Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
jaaaj baby moje, som grogy 😀 oplieskala som kooopec penazi, no co uz 😀 a to sme si kupili pre nas len mne tricko a mm ponozky 😀 boli sme v avione, v ikei, vo voderadoch na prechadzke a v carrefoure a v pepcu v tt 🙂 v ikei sme papali my a aj samkovi sme kupili zemiak s mrkvickou od hipp, ovocnu vyzivku sme dostali tak sme si vzali domov 😀 no a teraz pointa, ze samik v priebehu obedovania odkvecol 😀 tak sme sa isli motat po ikei a este spapal v aute ale celkom mu to chutilo v konecnom dosledku 😀 a pridam jednu fotku nasho salamistu v carrefoure prvykrat dnes v sportovom 😀
🙂 baby ..ako je to u vas co kojite?nekolise vam viditelne tvorba mlieka?menzes nemam,mala ma 5mesiacov,kojime od narodenia dost casto aj kazdu hod a pol,a uz druhy mesiac aj minuly aj tento mi poklesla evidentne tvorba-rano sa po kojeni prsia prestanu nalievat a je to..minuly mesiac to trvalo cca tyzden a pol ..potom sa mi zas zacali nalievat aj som mala dojem ze malej vadi mnozstvo ,potom sa to zrovnalo a bolo to ok a teraz sa znova nenalievaju..presne po mesiaci 😒 ..asi zacneme pomalicky skusat prikrm aj my,mala ma ide zjest ked ju mam na rukach a jem..to potom mam dojem ze sa s nasim psom pretekaju kto pozera viac hypnotizujuco 😉
@cukrik580 jeeeej aj vy máte camarelo? aj my ho máme a zbožňujem ho , len si teraz musím nájsť nejaký golfáč lebo keď ideme celá rodina aj so psom tak sa už veľmy nevpraceme do auta, ešteže máme na aute nosič, tam dám spodnú časť, vrchná je vedľa mňa , malý z druhej strany, mm šoféruje a jeho veľká dcéra vpredu a naša nemecká doga vzadu v kufri. 😒
@slniecka85 aj ja kojim a kojim aj kazdu hodinu, nevadi ze sa nenalievaju, nemusis to citit, hlavne ze tece, uz tri tyzdne papa aj zeleninku, lebo mi robil zle ked som jedla 😀
@bea00 ja ho tiez milujem, ja som s nim neskutocne straaaasne moc moc moc spokojna, ale museli sme kupit aj iny sportiak, lebo chodim k nasim minimalne raz do tyzdna a vzdy musi byt mamca doma aby mi pomohla s kocikom, lebo maju malilicky vytah...ale teraz uz ten problem nastastie nebude, ale aj Samko dava najavo, ze karamelo ako ho my volame mu vyhovuje viac ako novy, no ale hadam si zvykne aj na eurocart runner 🙂
@cukrik580 😀 ja nakupuj cez net ale uz jej asi nebudem davat vybrat lebo si pamata potvora krpata 😀 minule dosiel balik a ona haaaa a preco mi nedosli tie modre boty s motylikom? 😀 ale som rada ze som ich neobjednala vcul boli v akcii tak ich dostane a aj saticky rovna som im kupila uz na vianoce nech su kocky 😵
@biba s tou mrchou to sa tak len píše, ale mnohé mamičky koja častejšie a mrchu majú a iné menej častejšie a mrchu nemajú, my máme medzi kojeniami aj dlhšie prestávky a mrchu zatiaľ nemám, ale dnes sa mi zdá, že mám ovulačné príznaky, tak možno mrcha už príde čoskoro 😕
@lucul no zrovna to tu píšem, že to je len teória s tou mrchou 🙂 .... ja si užívam teraz spavého simonka, Terezka toľko nespala, ani nebola taká kľudná, v noci sme sa museli naučiť spať a aj ráno dlhšie pospať, našťastie noci mala dobré, ale cez deň tiež toho veľmi nepospala, našťastie nevyžadovala extra pozornosť, tiež sa pekne sama zahrala, len problém bol, že spať cez deň bola naučená len v kočíku, a keď hádzala také krátke spánky, tak aj 3x som s ňou musela ísť von, či pršalo, fúkalo, zima 😝
@cukrik580 ja by som už tiež vyhodila tú vložnú tašku z kočíka, ale keďže športová časť nejde úplne do roviny, je tam taká mierna šikmina, a simonko spí len na brušku, tak neviem neviem ako my budeme chodiť von v kočíku, keď tam nebude môcť spať 😕 😝 ... samko pohoďák krásny 😉... juj, tak to je zlé, ak nemáš rada cviklu, lebo tej tam je fakt že veľa, v živote som ja varenú cviklu nejedla, a teraz jej zjem na kilá, skoro každý druhý deň ju varím, aby bola v zásobe a cviklu s tuniakom milujeme aj s drahým a dávame si to veľmi často 😉
@slniecka85 takéto výpadky v tvorbe mliečka nepoznám, pokiaľ kojím stále zhruba v rovnakých intervaloch, prsníky sa mi niekedy nestihnú naplniť len ak simonko nečakane vypýta papať skôr ako je obvykle, ale našťastie sa nám ešte nikdy nestalo, že by mu nestačilo 😕
@cerimi77 mozno to skusim...ja mam k nej len taky nejaky odpor z detstva 😀 😀 ked som pila cerstvu odstavenu s jablkom a mrkvou to mi celkom chutilo 😀 😀 no neviem no...chcela som ale aj daco s mm skusit,nech sa podporujeme...len neviem ci mi to s tymto unho prejde 😀 😀 boze,ja som hrozne narocna 😀 😀 😀
nam sa tato sportova cast da dat uplne do lahu,este mi to aj tak pripada akoby bola este nizsie ako rovno ta hlavova cast 😀 len pasy zavadzaju...a co mame novy sportiak tak tam je malilinko hore,neni uplne v lahu,zajtra ho tam mozno skusim dat spinusat a uvidime,Samko tiez vyhradne na brusku aj kedpred dvomi tyzdnami mi vonku zaspal na hodinu a na chrbatiku 😀 dva extremy naraz 😀 😀
@cukrik580 aj mne niekedy v kočíku zaspí aj na chrbátiku, ale to sa potom za 20-30min zobudí a aj tak ho musím otočiť na bruško .. včera dokonca aj doma v postielke tak už zaspával pomaly, ale otočila som ho.. možno sa naučí časom aj na chrbátiku spať, ak nie, tak budeme chodiť von do kočíka len v bdelom stave .. v zime to vadiť až tak nebude.. no uvidíme 😉
Juj tak dnes taký náročný deň ale prijemne náročný že som ani nestihla vnímať že som mamou 😀 dom sme došli len o deviatej ale malá sa chcela ešte vykecavat a vyškierat tak zaspala o desiatej. Dnes som mala stretnúť s os,ale nevydalo mi ☹ ale vraj ešte dôjde tak dufam to dáme. Môj chlap zapija kamaratovu dnes narodenu princeznú tak som sama, mi aj smutno je... Prečo nemá deň viac ako 24hodín wuaaaa, ja ani nezaspim bez neho, porazí ma, kedy sa mi začne driemat, kokos dnes mám fakt nejaké baterky extra nabité 🙂
@lucul u nas sa tiez moc nespi, ale aspon su dobre noci, to som pri starsich nepoznala, ti nespali ani cez den, ani v noci, u dcerky som raz napocitala 22 zobudeni za noc 😠 😕
@cukrik580 keby som ja Leu tolko vlacila po obchodoch, tak ma zozerie za ziva. ona obchody neznasa, dnes som s nou bola v tescu len tak narychlo, mala akurat spat, tak som myslela, ze v pohode pokupim, co treba. aj zaspala, hoci tazko, asi za 3 min sa okolo nas prehnala ta teta, co umyva podlahy s tym strojom, zobudilo ju to, spustila rev, ale podarilo sa mi ju zas nejako ulozit, zadriemala, no zas sa objavila ta ista teta a este aj jej zazvonil mobil 😠 😠 , no rev neskutocny, zvysok nakupu na rukach, aj to s placom, vysli sme konecne von, zaspala, isla motorka, no konec spanku zas, na ulici som jej musela dat trocha cucnut, co od unavy uz nevedela co so sebou, takmer az po dom som ju vliekla na rukach (takmer 1,5km), co plakala, este sa s nami vliekla aj starsia dcerka, ta uz tiez ledva prepletala nohami, prisli sme domov, dala som ju do postele na brusko, okamzite bola tvrda. ale chyba bola aj to, ze vonku som bola s vajickom, ona spi na bruchu, tak sa tam nevedela poriadne ulozit.
@cerimi77 boze, ja nepoznam ziadne dieta ako je tvoj simonko 😕 , nasa je totalne nesamostatna jednotka, este som asi ziadny obed nejedla bez nej na rukach, ona ci spi 5 min alebo 2hodky, tak ked ideme jest, tak sa okamzite zobudi a sama uz nevydrzi vobec. mm sa smeje, ze aj ona musi s nami obedovat. ale celkovo ona ked nespi, tak ma musi neustale vidiet a najradsej samozrejme aj drzat. sklbe mi vlasy, stipe ma, minule mi dokonca vytrhla nausnicu z ucha a zahodila ju na zem, potvora mala. a tie vase spanky uz ani nekomentujem, vrrr, to ti nezavidim potichu, ale normalne nahlas 😀
@cerimi77 Mohla by som ťa aj ja poprosiť o tú knihu? lebo ja cviklu milujem 🙂 Len ja moc nie som na chudnutia, ale tak trebalo by mi, no uvidim či ma to zaujme 😀
@slniecka85 No ja mám presne takého isté problémy a tiež tak dlho. Lenže ja som to už vzdala, mne malý dosť plačkal a trápili sme sa, tak som to jedného dňa nevydržala a kúpila umelé mliečko a bolo 😉 Samozrejme mu ho dávam až keď je veľmi hladný a ja som totálne prázdna. Bola som aj lekárku poprosiť o predpis na pumpu, tak sa zas odsávam ako keď sa malý narodil 😀 Ale to je tak dobré robiť, že 3 dni vydrzat a min. každé 3 hodiny sa odsávať. No ja hlúpa som mu prvý deň dávala piť to mliečko iba z flašky (malý bol zvyknutý aj na fľašku aj na prsník, tak som myslela, že to bude v pohode). No a otras! Začala som našťaštie čítať stránku o kojení a tam, že sa nesmie prikrmovať s fľaškou, tak som mu skúsila dať prsník a toľko plačuuuu. Už ma vôbec nechcel. Nechcelo sa mu ťahať. Tak sme sa trápili a trápili a trápili, že kto skôr ustúpi aj keď cez deň si aj teraz občas poplače a skúša, či nedám fľašku, ale nedám. V noci celkom pekne pije aj bez fľašky. Ale minimálne raz za dva dni musím dať aj umelé mliečko, lebo jednoducho nemám. No tá pumpa mi zachránila ozaj mliečko 😉
S príkrmami som chcela začať až po ukončenom 6 mesiaci, ale tak tá kašička malému tak veľmi chutila, že sme sa s mm dohodli, že mu ju kúpime a budeme ju riediť nie vodou, ale materským mliečkom 🙂
Veď tam aj písali, že je to najlepší spôsob prechodu z materského mliečka na tuhú stravu.
Baby? A Čím ste začali prikrmovať? Mne DR. nechce povedať konkrétne čím mám, že nech sa sama rozhodnem, ale že keď začnem napr. zemiačikom, alebo mrkvičkou, tak musím aspoň 4 dni mu dávať to isté. Vraj to nie je dobré striedať pre jeho trávenie. A že potom keď dám iné, tak tiež 4 dni to isté a takto. Čo si o tom myslíte? 😕
@slniecka85 moja mamina tomu hovori prepocitavanie,mne sa to tiez sem tam stane,ale trva to len den,dva,Lejusko ma sice co papat,ale ja mam pocit akoby toho tam nebolo dost,ale aj tak sme uz zacali prechadzat na prikrmy a zatial nam najviac smakuje brokolica,namiesto testovacich par lyziciek mi schramstol celu davku,co som mala nachystanu 🙂 som zvedava ked budu kominacie,ze ako budu smakovat 😀
@julin ja som zacala domacim zemiacikom,dala som do neho trochu mojho mliecka a doliala trochou prevarenej detskej vody,pokracovala som mrkvickou a teraz mame brokolicu a presnd ako pise @vieraft striedat po troch dnoch,vzdy na ten stvrty zavadzas novu prichut a ja vzdy po prikrme davam este mliecko
@vieraft mne Samci bezproblemov zaspi aj vo vajci len mu je tam neskutocne teplo...normalne z neho prudom tecie a vajco mokre,tak davam pod neho vsade aspon plienku ale nula bodov,preto ho prekladam do kocika aj ked na chvilu,nech sa vyvetra trosku a hlavne vystrie chrbatik 🙂 Samko sa prisposobuje obchodom od narodenia 😀 😀 aj ked nadseny neni ale aspon nefrfle,teda vo vanicke uz frflal tak tiez na rukach 😀 😀 u nas je len problem ze sa nemozem dlho zdrzat v obchode a hned po nakupe ide papat 😀 no vcera v avione jedol asi minutu 😀 😀 viac ho zaujimala hudba a obrazky na stenach 😀
@vieraft mne uz vieskolkokrat leteli okuliare na zem 😀 😀 😀 to obedovanie s drobcom na kolenach poznam 😀 a vsade pcha ruky 😀 ale mne sa zahra aj sam,ked som nekompromisna 😀 teraz som ho nechala s nami v posteli,uz sa tu roztahuje od pol 5 a normalne ma terorizuje sukromnik a vytlaca ma z postele 😀
@julin ja som davala tri dni mrkvicku,jeden den zemiak,lebo samotny ho nechcel,tri dni zemiak so spenatom,tri dni karfiol,dva dni cuketu,potom batat,batat s cuketou,teraz uz aj kombinujem toto medzi sebou vselijak,plus aj pridam nieco nove ale ked pridam nieco nove tak aspon 2dni to dam takto 🙂 dnes neviem este co mu dam 🙂
aku pumpu na aky predpis? 😲
Tu som nasl fajn navod na varenie prikrmov vo vacsom mnozstve. Mozno ze niektorej pomoze mne sa to pacilo a asi aj vyskusam .
https://www.youtube.com/watch?v=FOw5Uuft-wE
@veronikapodolska len tak sme boli avion,ikea,teraz na prechadzke vo voderadoch a idene este kuknut do carrefouru,u nas neni 🙂 a potom asi domov 🙂