icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
16. júl 2014

@biba tak nasi drobci su cca rovnaky,ked dokina povedala dobre,tak dobre 🙂

blondi2
16. júl 2014

baby ja Vas sem chodim citat, ale malokrat mam cas aj napisat, vacsinou uz padam od unavy alebo niekto nieco potrebuje, tak odpisovat nestiham.
Moj maly chodi spinkat tiez dost naobliekany, v spalni mame cca 24 stupnov a davam mu ten pyzamkovy overalik a este spaci vak. alebo, ked je moc teplo, tak bodynko s dlhym rukavom bez noh a spaci vak.
Co sa prikrmov tyka, este ziadne nedavam. Len cisto kojim.S lekarkou sme sa dohodli, ze az od 6.mesiaca, kedze pekne pribera (pred 2 tyzdnami vazil 8 150g a meral 70cm) . a to bude mat 2.augusta. celkom mi to vyhovuje, je to takto pohodlnejsie a dovtedy mi aspon narastie domaca zelenina v nasej minizahradke. Pri starsom synovi sme s prikrmami zacali od 4 a pol mesiaca. tak teraz to chcem skusit neskor.
Je tu niekto, kto este nedava prikrmy? alebo teda kto zacne az od 6.m?

marcy30
16. júl 2014

@blondi2 ahoj, aj ja plne kojim a tiez planujem az od pol roka prikrmy ...to bude v polovici augusta
zatial mi to brutaaaalne vyhovuje 🙂

julin
16. júl 2014

baby, ja som chcela prikrmovať až od ukončeného 6 mesiaca, t.j. od 1. septembra, no žiaľ to nakoniec dopadlo úplne inak ☹

blondi2
16. júl 2014

@marcy30 aj mne, vsak sa im este navyvarame dost 🙂
@julin ale ved to nevadi 🙂 bud rada, ze si aspon doteraz mohla plne kojit .

lucul
16. júl 2014

@blondi2 ja zacnem s prikrmami az v auguste, dostala oficialne len korku ochutnat, cim ju nakrmila starsia sestra to neratam 😀

cerimi77
16. júl 2014

@cukrik580 som čítala, že pod predkožkou je normálne, že tam je také biele, tzv. smegma, sa tam hromadí a pomáha pri oddeľovaní predkožky od žaluďa a má ochranný význam proti škodlivým baktériám, toto sa preto neradí, aby sa to dávalo preč a čistilo a predkožka sa začína oddeľovať od žaluďa až od 9m, je to individuálne, ale teda väčšina lekárov neradí sťahovať predkožku pred 1r 😕 ja som dnes Simonkovi zasa skúšala pretiahnuť predkožku, lebo ráno bol pokakaný, kým sa mi uráčilo ráno vstať a dať ho nad misku, už bolo neskoro, tak som mu to chcela vyčistiť a mal tam krvavú ranku, aj bol citlivý na to trochu, tak mu to nechám chvíľu na pokoji 😕
@adka31 hej, pred 18r to bolo iné ako dnes, človek nemal toľko informácií a teda fakt otras zážitok si musel chalanisko vytrpieť, toto by som veru ani ja nechcela absolvovať 😕
@biba sranda, že na brušku cez deň spí v pohode a v noci nechce 😉 a aj cez deň spinká vo vaku? .. ako u nás je také teplo, že si neviem predstaviť dať simonka ani do toho najtenšieho spacieho vaku 😕
@julin a ten humus čo tam má, nie je náhodou bielej farby? či to nie je tá smegma, tá by tam práve mala byť a plní ochranné funkcie 😕 a inak, aj ja by som chcela v spálni 22st 😀 toľko som simonka neobliekala ani v zime, kedy sme mali v spálni menej ako 20st 😉

barcelona94901
16. júl 2014

@cerimi77 aj urologovia už nie su za sťahovanie predkožky

biba
16. júl 2014

@cerimi77 ja ho v noci na to brusko ani nedavam a nie cez den spinka len tak ako je dom v bodycku

barcelona94901
16. júl 2014

@julin aj ja som chcela od ukončeného 6mes. ,ale po poradni sme začali v piatok
a teda malinká zjedla na prvu šupu 10lyžičiek,potom na druhý den 20 lyžičiek a teda zatiaľ obedujeme 200ml
a to ešte zacucneme 😀 ,zatiaľ nám zeleninka baby chutí a teda aké šupy máme v plienke 😀

adka31
16. júl 2014

@blondi2 ani my este neprikrmujeme, len sa kojime. Je to super, ze este nemusim rozmyslat a chystat a tiez tak az od ukonceneho 6. mesiaca plnujem prikrmy. Zatial si jedlo nevsima, nenatahuje sa za nim, tak naco to silit ked mliecka je dost ? ( a u nas teda az veeelmi vela)

barcelona94901
16. júl 2014

jáj a spíme v letnom spacom vaku a ľahulinkej nočnej košieľke ,krátky rukáv ..

cukrik580
16. júl 2014

@cerimi77 hmm...nieco na tom bude...ale aj tak mu to budem 3x tyzdenne cistit lebo mu to smrdka obcas a uz sa mu to akovy zapalovalo,nestahujem nasilu len cistim 🙂
@barcelona94901 kokos Samco papa uz mesiac a 200ml ma pomaly tyzdenne 😀 😀 ale on zas papa menej ale castejsie 😀 😀

barcelona94901
16. júl 2014

@cukrik580 drobec ked bol menší,na zapáleného pipíka,ked su aj horučavy,predsa len este aj plienka ,tak vtedy sa odporučal aj repíkový kupel,no neviem ako je to teraz,to som nezachytila ,ale urologa som počula v dámskom klube ,bola téma sťahovanie predkožky a on to tam spomínal,že ee
malinkej tiež nechávam občas holu prdelku ,ked je také teplo,nech sa v plienke nesparí riťuša ,
tie plienky su teraz v teple ako helmy

no ja som bola prekvapená
,ja že olíže lyžičku a bude objavovať chute a prd,prd zlatá rybka ,ona hned začala 😀

bože dnes je také dusno,tu len hrmelo dve ,tri hodky a konečne teraz začalo padať pár kvapiek a dážd nikde,strašne dusno ,malinku mám len v tielku 😝 chcem lejáčisko

cukrik580
16. júl 2014

@barcelona94901 ja som v NR,zatial tusim neprsi,cakame mn Samko sa hrajka,dusno he jak hovafo,vonku sme boli len doobeda,ja viem ze odporucaju nebantovat do toho ale mm sa boji 🙂 a ved moc mu s tym nenarabam,len jemne a opatrne hlavne ked ma riedku stolicu...
Malinka zlata sak ked jej chuti 😀 😀

jeessie
16. júl 2014

@blondi2 ja tiez este nedavam prikrmy, ale strasne ma svrbi ruka, ze by som jej uz cosi dala, ale zatial len tak na ochutnanie. tiez este nemame domacu zeleninku dorastenu (a teda v nasich podmienkach neviem,ci vobec dorastie, esteze mame rodicov 🙂), ale ked ona sa taaaak strasne hladne na nas diva, ked papame. a ked jej dam lyzicku alebo poharik k ustam, tak velmi zodpovedne vsetko olizuje, asi mi dava najavo, ze je uz pripravena... my budeme mat 6mes 11.augusta...

20erika07
16. júl 2014

Baby s tými mini pipikmi, určite sťahujte,nie nasilu samozrejme, len kusocek kým ide,tak im nijak neublizite, aj keď jeden doktor je za,iný nie. Predtým to nebolo a koľko chlapov to má ok,to väčšina dnešných chlapcov má s tym problém,lebo jeden doktor je proti,jeden za. Naša doktorka je jednoznačne za,bo povedala že potom k nej aj 19ročný chalani chodia čo majú taký problém. Nám to kazala robiť pri kúpaní,vtedy sa kus pipik odmoci,a aj sa tam dostane voda takže aj sa kus vyčistí. Ako píše cerimi, to biele nie je len bordel,ale normálny maz,žiadna bryndza hehe 😀 zas ani úplne čistiť to nemôžte, potom ich fakt nemá čo chrániť. A to som v nemom úžase cerimi že simi mal von celý zalud, fu nám sa to podarilo len prednedávnom, zvrchu vyšiel celý ale zospodu bol ešte s predkozkou prilepeny, tak mu to doktorka stiahla,ja by som to nemohla odliepat, bála by som sa. A ani sa nenazdate a zachvilu si budú vaši drobci sami robiť kukuk (my to tak voláme) 😀

blondi2
16. júl 2014

dnes sme kupali maleho a chcela som mu - po tom, co som tu dnes citala- skusit stiahnut predkozku, ale nedalo sa. on tak strasne kope, ked sa kupe, ze som sa bala, ze mu ublizim, ze sa viac mykne a bude ho to boliet. ale to, co pise @cerimi77 dava zmysel, takze uz to asi skusat nebudem. ani starsiemu sme nic nerobili a ma to v pohode.
@lucul korku som dala ochutnat aj ja, ale to ani nepocitam. to je trosku ozuzlal a bolo.
@adka31 za jedlom sa nenatahuje ani moj, ale ked nas vidi, ako jeme, tak sa na nas strasne pozera. ako nejaky vyhladovany psik 🙂
@jeessie aj nas sa tak hladne pozera, ked jeme, ale ked mu aj dam nieco olizkat, tak to odtlaca rukou prec alebo sa strasne kyslo tvari. ale zatial som mu skusala dat olizat len marhulu, tu nechcel a korku, s tou to bolo lepsie, chvilu sa branil, ale potom mu zachutila.
@cerimi77 ako to bolo s tym imunologickym oknom, co si tu raz o tom pisala? dokedy sa ma dat dietatu lepok? medzi 5. a 6.m, ci nie?

biba
17. júl 2014

@barcelona94901 u nas to bolo tiez tak,chcela som len chute skusat a leo si vzal moju ruku s lyzickou a sam si ju tahal do pusinky 🙂 tak sme kostovanie ani nezacali,rovno papkame 🙂

kazunomiya
17. júl 2014

@blondi2 tiez planujem prikrmy az od ukonceneho 6. mes. Poradnu mame asi 2tyzdne predtym. kamaratka ma rovnako stare babo u toho isteho doktora, vcera mali poradnu a uz jej odporucali prikrmy (asi v 4 a pol mesiacoch), vzhladom na hmotnost babatka. ja mam babatko uplne rovnake aj co sa tyka hmotnosti, ale chcem pockat. Hoci zaujem o jedlo uz prejavuje teraz, pozera po nas, ale nie som si ista, ze by aj chcel zacat jest.
Mne to bude az luto, ze uz je velky a nepapa len mliecko, tak to trochu mozno oddalujem. Ale od ukonceneho 6. mesiaca je to odporucanie WHO pre dojcene deti, tak sa toho chcem drzat. Aspon priblizne.

Baby dlho som tu nebola, tak mi toho dost uslo, nejak to nestiham citat, ale mrknem, ked budem mat cas 🙂

majaon
17. júl 2014

Baby aj vasi drobci su v tomto teple taky mrzuty? Ja uz neviem cim ho mam zabavit,ani spat nechce alebo nemoze,stale mrnci,nevim no...Teraz prave sa trosku hra s podbradnikom,ale cakam kedy ho to prestane bavit 😕

Pridavam foto- Šimonko na novom trone ako pan grof 🙂

adka31
17. júl 2014

a my sa takto vyvalujeme s holou prdusou a jasne ze behom minuty zacurame cely matrac opalovaci 🙂

adka31
17. júl 2014

tak foto

cerimi77
17. júl 2014

ahojte, dnes sme boli zaniesť moč na kontrolu, keďže nám tie leukocyty v utorok zasa vybehli hore a našťastie moč úplne negatívny, tak sa teším veľmi, doktorka hovorila, že možno ako mu doktor tú predkožku stiahol, že sa tam vyplavilo niečo, čo mohlo spôsobovať zlé výsledky, ak sa to dostalo do moču... dnes ráno sa mi podarilo odchytiť moč priamo do skumavky, bez sáčika, takže by to malo byť presnejšie, tak som rada, že nám nehrozí nemocnica a že to doma zvládneme už hádam 🙂 😕

@adka31 aj my sa len kojíme zatiaľ, tiež sa veľmi neponáhľam do príkrmov, Simonkovi zatiaľ stačí bohato len mliečko, ale ako mu dávam striekačkou teraz atb, tak ako ma vidí, že mu to idem dať, tak mi div ruku neutrhne, ako sa potom vrhne 😀 a tak isto, keď som mu dala kôrku z chleba aby si žužlal, tak ju tak pchal do pusy ako divý 😀 ale tak on si všetko dáva do pusky... možno by už aj uvítal nejakú papanicu poriadnu 😀 ale tak ešte tie 2t chalanisko hádam vydrží, inak si nepýta častejšie papať ako doteraz, je spokojný, usmiaty, pekne spinká... dnes poobede pospal 4h doma 😉
@cukrik580 tak ja som tiež skúšala stiahnuť len pokiaľ to išlo, ale mal tam krvavé, asi z predchádzajúceho sťahovania, neviem.. a ako myslíš že len čistíš, stiahneš čo ide a potom vyčistíš, nie? 😕
@20erika07 ja som sa dnes pýtala pediny na to sťahovanie a povedala, že len veľmi máličko, čo to ide, že do tých 10m má predkožka ochranný význam a netreba to ani veľmi sťahovať a ani veľmi čistiť a povedala, že po kúpeli to mám robiť.. včera som na nete čítala, práveže sa neodporúča sťahovať predkožku v kúpeli, mohli by sa tam zaniesť nečistoty, radšej až po...a teda neviem, ale žaluď som videla asi celý keď som mu to sťahovala, som videla, že aj tomu doktorovi to išlo, tak som skúšala aj ja, ale teda mal tam krvavú ranku ako keby, tak mu to nechám teraz, možno ak by sa nám zasa stalo, že by bol v zakakanej plienke, tak skúsim stiahnuť aby som mu to lepšie vyčistila..
@blondi2 mr bukovsky radí zaviesť lepok medzi 4-6m, najneskôr v 7m, najlepšie je lepok zaviesť tak aby si potom ešte aspoň ten mesiac-dva kojila, ak žena nekojí, alebo len čiastočne, tak radšej skôr, ak plánuješ kojiť aj po 6m, tak môžeš zaviesť lepok aj neskôr, v tom 7m.. ja som aj pri Terezke, aj teraz pri Simonkovi zavádzala lepok v 6m, dala som ožužlať trochu rohlík, alebo suchej kôrky z chleba 😉

cerimi77
17. júl 2014

@adka31 v tomto teple aj my sme dosť naholo doma, leží na gauči pod hrazdičkou a pod neho dám tú podložku do postele, alebo hrubšiu plienku, ale on už dosť cestuje, tak je to čím ďalej horšie, ale našťastie sa pekne pýta čurať posledné dni, dnes ho aj tatino vypočul a dal nad misku a akú mal radosť, že sa vyčural 😀

cukrik580
17. júl 2014

@cerimi77 no sak tak,ja len stiahnem,jemne pretrem a hotovo alebo ked bol cez den pokakany az za usami tak aj vo vodicke stiahnem ale nic zvlastne nerobim 🙂

cukrik580
17. júl 2014

@cerimi77 moje dieta dnes spalo trikrat na gauci a trikrat si vyziadal zakrit dekou 😀 😀 uplne studene nohy mal kratke body a ponozky mrvil sa mrncal a ked som dala deku tak kludny spanok,hlavne ze hlavu mokru 😀 😀

cerimi77
17. júl 2014

@cukrik580 tak sranda, ale asi má samko zlý pocit, ak má holé nožky 😀 u nás to je naopak, plačkal po uložení, tak som skúšala prso, potom misku a až do tretice som mu skúsila dať plienku, ktorou mal prikryté nožky dole a hneď bol kľud 😀 odvtedy ho nechávam zaspávať s holými nožkami ak je takto teplo a ak už zaspí, tak potom mu zakryjem, ale len tak, že cez kríže a do polovice nožičiek, spodky musí mať holé 😀 ... Terezka sa zasa rada zakrýva, včera zaspala tak, že mala paplon pomaly až na ušiach a hovorím drahému, že jej musí byť predsa horko, on, že nerieš, veď sa odokryje keď bude chcieť... no a o 0.30 v noci rev, ona úplne total spotená, mokrý vankúš aj perina, tak som ju prezliekala v noci, sa prebrala a nemohla 2h zaspať 😝 😕

cukrik580
17. júl 2014

@cerimi77 tak ste mali veselo 😀 😀

blondi2
17. júl 2014

baby moj maly by dokazal cely den stravit v polohe na brusku. hned, ako ho polozim na chrbatik, on sa prekoprcne na brusko a je tak spokojny, lebo vsetko moze sledovat. dnes som tak rozmyslala, neskodi to na chrbticu? a naspat na chrbatik sa uz nevie dat. to ked nevladze byt uz na brusku a drzat hlavicku hore (lebo nepolozil by ju za nic), tak zacne plakat a musim ho pretocit. spavat spava vylucne na chrbatiku alebo na boku.

@kazunomiya pri starsom synovi som na odporucanie lekarky zacala s prikrmami, ked mal 4 a pol mesiaca, bol plne kojeny a hmotnost mal dostatocnu, podobnu ako teraz mladsi (okolo 8 kg). neviem preco lekari odporucaju zacat s prikrmami skor, napriek tomu, ze sa vsade pise, ze plne kojene deti by mali az od ukonceneho 6. mesiaca. teraz som si povedala, ze nie je kam sa ponahlat a tiez si to chcem vychutnat.
Na tvojej fotke vidiet, ze tiez sa nosite v satke. natieras malemu nozicky opalovacim kremom, ked idete von? ja som doteraz satkovala hlavne po dome a okolo domu a to som sa snazila byt v tieni, ale dnes sme isli v satke do obchodu okolo obeda, tak som maleho natrela. ked je cerstvo vyspaty, nechce byt v kociku, pomrnciava, tak som si ho dnes dala do satky a isli sme.