po tých dlhých hodinách čo som sa potrápila, už som nič nevnímala, necítila, ani som nevedela kedy tlačiť, som myslela že udrela moja posledná hodina a vtedy mi tiež tlačili na brucho, pamätám si na veľkú bolesť potom, ale myslím, že mi pomohli a urýchlili to a hlavičku mala ok 😉
@biba tak hovorí sa, že medzi kojeniami by nemala byť dlhšia prestávka ako 6h, inak potom môže prísť mrcha.... pri Terezke mi prišla po 6m, teraz uvidíme, zatiaľ mrchu nemám, pričom máme väčšie prestávky medzi kojeniami 😕
už to tu bolo spomínané, ale hej, ja som miriam 😉
@aplless a nedávala si tam ani cukor? ja som tak tiež Terezke zavárala marhule, ale svokra ma presviedčala, že bez cukru sa to pokazí, tak sme ju potom radšej rýchlo papali, ale zasa výživu s cukrom som jej nechcela dávať, to by som jej rovno mohla kúpiť z obchodu 😕
@julin som myslela, že hami je naša spoločnosť.. a to je nejaká hotová zarobená kašička v kelímku? to si nezarábala asi klasickú inštantnú, že? teraz je toho veľa, pri Terezke som takéto ešte nevidela, ale teraz v lekárni už mi také ponúkali, musíme vyskúšať potom aj my... pri Terezke som si poctivo písala čo som jej dávala papať tuším do 1r, nemali sme s ničím problémy, tak si len vytiahnem písanku a pôjde podľa toho 😉
@jeessie musím zaklopať, ale simonko stále dobre spinká, už prespával v noci tých 8-9h v kuse, ale posledné dni sa zasa budí 2x, teda 1x v noci a 2x ráno, ale niekedy to ráno je veľmi skoro, tak ho uložím ešte.. a cez deň pospí pekne, či už doma alebo vonku, včera doma pospal 4,5h a dnes tak isto v kočíku a tiež sa zväčša po tých 20-30min zobudí, v kočíku ak sa vezie, tak prevesí hlavu cez bok vaničky a čumí von, po chvíle ho to omrzí, zaľahne a spí.. ak kočík stojí, tak začne mrnkať, vtedy kočíkom chvíľu pohýbem, zalomí a to potom už zväčša ťahá pekne 😉 a simonko aj za vlasy chytí, hlavne ako ho nesiem po schodoch na rukách, tak sa ma zadrží ako kliešť a ak mám rozpustené vlasy tak ma za ne pekne potiahne 😉 ale smeje sa na nás stále a na každého vlastne, kto sa mu prihovorí a usmeje sa na neho, je to taký smejko 😉
a ide sa smer BA 🙂
@cukrik580 idete na výlet 🙂 a čo je v BA ?
@cerimi77 to s mrchou na mna nesedi 😀 prvu som kojila kazde 2h a v noci spala od 9h do 6h a potom do 9h rana a mrchu som dostala ked mala 21m a ja som ju v 20m prestala kojit, teraz kojim snad stale a uz mam druhykrat 😅
Inak ako to vsetky robite ze mate take spave deti, mam pocit ze len to moje je tu stale hore 😀

Caute,ja som Mariana a citam vas stale,ste tu ake vesele kopy,to je super,ja sa tiez rada smejem 🙂