icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

biba
14. júl 2014

@lucul aj ja chceeem byt v tej skupine,skvely napad 🙂

cukrik580
14. júl 2014

@julin ja som aj v unorcatach 2014 😀 😀
@cerimi77 pridavky ano to je ine ale hento by malo byt daco ked mas starsie dietatko do 3rokov...som to dakde citala len nie pozorne lebo sa ma to netyka 😀 😀

cerimi77
14. júl 2014

@biba a aké problémy s bruškom ste mali? a polepšilo sa? nepomohlo by aj to, že by nespinkal v zavinovačke a mohol by si kopkať nožičkami? hlavne chlapcom to pomáha 😕

cerimi77
14. júl 2014

@cukrik580 no niečo sa dostáva, ale určite nie až toľko čo si písala 😕 taký budeš dostávať rodičák pomaly.. za chvíľu nás zasa čakajú ťažšie časy 😖

cukrik580
14. júl 2014

@cerimi77 no ved praveze sa mi to zdala pekna sumicka 😀 ale nehadam sa,fakt neviem kolko to bolo😀
Ani nehovor,uz sa bojim z coho budeme zit...

julin
14. júl 2014

@cerimi77 ja ho vážim preto, lebo nás z pôrodnice pustili večer a na druhý deň sme mali ísť na kontrolu a tam mi vynadala, že za noc malý strašne málo pribral ☹
Tu im šibne a zoberú ti bábo pre hociakú somarinu :( Hneď som kúpila váhu a vážila ho o dušu 😀 Ale keď som mala už mliečka strašne veľa a on pekne priberal a rástol, tak som to neriešila. A vážiť pred a po kojení sa mi nikdy nechcelo, ale aspoň raz za ddeň som ho odvážila, ale potom už vôbec...
No teraz mi posledný mesiac či dva stále plačká a mrnčí a nakoniec som prišla na to, že to kvôli hladu 😢 Tak som s tým bojovala, ale nakoniec som to vzdala a kúpila umelé mliečko a keď som nemala už mliečko tak som dala umelé. No a keď mu teraz dávam tie kašičky tak by bol schopný mi aj ruku s lyžičkou zjesť :D Otvára pusinku ako taký vrabček, veľmi pekne papá 😉 No a som bola celá spokojná, tak som ho odvážila po 3 týždňoch, že koľko asi pribral, že nás pani doktorka pochváli a keď som zistila, že totál nič, tak zas stres a panika 😕
A nám tu nedali žiaden vitamín K, tak som nahnevaná, opýtam sa lekárky dávame len vitaním D, denne 2 kvapky.

@biba môj malý papá presne tak isto 😀 len ja viem, že mliečka nemám toľko ako kedysi ☹

julin
14. júl 2014

inak ja som mala materskú iba 8 týždňov po narodení a odvtedy nedostávam nič ☹ Tak si stále vybavujem aspoň rodičovský príspevok, ale zatiaľ sa mi to nepodarilo.
Snáď mi to ale dajú už čoskoro a ja si hneď kúpim niečo dobrého na jedenie a poriadne sa najem 😀
mne nedovolili ani podať žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa, tak mi odpadlo kooopu starostí s nákupmi pre malého, mali sme len to, čo nám niekto daroval a žijeme 😝 Aj keď sme občas v ružovom, tak ale aj synček vojvodkyne Kate mal ružové gate a všetci chválili 😀

cerimi77
14. júl 2014

@julin jáj, som zabudla že ty nie si na svk.. ale aj tu v niektorých pôrodniciach vedia mamičky dosť vystrašiť a myslím, že úplne zbytočne, vážia pred kojením po kojení, len sa stresujú či drobec priberá a koľko vypije a počítajú si dokonca počet ťahov, no úplne celé zle toto, väčšina týchto mamičiek potom aj mali problém s mliečkom, stále sa báli či ho majú dosť a či drobec nie je hladný a aj veľmi rýchlo začali s um kvôli tomu, ja som aj preto, išla radšej rodiť do BA, dieťa odvážili raz za deň, stačilo, ak priberalo, išli sme domov, nikto ma nestresoval, našťastie aj pedinu mám takú pohoďáčku, takže ja som bola v kľude a ani som si nikdy nepripúšťala, že by som nemala dosť mliečka, simonko priberá pekne, zatiaľ sa netrhá za lyžičkou, tak hádam mu stačí aj to čo má 😀

lucul
14. júl 2014

@cerimi77 ved to ze linda to zapne a livka ltt 😀

@biba ip 😉

julin
14. júl 2014

babyyyyyyy ja sa musím pochváliť 😀 Môj synček sa konečne po dlhých mesiacoch zas vykakal do umývadla 😉
Síce ho mal na rukách ocko, ale som nesmierne hrdá na neho. Ja som malého kojila a cítila som, že chce kakinkať, hneď som ho podala ockovi, sme dobre zohratí a šup šup a bolo to tam kde sme chceli. Kým som sa ja zahalila bol synček vyzlečený 🙂
Ja keď som sama to nikdy nestihnem 😢

20erika07
14. júl 2014

Bože dnes nás ockovali,a už dve hodiny strašne plače od bolesti,ani nozkami nechce pohnúť, ani cipok asi nezabral na bolesť ☹ chudatko

matkomisko
14. júl 2014

@julin rodicov aj svokrovcov mam daleko od nas a ked k nim chodime tak maly spi na poschodi a my sedime dole a pre moj klud aby som ho mala stale na ociach sme sa rozhodli si kupit opatrovatelku s kamerou, ale ju pouzivam aj doma hlavne vecer a teraz ked je vecer prijemne vonku tak sedime na balkone a mam maleho pod kontrolou lebo aj on spinka na posteli s nami🙂 a s kamerou vies otacat podla toho ako sa hybe v spanku po posteli a nemusis hned utekat ked sa ozve

biba
14. júl 2014

@cerimi77 nemohol sa vykakat ale potom to preslo a on bol tou ulitkou prave velmi pokojny ale posledne noci sa mi z nej zahadne vytoci vystrci jednu ruku a jednu nohu 🙂 a aj ked je tam zatoceny tak sa v postielke dokaze vrtiet. Ale snes vyskusame spaci vak,lebo ulitka mi nestihla vyschnut tak som zvedava,trichu mam obavy z tych volnych ruk ale uvidime 🙂

cukrik580
14. júl 2014

@cerimi77 aj mne odvazili maleho v porodnici a ze vypil len 10ml a potom som nestihala odsavat a nosit ked bol pod lampou a kazdu hodinu vypil 50ml 😀 som im chcela povedat nech tu vahu vyhodia 😀 😀
@julin my sice kakame do plienky ale teda ked nieco treba kludne pobehujem s vystrcenym cicikom 😀 😀
@20erika07 kedy si dala cipok?

jeessie
14. júl 2014

@julin vitamin K je tusim kvoli zrazanlivosti krvi, ale to sa dava iba jedna kvapka mesacne a iba kym sa nezacne prikrmovat, co nase deturence uz pomaly budu vsetky papat, takze sa uz asi nemusis stresovat kvoli tomu 😉
a podla coho myslis, ze nemas tolko mliecka, co kedysi? lebo mne sa tiez zo zaciatku prsia nalievali, az boli tvrde niekedy a potom to preslo, ale laktacna poradkyna mi vysvetlovala, ze mamickam, ked koja, tak sa pomaly tuk z prs straca, aby sa uvolnilo miesto mliecku, a preto sa casom vytrati aj to "nalievanie" prs - ked uz tam nie je tolko tuku, tak sa strati ten pocit plnosti a tlaku, ale mliecka tam je dost... 😕

jeessie
14. júl 2014

@cerimi77 no mna tiez na prvej poradni vystrasila doktorka, ze malicka za styri dni odkedy nas pustili z porodnice pribrala iba 10gr a odvtedy som si viac davala pozor na to, ako papa a ci vobec papa. potom sa to priberanie upravilo, aj ked stale priberala velmi slabo, takze som na poradnu vzdy sla s malou dusickou, aby nas netlacili do UM alebo cosi podobne. nastastie sa tak nestalo a teraz uz pribera krasne, ale predsa len je to ine, ked ti babo slabo pribera , tak si tu vahu viac sledujes.. minimalne teda ja - prvorodicka, zo vsetkeho vyplasena 😎

jeessie
14. júl 2014

@biba my sme tiez malu balili do ulitky hadam do 3mes, tiez nam tak lepsie zaspavala, sa tak viac skludnila. ale potom uz aj v ulitke vymyslala a uz sa mi aj zdala na to velka, tak sme presli na spaci vak. teraz sa pred spanim hrajka s rucickami, podbradnik si zuzle, rozhadzuje s nimi, najnovsie nozky dviha, ale po chvilke sa skludni, prestane sa krutit a pekne zaspinka. tak len treba vydrzat par dni, kym si na to zvykne a dat mu aj trochu casu, nech si este v postielke pokopka, pokruti sa pred spanim. aspon u nas to teda takto funguje.. 🙂

jeessie
14. júl 2014

inac baby, aj ja sa pochvalim. dnes sa malinka prvykrat sama pretocila na brusko 🙂 ja viem, ze uz to asi vsetky mate davno zvladnute, ale nasa az dnes, tak sa taaak vytesujem 🙂🙂🙂

julin
14. júl 2014

@cukrik580 my ešte nemáme závesy ani záclony 😀 15 metrov oproti nám majú okno mníšky, často ich pristihnem ako nám sem čumia ;) tak toto by oni nerozchodili 😀

cukrik580
14. júl 2014

@julin si myslis ze ony maju inaksie?? 😀 😀 😀

lucul
14. júl 2014

@julin aspon by prestali cumet 😀

lucul
14. júl 2014

@cukrik580 ze diiiiik oplula som si obrazovku 😀

cukrik580
14. júl 2014

@lucul 😀 😀 😀 😀

vieraft
14. júl 2014

Ahojte baby, tak hlasim navrat z chalupy, mali sme sa fajn, Leusa isla z ruk do ruk, tak uvidime, co bude doma, kedze ja musim aj co to porobit a nie len ju vlacit. ale je uplne hrozna cestovatelka, 2/3 cesty prerevala, lebo sa jej chcelo spat a ona inak ako na bruchu spat nechce. a od dnes sa hlasime k zubatym, nasla som prvy zubok 🙂 🙂 .
idem vas docitat, co mate nove.

julin
14. júl 2014

@cukrik580
@lucul
na chodbe, pred vchodom do bytu máme okno, cez ktoré vidieť na ich terasu, hneď ako sme sa sem nasťahovali, tak prišla matka predstavená a naliepala naň nepriehladnú foliu 🙂 Som sa pýtala prečo to robí a či takú nemá, že by sa zišla aj nám do kúpelne. Ona, že pre nás nekúpila do kúpelne, že nám to netreba.
A že tú fóliu im tam lepí, lebo potrebujú mať súkromie na terase 😀
Si manžel robil srandu, že aby ich on nevidel keď sa budú holé opaľovať 😀 😀 😀

cukrik580
14. júl 2014

@julin 😀 😀 😀
@vieraft vitaj domaaaaaa 🙂 gratulujeme 🙂 nne prave Samko zacal v kociku na chrbatiku buvt,v aedacke mu robi problem len teplo a dnes dokonca spal aj nocny spanok hodinu a pol na chrbatiku 😀 😀

lucul
14. júl 2014

@julin prefikane su tie mnisky, oni na chlapa cumakovat mozu a on na ne nie 😀

@vieraft naaaaa vitaj nic nepytaj 😀 snazili sme sa pomenej pisat 😀 😀 😀

julin
14. júl 2014

@lucul No rozhodne je s nimi veľká sranda 😀
Ale chudáčik môj malý, keď sa narodil tak mu chcela každá len krížik na čielko dať a potom tam mal z toho vyrážky 😎 našťastie ich to už prešlo 😉
Ale malý sa už naučil, keď ho chytí do rúk matka predstavená, tak začne jačať ako o život 😀 😀 😀 nik iný na celom svete mu nevadí, iba ona 😅

vieraft
14. júl 2014

@cukrik580
@lucul diky, teda popisali ste dost, aj som sa zasmiala 😀 , ale uz mam docitane.
@cukrik580 aj ja chcem na fb do tej skupiny

julin
14. júl 2014

@jeessie
viem, že mám málo mliečka podľa toho, že malý plačkal, odstrkával prsník a bol veľmi nervózny, keď som si ho priložila k tváričke by mi aj odhryzol hlavu, keby mal čím 😀 A tak som skúsila prsník a totál prázdny ☹ Skúsila som aj rukou stlačiť, no nič nešlo, ani odsávačkou nič nešlo ☹
Takže som mala potvrdené takto, že som mala málo mliečka 😕